masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:155/237)

Ciasto szpinakowe "leśny mech" 118

Dodajemy odsączony szpinak i mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Wlewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 1 godziny w 180 st, do tzw. "suchego patyczka" . Ciasto zostawiamy do wystygnięcia. Z wystudzonego ciasta odcinamy wierzch, kruszymy na mniejsze kawałki. Ubijamy śmietanę, dodajemy cukier puder i serek mascarpone, mieszamy do połączenia składników. Wykładamy na placek, na wierzch wysypujemy

Gotowanie moimi oczami
Tiramisu 1155

świadczy :D     Składniki: 4 żółtka Słodzidło (u mnie z braku innego – ok. 300g fruktozy, ale może być każdy inny – do smaku) 1/3 szklanki pełnotłustego mleka 250g serka mascarpone (w temp. pokojowej) 1 kubek śmietany 30% lub 36% ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Niecałe ½ szklanki mocnej kawy (może być więcej lub mniej, w zależności od tego, jak bardzo kawowe(...)ogniu. Masę trzeba ciągle ubijać, żeby nie wyszła nam jajecznica ;) Ubijamy i ubijamy aż masa zrobi się lekka i puszysta, a potem jeszcze przez około minutę. To ubijanie chwilę nam zajmie, ale warto! Sam ten krem powinien być trochę za słodki – po połączeniu z mascarpone smaki się zmieszają, i słodycz nieco zniknie ;) Ubijamy śmietanę na bitą śmietanę (można ją odrobinę

Jak gotować i nie zwariować
Kakaowa beza z kremem chałwowym Maestro Czekolady E. Wedel. Fotorelacja z warsztatów kulinarnych. 148

cukru pudru  papier do pieczenia  Królewski krem chałwowy   300 ml śmietanki 30-36%   250 g chałwy waniliowej E.Wedel  250 g serka mascarpone Do smaku:   świeże owoce: truskawki, maliny, borówki amerykańskie mięta  Do dekoracji starta czekolada (gorzka lub mleczna) lub rozdrobnione nasiona kakaowca (do kupienia przez internet). Przygotowanie:   Beza Białka o temperaturze pokojowej(...)chałwę waniliową, mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia się chałwy i otrzymania masy o gładkiej konsystencji. Masę wystudzić, przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez minimum 12 godzin (najlepiej przez całą noc). Śmietankę z chałwą przełożyć do dzieży z miksera. Dodać schłodzony serek mascarpone i krótko ubijać w mikserze na delikatny gęsty krem.   Na jeden krążek bezowy nakładamy cały

SzczyptaSmaQ
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem-pyszne, wilgotne,zdrowe. 176

serka mascarpone -1 śmietan-fix (opcjonalnie) BUDYŃ MARCHEWKOWY -700 ml soku marchewkowego typu kubuś -u mnie marchewkowo-jabłkowo-brzoskwiniowy  -0,5 szklanki mleka -2 budynie śmietankowe po 40 g -100 g margaryny lub masła Najpierw przygotowujemy ciasto. Mąkę mieszamy wraz z cynamonem i sodą. W misce jajka wraz z cukrem białym i brązowym miksujemy na gładką masę. Następnie Dodajemy(...)uchylonym piekarniku na 10 minut i wyciągamy. Studzimy. Kroimy na 2 blaty-ciasto jest wilgotne. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder ze śmietan-fixem. Następnie dodajemy serek mascarpone. Oczywiście śmietan-fix nie jest konieczny, ale z nim krem jest stabilniejszy i lepiej się utrzymuje :-) wiem, ze niektórzy nie lubią śmietan-fixów, więc nie ma konieczności dodawania go. Krem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
,,Marchewkowo- pomarańczowe szaleństwo na słodko” 380

