masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:164/237)

Malinowe ptysie z różowym lukrem 139

łyżki cukru 200 g serka mascarpone garść malin   Różowy lukier:   1/2 szkl cukru pudru 1-2 łyżki soku z malin     Przygotowanie:   Ciasto ptysiowe: Masło i wodę umieścić w garnuszku, zagotować (masło powinno się rozpuścić). Wsypać przesianą mąkę i mieszając trzymać jeszcze chwilę na ogniu (powstanie bardzo gęsta masa, która powinna odchodzić od ścianek garnuszka(...)Odstawić do wystudzenia. Do ostudzone masy wbić po kolei jajka i dobrze zmiksować. Na początku masa będzie wyglądać jak zwarzona, ale po chwili się ujednolici. Tak przygotowane ciasto ptysiowe przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką, np. w kształcie gwiazdki. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wycisnąć okrągłe porcje ciasta (mniej więcej 15 sztuk) w sporych odległościach od siebie (urosną

Nastoletnie Wypiekanie
Tort czekoladowo-truskawkowy 325

pieczenia   Krem biały: 400 ml śmietany 30 % 300 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 750 g truskawek   Krem czekoladowy: 250 ml śmietany 30 % 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 50 g mlecznej czekolady   Dodatkowo: 1-1,5 kg truskawek rurki waflowe z nadzieniem lub bez (zużyłam 6 opakowań(...)delikatnie ale dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy o śr. 27 cm z wyłożonym papierem do pieczenia dnem i pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut. Potrzebujemy dwa identyczne biszkopty więc składniki należy zwiększyć x2. Ostudzone biszkopty przekrawamy na dwa krążki. 2. Krem biały: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mascarpone, cukier puder i dokładnie całość miksujemy

Na Ciasteczkowych Papierach
Biszkoptowa rolada piernikowa z pistacjami 268

przepisu) Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii 2 łyżki rumu Dodatkowo: 50 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady orzeszki pistacjowe mały słoik dżemu Wykonanie: jajka z cukrem ubić mikserem na puszysty, biały kogel-mogel. Ubijać około 8-10 minut. Masa powinna zwiększyć objętość 3-krotnie mąkę przesiać(...)przez sitko i wymieszać z przyprawą piernikową. Wmieszać do ubitej masy jajecznej w 3 porcjach, bardzo delikatnie już nie mikserem, a przy użyciu szpatułki. Mieszać tylko do połączenia składników, aby nie zniszczyć napowietrzonej struktury ciasta. Ciasto rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia piec w 200`C 12-15 minut gorącą roladę przełożyć na kuchenną ściereczkę wysypaną cukrem pudrem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lodowa kanapka z jagodami, czyli deser w waflu 256

zamknięte pomiędzy dwoma waflami. Ten zimny deser to taka inna forma podania lodów. Wystarczy pokroić na kwadraty i zajadać :) 1 wafel tortowy 4 żółtka 1/4 szklanki cukru 250 g mascarpone 200 g jagód 1 łyżka soku z cytryn y Jagody wsypać do garnuszka, wlać sok z cytryny i podgrzewać na małym ogniu, aż jagody puszczą sok. Smażyć, aż nieco zgęstnieją(...)część położyć na foli aluminiowej. Wyłożyć gęstą masę jagodową i przykryć drugim waflem. Zawinąć boki foli i lekko docisnąć. Włożyć do zamrażalnika na parę godzin. Przed podaniem usunąć folię i pokroić na kawałki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Lody i desery lodowe , Wykorzystanie żółtek Tagged: jagody , mascarpone , wafle tortowe

https:KKuchniaMniam
Torcik kokosowy 173

Składniki: (na tortownicę 14cm) BISZKOPT: 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao  szczypta soli KREM: 330ml kremówki 250ml mascarpone (użyłam  tego ) 3 łyżki cukru pudru 100g wiórków kokosowych 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 2 łyżkach wrzątku DODATKOWO: 3 łyżki (lub więcej) wiórków kokosowych do posypania) Przygotowanie: BISZKOPT: Tortownicę(...)wysokich obrotach. Do masy przesiać sypkie składniki (obie mąki i kakao), delikatnie zmiksować na najniższych obrotach do połączenia składników. Ciasto przelać do formy i piec w 170'C około 25 - 30 minut.  Po upieczeniu upuścić w formie z wysokości kolan, wystudzić, przekroić na 3 blaty. KREM: Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, dodać mascarpone, wiórki i rozpuszczoną żelatynę. Odstawić

Cakes By Kejt
Ciasto czekoladowe z cukinią 366

oczkach cukiniiMasa:500 g serka mascarpone /w temperaturze pokojowej/100 g gorzkiej czekolady1 czubata łyżka kakaoszczypta soli3 łyżki cukru pudruTortownica o wymiarze 21 cm, wyłożona pergaminem i natłuszczona /u mnie blaszka 20x20cm/1. Do jednej miski przesiać suche składniki: mąkę, kakao, proszek, sodę, cynamon i sól i odstawić. W dużej misce utrzeć jajka z cukrem aż masa zrobi się jasna i cukier(...)powoli cienkim strumykiem olej. Następnie delikatnie mieszając łyżką małymi porcjami dodawać przesianą mąkę (kolejną porcję mąki dodawać po tym jak wcześniejsza porcja już się połączyła z ciastem) Do gotowej masy dodać drobno posiekaną lub startą na tarce czekoladę i odciśniętą cukinię. Wymieszać, przelać do tortownicy/blaszki i piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut do suchego patyczka. Zostawić do przestudzenia

