masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:160/237)

Muffinki z gorzką czekoladą i owocami sezonowymi 200

jajka, pół szklanki maślanki, 150 g cukru trzcinowego, 140 g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, szczypta soli, 100 g malin dodatkowo: 250 g mascarpone, 250 g śmietanki kremówki, 2 łyżki cukru pudru, świeże owoce - czerwone porzeczki, maliny, 50 g gorzkiej czekolady Maliny i porzeczki umyj i osusz. W małym garnuszku lub w mikrofalówce rozpuść(...)przełóż do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papilotkami, masę nakładaj tak na 3/4 wysokości papilotek. Na wierzch połóż po jednej malinie na każdą muffinkę i posyp kawałkami czekolady. Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 17 minut. Upieczone muffinki wystudź na kratce, a następnie udekoruj kremem. Mascarpone, śmietankę kremówkę i cukier puder umieść w pojemniku

Plate of Joy
Tarta truflowa 119

schłodzonej kremówki 30% 250 g schłodzonego serka mascarpone 1 tabliczka gorzkiej czekolady – 90% kakao 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: cukierki czekoladowe trufle sztuk kilka Przygotowanie Wafelki rozdrabniamy na pył/mąkę (ja robię to za pomocą blendera). Następnie dodajemy do nich masło i mieszamy aż całość się połączy. Tak przygotowaną masą wykładamy formę do tarty o średnicy(...)kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia. Kremówkę ubijamy mikserem na niskich obrotach na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy łyżka po łyżce cukier puder. Następnie delikatnie łączymy kremówkę z serkiem mascarpone. Do kremu dodajemy czekoladę. Mieszamy. Tak przygotowany krem przełożyć na schłodzony wafelkowy spód i dekorujemy pralinkami. Dodatkowo można w miseczce po gorzkiej czekoladzie rozpuścić 3 kostki słodkiej czekolady z 2 pralinkami

Kocham Czekoladę
KETO PRALINKI KOKOSOWO-MIGDAŁOWE (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i cukru) 183

oleju kokosowego 5 g kakao opcjonalnie 3 g agaru lub żelatyny   Serek mascarpone dokładnie wymieszać ze śmietanka kokosową lub stałą częścią mleczka kokosowego. Dodać mąkę kokosową, wanilię lub aromat oraz migdały i rozdrobnione chipsy kokosowe lub wiórki. Z masy formować rękoma małe kuleczki. Pralinki umieścić w pojemniku i schłodzić w lodówce lub zamrażarce aż stwardnieją. W tym czasie przygotować

Ola la LCHF
Tiramisu truskawkowe. 142

porcje 200 g truskawek Kilka biszkoptów Sok z dwóch świeżych pomarańczy 150 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 2 żółtka Gorzka czekolada 1 łyżka cukru pudru Żółtka ubijamy na puszysty krem z cukrem ,dodajemy serek maskarpone i łączymy z masą żółtkową .Oddzielnie ubijamy śmietanę kremówkę i dodajemy do masy ,oraz sok z jednej pomarańczy . Mieszamy do połączenia . Biszkopty nasączamy

Ladylaura.
puchate ciasto malinowe 149

smażyć kilka minut. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać, wystudzić. Kremówkę ubić, zmiksować z mascarpone a następnie dodać maliny i dokładnie połączyć. Wylać na ciasto. Biszkopty nasączyć wodą z cytryną i układać na cieście, lekko docisnąć, żeby przykleiły się do masy malinowej. Czekoladę rozpuścić nad parą i popisać nią wierzch ciasta. Wstawić do lodówki, przechowywać także w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
"Gotuj z E.Wedel", czyli słodkie warsztaty z Maestro Czekolady Joanną i Januszem Profus 132

kawałki chałwę waniliową, mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia się chałwy i otrzymania masy o gładkiej konsystencji. Masę wystudzić, przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez minimum 12 godzin (najlepiej przez całą noc). Śmietankę z chałwą przełożyć do miski. Dodać schłodzony serek mascarpone i krótko ubijać w mikserze na delikatny gęsty krem.  Na jeden krążek bezowy nakładamy cały krem

Niezły Młynek
Serniczki na Halloween z sosem owocowym 196

lodówki. 2. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać barwniki spożywcze lub kakao, żeby nadać serkowi ciekawszą barwę i wymieszać (możemy pominąć dodawanie barwników). Masę serową równomiernie rozłożyć do szklaneczek z ciasteczkami i wstawić je z powrotem do lodówki. 3. Owoce przełożyć

Mała Cukierenka
Cupcakes ananasowe 184

Dawno nie piekłam tych małych słodkości. W ten weekend dostałam natchnienia i upiekłam ananasowe z kremem śmietankowym z mascarpone. Wyszły pyszne, wilgotne i pachnące ananasem. Można takie również upiec na zbliżające się święta. Składniki: Ciasto: 260 g miękkiego masła 4 jajka 2 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki orkiszowej ekologicznej T 650   1 szkl cukru 2 łyżki cukru(...)dodawać po jednym jajku. Do utartej masy dodawać stopniowo mąkę i ucierać. Na końcu dodać zmiksowany ananas, likier i wymieszać tylko do połączenia składników. Ciastem napełnić papilotki do 3/4 wysokości. Piec w 180 stopniach około 25-30 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ostudzić na metalowej kratce. Krem:  Zimną śmietanę i mascarpone połączyć i zmiksować na sztywno. Pod koniec

