masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:114/237)

Lody truskawkowe 226

mleka Truskawki obrać z szypułek i umyć. Pokroić na mniejsze kawałki i zasypać cukrem. Odstawić przynajmniej na godzinę, aż owoce puszczą sok. Następnie dodać mascarpone oraz wlać mleko i całość zmiksować blenderem na gładką masę. * gotową masę wlać do maszyny do lodów i postępować zgodnie z jej instrukcją * gdy nie posiadamy maszyny wlewamy masę do pojemnika i wkładamy do zamrażalnika

My simple kitchen
Torcik kakaowy na urodziny mojej 2-latki 147

śmietany 30-36% 500g serka mascarpone 3/4 szkl. cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 2 łyżki kakao Poncz: 2/3 szkl. ciepłej wody sok z 1 cytryny 2 łyżki miodu Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka wybijamy do osobnej miski i miksujemy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy stopniowo cukier i nadal miksujemy aż masa będzie lśniąca, a cukier nie będzie wyczuwalny pod palcami(...)delikatnie od brzegów i rozpinamy rant. Krem: Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodając powoli cukier. Następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone i kakao - dokładnie mieszamy składniki. Wykonanie: Zimny biszkopt kroimy na 3 blaty. Dolny blat nasączamy ponczem i wykładamy 1/3 masy, przykrywamy środkowym blatem i powtarzamy czynności (ponczowanie i masa). Górę i boki smarujemy pozostałym kremem. Dekorujemy wg uznania

Kolorowy Przepisownik
Zapiekanka a'la cannelloni ze szpinakiem i serkiem ricotta na sosie pomidorowym 152

złocisty kolor, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Szpinak sparzmy wrzątkiem, aż zmniejszy swoją objętość i odcedzamy. Następnie w misce ucieramy serek mascarpone z serkiem ricottą i jajkiem, dodajemy gałkę muszkatołową.  1/3 masy odkładamy aby posmarować górną warstwę makaronu. Następnie do pozostałej części dodajemy posiekany  szpinak i kurczaka ostudzonego. Wszystko łączymy na gładką masę

Niezły Młynek
Krucha tarta z malinami, serkiem mascarpone i białą czekoladą 175

łyżka - cukru waniliowego maliny ( mogą być mrożone) Czekoladę roztopić nad gorącą kąpielą wodną, lekko wystudzić i zmiksować lub wymieszać ręcznie rózgą z serkiem mascarpone. Śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy i delikatnie połączyć z masą serowo-czekoladową. Przełożyć na wystudzoną tartę. Na wierzchu ułożyć maliny, bądź inne owoce, jak np. borówki, lub truskawki. Udekorować listkami mięty i cukrem pudrem. Smacznego! :) Jeśli

Calzonella.com
Dyniowe tiramisu 131

schłodzonej) 1 czubata łyżeczka cukru pudru 3-4 łyżki krokantu (można zastąpić posiekanymi, dowolnymi orzechami) cynamon (do oprószenia) Wykonanie: W misce umieszczamy serek mascarpone, śmietanę oraz cukier. Ubijamy całość do momentu otrzymania gęstej masy. Następnie dodajemy puree z dyni, przyprawy i miksujemy do ich dokładnego wymieszania się z masą śmietanowo-serową. W tym momencie warto spróbować kremu. Może się bowiem

MyCookBook.pl
Pastelowy torcik. Serniczek na zimno z malinami 188

łyżeczek żelatyny 30 dkg malin 2 galaretki pastelowe o smaku "Lynchee coctail" - te  na 1,5 szklanki wody kilkanaście sztuk okrągłych biszkoptów Serek mascarpone zmiksować, dodać jogurt, cukier i wszystko razem ubijać aż masa będzie gładka. Maliny rozetrzeć blenderem. Dodać do masy. Schłodzić. W tym czasie namoczyć żelatynę w 100 ml zimnej wody. Zostawić na kilka minut żeby

Maślane ciasteczko
Tort czekoladowy z kremem jeżynowym 194

przez sitko i ostudzić. Listki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie. Namoczoną żelatynę wymieszać z łyżką gorącej wody do rozpuszczenia, nastepnie połączyć z musem jeżynym mascarpone umieścić w misce i ubijając wlewać porcjami śmietankę kremówkę. Masa początkowo rozrzednie, by po kilku minutach ubijania zgęstnieć. Na koniec wmieszać przestudzony mus jeżynowy z żelatyną. Skosztuj krem, gdy jest za mało słodki dodaj cukier

