masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:149/237)

Beza kawowa z malinami 246

cukru 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej serek mascarpone+cukier puder  maliny Przygotowanie:    Białka ubijamy na sztywno z cukrem pod koniec dodając sok z cytryny. Do ubitych białek przecieramy przez sitko  kawę rozpuszczalną. Delikatnie mieszamy aby kawa rozpuściła się w białkach. Masę przekładamy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni(...)przy 150 stopniach beza będzie za bardzo się spiekała trzeba obniżyć temperaturę szybciej Studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Podczas studzenia beza zapadnie się lekko do środka.  Serek mascarpone ubijamy z cukrem pudrem (ilość według uznania)  Nakładamy na środek wystudzonej bezy, całość posypujemy malinami

Bon appetit mon amie
Tarta z owocami leśnymi, cytrynowym mascarpone i bezikami. 193

jajko krem 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone sok z 1 cytryny cukier puder do smaku ( 2-3 łyżki) dodatkowo maliny jeżyny jagody poziomki lub inne ulubione owoce 2-4 beziki pół tabliczki mlecznej czekolady świeża mięta SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Masło z cukrem utrzeć na jednolitą masę. Dodać jajko i sól i miksować dalej. Przesiać mąkę i kakao(...)masę wyciągnąć je z misy owinąć folią i włożyć do zamrażarki na 15 min. 2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wyłożyć nim formę od tarty. Nakłuć ciasto widelcem i włożyć do piekarnika, piec ok 25-30 min. Wystydzić. 3. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Wmiksować do niej serek mascarpone

DefinicjaSmaku
Tort czekoladowy z kremem miętowym - urodzinowy 340

średnicy 22 cm. Składniki na krem : 1 serek mascarpone 1 opakowanie śmietany 36% - 500 g 2-4 łyżki cukru pudru - według uznania zielony barwnik spożywczy, łyżeczka kropel miętowych- według uznania Przygotowanie kremu : Połączyłam serek, śmietanę i cukier - ubiłam mikserem Dodałam barwnik (ostrożnie by nie przesadzić  !) - i wkręciłam go w masę Dodałam  krople i dokładnie ubiłam Przygotowanie tortu : Upieczony

Proste Potrawy
Ciasto szpinakowe "leśny mech" 170

Dodajemy odsączony szpinak i mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Wlewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 1 godziny w 180 st, do tzw. "suchego patyczka" . Ciasto zostawiamy do wystygnięcia. Z wystudzonego ciasta odcinamy wierzch, kruszymy na mniejsze kawałki. Ubijamy śmietanę, dodajemy cukier puder i serek mascarpone, mieszamy do połączenia składników. Wykładamy na placek, na wierzch wysypujemy

Gotowanie moimi oczami
Tiramisu 1272

świadczy :D     Składniki: 4 żółtka Słodzidło (u mnie z braku innego – ok. 300g fruktozy, ale może być każdy inny – do smaku) 1/3 szklanki pełnotłustego mleka 250g serka mascarpone (w temp. pokojowej) 1 kubek śmietany 30% lub 36% ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Niecałe ½ szklanki mocnej kawy (może być więcej lub mniej, w zależności od tego, jak bardzo kawowe(...)ogniu. Masę trzeba ciągle ubijać, żeby nie wyszła nam jajecznica ;) Ubijamy i ubijamy aż masa zrobi się lekka i puszysta, a potem jeszcze przez około minutę. To ubijanie chwilę nam zajmie, ale warto! Sam ten krem powinien być trochę za słodki – po połączeniu z mascarpone smaki się zmieszają, i słodycz nieco zniknie ;) Ubijamy śmietanę na bitą śmietanę (można ją odrobinę

Jak gotować i nie zwariować
Kakaowa beza z kremem chałwowym Maestro Czekolady E. Wedel. Fotorelacja z warsztatów kulinarnych. 203

cukru pudru  papier do pieczenia  Królewski krem chałwowy   300 ml śmietanki 30-36%   250 g chałwy waniliowej E.Wedel  250 g serka mascarpone Do smaku:   świeże owoce: truskawki, maliny, borówki amerykańskie mięta  Do dekoracji starta czekolada (gorzka lub mleczna) lub rozdrobnione nasiona kakaowca (do kupienia przez internet). Przygotowanie:   Beza Białka o temperaturze pokojowej(...)chałwę waniliową, mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia się chałwy i otrzymania masy o gładkiej konsystencji. Masę wystudzić, przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez minimum 12 godzin (najlepiej przez całą noc). Śmietankę z chałwą przełożyć do dzieży z miksera. Dodać schłodzony serek mascarpone i krótko ubijać w mikserze na delikatny gęsty krem.   Na jeden krążek bezowy nakładamy cały

