Tarta z kremem straciatella i jeżynami
Tarta z kremem straciatella i jeżynami
Uwielbiam kruche tarty, tym razem przygotowałam ją z pysznym kremem z serka mascarpone i jogurtu z dodatkiem wiórków czekoladowych. Składniki: Ciasto kruche: 220 gram mąki pszennej 100 gram masła 70 gram cukru pudru 3 żółtka Krem: 250 gram serka mascarpone 100 gram jogurtu naturalnego 50 gram wiórek czekoladowych 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo: 250 gram jeżyn Forma do tarty 24 cm. Sposób przygotowania: Na stolnicę przesiewamy mąkę z cukrem pudrem, dodajemy posiekane masło ora... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia
Autor
Bogusia Grochala
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, ciasto, mascarpone, krem, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto kruche, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, krem mascarpone, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta z masa, ciasto z kremem mascarpone, krem czekoladowy, tarta czekoladowa, pyszne ciasto, ciasto z jogurtem naturalnym
Inne przepisy z Bajeczna Kuchnia
Dodaj komentarz