masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:138/237)

Pavlova z owocami 162

drobnego cukru do wypieków łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 250 ml śmietany 30% 250 g sera mascarpone łyżka cukru pudru dowolne owoce czarne porzeczki w syropie Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno i dodajemy łyżka po łyżce cukier stale ubijając. Masa musi stać się mega gęsta i błyszcząca. Pod koniec wsypujemy mąkę i wlewamy ocet. Miksujemy i wykładamy(...)zgarniając masę od dołu do góry  łopatką charakterystyczne wgłębienie. Gotowe wstawiamy do nagrzanego do 140 stopni piekarnika i od razu zmniejszamy ją do 100 i pieczemy bezę 2 godziny. Po upływie tego czasu wyłączamy piekarnik i zostawiamy ją tak do wystudzenia.  Jak już jest gotowa ubijamy śmietanę dodając pod koniec cukier puder i ser mascarpone. Na bezę wylewamy

Malinowe Pocałunki
PTYSIE z mascarpone i truskawkami 206

ciągle  ucierając.Miksować aż masa stanie się szklista.Na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem blachę, kłaść porcje ciasta. Możecie to zrobić za pomocą szprycy lub łyżki.Piec w 180 stopniach C około 20-30 minut. Do przełożenia:200 ml śmietanki kremówki250 g serka mascarpone2/3 szkl. cukru pudrutruskawkicukier puder do posypaniaKremówkę ubić z cukrem. Dodać mascarpone - połączyć.Truskawki pokroić.Ptysie przekrajać

kolorowotorcikowo
TORT Z KREMEM ŚMIETANOWYM 152

pieczenia *2-3 łyżki wody *2 łyżki kakao Składniki na krem: * 2 śmietany kremówki 36% duże * serki mascarpone po 120g * cukier puder do smaku według uznania Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na pianę, żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać razem obie masy. Dodać pozostałe sypkie składniki przesiane przez sitko, wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto wylać do okrągłej blaszki ( ja smaruję tylko(...)piec do tzw. "suchego patyczka". Gotowy biszkopt wystudzić na kratce, rozkroić na dwie części wzdłuż. Wykonanie kremu: Schłodzona śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać serki mascarpone i cukier puder do smaku i wszystko wymieszać dokładnie. Na jeden płat biszkoptu wyłożyć część kremu, rozsmarować i zakryć drugim płatem ciasta. Ciasto obsmarować resztą kremu i udekorować według uznania

Zrób to smacznie
,,Makaroniki malinowe” 137

białka 200 g cukru pudru 30 g cukru jedna łyżeczka nalewki malinowej barwnik spożywczy różowy 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru ½ szklanki musu z malin 2 łyżeczki nalewki malinowej Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na większych obrotach na gładką, sztywną masę. Pod koniec ubijania(...)nalewkę. Do masy z białek dodajemy stopniowo mieszankę z mąki migdałowej oraz cukru pudru i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 140 C pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy

Podróż w kulinaria
,,Różane ciasteczka’’ 116

migdałowej ( kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru barwnik spożywczy różowy 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki różanej marmolady 3 łyżeczki syropu różanego Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na większych obrotach na gładką, sztywną masę. Pod koniec ubijania(...)spożywczy. Do masy z białek dodajemy stopniowo mieszankę z mąki migdałowej oraz cukru pudru i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 140 C pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy

Podróż w kulinaria
Pomysły na muffiny- 5 sprawdzonych smaków 155

jajka, 150 ml oleju roślinnego. Osobno mieszamy suche i mokre składniki, a następnie łączymy je i tworzymy gładką masę. Całość przelewamy do foremek i pieczemy w 180 C przez 20 minut. Po upieczeniu na wierzch możemy dodać krem, np. mascarpone czy cynamonowy. Muffiny marchewkowe Innym, zdrowym pomysłem są muffinki marchewkowe. Do ich przygotowania potrzebujemy 300 g marchewki, jednej dużej pomarańczy(...)proszku do pieczenia, cukru wanilinowego, cynamonu. Dla smaku możemy dodać orzechy włoskie oraz cukier trzcinowy. Suche i mokre składniki mieszamy osobno, jak poprzednio, a następnie łączymy i tworzymy gładką masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy babeczki przez 25 minut. Po ostygnięciu możemy je udekorować białą czekoladą i migdałami. Muffiny jogurtowe Babeczki jogurtowe są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy

WojnaNaSmaki.pl
Pieczony budyń z ricotty i migdałów (Budino di ricotta e mandorle) 150

masy z ricotty. Całość delikatnie mieszamy. Foremki smarujemy masłem. Masę przelewamy do foremek. Budynie pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu budynie schładzamy w lodówce ok. 1-2 godzin.   Budynie udekorowałam zmiksowanym mascarpone z cukrem pudrem, świeżymi owocami i obsypałam płatkami migdałów