SzczyptaSmaQ
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem-pyszne, wilgotne,zdrowe. 230

serka mascarpone -1 śmietan-fix (opcjonalnie) BUDYŃ MARCHEWKOWY -700 ml soku marchewkowego typu kubuś -u mnie marchewkowo-jabłkowo-brzoskwiniowy  -0,5 szklanki mleka -2 budynie śmietankowe po 40 g -100 g margaryny lub masła Najpierw przygotowujemy ciasto. Mąkę mieszamy wraz z cynamonem i sodą. W misce jajka wraz z cukrem białym i brązowym miksujemy na gładką masę. Następnie Dodajemy(...)uchylonym piekarniku na 10 minut i wyciągamy. Studzimy. Kroimy na 2 blaty-ciasto jest wilgotne. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder ze śmietan-fixem. Następnie dodajemy serek mascarpone. Oczywiście śmietan-fix nie jest konieczny, ale z nim krem jest stabilniejszy i lepiej się utrzymuje :-) wiem, ze niektórzy nie lubią śmietan-fixów, więc nie ma konieczności dodawania go. Krem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
,,Marchewkowo- pomarańczowe szaleństwo na słodko” 427

szaleństwa! Prezentuję Wam marchewkowo- pomarańczowe ciasto z kremem mascarpone, które jest idealnym połączeniem smaków. Dodatek marchewki p owoduje, że ciasto jest wilgotne, miękkie oraz niezwykle aromatyczne. Krem z serka mascarpone jest natomiast bardzo lekki i delikatny. To kolejne ciasto które wpisało się na listę moich ulubionych ciast. Czy i Wy je też polubicie ? Przekonajcie się sami więc bierzcie się(...)jednym żółtku i ubijamy tak długo aż powstanie biała kremowa masa. Dodajemy olej, startą marchew, skórkę pomarańczy i mąki z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w blaszce wyłożonej papierem ok. 30 minut w 180 C. Po ostudzeniu przekrawamy na dwie części. Następnie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone. Dżem podgrzewamy w rondelku aż zacznie bulgotać. Do gorącego wsypujemy

Podróż w kulinaria
KARPATKA 916

tradycyjny w proszku do gotowania 1 łyżka miodu rzepakowego 1 opakowanie 250 g serka mascarpone Przygotowanie ciasta. Szklankę wody zagotować z dodatkiem masła.Do wrzącej wody wsypać mąkę i dokładnie wymieszać,najlepiej użyć miksera.Gotować na małym ogniu przez minutę,ciągle miksując, aż z masy utworzy się lśniąca kula. Ciasto wystudzić. Do wystudzonego ciasta , wbić kolejno 5 jajek, i utrzeć(...)tradycyjnego w proszku. Kiedy krem będzie gorący dodać do niego miód, rozpuścić ciągle miksując i odstawić do wystudzenia. Do zmiksowanego z masłem kremu dodawać powoli, stopniowo- ciągle ubijając – serek mascarpone. Wystudzone blaty ciasta przełożyć kremem i wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Podałam na  PORCELANIE BOGUCICE Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
ciasto czekoladowe z mascarpone i truskawkami 1052

pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy na dwa krążki. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru(...)tylko do połączenia się składników. W tortownicy umieszczamy jeden z krążków ciasta. Truskawki przecinamy wzdłuż i układamy na cieście w koło obręczy przecięciem na zewnątrz. Wykładamy cały krem. Na masie umieszczamy drugi blat, lekko dociskamy, polewamy polewą czekoladową dekorujemy truskawkami i listkami mięty. Całość schładzamy w lodówce przez min. 3 godz

