masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:122/237)

Raffaello z truskawkami 1011

pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 30% 200 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 1 szklanka wiórków kokosowych 1 kg truskawek (trochę zostanie) Przygotowanie: Biszkopt: Białka z cukrem mocno ubić, dodać żółtka, proszek do pieczenia i wymieszać. Mąkę przesiać i delikatnie wymieszać z masą. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 22 x 30. Piec(...)całkowitego połączenia składników. Ostudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin. Wyjąć z lodówki i dodać serek mascarpone. Ubijać tak jak kremówkę, aż powstanie krem. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Na biszkopcie poukładać przecięte na pół truskawki (ścięciem do dołu), wyłożyć masę i wyrównać. Wierzch posypać pokruszonym biszkoptem. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Smacznego

Oryginalny smak
Tort "monster" królik. 189

pyszny i z dodatkową atrakcją dla bawiącej się rzeszy rozbrykanych bączków.  Przechodząc do rzeczy. Tort jest na bazie bitej śmietany z mascarpone i musu brzoskwiniowego.  Do dekoracji użyłam tylki 2D i ozdób wykonanych z masy cukrowej, które układamy na torcie dosłownie przed samym podaniem na stół (inaczej masa nam po prostu się rozpuści). Liczę, że się Wam spodoba

Malinowe Pocałunki
TARTA ZE SZPINAKIEM 148

gorąco, ale równie pysznie smakuje odgrzewana w piekarniku. Polecam również przepisy na tarty: z owocami lata z truskawkami z jabłkami   z masą migdałową i śliwkami z warzywnym nadzieniem francuska z jagodami i serkiem mascarpone z gruszkami szpinakiem gorgonzolą i orzechami Składniki na kruche ciasto: 150g schłodzonego masła 250g pszennej mąki łyżeczka soli 1 jajko  Składniki na nadzienie(...)rozpuszczenia się sera. Wyłożyłam nadzienie na upieczoną tartę. Pozostał jeszcze sos do przygotowania. W miseczce roztrzepałam jajko ze śmietaną. Dodałam do niego pozostałą część sera lazur i parmezan. Wylałam masę na wierzch tarty. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piekłam około 30 minut. Smacznego

potrawyregionalne
Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami 123

autorce ale byłam zadowolona z efektu. Użyłam cukru pudru zamiast drobnego cukru do wypieków i pewnie dlatego masa wyszła lejąca. Jednak taka forma mi odpowiadała. Okrągłe, płaskie bezy idealnie się nadawały do nałożenia na nie kremu z bitej śmietany i mascarpone. Wszystkim bardzo smakowały :) Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami Składniki na bezy: 5 białek (jajka średniej(...)kremówki opakowanie mascarpone 3 łyżeczki cukru pudru owoce sezonowe (mandarynki, winogrona, kiwi) Wykonanie: Białka (najlepiej o temperaturze pokojowej) ubijamy do lekkiego spienienia, dodajemy sól i dalej ubijamy do uzyskania gęstej, sztywnej piany. Musimy uważać, żeby nie "przebić" białek i żeby nie podeszły wodą. Do ubitej piany stopniowo po łyżce dodajemy cukier i ubijamy. (Ja uzyskałam lśniącą masę, ale nie chciała

Pyza i Surówka
SERNIK DYNIOWY 166

Przepis znaleziony na Kwestii Smaku . Składniki: -300g ciastek oreo, piekłam swoje z tego przepisu - 70g masła ------------------------------------- - 350g pieczonej dyni - 1 kg zmielonego twarogu (dałam b.gęsty wiaderkowy) - 250g mascarpone - drobno starta skórka z 1 pomarańczy - 200g cukru (dałam 220g ksylitolu, ze względu na małą słodycz moich ciastek) - 1 łyżka ksylitolu z wanilią lub cukier waniliowy - 2 łyżki skrobi ziemniaczanej(...)skórką. Z pozostałych skórkę usuwamy. Ciastka czekoladowe dokładnie rozdrobnić, dodać do nich stopione masło i wymieszać. Gotową masą wykleić spód i boki tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia). W misie miksera umieścić odważoną, dokładnie zblendowaną dynię, dodać skórkę pomarańczową, twaróg i serek mascarpone, dokładnie zmiksować. Dodać ksylitol (lub cukier) i miksować dalej, następnie dodać mąkę ziemniaczaną i proszek budyniowy

