szczypta soli 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej na krem: 350 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru Białka ubić w wysokim naczyniu na sztywno. Następnie nadal ubijając dodawać po trochę cukru. Na końcu dodać ocet i mąkę ziemniaczaną. Z gotowej masy odłożyć kilka łyżek i wymieszać je z kawą. Resztę podzielić na połowę. Na papierze do pieczenia(...)narysować dwa koła o średnicy około 25 cm i rozsmarować na nich pianę. Masę z kawą przełożyć do szprycy i dekoracyjnie wycisnąć na jasne krążki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec 5 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 140*C i piec jeszcze pół godziny. Po tym czasie obniżyć grzanie do 90*C i suszyć bezy jeszcze koło
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamalin 150 g białej czekolady 250 g mascarpone 80 g kakaowych ciastek zbożowych Sposób przyrządzania: Żółtko, cukier waniliowy i ekstrakt waniliowy zmiksować. Dodać mąkę, sól i 50 ml mleka, ponownie zmiksować. W rondelku podgrzać resztę mleka i powoli wlewać zmiksowaną masę, gotować na małym ogniu, aż budyń zgęstnieje. Następnie
Zakątek rozkoszy kulinarnychmasła - 4 jajka * śmietana: - 1 szklanka śmietany kremówki - 1 szklanka mascarpone - cukier puder do smaku - 1 łyżka ekstraktu z wanilii W mleku rozpuścić masło. Doprowadzić do wrzenia. Energicznie mieszając dodać mąkę. Mieszać do uzyskania szklistego i odchodzącego od ścianek garnka, ciasta. Porządnie wystudzić. Dodać jajka i dokładnie zmiksować. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę, wyłożoną papierem
CookYourselfkubek oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia krem z owocami leśnymi: 250 g serka mascarpone 4 łyżki mrożonych owoców leśnych 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie : Szpinak rozmrażamy i dokładnie odsączamy z wody Jajka ubijamy z cukrem na gęstą puszystą białą masę. Nadal ubijając cienką stróżką wlewamy olej, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem(...)minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy, kroimy na dwa blaty, jeden kruszymy. owoce blendujemy na mus, dosypujemy żelatynę, delikatnie podgrzewamy i łączymy z serkiem mascarpone, krem wykładamy na spód ciasta( możemy go wcześniej nasączyć ponczem z soku z cytryny i wiśniówki- w proporcjach sok z 1 cytryny- 2 kieliszki wódki) na wierzch wysypujemy okruszki
Luźna Kuchniaognia, lekko przestudzamy i dodajemy stopniowo jajka, za każdym razem po dodaniu jajka mieszamy aby wtłoczyć jajko w ciasto. Gdy jajka połączą się z ciastem i powstanie gładka gęsta masa, przekładamy ciasto np. do rękawa cukierniczego i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (możemy też papier lekko natłuścić) wyciskamy okrągłe ptysie w odstępach gdyż ciasto podczas pieczenia podrosną. Pieczemy przez(...)serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 4-5 łyżki cukru pudru 150 ml malin wykonanie: Mascarpone miksujemy. Maliny blendujemy, dodajemy do serka i miksujemy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy do serka i miksujemy do połączenia się, na jednolitą masę
Domowy Smak Jedzeniażaroodporne smarujemy oliwą z oliwek i wlewamy do środka naszą masę z patelni. Wstawiamy bez przykrycia do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 35 minut. Potem wyjmujemy naczynie i na górze układamy plastry żółtego sera. I pieczemy dalej przez kolejne 20 minut. I jedzonko gotowe. Jest naprawdę pyszne. Mascarpone nadaje tej potrawie takiej delikatności, szlachetności. Naprawdę polecam! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje
Marder&Marder Manufacturewanilii 1 łyżka octu płyn lub żel czerwony barwnik spożywczy * 1 szklanka (240ml) maślanki, temperatura pokojowa * Masa 450 g. Twaróg delikatny śmietankowy President 1/2 szklanki (115 g) masła śmietankowego, zmiękczone do temperatury pokojowej 2 szklanki cukru pudru 200g śmietany 18% pudełko Mascarpone 250g. Ciasto: Wymieszaj mąkę, sodę, kakao, sól i 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika razem w dużej misce. Odłożyć(...)białka. Ciasto podzielić równo między dwie tortownice. Piec w temperaturze 180ºC termoobieg przez około 30 minut, lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, wyjąć i całkowicie schłodzić. Masa W misie miksera utrzeć masło na puszystą masę. Dodawać stopniowo cukier, ucierając. Dodać wanilię, serek, śmietanę i zmiksować. Wykonanie: Przestudzone ciasto przełożyć grubą warstwą kremu, boki i wierzch wysmarować kremem
Kubki smakuprażone u mnie od ZdrowyMarket24 sos czekoladowy *dodajemy mniej więcej taką samą ilość obu składników Przygotowanie: W miseczce mieszamy mascarpone z gęstym jogurtem naturalnym i cukrem pudrem. Następnie dodajemy powoli syrop karmelowy, znów mieszamy i próbujemy w trakcie czy masa nabrała delikatnie karmelowego smaku (Wszystko zależy od rodzaju używanego syropu może być konieczność dodania większej ilości. Uwaga! mamy uzyskać jedynie
Słodkie okruszkiszczypta cukier – 2 szkl margaryna stopiona – 250 g marchew starta – 2 szklanki tłuszcz do formy bułka tarta KREM: serek mascarpone - 400 g masło - 250 g cukier puder - 4 łyżki kakao - 2 łyżki CIASTO: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie wlewać przestudzony tłuszcz i wsypywać produkty suche wcześniej przesiane i dalej ucieramy. Na końcu dodajemy starta marchewkę na tarce
Camilla w kuchniwody rozpuszczamy żelatynę deserową i mieszamy mikserem. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i waniliowym na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i likier delikatnie ubijamy na krem. Do szklanki z żelatyną przekładamy 3 łyżki kremu i hartujemy, następnie dodajemy do masy i mieszamy. Biszkopty delikatnie namaczamy w kawie i układamy na spodzie dowolnego naczynia żaroodpornego, następnie trochę kremu i oprószamy kakao
Sama słodycz i szczypta chiliłyżki wiórek kokosowych 2-3 brzoskwinie olej kokosowy do smażenia (u mnie 2 łyżeczki) Przygotowanie: Do miski przekładam mascarpone, wbijam jajka, dodaję sok z cytryny i cukier puder. Całość dokładnie mieszam widelce (można użyć miksera na małych obrotach, masa jest gęsta (i taka ma być)). Następnie dodaję mąkę i łyżkę mleka, znów wszystko dokładnie mieszam. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe
Słodkie okruszkidrugi pokroić na równe prostokąty/kwadraty i również upiec. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl wrzątku, przestudzić.Do serka mascarpone dodać sok z cytryny, wanilie, ajerkoniak, cukier puder i zmiksować. Śmietanę ubić, wymieszać z serkiem.Dodać żelatynę i wymieszać. Masę wyłożyć na upieczony cały płat ciasta, wyłożyć owoce -wciskając w ciasto[ ja owoce dodałam do masy i wymieszałam razem
Moje domowe kucharzeniedekoracją z ulubionych pralinek – ja wybrałam Ferrero ;) Składniki na babeczki czekoladowe Składniki na krem 250 g serka mascarpone 1 tabliczka czekolady + pralinki Ferrero do dekoracji Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy pokrojoną w małe kawałki czekoladę lub dropsy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Metalową formę
Ciastkozercyzrobić kremówka się ubije bez problemu. Kiedyś mama kazała mi zawsze ubijać kremówkę oddzielnie i dopiero potem dodawać mascarpone, jednak za radą koleżanki kiedyś połączyła od razu składniki i okazało się ze tak samo świetnie się ubija. Część masy wykładamy na wystudzoną bezę, rozkładamy daktyle i orzechy i wykładamy resztę masy przykrywamy drugą bezą. Dekorujemy i jemy
Lili w kuchniDodać do gotującego się mleka i wymieszać. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Gdy kakao wystygnie dodać do niego likier kawowy. Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i szczyptą soli, następnie dodać kakao i dokładnie wymieszać. Na koniec dolać śmietanę, całość zmiksować. Masę przełożyć do maszyny do lodów i włączyć mieszanie na ok. pół godziny (lub zgodnie z zaleceniami producenta). Bez maszyny
Domowa Cookierenka Agi