szaleństwa! Prezentuję Wam marchewkowo- pomarańczowe ciasto z kremem mascarpone, które jest idealnym połączeniem smaków. Dodatek marchewki p owoduje, że ciasto jest wilgotne, miękkie oraz niezwykle aromatyczne. Krem z serka mascarpone jest natomiast bardzo lekki i delikatny. To kolejne ciasto które wpisało się na listę moich ulubionych ciast. Czy i Wy je też polubicie ? Przekonajcie się sami więc bierzcie się(...)jednym żółtku i ubijamy tak długo aż powstanie biała kremowa masa. Dodajemy olej, startą marchew, skórkę pomarańczy i mąki z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w blaszce wyłożonej papierem ok. 30 minut w 180 C. Po ostudzeniu przekrawamy na dwie części. Następnie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone. Dżem podgrzewamy w rondelku aż zacznie bulgotać. Do gorącego wsypujemy

Podróż w kulinaria
KARPATKA 872

tradycyjny w proszku do gotowania 1 łyżka miodu rzepakowego 1 opakowanie 250 g serka mascarpone Przygotowanie ciasta. Szklankę wody zagotować z dodatkiem masła.Do wrzącej wody wsypać mąkę i dokładnie wymieszać,najlepiej użyć miksera.Gotować na małym ogniu przez minutę,ciągle miksując, aż z masy utworzy się lśniąca kula. Ciasto wystudzić. Do wystudzonego ciasta , wbić kolejno 5 jajek, i utrzeć(...)tradycyjnego w proszku. Kiedy krem będzie gorący dodać do niego miód, rozpuścić ciągle miksując i odstawić do wystudzenia. Do zmiksowanego z masłem kremu dodawać powoli, stopniowo- ciągle ubijając – serek mascarpone. Wystudzone blaty ciasta przełożyć kremem i wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Podałam na  PORCELANIE BOGUCICE Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
ciasto czekoladowe z mascarpone i truskawkami 999

pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy na dwa krążki. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru(...)tylko do połączenia się składników. W tortownicy umieszczamy jeden z krążków ciasta. Truskawki przecinamy wzdłuż i układamy na cieście w koło obręczy przecięciem na zewnątrz. Wykładamy cały krem. Na masie umieszczamy drugi blat, lekko dociskamy, polewamy polewą czekoladową dekorujemy truskawkami i listkami mięty. Całość schładzamy w lodówce przez min. 3 godz

Domowy Smak Jedzenia
Pavlova z malinami w żelu 114

dodawaj stopniowo, po łyżce cukier. Gdy dobrze połączy się z białkami, dodaj do masy łyżeczkę skrobi ziemniaczanej i sok z cytryny. Całość ponownie dobrze ubij. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, na którym wcześniej narysuj okrąg o średnicy 20 – 20-paru cm. Na ten okrąg nałóż masę białkową. Bezę wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180ºC. Po 5 minutach temperaturę(...)uchylonymi drzwiczkami. Zimną bezę odwróć do góry nogami i zdejmij z niej papier do pieczenia. Bitą śmietanę ubij na sztywno. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawaj do niej serek Mascarpone. Śmietanę ewentualnie dosłódź do smaku cukrem pudrem, choć nie jest to konieczne, ponieważ beza jest wystarczająco słodka. Maliny rozmroź. Do garnka wlej odrobinę wody i zagotuj ją. Czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej

blog.moje-pasje.info
Ciasto daktylowe z kremem arachidowym i granatem 119

orzechowe z 500 g fistaszków ( przepis tutaj ) 350 g serka mascarpone 200 g śmietany 36% 4 łyżki cukru pudru pestki granatu i kakao do przystojenia Wykonanie: Daktyle kroicie w kawałki, zalewacie wodą i zagotowujecie. Zmniejszacie ogień i gotujecie dalej przez kwadrans. Studzicie i miksujecie w robocie kuchennym na gładką masę. Masło kroicie w kawałki. Musi być miękkie, inaczej w następnym(...)minut na puszystą masę. Dodajecie jajko po jajku i miksujecie dalej. Mąkę przesiewacie do miski, dodajecie sód, proszek do pieczenia, kakao i mieszacie. Dodajecie powoli i na zmianę z masą z daktyli do masła zmiksowanego z cukrem i jajkami. Ciasto przekładacie na okrągłą foremkę wyłożoną papierem i pieczecie ok. 45 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczeniu – studzicie, wyjmujecie