Smaczne Zdrowe
Tort malinowo - borówkowo - czekoladowy 225

kładziemy miseczkę z czekoladą) dodajemy do czekolady 3 łyżki śmietany kremówki. Odkładamy czekoladę do wystygnięcia.Do miski dajemy serek mascarpone, dodajemy 300 ml śmietanki kremówki, 2 łyżki cukru pudru, wymieszać wszystko mikserem. 1/2 zostawiamy w misce, a drugą połowę masy dzielimy na dwie równe części i przekładamy do osobnych miseczek.Maliny należy zmiksować na gładką masę o przełożyć do miseczki, następnie

Serce zamknięte w formie pyszności
Sernik mocno malinowy 200

Bistro '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 100 g masła 1/3 szklanki cukru 200 g mąki pszennej 1 żółtko Składniki na masę serową: 250 g malin 750 g twarogu z wiaderka dobrej jakości, np. Piątnicy 100 g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki 30% sok z 1/2 cytryny nasionka z 1/2 laski wanilii 4 duże jajka 1 pełna szklanka drobnego cukru(...)jogurtu greckiego + 2 kopiaste łyżeczki cukru pudru Dodatkowo: maliny, jagody do dekoracji cukier puder do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI *Wszystkie składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową. 1. Zaczynamy od przygotowania spodu: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy cukier i mieszamy, aż powstanie syrop. Przelewamy do miski

My Culinary Art
Łosoś w cieście francuskim 117

wystudzić. Dodać do łososia, wymieszać. Ciasto francuskie przekroić na pół. Każdą połowę ponacinać „w jodełkę” i posmarować rozkłóconym jajkiem. Serek mascarpone wymieszać z posiekaną świeżą bazylią. Rozłożyć na środku każdej porcji ciasta. Na masę serową nałożyć po połowie łososia. Poskładać ciasto, przekładając naprzemiennie paski. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego(...)nią kładziemy upieczonego łososia w cieście.Danie jest przepyszne i wykwintne. Chrupiące i delikatne ciasto francuskie posypane migdałami, a wewnątrz – delikatny i bardzo soczysty łosoś, przełamany nutą mascarpone z bazylią. Ostrości potrawie nadaje sałatka, na której została podana ryba. Łosoś i ciasto francuskie stanowią idelanie zgraną, kulinarnie  parę. Smacznego.Wydrukuj przepisThe post Łosoś w cieście francuskim appeared first on Moje

mojewypiekiinietylko
Rolada z kremem pomarańczowym i makiem 225

Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem do powstania białego kremu. Dodajemy mąkę przesianą przez sitko, proszek do pieczenia oraz wodę. Jednolitą masę wylewamy na formę 30X40 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 5 min w temperaturze 225 stopni. Mascarpone delikatnie ubijamy z cukrem pudrem a następnie dodajemy otartą skórkę z pomarańczy i mak. Na ostudzone ciasto wykładamy krem (możemy zostawić

Mohiella
Czekoladowe babeczki ze śmietankowym kremem i kuleczkami aero 116

drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: opakowanie biało- czarnych kuleczek aero (aero bubbles) Przepis : BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki [ jak nie macie papilotek, wysmarujcie zagłębienia blaszki margaryną(...)delikatnie palcami.   KREM: W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Na kremie układamy kuleczki aero, leciutko je dociskając

