masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:143/237)

SNICKERS Z BANANAMI, KARMELEM I ORZECHAMI 941

rozpuszczonego dodajemy masło, energicznie mieszamy przez ok. 2 minuty aż masa stanie się jednolita. Do gorącego wlewamy powoli śmietankę i cały czas mieszając gotujemy ok. minutę, studzimy. Na blacie układamy wafla, smarujemy porcją karmelu i układamy 2 banany pokrojone w plasterki. Przykrywamy drugim waflem, dociskamy i smarujemy mascarpone zmiksowanym z cukrem pudrem. Układamy resztę bananów i przykrywamy kolejnym waflem. Wierzch

Ostra na Słodko
Mini serniczki z karmelem 281

mascarpone 500 g białego sera z wiaderka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 krople aromatu pomarańczowego 2/3 szklanki cukru cukier waniliowy 1 jajko karmel: 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki śmietany kremówki Ciasteczka zblendować, dodać roztopione masło. Wyłożyć spód papilotek do muffinek. Mascarpone, ser biały i mąkę wymieszać za pomocą szpatułki. Dodać cukier waniliowy, aromat oraz jajko i wszystko wymieszać. Masę serową

Ania i Marcin gotują
Serowa tarta z jabłkami 165

karmel znajdziecie TUTAJ ) Serowa tarta z jabłkami – przepis: W misce miksujemy do połączenia się składniki: ser na sernik, serek mascarpone, cukier, cukier waniliowy, mąkę i jajko. Formę do pieczenie tarty wyklejamy ciastem francuskim , przekładamy przygotowaną chwilę wcześniej masę serową i na wierzchu układamy obrane, pokrojone w półplasterki jabłka. Wierzch jabłek posypujemy odrobiną cukru. Tartę pieczemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z kremem straciatella i jeżynami 175

ciastem, nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski przekładamy serek mascarpone, jogurt, dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy, wszystko razem miksujemy. Na końcu dodajemy wiórki czekoladowe, delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na ostudzone ciasto kruche, na wierzch układamy jeżyny

Bajeczna Kuchnia
Śmietanowiec 132

odstawiam do wystudzenia .  Kiedy żelatyna i czekolada stygnie , ubijamy śmietanę na sztywno, kiedy śmietanę mamy ubitą dodajemy serek mascarpone ,zapach śmietankowy i  dokładnie mieszamy , a kiedy czekolada i żelatyna nam wystygła to po trochu dodaje do masy śmietanowej i mieszamy wszystko razem delikatnie . Jak mamy masę śmietanową gotową to odstawiamy ją i przygotowujemy herbatniki . Herbatniki bardzo dobrze rozgniatam

Mój Smak
Tarta orzechowa z kremem z białej czekolady i owocami 106

Przygotowanie kremu: 1. Czekoladę rozpuszczamy na parze wodnej. Pozostawimy do wystygnięcia. 2 . Ubijamy śmietanę na sztywno a następnie dodajmy serek mascarpone cały czas ubijając. 3. Na koniec dodajemy upłynnioną czekoladę i mieszamy łyżką aż dokładnie połączy się z masą. 4. Masę wykładamy na ciasto i układamy owoce. 5. Tak gotowe ciasto, należy odstawić do lodówki na minimum 2 godziny

Coś z niczego
Jagodowy sernik na zimno 129

jagód odkładamy 1/4 całości, a resztę delikatnie rozgniatamy widelcem. Śmietanę miksujemy z cukrem na sztywno, a następnie stopniowo dodajemy mascarpone miksując na wolnych obrotach miksera. Gdy ser i śmietana połączą się dodajemy jagody i przez chwilę miksujemy (masa powinna nabrać jagodowego koloru), a następnie powoli wlewamy żelatynę (cały czas miksując). Gotową masę wykładamy na herbatniki, wierzch posypujemy odłożonymi wcześniej jagodami

Czary - gary w kuchni
Desernik bananowy z mascarpone- na zimno 5125

zimną wodą i odstawić na kilka minut- do napęcznienia, a następnie podgrzać (nie gotować!), aż się rozpuści i lekko ostudzić. Mascarpone wraz z bananami, cukrem trzcinowym oraz waniliowym przełożyć do malaksera i zmiksować dokładnie na jednolitą i gładką masę. Do przestudzonej żelatyny wmieszać 1 łyżkę masy bananowej, wymieszać, a potem połączyć z pozostałą masą. Przelać do okrągłej (20 cm) formy