UgotujmyTo.pl
delicja żurawinowa 201

niewielki dodatek maku do biszkoptu, właściwie niewyczuwalny w smaku i wyłącznie pełniący rolę dekoracyjną zasługuje by znaleźć się w nazwie ciasta! Ciasto jest pyszne; kawowy krem na bazie serka mascarpone, z dodatkiem likieru amaretto jest boski! Jego słodycz przełamuje dodatek konfitury z żurawiny. Całość okrywa aromatyczna polewa na bazie żurawinowej galaretki. U mnie będzie to więc delicja żurawinowa! Ciasto jest(...)rozpuszczenia (nie wolno zagotować!). Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier puder, następnie delikatnie wmieszać mascarpone, amaretto i kawę. Krem wyłożyć na ciasto, wygładzić wierzch. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę, odczekać 2-3 minuty, wymieszać na jednolitą masę (w razie potrzeby delikatnie podgrzać). Odczekać do wystudzenia, wyłożyć na wierzch ciasta. Udekorować migdałami i żurawiną

6niebo
Tufle kokosowe ( rafaello ) 285

gorącej śmietanki dodać czekoladę - zamieszać, do rozpuszczenia. Rozpuszczoną czekoladę odstawić do lekkiego schłodzenia. Serek mascarpone zmiksować, na lekkich obrotach miksera, ze schłodzoną czekoladą. Dodać mleko w proszku, rozkruszone płatki jaglane lub wafle oraz wiórki kokosowe i opcjonalnie likier. Całość dokładnie zmiksować. Tak powstałą masę schłodzić w lodówce przez min. 30 minut. Ze schłodzonej masy formować kulki. Każdą kulkę obtaczać

kolorowotorcikowo
Tiramisu Jack Daniels Honey 249

uzyskania lejącego syropu. 2/ Żółtka ubijamy z cukrowym syropem. Następnie mieszamy z serkiem mascarpone. 3/ Do schłodzonego syropu kawowego dodajemy Jacka Danielsa mielone migdały i lekko mieszamy 4/ Biszkopty moczymy w kawowo-alkoholowym roztworze i układamy na przemian w szklance z masą zółtkową. Odkładamy zafoliowane tiramisu do lodówki na 2-3godziny.  5/ Wykładamy, posypujemy kakao. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
CIASTO KINDER COUNTRY 247

wystudzić. 200 ml śmietany 36% ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i ostudzona białą czekoladę, wymieszać. Wsypać 3 szklanki płatków i wymieszać wszystko  łyżką. Na dnie blachy (u mnie okrągła o średnicy 22 cm) ułożyć herbatniki, na wierzch wylać masę z białej czekolady. Na to ułożyć kolejną warstwę herbatników. Mleczną

Zrób to smacznie
Rolada orzechowo - czekoladowa 87

delikatnie oderwać papier i zrolować (razem ze ścierką) wzdłuż dłuższego boku. Pozostawić do wystygnięcia. Mascarpone połączyć z nutellą, dodać 3 łyżki prażonych orzechów włoskich i wszystko wymieszać dokładnie. Krem wyłożyć do środka wystudzonej rolady. Rozsmarować krem po całym biszkopcie, na brzegach nałożyć mniej masy. Gotową roladę posmarować po wierzchu odrobiną nutelli i posypać resztą prażonych orzechów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Trójskładnikowe lody truskawkowe - błyskawiczne 381

zdrowszej) i ulubionego słodzidełka. Pięć minut i gotowe :) SKŁADNIKI (6 porcji) 400g mrożonych truskawek 150g mascarpone lub jogurtu greckiego 2 łyżki ksylitolu/cukru dodatkowo 6 wafelków do lodów SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki umieszczamy w wąskim i wysokim naczyniu i przy pomocy blendera miksujemy na gładką masę. Przy pomocy łyżki lub szpatułki nakładamy lody do wafelków i podajemy. Lody należy zjeść

DefinicjaSmaku
Zawijaski z cukinii i łososia 138

Składniki: 1 cukinia żółta 1 cukinia zielona 100 g łososia wędzonego 1/2 op. serka mascarpone szczypiorek sól   Cukinię pokroić w cienkie plastry, posolić i upiec na grillu z obu stron. Serek zmiksować z łososiem. Szczypiorek pokroić. Na wystudzone plastry cukinii wyłożyć cienką warstwę masy i posypać szczypiorkiem. Zwinąć spiąć wykałaczką

harrisa
Serniczek z borówkami amerykańskimi i konfiturą jagodową. 168

amerykańskie umyć i osuszyć. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Twarożek utrzeć ze śmietaną, serkiem mascarpone, jajkami, szczyptą soli, cukrem, sokiem z cytryny. Na końcu dodać budynie śmietankowe w proszku. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 26 cm, posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Na masie rozłożyć równomiernie borówki amerykańskie. Sernik piec 50 - 60 minut w temperaturze 175ºC. Pozostawić

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Słodkie babeczki 162

miałkim proszku) 1 łyżka kakao (dodałam dodatkowo) Krem: 250ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Ozdoby do dekoracji. W miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Do dużej miski wkładamy masło i cukier i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy jajka, ciągle miksując. Dodajemy mąkę z proszkiem  oraz olejek waniliowy i mieszamy łyżką

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/