Domowe Torty
Całusy kokosowo - migdałowe z truskawkami 206

pudru ( ciastka nie będą słodkie, jeżeli chcesz dodaj więcej cukru) 2 łyżki cukru trzcinowego do posypania odrobina barwnika czerwonego szczypta soli masa truskawkowa 5 dużych truskawek ( mogą być mrożone) 100 g cukru pudru 100 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki gorącej wody Przygotowanie: ciastka  Migdały prażymy na patelni i blendujemy. W misce ubijamy białka

Niezły Młynek
Czekoladowy krem z mascarpone 115

dużych oczkach. W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć,przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder, kakao oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Do kremu dodajemy wiórki czekoladowe i delikatnie- ręcznie mieszamy. Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka

Domowe Torty
Sernik dyniowy 166

ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 850 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie lub dobrego twarogu sernikowego 500 g puree z dyni (potrzebna 1 kg dynia) - szczegółowa instrukcja tutaj 250 g serka mascarpone 200 g drobnego cukru 50 g mąki ziemniaczanej 5 jajek 1 nieduża pomarańcza 1 łyżeczka(...)powinny mieć temperaturę pokojową. Pomarańczę dokładnie wyszorować szczoteczką. Zetrzeć skórkę z całej pomarańczy. Jajka lekko roztrzepać z cukrem, dodać mascarpone, wymieszać. Dodać ser i puree z dyni. Pomarańczę przekroić na pół. Wycisnąć z jednej połówki sok i dodać do masy serowej. Wymieszać masę szpatułką lub dużą łyżką do połączenia się wszystkich składników. Wsypać mąkę ziemniaczaną i przyprawy dokładnie ale niezbyt

maniapieczenia
Biszkopt na migdałach z kremem borówkowym na bazie mascarpone 179

biszkopt bez dodatku mąki. Składniki na spód biszkoptowy: 100 g drobno zmielonych płatków migdałów 4 jajka L 2 łyżki ksylitolu/syropu z agawy bądź ew.cukru na krem: 250 g mascarpone 250 ml kremówki 150 g gładkiego twarożku 200 g borówek 2 łyżki dżemu malinowego (u mnie bez dodatku cukru) 3 duże łyżki żelatyny *opcjonalnie słodzik lub cukier do smaku(...)czasie wyłączyć i otworzyć piekarnik i zostawić w nim ciasto jeszcze na kilka minut. KREM: Serek mascarpone zmiksować z twarożkiem.  Dodać borówki oraz dżem i miksować do połączenia składników. Można także zmiksować borówki w blenderze i przelać powstały mus do masy. Kremówkę ubić ze słodzikiem lub z cukrem (wedle uznania) i dodać do masy. Delikatnie wymieszać. Na końcu rozpuścić

Ze smakiem i z pasją
Z ŁĄKI NA TALERZ: Na Dzień Matki: beza, truskawki i kwiatki 137

pudru 1 łyżka wody Do tego: 500g serka mascarpone 2 łyżki śmietany 18% 300g świeżych truskawek 10 kwiatów stokrotek kilka kandyzowanych kwiatów stokrotek (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Pavlova: 1. Piekarnik nastaw na 150*C. 2. Białka i cukier puder umieść w misie i ubijaj nieustannie przez 10min. na najwyższych obrotach. 3. Kiedy masa zrobi się błyszcząca i kleista dodaj skrobię kukurydzianą(...)umieść w rondelku, zasyp cukrem i podlej wodą. 3. Gotuj przez ok. 5-7min. Dodatki: 1. Mascarpone zmiksuj ze śmietaną. 2. Truskawki umyj i pokrój na ćwiartki. Całość: 1. Na jeden z bezowych blatów wyłóż połowę śmietanowej masy, wyłóż połowę pokrojonych truskawek i obsyp płatkami stokrotek oberwanymi z 5 kwiatków. 2. Na tak przygotowany blat połóż drugi i powtórz

Kuchnia w Słońcu Skąpana