GRUBY WAŁEK
Beza Pavlova z kiwi i truskawkami 113

szklanki cukru pudru szczypta soli 1 mały serek mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii łyżka mielonych migdałów 150 ml śmietany kremówki pół szklanki cukru pudru Przygotowanie: 1. Białka ubij na sztywno z odrobiną soli, dodaj 1 i 1/2 szklanki cukru ubijaj na sztywno. 2. Wyłóż blachę pergaminem, rozłóż masę białkową na 2 okrągłe placki. Piecz w piekarniku(...)Kremówkę ubij na bitą śmietanę, dodaj pół szklanki cukru i esencję waniliową oraz migdały. W wersji dla dorosłych dodaj ulubiony alkohol (ja dałam Amaretto). Dadaj całość serka mascarpone. Wymieszaj krem. 4. Kiedy upieczony spód wystygnie posmaruj kremem wierzch i dekoruj owocami. Schłódź w lodówce jeśli zdążysz przed łasuchami. Nie przykryłam drugim blatem kremu, bo zrobiłam

AZgotuj!
Tarta z łososiem i szpinakiem 291

rozmrażać). W momencie kiedy szpinak się rozmrozi, dodać sól, wymieszać i smażyć aż do całkowitego odparowania wody. Mascarpone wymieszać z jogurtem i większością parmezanu (ok. 15 g zostawić na posypanie wierzchu). Na podpieczonym spodzie rozłożyć szpinak, a następnie łyżką wyłożyć 2/3 masy serowej. Delikatnie rozprowadzić łyżką. Masa jest dość gęstą. Na wierzchu ułożyć plastry łososia (delikatnie rwać je ręką

Bullio
Tarta z łososiem i szpinakiem 178

rozmrażać). W momencie kiedy szpinak się rozmrozi, dodać sól, wymieszać i smażyć aż do całkowitego odparowania wody. Mascarpone wymieszać z jogurtem i większością parmezanu (ok. 15 g zostawić na posypanie wierzchu). Na podpieczonym spodzie rozłożyć szpinak, a następnie łyżką wyłożyć 2/3 masy serowej. Delikatnie rozprowadzić łyżką. Masa jest dość gęstą. Na wierzchu ułożyć plastry łososia (delikatnie rwać je ręką

Bullio
Kinder country batonik bez pieczenia 217

Nestle Kangus Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić. 200 ml kremówki ubić na sztywno, stopniowo dodawać mascarpone, zmiksować i powoli wlewać ostudzoną białą czekoladę. Wsypać 3 szklanki płatków i wymieszać łyżką. Kwadratową tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i herbatnikami. Białą masę przełożyć na herbatniki, wyrównać i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Wstawić do lodówki. Mleczne czekolady roztopić w kąpieli wodnej

Ewusiowe Smaki
Najprostszy deser z musem truskawkowym 118

typu greckiego 200 g serka mascarpone 4-5 łyżek cukru pudru 500 g truskawek Wykonanie: Serek mascarpone ubijamy z cukrem pudrem. Następnie mieszamy z  jogurtem. Truskawki płuczemy, zdejmujemy szypułki. Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy.  Do pucharków lub szklanek przekładamy masę jogurtową, na wierzchu wylewamy mus. Wkładamy do lodówki, aby deser się schłodził

Kulinarne przygody Gatity
Leśny mech 396

szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 300 ml śmietany 30 % 150 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru oraz owoce granatu ;) Przygotowanie: Zakupiony szpinak rozmrażamy, odciskamy i delikatnie blendujemy. Całe jajka ubijamy z cukrem na gęstą, puszystą masę. Cały czas ubijając wlewamy olej oraz dodajemy naszą masę szpinakową cały czas ucierając mikserem. Do zielonej masy wsypujemy

Lawendowe Niebo

Proponowane wyszukiwania