La grande e la piccola cuoca
Tort z czereśniami 172

pszenną, ziemniaczaną i kakao. Dodajemy do masy. 4. Wykładamy papierem do pieczenia formę o średnicy 23cm. Przekładamy masę do formy i pieczemy w 180 stopniach C przez 30min. 5. Odstawiamy do wystygnięcia. 6. Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. 7. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Zimną czekoladę dodać do kremu i delikatnie wymieszać. 8. Biszkopt

Coś z niczego
,,Makaroniki kawowe” 155

cukru pudru 30 g cukru jedna łyżeczka kawy rozpuszczonej barwnik spożywczy brązowy Krem: 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczonej 2 łyżeczki likieru kawowego Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na większych obrotach na gładką, sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy barwnik(...)masy z białek dodajemy stopniowo mieszankę z mąki migdałowej oraz cukru pudru i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 150 C z termoobiegiem pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy

Podróż w kulinaria
AKSAMITNY CZEKOLADOWY SERNIK NA ZIMNO Z MALINAMI 438

tortownicę ze spodem ciasteczkowym do lodówki na czas przygotowywania masy serowej.MASA SEROWA:Czekoladę gorzką i mleczną połam na kawałki i roztop w kąpieli wodnej (miskę z czekoladą umieść nad garnkiem z gotującą się wodą). Uważaj, żeby do czekolady nie dostała się ani kropla wody. Roztopioną czekoladę pozostaw do ostygnięcia.Mascarpone przełóż do miski i dokładnie wymieszaj z przesianym cukrem pudrem.Bardzo(...)Śmietanę kremówkę ubij w osobnym naczyniu.Następnie dodaj ją delikatnie do mascarpone wraz z kremowym serkiem śmietankowym. Ostrożnie, ale dokładnie wymieszaj wszystko łyżką lub mikserem na najniższych obrotach (ja użyłam miksera do końcowego mieszania).    SKŁADANIE:Wyjmij tortownicę z lodówki. Na ciasteczkowy spód przełóż połowę serowej masy czekoladowej.Wyłóż na nią połowę (150 g) malin, nie odmrażaj

Słodko-Słony Świat Ilony
Ekstrymalnie czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym 112

jajecznej wlać sos czekoladowy i zmiksować do połączenia. Pozostałe białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie (w trzech partiach) do masy. Tortownicę 20 cm wyłożyć papierem i przelać ciasto. Piec 35 minut w 180*C. Krem: 250 g mascarpone 250 g śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru Składniki umieścić w misie miksera i ubić na sztywny krem. Wystudzone ciasto (może

Chocolate Muffin Blog
Przepyszne ciacho mascarpone,kajmak,słonecznik 122

proszkiem do pieczenia przesiewamy nad żółtkami i mieszamy. Na końcu dodajemy ubite białka. Masę przekładamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem  do pieczenia. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Krok 2 Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem, dodaje mascarpone nadal miksuje.Kremem ubitym na sztywno przekładam biszkopt i smaruje górę. Krok 3 Słonecznik prażę na suchej patelni. Kajmak rozpuszczam

Różowa kuchnia
Tort "Kinder Bueno" 216

mąki pszennej Krem: 200 g orzechów laskowych 100 g wafelków orzechowych w mlecznej czekoladzie 100 g białej czekolady 500 ml śmietany kremówki 36% 2 śmietan-fixy 500 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka w proszku (niegranulowanego)  Polewa i dekoracje: 100 g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła kilka łyżek mleka zmielone orzechy włoskie złote kuleczki(...)Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 1/4 śmietany kremówki, odstawić do ostudzenia. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i mlekiem  w proszku, a na koniec wmiksować ostudzoną białą czekoladę.   Pozostałą śmietanę kremówkę ubić ze śmietan-fixami na sztywno i dodać partiami do masy delikatnie mieszając. Z powstałej masy odłożyć kilka łyżek na bok (na dekorację tortu

Simply Food
Babeczki czekoladowe z kremem i owocami 212

babeczki z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone. Na wierzchu ułożyć ulubione owoce sezonowe. Ciasto na muffinki: 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 szklanka cukru 3 jajka 0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka jogurtu naturalnego Krem: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki cukru pudru(...)puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle mieszając. Do masy dodać jogurt, ekstrakt z wanilii i zamieszać. Na koniec zmiksować dokładnie z sypkimi składnikami (mąką, proszkiem do pieczenia i kakao). Formę do wypieku muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto wykładać łyżką . Porcja wystarcza do wypieku 12 babeczek. Piec w temperaturze 180ºC około 30 minut. Muffinki wystudzić i przygotować krem. Ser mascarpone wymieszać

Bullio
Babeczki czekoladowe z kremem i owocami 174

cukru 3 jajka 0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka jogurtu naturalnego Krem: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: owoce na wierzch babeczek (np. truskawki, maliny, jagody) Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle mieszając. Do masy dodać jogurt, ekstrakt z wanilii i zamieszać. Na koniec

Bullio