Czarny Las w bezie

Czarny Las w bezie

Czarny Las w bezie

Pozostając w wiśniowym temacie, posyłam Wam kawałek Czarnego Lasu. Nie jest to jego klasyczna wersja, bo podstawy stanowią bezowe blaty :) Na nieszczęście moich obwodów okazuje się, że jestem pavlovą maniaczką... Już po raz drugi piekłam bezę według wskazówek Donala Skehana (-> mój pierwszy raz ) i przyznaję, że jest to moja ulubiona i najprostsza metoda przygotowywania bezowych podstaw, a wypróbowałam ich już naprawdę wiele! Niesamowicie proste to wszystko, a jeszcze przyjemniejsze, jeśli posiadacie drylow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wiśnia, czekolada, mascarpone, czarny las, likier, krem, bez pieczenia, krem mascarpone, tort bezowy, deser, desery, tort, torty, biała czekolada, deser z mascarpone, tort śmietanowy

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.