masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:129/237)

Tęczowy sernik pod chmurką 134

spód formy wysypać masę ciasteczkową, dobrze wcisnąć w dno, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez czas przygotowywania masy serowej. Składniki na masę serową: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie (ja miksowałam w malakserze) 250 g serka mascarpone 3 jajka 400 g mleka skondensowanego słodzonego ziarenka z jednej laski wanilii 1 łyżka mąki ziemniaczanej barwniki spożywcze w żelu: czerwony

Blondynka Gotuje
Rolada żyrafa 316

stopni. Po tym czasie wyjąć i pozostawić do ostudzenia.Do reszty ciasta dodać kakao i dokładnie wymieszać łyżką. Czekoladową masę wylać na jasne podpieczone ciasto. Następnie rozprowadzić delikatnie masę, tak aby nie popsuć wzoru. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jeszcze gorące ciasto zsunąć z blachy na ściereczkę leżącą na stole, odwrócić, ostrożnie zdjąć papier, przykryć ściereczką(...)Odstawić do całkowitego ostudzenia.Nadzienie: Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder, a następnie serek mascarpone, a potem  ostudzoną żelatynę rozrobioną w kilu łyżkach gorącej wody. Banany obrać i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.Ciasto rozwinąć, posmarować masą śmietanową zostawiając wolne miejsca przy brzegach. Wzdłuż ciasta ułożyć banany (przy brzegu), po czym ściśle zwinąć

Fabryka pomysłów
Sernik z Raffaello 658

masła ( roztopić) Masa serowa : - 1 kg sera białego ( u mnie z wiaderka ) - 3 białka - 200 ml śmietanki 30% - 1 szklanka cukru pudru - 1 szklanka wiórek kokosowych - 1 duża płaska łyżka mąki ziemniaczanej - kilka kropel olejku waniliowego i migdałowego - 2 paczki Raffaello ( ok 23 sztuki ,reszta do ozdoby na wierzch ) Na wierzch : - serek mascarpone 250 g - 2 duże łyżki cukru(...)połamał :) układamy połówki jak na zdjęciu  i przykrywamy drugą częścią masy serowej . Wkładamy do piekarnika na blaszkę w wodą i zmniejszamy temperaturę do 120 stopni, pieczemy 90 minut. Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Ostudzony wstawiamy na ok 2 godziny do lodówki . Serek Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem  i smarujemy wierzch sernika ,posypujemy wiórkami kokosowymi i układamy

Wypieki Rene
Mini Serniczki Pistacjowe z Kremem Miętowym 219

łyżeczką i formę z papilotkami wkładamy do lodówki. Nagrzałam piekarnik do 150 stopni. MASA SEROWO - PISTACJOWA: 150 g niesolonych orzeszków pistacjowych (zarówno solone i niesolone znajdziecie w sklepie SKWORCU ) 200 g mleka słodzonego skondensowanego 1 łyżeczka pasty z wanilii Skworcu 1 jajko  125 g serka mascarpone 125 g twarogu półtłustego lub tłustego dwukrotnie zmielonego Oczywiście składniki powinny być(...)miski, dodałam kolejno pozostałe składniki, czyli jajko, pastę z wanilii i sery. Masę serową przełożyłam do wcześniej przygotowanych papilotek ze schłodzonym spodem ciasteczkowym. Wyłożyłam do 2/3 wysokości papilotek. Piekłam tak naprawdę na wyczucie, czas był krótszy niż 60 minut. KREM MIĘTOWY: 125 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% cukier puder ekstrakt miętowy Tu już wiecie

Blondynka Gotuje
Tort czekoladowo - wiśniowy 132

cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem śmietanowy: 750 ml śmietany 36% 1 usztywniacz do śmietany 2 łyżki cukru pudru 125 g serka mascarpone 1 łyżka żelatyny Krem czekoladowo - orzechowy: 250 g kremu czekoladowo- orzechowego (podobny do nutelli)  (klik) 200 g margaryny (miękkiej) Dodatkowo: 200 g wydrylowanych wiśni ze spirytusu np. z nalewki(...)zimnej wody, pozostawiamy do napęcznienia. Następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę miksujemy z usztywniaczem i cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, mieszamy na wolnych obrotach. Dolewamy żelatynę i mieszamy do połaczenia się składników. Krem czekoladowo – orzechowy: Margarynę ucieramy na puszystą masę. Stopniowo dokładamy krem czekoladowo-orzechowy. Miksujemy na gładki krem. Złożenie tortu: Pierwszy płat biszkoptu smarujemy połową kremu śmietanowego. Wykładamy wiśnie

VioletoweKucharzenie
Kremowy sernik rumowy z rodzynkami w czekoladzie 350

Kakaowy spód 1 1/4 szkl. mąki pszennej 1/4 szkl. kakao 1/2 szkl. cukru pudru szczypta soli 100 g masła, zimnego 1 jajko Masa serowa 350 g twarogu śmietankowego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie (dałam 500 g) 250 g serka mascarpone 3 jajka pół szklanki jasnego brązowego cukru pół szklanki miodu 1 szklanka śmietany kremówki 1 łyżka mąki pszennej rum (do smaku(...)pieczenia, a następnie na papier wysypać fasolę, ryż tak by obciążyć ciasto. Ciasto podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć i piec kolejne 15 - 20 minut. Masa serowa. Wszystkie składniki utrzeć na gładką masę, dodać rodzynki w czekoladzie i wymieszać. Masę serową wylać na ostudzony spód. Piec w temperaturze 180ºC przez około 60 minut. Ostudzić, włożyć

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto Paryski Michałek 411

temp. 180* Gdy ostygnie przekrajamy na pół. DODATKOWO: Potrzebujemy 2 opakowania ciastek Paryskich z Biedronki( podłużne przekładane kremem i marmoladą) Masa Michałkowa: 0,5l śmietany kremówki 30% (najlepsza Rawicka z woreczka dostępna w Dino) 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 12-15 michałków w białej czekoladzie Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixem i dodajemy do ubitej serek mascarpone. Na koniec(...)wolnym ogniu, dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy. Powoli wsypujemy cukier, kakao o wlewamy rozpuszczoną żelatynę. To wszystko zagotowujemy i studzimy. Wystudzoną polewę wylewamy na ciasto:)  PRZEŁOŻENIE: Biszkopt-masa-ciastkaparyskie-masa-biszkopt- polewa

Moje Słodkie Piekiełko
Sernik z jeżynową galaretką. 193

równomiernie wysypać rozdrobnione ciasteczka. Delikatnie ugnieść. Podpiec w piekarniku - 180 stopni C około 10 minut. Wyjąć wystudzić. Masa serowa. 500 g sera quark  (lub twarogu półtłustego zmielonego co najmniej dwa razy) 250 g sera ricotta (lub mascarpone) 100 ml double cream (lub śmietany kremówki 36%) 1 szklanka castar sugar( lub drobnego cukru do wypieków) 4 duże jajka Otarta skórka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Brownie z masą serową 160

wykonania. Dodatkiem do ciasta jest masa serowa. Niestety nie mam w asortymencie kuchennym maszynki do mielenia więc nie mogę zaszczycić podniebienia moich łasuchów prawdziwym sernikiem ale na szczęście jest ser ricotta. Bardzo lubię serniki z jego dodatkiem, nie smakuje może jak twaróg ale  ma przyjemny "serowy" posmak Awaryjnie myślę, że mascarpone również będzie się nadawał. Podsumowując mój wypiek myślę(...)cukru pudru szczypta soli3 jajka4 łyżki miodu2 tabliczki czekolady gorzkiejmasa:250 ml śmietana 30% serek ricotta lub mascarpone 2 op. cukru waniliowego Wykonanie:  Masło roztapiamy w garnku razem z cukrem pudrem oraz czekoladą. Należy uważać, żeby masa się nie zagotowała. Pod koniec dodać miód i 3 żółtka. Gotową masę odstawić. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tarta snickers 136

żółtka 125g miękkiego masła 0,5 szklanki cukru Szczypta soli Krem: 125g serka mascarpone (1/2 opakowania) 180g śmietany kremówki (30 lub 36%) 1,5 łyżki masła orzechowego 1-2 łyżki cukru pudru do smaku 1,5 łyżeczki żelatyny + odrobina gorącej wody do rozpuszczenia Dodatkowo: 300g masy kajmakowej (u mnie o smaku orzechowym) Orzeszki ziemne (użyłam niesolonych) Polewa: 80g gorzkiej czekolady(...)nich, tym razem pominęłam ten krok). Wystudzić. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Dodać do niej mascarpone i masło orzechowe, dalej miksować. Następnie dodać cukier puder, zmiksować. W odrobinie gorącej wody rozrobić żelatynę,  przestudzić. Miksując stopniowo dodawać do kremu żelatynę. Na wystudzonym spodzie rozsmarować masę kajmakową. Posypać ją orzeszkami ziemnymi. Na to wyłożyć śmietanowy krem. Wstawić do lodówki do stężenia

Fabryka pomysłów
Tarta z kremem śmietanowym z mascarpone i białą czekoladą z sezonowymi owocami 83

gram masła szczypta soli Na krem: 500 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 1,5 tabliczki czekolady białej Dodatkowo: sezonowe owoce - jeżyny, truskawki, maliny, porzeczki Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto - mąkę, sól, cukier, jajka, masło, wyrobić na gładką masę. Owinąć w folię i wstawić na minimum 30 minut do lodówki. W tym czasie można przygotować krem

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Babeczki misie 136

drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM : 250 ml śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru pudru 250 g serka mascarpone 3 płaskie łyżki ciemnego kakao DODATKOWO: 24 szt. draży czekoladowych 12 szt.małych, okrągłych cukiereczków np. skittles 12 szt. delicji z czekoladą Przepis : BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia(...)palcami. KREM: W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę z cukrem pudrem. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy serek mascarpone oraz kakao. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Krem nakładamy do rękawa do zdobienia tortów. Robimy kremowe zdobienia- jedno obok drugiego, aż cała góra babeczki będzie pokryta

Domowe Torty
Biały tort kokosowy Raffaello 402

biszkopcie. Krem to moje ulubione połączenie śmietanki kremówki z serkiem mascarpone z nutą kokosowa i mnóstwem wiórków (bez żelatyny!). Blaty nasączone są likierem malibu, który nadaje ciastu cudowny smak i aromat. Tort jest niesamowicie prosty, idealnie wilgotny i nieprzesłodzony. Najlepszy na drugi dzień po przygotowaniu, gdy biszkopt oraz masa idealnie się połączą. Całość skromnie udekorowałam pralinkami Raffaello(...)Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru malibu Schłodzoną śmietankę ubić. Dodać serek i likier, zmiksować. Odłożyć 1/3 masy do dekoracji. Do pozostałej części dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Przechowywać w lodówce do czasu dekoracji

Chocolate Muffin Blog
Bezglutenowy tort z czereśniami 146

Wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej! Koniecznie spróbujcie!   SKŁADNIKI: Biszkopt z tego przepisu Masa czereśniowa: 200 ml wody 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej (lub skrobi ) 700-800 g wypestkowanych czereśni Krem: 500 ml śmietanki 30% 400 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dekoracja: 500 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru ładne czereśnie z szypułkami

Kuchnia bezglutenowa
Kakaowe tartatelki z truskawkami 164

bloga)! Składniki na 5 sztuk o średnicy 11cm: Kilka truskawek ½ galaretki truskawkowej 250ml kremówki 100g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 185g herbatników kakaowych 90-100g masła lub margaryny Przygotowanie: Herbatniki zmielić. Masło rozpuścić,  przestudzone wlać do zmielonych herbatników. Wymieszać na jednolitą masę. Wyłożyć nią  uprzednio wysmarowane i posypane bułką tartą foremki. Wstawić na 15 minut do zamrażalnika

Fabryka pomysłów