Domowy Smak Jedzenia
Pavlova z malinami w żelu 160

dodawaj stopniowo, po łyżce cukier. Gdy dobrze połączy się z białkami, dodaj do masy łyżeczkę skrobi ziemniaczanej i sok z cytryny. Całość ponownie dobrze ubij. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, na którym wcześniej narysuj okrąg o średnicy 20 – 20-paru cm. Na ten okrąg nałóż masę białkową. Bezę wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180ºC. Po 5 minutach temperaturę(...)uchylonymi drzwiczkami. Zimną bezę odwróć do góry nogami i zdejmij z niej papier do pieczenia. Bitą śmietanę ubij na sztywno. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawaj do niej serek Mascarpone. Śmietanę ewentualnie dosłódź do smaku cukrem pudrem, choć nie jest to konieczne, ponieważ beza jest wystarczająco słodka. Maliny rozmroź. Do garnka wlej odrobinę wody i zagotuj ją. Czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej

blog.moje-pasje.info
Ciasto daktylowe z kremem arachidowym i granatem 176

orzechowe z 500 g fistaszków ( przepis tutaj ) 350 g serka mascarpone 200 g śmietany 36% 4 łyżki cukru pudru pestki granatu i kakao do przystojenia Wykonanie: Daktyle kroicie w kawałki, zalewacie wodą i zagotowujecie. Zmniejszacie ogień i gotujecie dalej przez kwadrans. Studzicie i miksujecie w robocie kuchennym na gładką masę. Masło kroicie w kawałki. Musi być miękkie, inaczej w następnym(...)minut na puszystą masę. Dodajecie jajko po jajku i miksujecie dalej. Mąkę przesiewacie do miski, dodajecie sód, proszek do pieczenia, kakao i mieszacie. Dodajecie powoli i na zmianę z masą z daktyli do masła zmiksowanego z cukrem i jajkami. Ciasto przekładacie na okrągłą foremkę wyłożoną papierem i pieczecie ok. 45 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczeniu – studzicie, wyjmujecie

GRUBY WAŁEK
Beza Pavlova z kiwi i truskawkami 155

szklanki cukru pudru szczypta soli 1 mały serek mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii łyżka mielonych migdałów 150 ml śmietany kremówki pół szklanki cukru pudru Przygotowanie: 1. Białka ubij na sztywno z odrobiną soli, dodaj 1 i 1/2 szklanki cukru ubijaj na sztywno. 2. Wyłóż blachę pergaminem, rozłóż masę białkową na 2 okrągłe placki. Piecz w piekarniku(...)Kremówkę ubij na bitą śmietanę, dodaj pół szklanki cukru i esencję waniliową oraz migdały. W wersji dla dorosłych dodaj ulubiony alkohol (ja dałam Amaretto). Dadaj całość serka mascarpone. Wymieszaj krem. 4. Kiedy upieczony spód wystygnie posmaruj kremem wierzch i dekoruj owocami. Schłódź w lodówce jeśli zdążysz przed łasuchami. Nie przykryłam drugim blatem kremu, bo zrobiłam

AZgotuj!
Tarta z łososiem i szpinakiem 362

rozmrażać). W momencie kiedy szpinak się rozmrozi, dodać sól, wymieszać i smażyć aż do całkowitego odparowania wody. Mascarpone wymieszać z jogurtem i większością parmezanu (ok. 15 g zostawić na posypanie wierzchu). Na podpieczonym spodzie rozłożyć szpinak, a następnie łyżką wyłożyć 2/3 masy serowej. Delikatnie rozprowadzić łyżką. Masa jest dość gęstą. Na wierzchu ułożyć plastry łososia (delikatnie rwać je ręką

Bullio
Tarta z łososiem i szpinakiem 264

rozmrażać). W momencie kiedy szpinak się rozmrozi, dodać sól, wymieszać i smażyć aż do całkowitego odparowania wody. Mascarpone wymieszać z jogurtem i większością parmezanu (ok. 15 g zostawić na posypanie wierzchu). Na podpieczonym spodzie rozłożyć szpinak, a następnie łyżką wyłożyć 2/3 masy serowej. Delikatnie rozprowadzić łyżką. Masa jest dość gęstą. Na wierzchu ułożyć plastry łososia (delikatnie rwać je ręką

Bullio
Kinder country batonik bez pieczenia 273

Nestle Kangus Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić. 200 ml kremówki ubić na sztywno, stopniowo dodawać mascarpone, zmiksować i powoli wlewać ostudzoną białą czekoladę. Wsypać 3 szklanki płatków i wymieszać łyżką. Kwadratową tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i herbatnikami. Białą masę przełożyć na herbatniki, wyrównać i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Wstawić do lodówki. Mleczne czekolady roztopić w kąpieli wodnej