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Galaretka truskawkowa 148

wlać do do reszty musu i dokładnie wymieszać. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki. Śmietankę ubić na sztywno. Serek mascarpone zmiksować z odrobiną cukru pudru (1-2 łyżki). Obie masy delikatnie połączyć za pomocą łyżki. Masę wyłożyć na galaretki i ozdobić pestkami granatu i listkami melisy/mięty. Inspiracją dla moich galaretek był przepis znaleziony

cucinare
Tarta z truskawkami, mascarpone i nutellą 290

łyżki likieru jajecznego,  300g świeżych truskawek. Czekoladę stopić na parze, przestudzić.  Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodać serek mascarpone, przestudzoną czekoladę oraz likier jajeczny. Krótko zmiksować.  Rozsmarować na masie cukrowej. Na wierzchu rozłożyć pokrojone w ćwiartki truskawki.  Przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
73. Bananowe tiramisu 149

cukru ¾ szklanki mocnej kawy kakao do posypania Jajka sparzyć wrzątkiem, żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, następnie porcjami dodawać serek mascarpone i rum. Z białek ubić pianę i dodać do masy, wymieszać delikatnie. Biszkopty namoczyć w kawie, banany pokroić w plastry. W pucharkach układać warstwami biszkopty, banany i krem  Schłodzić w lodówce przez co najmniej

Jadło i czytadło
Tort o smaku kokosowo- tiramisu 205

tiramisu 3/4 szklanki cukru pudru(szklanka 250 ml) Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder, nadal ubijać. Następnie należy dodać serek mascarpone i na małych obrotach miksera delikatnie wymieszać całość. Do masy dodajemy wiórki kokosowe i likier, mieszamy tylko do połączenia się składników

Krakowskie smaki Ani
CZEKOLADKI 115

białej czekoladzie, jako druga warstwę. Odstawić do lodówki, do zastygnięcia. Gdy stwardnieją delikatnie ściągnąć papierowe foremki. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać mascarpone i likier. Całość dokładnie wymieszać przy użyciu miksera. Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać do czekoladowych babeczek. Przed podaniem dobrze schłodzić

Kuchnia w opałach
Tiramisu na dzień Taty 172

opakowanie śmietany 30%2 płaskie łyżki cukru30 dkg truskawekkakao do posypaniaszklanka mocnej, zimnej kawyPrzygotowanie:Ubijam smietanę z cukrem, pod koniec ubijania dodaje po łyżce mascarpone i miksuje na wolnych obrotach aż do uzyskania gładkiej masy.  Biszkopty (podłużne) kolejno zanurzam w kawie i układam na blaszce aby stworzyły spód deseru. Na powstały spód wykładam masę odkładając trzy łyżki do dekoracji.Oczyszczone

Magiczna kuchnia Darii
TIRAMISU BABA 379

smakuje obłędnie , ale i wygląda przepięknie!Zachwyci nie tylko zakochanych!Połączenie delikatnego sera mascarpone z kawą i amarettto tworzy fantastyczną całość i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! SKŁADNIKI :* mascarpone – 500 g* żółtko – 4 szt* cukier puder – 150 g* likier amaretto – 2 łyżki* płatki migdałów – 50 g* okrągłe biszkopty – 1 op* mocna kawa(...)Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody , dokładnie mieszamy , studzimy.Żółtka ucieramy na parze z cukrem pudrem i likierem amaretto.Mascarpone miksujemy i nie  przerywając dodajemy na przemian żelatynę i masę jajeczną.Wsypujemy podprażone na patelni płatki migdałów i delikatnie mieszamy.Połowę masy wlewamy do formy na babkę , wygładzamy.Przykrywamy biszkoptami namoczonymi w kawie.Zalewamy resztą serowej masy , wygładzamy.Przykrywamy resztą namoczonych

Ostra na Słodko
Torcik marchewkowy z pomarańczowym kremem mascarpone 393

Wyjmij ciasto z piekarnika, odstaw na 10 min, następnie wyjmij z formy i zostaw na kratce do ostygnięcia.Aby zrobić krem, włóż do miski mascarpone, serek śmietankowy i cukier puder i zmiksuj na gładką masę. Dodaj skórkę otartą z pomarańczy i wymieszaj. Ułóż blat ciasta na paterze i posmaruj ok. 1/3 kremu. Ostrożnie połóż na nim drugi blat, następnie posmaruj

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania