biszkoptów okrągłych kakao do oprószenia poszczególnych warstw 1. Tortownicę wykładamy folią i na spód dajemy biszkopciki. 2. Schłodzoną śmietankę wraz z mascarpone oraz cukrem oraz kawą umieszczamy w wysokim pojemniku i miksujemy do zgęstnienia. 3. Wykładamy 1/3 masy na biszkopty a na nie wykładamy herbatniki, herbatniki zaś oprószamy kakaem. 4. Wykładamy znów warstwę masy i znów herbatniki i oprószamy kakaem
Gotowanie...to proste !dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder, sok wyciśnięty z pomarańczy oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy wszystko z serkiem za pomocą łyżki- następnie znowu miksujemy aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Do gotowego kremu dodajemy startą z dwóch pomarańczy skórkę i delikatnie- ręcznie mieszamy. Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem
Domowe Tortyświeżego kopru 2 jajka 80 g wędzonego łososia sól i pieprz do smaku masło do smarowania kokilek do dekoracji łosoś, serek mascarpone i koper Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy masło, mleko i mąkę, jak masa zacznie delikatnie gęstnieć dodajemy koper i serek, cały czas mieszają. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywna
Niezły Młynekmałych oczkach ścieramy skórkę z pomarańczy. Do miseczki wyciskamy sok z pomarańczy, a następnie dodajemy do niego wódkę (opcjonalnie). Serek mascarpone miksujemy z 1 łyżką cukru. Dodajemy do niego rozpuszczoną czekoladę - miksujemy do połączenia składników. Do masy czekoladowej dodajemy skórkę z pomarańczy, dokładnie mieszamy. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy do niej 1 łyżkę cukru pudru. Do masy
W kuchni Katielaski wanilii ziarenka oraz mąkę ziemniaczaną. Miksujemy. Dodajemy po kolei jajka i dosłownie przez chwilę miksujemy (należy pamiętać, że serka mascarpone nie można mieszać zbyt długo, bo zacznie się robić wodnisty). Do przygotowanej formy wylewamy 1/3 masy serowej. Wykładamy na nią w nieregularnych proporcjach biszkopty uprzednio zamoczone całkowicie w kawie. Posypujemy je przesianym kakao i wykładamy łyżką kolejna porcje sera
ChilliJemywrzątku, studzimy. Dno formy do ciasta wykładamy całymi winogronami. Zalewamy galaretką. Odstawiamy do stężenia. Kiedy stężeje serek miksujemy razem z mascarpone. Dosładzamy wg uznania.Żelatynę zalewamy wodą, kiedy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia. Studzimy i wlewamy do masy serowej, mieszamy.Pozostałe winogrona przecinamy na połówki, dodajemy do masy serowej, mieszamy.Wylewamy na zastygniętą galaretkę. Wierzch posypujemy wiórkami czekolady, dociskamy do masy, kiedy
Z Majeczką w kuchnicukrem pudrem i cukrem waniliowym do momentu zesztywnieje. Pamiętaj, aby zacząć od wysokich obrotów miksera i stopniowo je zmniejszać. Dodajemy serek mascarpone i jeszcze chwilkę miksujemy. nakładamy mase na spód tortowy i wstawiamy do lodówki by sie masa ściągła na 20 minut, zalewamy galaretką chłodzimy ok 2 godz. Dekorujemy
Camilla w kuchnikilka listków mięty 5 sztuk czekoladowych miseczek serc 5 sztuk czekoladowych ust Przygotowanie: Mascarpone i śmietanę kremówkę ubić, na koniec ubijania dodać drobno zmielone czekoladowe pastylki miętowe i wymieszać. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego z wybraną tylką (z większą dziurką, bo może się zatykać) nałożyć do czekoladowych miseczek. Ozdobić czekoladowymi ustami
Lili w kuchnispód się przyrumieni przewracam na drugą stronę – ja podważam łopatką, bo tak mi wygodniej. Przepis na krem : 125 g. serka mascarpone 100 ml. śmietany kremówki opcjonalnie można dodać łyżeczkę cukru pudru Składniki miksuję do uzyskania gęstej masy. Trzeba uważać by nie ubijać za długo, gdyż z kremówki zrobi się masło. Można ubić też samą śmietankę :) Ja swoje naleśniki polałam
apetytnapieczeniemożecie szukać tu. Polecam szczególnie tradycyjne czekoladowe lub waniliowe . Wykonanie kremu: Masło rozmiksować na gładko i dodać do niego serek mascarpone. Pod koniec miksowania dodać niebieski barwnik (na czubku od uchwytu łyżeczki). Zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Wykonanie dekoracji: Upieczone i wystudzone babeczki posmarować kremem. Jeśli nie mamy niebieskiego barwnika należy posypać je niebieskim cukrem. Po bokach przykleić
Mania Wypiekaniaciasto przekładamy na tortownicę, ubijamy, robimy małe boki i wkładamy do lodówki. W międzyczasie robimy sernik. Najpierw ser miksujemy z serkiem mascarpone, potem dodajemy ekstrakt z wanilii, budyń, cukier puder i na koniec po 1 jajku. Do masy serowej dodajemy część borówek a reszt e dajemy na wierzch sernika. Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika to temperatury 180 stopni i pieczemy
Kuchenne Wariacjepieczemy 15 minut. Po tym czasie wyciągamy i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. 4. Zmniejszamy temperaturę w piekarniku do 180 stopni. Mascarpone, jajka, pozostały cukier oraz skórkę cytryny wkładamy do miski i dokładnie razem ubijamy. Następnie przekładamy masę na upieczony spód. Śliwki kroimy na połówki, wyciągamy pestki i układamy na masie, lekko dociskamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 - 40 minut
My Culinary Artłyżki wódki lub rumu 6 orzechów laskowych 10 orzechów włoskich (pokruszonych) Kakao (to prawdziwe :- ) Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek mascarpone miksujemy dodając wódkę lub rum. Przestudzoną czekoladę dodajemy do serka i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny (masa musi być na tyle twarda, żeby można było formować kulki.) Lepiąc trufle
kuchnia do kwadratuczekolady 80 g serka mascarpone1 łyżka wódki lub malibu 10 obranych migdałów wiórki kokosowe Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek mascarpone miksujemy dodając wódkę lub rum. Przestudzoną czekoladę dodajemy do serka i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wstawiamy do lodówki na ok 2-3 godziny (masa musi być na tyle twarda, żeby można było formować kulki, w przeciwieństwie
kuchnia do kwadratupudru * kakao Przygotowanie : Zaparzoną kawę studzimy i dolewamy likier. Dokładnie sparzamy jajka.Z żółtek i cukru pudru ubijamy kogel mogel. Dodajemy serek mascarpone. Ubijamy białka ze zwykłym cukrem. Ile cukru damy tak słodki będzie deser. Delikatnie łączymy obie masy. Moczymy biszkopty w kawie z alkoholem ( bądź w samej kawie ) i układamy w prostokątnym pojemniku. Na warstwę biszkoptów układamy krem
Magiczne Życie Marty