Ewusiowe Smaki
Najprostszy deser z musem truskawkowym 177

typu greckiego 200 g serka mascarpone 4-5 łyżek cukru pudru 500 g truskawek Wykonanie: Serek mascarpone ubijamy z cukrem pudrem. Następnie mieszamy z  jogurtem. Truskawki płuczemy, zdejmujemy szypułki. Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy.  Do pucharków lub szklanek przekładamy masę jogurtową, na wierzchu wylewamy mus. Wkładamy do lodówki, aby deser się schłodził

Kulinarne przygody Gatity
Leśny mech 447

szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 300 ml śmietany 30 % 150 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru oraz owoce granatu ;) Przygotowanie: Zakupiony szpinak rozmrażamy, odciskamy i delikatnie blendujemy. Całe jajka ubijamy z cukrem na gęstą, puszystą masę. Cały czas ubijając wlewamy olej oraz dodajemy naszą masę szpinakową cały czas ucierając mikserem. Do zielonej masy wsypujemy

Lawendowe Niebo
PASCHA - orzechowa odmiana sernika na zimno, z bakaliami. 160

rozpuści. 3. Masło ucieramy do białości z cukrem pudrem, dodając powoli ser, serek mascarpone i miąższ             wanilii. Na koniec, gdy składniki się połączą dodajemy utarte żółtka i ubitą na puch śmietanę.     Dokładnie miksujemy. 4. Gdy mamy gładką masę wrzucamy bakalie cały czas miksując i przestudzoną żelatynę. Jeszcze

Wypisz Wymaluj
Muffiny angielskie z jajkiem po benedyktyńsku 258

liście szpinaku - szynka parmeńska Sos - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki śmietany 18% do zup - 2 łyżki serka mascarpone Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy i odstawiamy na chwilę do przestygnięcia. W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże, dodajemy mąkę i resztę składników. Wyrabiamy na jednolitą masę. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu tworzymy kulki, które rozwałkowujemy na placki o grubości około

Pan i Pani Smith w kuchni
Tort śmietanowo-bezowy z truskawkami 145

mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki winnego octu na krem: kilogram truskawek 500 ml śmietany 30-36% opakowanie sera mascarpone 250g. płatki migdałowe 2 łyżki cukru pudru 150 g. mlecznej czekolady Z białek i cukru ubić pianę- cukier wsypywać powoli, po ubiciu sztywnej masy wsypać mąkę i delikatnie ubijać dalej minutę. Pod koniec dodać ocet  ponownie łagodnie przemieszać, tylko

Kubki smaku
Leśny mech 242

suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu ściąć wierzch i pokruszyć. Do roztartego serka mascarpone dodać dwie łyżki śmietany i delikatnie wymieszać. Resztę śmietany ubić na sztywno, pod koniec dodać słodzidło oraz sok z cytryny. Połączyć obie części masy przy pomocy łyżki (nie miksować!). Masę śmietanowo-serową wyłożyć na spód i obsypać dokładnie pokruszonym ciastem, udekorować czerwonymi owocami. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Bardzo szybkie babeczki 249

małych gotowych foremek na babeczki 250g serka mascarpone 1 cytryna 50g cukru pudru sezonowe owoce Wykonanie: Serek mascarpone rozcieramy z cukrem pudrem. Obieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok. Skórkę i sok dodajemy do przygotowanego serka i mieszamy, aby była jednolita masa. Foremki nadziewamy masą i dekorujemy owocami. Można chwilę wstawić do lodówki, ale nie jest to konieczne

Apetyt na Zielone
Tiramisu 261

puszysty i plastyczny.   Następnie ubijamy schłodzone śmietany. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, likier i serek mascarpone. Dokładnie mieszamy. Kawę rozpuszczamy w 0,5 szkl. gorącej wody.   Na blaszce układamy nasączone w kawie biszkopty. Na pierwszą warstwę biszkoptów wykładamy 1/3 masy. Następnie układamy kolejną warstwę biszkoptów ( również nasączonych w kawie). Na to wykładamy resztę masy. Posypujemy kakaem

