masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:148/237)

Kokosowe placuszki na mascarpone podane z soczystą brzoskwinią 187

łyżki wiórek kokosowych 2-3 brzoskwinie olej kokosowy do smażenia (u mnie 2 łyżeczki) Przygotowanie: Do miski przekładam mascarpone, wbijam jajka, dodaję sok z cytryny i cukier puder. Całość dokładnie mieszam widelce (można użyć miksera na małych obrotach, masa jest gęsta (i taka ma być)). Następnie dodaję mąkę i łyżkę mleka, znów wszystko dokładnie mieszam. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe

Słodkie okruszki
Deser z ciasta francuskiego 218

drugi pokroić na równe prostokąty/kwadraty i również  upiec. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl wrzątku, przestudzić.Do serka mascarpone dodać sok z cytryny, wanilie, ajerkoniak, cukier puder  i zmiksować. Śmietanę ubić, wymieszać z serkiem.Dodać żelatynę i wymieszać. Masę wyłożyć na upieczony cały płat ciasta, wyłożyć owoce -wciskając w ciasto[ ja owoce dodałam do masy i wymieszałam razem

Moje domowe kucharzenie
Babeczki Ferrero 404

dekoracją z ulubionych pralinek – ja wybrałam Ferrero ;) Składniki na babeczki czekoladowe Składniki na krem 250 g serka mascarpone 1 tabliczka czekolady + pralinki Ferrero do dekoracji Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy pokrojoną w małe kawałki czekoladę lub dropsy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Metalową formę

Ciastkozercy
Tort bezowy Dacquoise z orzechami i migdałami 140

zrobić kremówka się ubije bez problemu. Kiedyś mama kazała mi zawsze ubijać kremówkę oddzielnie i dopiero potem dodawać mascarpone, jednak za radą koleżanki kiedyś połączyła od razu składniki i okazało się ze tak samo świetnie się ubija. Część masy wykładamy na wystudzoną bezę, rozkładamy daktyle i orzechy i wykładamy resztę masy przykrywamy drugą bezą. Dekorujemy i jemy

Lili w kuchni
Lody TIRAMISU (bez jajek) 404

Dodać do gotującego się mleka i wymieszać. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Gdy kakao wystygnie dodać do niego likier kawowy. Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i szczyptą soli, następnie dodać kakao i dokładnie wymieszać. Na koniec dolać śmietanę, całość zmiksować. Masę przełożyć do maszyny do lodów i włączyć mieszanie na ok. pół godziny (lub zgodnie z zaleceniami producenta).  Bez maszyny

Domowa Cookierenka Agi
Tarta z malinami 140

ropuszczamy czekoladę i odstawiamy do przestygnięcia. Zimną kremówkę ubijamy z fixem i cukrem pudrem. Do osobnej miski przekładamy serek mascarpone i trochę go mieszamy aby nie był zbity. Dużą łyżkę serka przekładamy do przestudzonej czekolady i dokładnie mieszamy - pierwsza masa gotowa. Do pozostałego serka dodajemy ubitą śmietanę i łyżką delikatnie mieszamy. Smakujemy, jak za mało słodkie to dosypujemy cukru pudru

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Tort tiramisu 161

talerzu do tortow i spinamy obrecza tortownicy. Nasaczamy go 1/3 kawy wymieszanej z Amaretto.  Nastepnie nakladamy mase z mascarpone, ktora przykrywamy kolejnym biszkoptem. Nasaczamy go porcja kawy i znow nakladamy mase. Podobnie robimy z ostatnia warstwa biszkoptu. Reszta masy serowej ozdabiamy gore i boki tortu. Calosc posypujemy gorzkim kakako. Chlodzimy w lodowce okolo 3 godziny. Przed podaniem tort dodatkowo

Przysmaki Karolki
Wspólne straszenie halloweenowymi smakołykami 166

puszyste, cudownie maślane, lekko kakaowe. Polecam - nie tylko na najstraszniejszy dzień w roku. Naprawdę warte są uwagi, a ich przygotowanie nie zabiera wiele czasu. Do tego prosty krem z mascarpone i kremówki z delikatną nutą amaretto, żeby trochę całość podkręcić. No i szkło... I tu zaczęły się schody, muszę przyznać. Wyszło mi dopiero za piątym razem(...)wodykrem:200 g serka mascarpone100 ml śmietany kremówki (38%)1 łyżka cukru pudru1 łyżka likieru amarettododatkowo:3 łyżki dżemu wiśniowego bez owocówMasło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Wbić jajko, dokładnie zmiksować. Kakao, barwnik i ekstrakt wymieszać na gładką pastę. Dodać do masy maślanej, zmiksować.Mąkę przesiać, wymieszać z solą i sodą. Dodawać partiami do ciasta na zmianę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort śmietankowy z brzoskwiniami 245

łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek mąki pszennej Krem 1 litr kremówki 0,5 kg mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan fix brzoskwinie w puszce Przygotowanie:Biszkopt: Białka ubić na sztywno. Dodawać porcjami cukier i po 1 żółtku. Nadal miksować tak długo, aż masa będzie sztywna. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodawać porcjami do ubitych jajek i delikatnie(...)Wyjąć i ostudzić. Przekroić 2 razy uzyskując 3 krążki. Krem: Zimną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder, śmietan fix i zmiksować do połączenia się składników. Serek mascarpone przełożyć do naczynia i zmiksować. Do serka dodawać porcjami ubitą kremówkę i mieszać łyżką(nie miksować). Pierwszy biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń posmarować kremem, posypać połową pokrojonych brzoskwiń, przykryć biszkoptem, ponownie nasączyć