Kraina Miodem Płynąca
Krem orzechowo- migdałowy 154

powierzchnią mleka. Odstawiamy przynajmniej na dwie godziny – a najlepiej na całą noc. Do naszego mleka z orzechami dodajemy serek mascarpone i rozdrabniając go za pomocą łyżki- staramy się jak najlepiej wymieszać ze sobą serek z orzechowo- mleczną masą. W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie i dodajemy do niej naszą mleczno- orzechowo- serkową masę

Domowe Torty
46 i 45 tygodni - Sernik na zimno i Zebra 159

sernik jest rewelacyjny i dawno nie jadłam tak dobrego sernika na zimno, czułam się zupełnie jakbym jadła sernik z mascarpone. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, wręcz banalny i całkiem szybki, jeśli nie liczyć czasu potrzebnego na zastygnięcie masy serowej i galaretki. Bardzo delikatny i rozpływający się w ustach, myślę że najlepiej wygląda zrobiony w foremce w kształcie serca

Przepysznik - BLW i nie tylko
Lody truskawkowo-jogurtowe z kawałkami owoców 101

wystudzenia. Śmietankę ubijamy mikserem (ja ją tylko spulchniłam), dodajemy powolnym strumieniem mleko oraz jogurt naturalny a na końcu serek mascarpone. Wszystko miksujemy na wolnych obrotach. Gdy składniki się połączą dodajemy delikatnym strumieniem mus truskawkowy- koniecznie schłodzony. Gotową masę przelewamy do włączonej już maszynki do lodów, dodajemy pokrojone na cząstki pozostałe owoce i pozostawiamy na ok 45 minut. Po tym czasie

Kuchnia w czekoladzie
Tagliatelle ze szparagami 206

chwili na patelni. Szparagi smażymy na małym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut. W miseczce mieszamy śmietanę, jajko i mascarpone, przyprawiamy. W międzyczasie gotujemy makaron, zgodnie z przepisem producenta. Gdy szparagi będą al dente na patelnię wylewamy masę serową, ogień zmniejszamy do minimum i wszystko dokładnie mieszamy, do momentu aż masa się lekko zetnie

Kulinarne przygody Gatity
Rosti buraczane z wędzonym łososiem i kremem chrzanowym 189

grubymi oczkami 1 ząbek czosnku, wyciśnięty 5 łyżek oliwy 4 plastry wysokiej jakości wędzonego łososia 1 jajko 1 limonka, pokrojona w 4 łódeczki na krem chrzanowy 100g sera mascarpone sok z 1/4 limonki 2 łyżki startego chrzanu ze śmietaną sól i świeżo zmielony czarny pieprz świeży koperek, do dekoracji Wykonanie:Ziemniaki wrzucamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, wstawiamy(...)dużej  do dużej miski. Dorzucamy startego buraka, jajko, wyciśnięty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem; dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na cztery części i formujemy z nich placki. Wkładamy do lodówki na 40-60 minut. W tym czasie w misce łączymy ser mascarpone z sokiem z limonki i z chrzanem. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu.Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę

Gorący kąsek
Tarta z serkiem mascarpone, truskawkami i kiwi 192

dekoracji. Truskawki kroimy w ćwiartki, kiwi - w plasterki. Kiedy ciasto wystygnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno. Białka również. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy ubitą kremówkę i białka. Ostrożnie mieszamy składniki. Nakładamy powstałą masę serowo-kremową na tartę i dekorujemy ciasto owocami. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny

Moje Kuchenne Rewelacje
Tort migdałowo-malinowy z nagietkami( bezglutenowy) 185

rozpuści. Do ubitej piany z białek dodawać kolejno po jednym żółtku, cały czas ubijając.Mąkę ziemniaczaną, migdały i proszek do pieczenia wymieszać. Wszystko dodać do ubitych jajek - delikatnie połączyć.Masę wylać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i upiec w 170 stopniach C przez około 30 minut.Do tortu potrzebujemy trzech blatów biszkoptowych. Po upieczeniu pierwszego biszkoptu, przystąpić do przygotowanie drugiego(...)serka mascarpone* 200 g śmietanki kremówki 30 %* 2 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietankę  ubić na sztywno. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Do serka dodać ubitą śmietankę - wymieszać.Powstałym kremem dekorować tort.Możecie tak jak ja część masy zabarwić barwnikami spożywczymi i wyciskać kolorowe paski. Lub pozostawić tort biały i udekorować go świeżymi kwiatami nagietka lub innymi jadalnymi kwiatami

kolorowotorcikowo