Passion of Cooking
Szarlotka z mascarpone na herbatnikach bez pieczenia 270

umytej skórki pomarańczy (zostawić łyżeczkę skórki, a resztę dodać do jabłek). Jabłka połączyć mikserem z serkiem mascarpone. Dosypać cukier waniliowy i ponownie wymieszać. W dużej blasze wyłożyć papier lub folię aluminiową, na której ułożyć warstwę herbatników. Na ciastka wyłożyć 1/3 masy z sera i jabłek i ponowić sytuacje dwukrotnie, układając tak by herbatniki leżały równo pod sobą. Trzecia część masy

ChilliJemy
Sernik z białą czekoladą i marakują 386

spodem włożyć do piekarnika i piec około 7 minut. Blaszkę wyciągnąć i przestudzić. Twaróg zmiksować razem z mascarpone, dodać na dwa razy śmietankę kremówkę. Dalej miksując dodać cukier, budyń oraz pastę waniliową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzoną dodać do masy serowej, następnie dodać po jednym jajku, miksując dobrze masę przed dodaniem drugiego jajka. Masę przelać na wcześniej podpieczony

Plate of Joy
PAVLOWA 234

drugim razem bede piekła 2,5 godziny ,aby była bardziej wilgotna Krem mascarpone: Do misy miksera włożyć mascarpone, dodać cukier wanilinowy i miksować przez około pół minuty. Następnie wlać śmietankę i dalej ubijać przez około 1-2 minuty, do czasu aż masa zgęstnieje. Zbyt długie miksowanie może spowodować, że masa zacznie się ważyć i tracić gęstość, dlatego trzeba wyczuć

w mojej kuchni
Sernik czekoladowy z gruszkami na oleju rzepakowym 190

Ten sernik czekoladowy z gruszkami i olejem rzepakowym to jeden z lepszych serników, jakie jadłam…:) Masa jest wilgotna i delikatna a gruszki miękkie i aromatyczne

UgotujmyTo.pl
SERNIK CZEKOLADOWY 264

ładamy do tortownicy wyłożonej NA SPODZIE folią aluminiową i delikatnie ugniatamy.MASA SEROWA:Ser biały mielony mieszamy z mascarpone i śmietaną 30%.Dodajemy po 1 jajku i cały czas miksujemy.Czekoladę roztapiamy ( w kąpieli wodnej ) i lekko przestudzoną , ale płynną dodajemy do masy serowej.Wlewamy roztopione masło , dosypujemy kakao i cukier puder.Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy.Wlewamy do tortownicy , a następnie wkładamy

Ostra na Słodko
PASCHA - bakaliowy sernik na zimno. 177

kąpieli wodnej, aż się rozpuści.3. Masło ucieramy do białości z cukrem pudrem, dodając powoli ser, serek mascarpone i miąższ wanilii. Na koniec, gdy składniki się połączą dodajemy utarte żółtka i ubitą na puch śmietanę. Dokładnie miksujemy.4. Gdy mamy gładką masę wrzucamy bakalie cały czas miksując i przestudzoną żelatynę. Jeszcze chwilę miksujemy po czym przekładamy do natłuszczonej i obsypanej miski.5

Wypisz Wymaluj
Truskawkowy szał. 42361

wygrała wersja z ... Składniki: Mus truskawkowy:  500 g truskawek (kaszubskie) 2 galaretki truskawkowe kardamon mielony Masa budyniowa: 4 budynie waniliowe bez cukru 1l mleka 170 g masła/margaryny 1 szkl cukru dodatkowo: 200 ml śmietany 30%  250 g sera mascarpone 3 łyżki cukru cukier waniliowy czekolada herbatniki Z litra mleka odlewamy ok 300 ml. Większą część mleka

Malinowe Pocałunki
Moje tiramisu 370

przegotowanej , lekko posłodzonej wodzie, dodajemy około 100 ml alkoholu Przygotowujemy krem do przełożenia biszkoptu : 3 serki mascarpone po 250 gram  szklanka śmietany tortowej 36 % około 3 łyżek cukru pudru Ubijamy śmietanę z cukrem , dodajemy kolejne opakowania serków, ubijamy na jednoltą masę Pierwszą część biszkoptu nasączamy równomiernie syropem z kawą, rozsmarowujemy połowę kremu serowo - śmietankowego, posypujemy startą czekoladą Przykrywamy drugą

Proste Potrawy