Ala piecze i gotuje
Tort czekoladowy z adwokatowym kremem 171

krem: 500 g mascarpone 350 ml śmietany kremówki 35% 150 ml adwokata 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego dodatkowo: 1 pomarańcza 5 łyżek dżemu z pigwy lub innego 160 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany kremówki Wykonanie:   obie mąki wymieszać i zagnieść z zimnym masłem pokrojonym na małe kawałeczki na jednolite ciasto. Gdyby masa się nie kleiła(...)piana stanie się gęsta. 1/3 piany wymieszać z resztą mąki i dodać do masy jajecznej. Następnie dodać pozostałą pianę i delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180`C 35-40 minut do suchego patyczka. Studzić w foremce mascarpone rozluźnić ubijając z cukrem i cukrem waniliowym. Dolewać porcjami śmietanę kremówkę, cały czas

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Torcik mocno czekoladowy 127

mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 ml mocno schłodzonej śmietanki 30% 1 opakowanie serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru listek mięty do dekoracji Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. W małym garnuszku roztapiamy masło i czekolady, mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy z ognia, wlewamy mleko - mieszamy do połączenia się składników.  W misce ubijamy jajka z cukrem na puszysta(...)masę. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, którą następnie stopniowo dodajemy do ubitych jajek z cukrem wraz z masą czekoladową. Wszystko razem delikatnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.  Moja tortownica ma średnicę 26 cm, więc czas pieczenia wyniósł 35 min, im mniejsza tortownica tym czas pieczenia będzie

Kolejny blog o gotowaniu
Tort czekoladowo-truskawkowy 164

wychodzi, że nawet mikser się popsuł! Zuzia, która towarzyszyła mi przy całej tej pracy kilka razy powtórzyła "Mamuś, ale piękny ci ten torcik wyszedł" . Kiedy masa truskawkowa za bardzo mi zastygła, bo w tym czasie usypiałam Wikusię rzuciłam "dalej nie robię, jadę kupić gotowy, bo to się nie uda" , na co Zuzia "Mama, ale tyle już zrobiłaś, no dokończ(...)jakiś brud ze środka czy co.. nie wiem którędy wyleciał nawet) do śmietany - była do wywalenia, a ja musiałam leci eć po mikser do Mamy (na szczęście miała:)) Masa truskawkowa za bardzo zgęstła i musiałam ją na nowo pogrzać i zmiksować (a już chciałam rezygnować) Krem podczas dekoracji zagrzał się w worku od ciepła rąk, a po schłodzeniu

Kolorowy Przepisownik
Tort Confetti 212

elegancko zarazem i zapewniam, że jest przepyszny! W dodatku po przekrojeniu naszym oczom ukazują się tęczowe, lekko rozmyte kropeczki z cukrowej posypki. Możecie także używając barwników spożywczych nadać masie ulubiony kolor Waszych pociech :) Ja dodatkowo ozdobiłam tort figurką pandy z lukru plastycznego, którą zrobiłam zupełnie sama (córka jest miłośniczką tych zwierzątek). Przepis na tort znalazłam na blogu „Moje Wypieki”. Polecam(...)posypki cukrowej (użyłam takiej w kształcie kółeczek) Cytrynowy krem śmietankowy: 500 g serka mascarpone (schłodzonego) 250 ml śmietany 30% (schłodzonej) 2 czubate łyżki cukru pudru sok wyciśnięty z 1/2 cytryny skórka otarta z 1/2 cytryny Wykonanie: Ciasto: W misce ucieramy masło z cukrem na jasną, puszystą masę. Następnie zmniejszając obroty miksera, ale nie przerywając miksowania, dodajemy kolejno jajka, jedno

MyCookBook.pl
Łamana beza z kremem waniliowo - kawowym z amaretto, migdałami i bananem 142

sztywno, następnie dodawać po łyżce cukru, na koniec mąkę ziemniaczaną. Masę wylej na sylikonowa matę do pieczenia lub na nieprzywierający papier i rozprowadź na cienką warstwę. Piecz w 140 stopniach ok 1 godziny. Jeśli trzeba posusz jeszcze trochę, żeby była twarda. Wyjmij i  wystudź. Przygotuj krem:  mascarpone, śmietankę, wanilię, wystudzone espresso i amaretto wymieszaj dobrze mikserem. Nie używaj

AZgotuj!
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z dodatkiem serka mascarpone 136

bulionu, u mnie drobiowy 250 g serka mascarpone sól,cukier do smaku garść posiekanej natki pietruszki makaron krajanka Pomidory dokładnie umyć, wykroić zgrubienia po ogonku, pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozpuścić masło i wrzucić pokrojone pomidory. Gotować aż pomidory się rozpadną. Następnie zmiksować je blenderem na gładka masę. Ja pomidorów nie przecierałam już przez gęste sito bo w zupce

Monia miesza i gotuje