Ala piecze i gotuje
Fit praliny o smaku tiramisu 177

dość dobrze i nie jest, aż tak mocno wyczuwalna. Wiem co mówię, bo mam w domu druga połówkę nie przepadającą za kawą, a praliny wcinał bez marudzenia Samo przygotowanie masy na praliny nie sprawi wam żadnego problemu i pójdzie naprawdę szybko. Trochę zabawy, natomiast, jest przy obtaczaniu kulek w kakao i ta czynność zabiera też najwięcej czasu. A z drugiej(...)mascarpone – 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (najlepiej drobno mielonej) – 2 łyżki miodu – 3 łyżki jogurtu naturalnego – 3 łyżki kakao (do obtaczania) Serek mieszamy z jogurtem kawą i miodem. Dodajemy płatki i dokładnie mieszamy. Nie musimy dodawać wszystkich płatków na raz. Można na początek wsypać tylko szklankę i obserwować jak zachowuje się masa. Gdyby była bardzo gęsta

Relaxtime
Tort śliwkowy piętrowy 152

zwykłym) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 110 g mąki tortowej 3 łyżki kakao 2 łyżki wody Na nadzienie śliwkowe, nasączenie i krem: 1,5 kg śliwek 500 g serka mascarpone 1 kg śmietany 36% 2 opakowania cukru waniliowego + 1 kopiasta łyżka cukru 1 opakowanie śmietan-fix 120 g gorzkiej czekolady 2 małe kieliszki wódki (jeżeli robicie dla dzieci, to można(...)ubitej śmietany dodać serek mascarpone i zmiksować do połączenia składników, na koniec wsypać śmietan-fix, krótko zmiksować, wsypać startą czekoladę i dokładnie wymieszać. Upieczone i wystudzone biszkopty przekroić na dwa oblaty (czyli z dwoma biszkoptami wyjdą nam cztery oblaty, a z trzema sześć oblatów).  Tort układamy następująco: Spodni biszkopt nasączamy sokiem śliwkowym, kładziemy masę śliwkową, smarujemy śmietaną i układamy

Passions hobbies life
Sernik kokosowy na spodzie z oreo 185

miksowania. Masę wylać na ciasteczkowy spód. Wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika i piec przez około 90 minut, aż do suchego patyczka. Sernik wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Wierzch:200 g mascarpone100 g białej czekolady1 łyżka cukru pudrupłatki świeżego kokosa z około połówki orzechaCzekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, nieco przestudzić, a następnie powoli wlewać wmiksowując ją do serka mascarpone. Dodać

Food Square
Czekoladowo-truskawkowe LOVE. Czekoladowy torcik z truskawkami i mascarpone. 141

Lekki torcik codzienny Nowa wersja czekoladowy torcik z mascarpone i truskawkami Składniki na biszkopt czekoladowy: 135 g mąki pszennej 25 g skrobii kukurydzianej (zamiennik mąka ziemniaczana) 20 g kakao 5 jajek 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z solą. Dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijamy, dodajemy również(...)oraz proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 1 opakowanie cukru waniliowego

Kocham Czekoladę
PĄCZKI Z BITĄ ŚMIETANĄ 122

spirytusu (opcjonalnie) 300 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru kilka rozgniecionych malin cukier puder olej do smażenia A jak to zrobić: Do miski wsypać cukier i pokruszone drożdże, zalać letnim mlekiem i dokładnie wymieszać. Dodać żółtka, roztopione masło, mąkę i sól wyrobić na gładka masę dolewając stopniowo spirytus. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne(...)minut. Wyrośnięte pączki smażyć z dwóch stron na złoty kolor, na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu, odstawić do przestygnięcia. W tym czasie ubić na sztywno śmietankę z cukrem pudrem. Dodać mascarpone,maliny i delikatnie rozmiksować, do momentu uzyskania gładkiego kremu. Pączki przekroić na pół i środek udekorować bitą śmietaną. Wierzch oprószyć cukrem pudrem i ułożyć malinę niczym wisienkę na torcie ;) Smacznego

Kuchnia w opałach
Ciasto borówkowa chmurka 507

zimnej kremówki  250 g mascarpone Mlekoma 2 łyżki cukru pudru Beza z migdałami: 3 białka 140 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 50 g migdałów w płatkach Przygotowanie: Biszkopt:   Białka ubić na sztywno z szczyptą soli. Dodawać po łyżce cukru i żółtku na przemian cały czas ubijając. Ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna. Mąkę przesiać z proszkiem(...)pieczenia, dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie wymieszać drewnianą łyżka. Wylać na blachę 24*24 cm wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównać. Piec w 180 stopniach około 20-25 minut. Ostudzić. Galaretka: W gorącej przegotowanej wodzie rozpuścić galaretki. Do gorącej galaretki dodać borówki i odłożyć w chłodne miejsce. Tężejącą galaretkę wylać na biszkopt i włożyć do lodówki do zastygnięcia

Ala piecze i gotuje