masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:109/237)

Krem kawowy 143

niego kawę i krótko miksujemy. W oddzielnej misce ubijamy śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder i połączony z kawą serek mascarpone. Ponownie wszystko miksujemy, aż składniki się połączą i masa zgęstnieje. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem kawowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort kokosowy z malinami 151

masłem i oprószyć tartą bułką, przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut. Upieczony biszkopt całkowicie wystudzić, przekroić na 3 blaty. Masa kokosowa: 750 ml śmietany 30% 350 g serka mascarpone 225 g wiórków kokosowych 5 łyżek cukru pudru 2 śmietan - fixy 3 szklanki malin Śmietaną ubić na sztywno, dodać cukier puder i śmietan - fix. Dodać

Domowa cukiernia Ewy
Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami 139

smaczniejsza). Wszystko dokradnie wymieszać. Roladki: Plastry piersi z indyka delikatnie rozbić na dość cienkie kotleciki, posolić i popieprzyć. W niewielkim naczyniu umieścić pomidory i serek mascarpone i dokładnie zmiksować, aby powstała jednolita, dość gęsta masa. 2-3 plastry boczku ułożyć obok siebie (mogą nawet nieco na siebie nachodzić, lub ścisłe przylegać) na płaskiej, równej, dość dużej powierzchni i trochę

Codzienne Gotowanie
Tiramisu bez jaj ale na serio :) - przepis 162

nasączamy nim biszkopty dosyć mocno. Tiramisu bez - przepis Śmietankę (mocno schłodzoną) ubijamy na sztywno. W trakcie ubijania dodajemy cukier puder. Do ubitej śmietanki dodajemy serek mascarpone i krótko ubijamy tylko do połączenia składników. Wykładamy masę na biszkopty, wyrównujemy i na całość posypujemy kakao przez sitko. Tiramisu bez jaj - przepis Wkładamy do lodówki na 2 – 3 godziny lub całą

Pyza i Surówka
Tartaletki z owocami i mascarpone 94

zdjąć fasole i papier i piec jeszcze 10 minut. Ostudzić, wyjąć z formy. Nadzienie: 125 g mascarpone 80 g jogurtu greckiego łyżeczka cukru dowolne owoce Mascarpone zmiksować z jogurtem i cukrem do uzyskania gładkiej masy. Nałożyć na upieczone ciasto, udekorować owocami. SMACZNEGO

Moja Galeria Smaku
Domowe lody z malinami 123

Mleko i śmietanę podgrzać w rondelku razem z cukrem i cukrem wanilinowym, do momentu, aż cukry się rozpuszczą. Nie wolno doprowadzić do wrzenia. Ostudzić, dodać mascarpone oraz maliny i wszystko razem zmiksować na jednolitą masę. Przelać do pojemniczka i odstawić do zamrożenia. Ja dodałam jeszcze kawałki malin na wierzch masy lodowej. Mrozić lody przez kilka godzin, wyjmując i mieszając

The Sweet Damsel
Tarta malinowa z mascarpone 165

nakłuwamy  widelcem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170'C, pieczemy  ok. 30 min. Ciasto studzimy. Śmietanę ubijamy razem z cukrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Możemy dodatkowo dodać jeden serek Danio. Masę wykładamy na upieczone ciasto. Układamy maliny. Wstawiamy do lodówki, by ciasto schłodzić. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój

W kuchennym oknie Ewy
Śmietanowo - malinowy tort z okazji drugich urodzin Maksia i trzeciej rocznicy naszego ślubu 137

trzy równe części. Krem: Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem na sztywno. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy do smaku.  Do ubitej śmietany dodajemy stopniowo serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach - do uzyskania jednolitej masy. Ilość cukru wg uznania. My zrobiliśmy krem niezbyt słodki. Ponch Syrop z brzoskwiń mieszamy z wodą w takiej proporcji by ponch do nasączenia nie był

Kuchnia po mojemu
pyszne tiramisu bez jajek... 143

połowę, włożyć blat ciasto do blaszki i dobrze nasączyć kawą zimną śmietanę 30% unić na sztywno, w trakcie dosypywać cukier po trochu, na koniec dać mascarpone i wszystko wymieszać do połaczenia się w gładką masę /nie za długo połowę kremu tiramisu rozsmarować na blacie nasączonym, nakryć drugim i też go dobrze nasączyć, na wierzchu rozsmarować resztę kremu i do lodówki

W Mojej Kuchni Lubię
Piersi kurczaka w sosie porowo-śmietanowym 160

przesmażonego mięsa wrzucić pokrojone pory i suszone warzywa. Całość dusić przez kilka minut pod przykryciem. 3. W międzyczasie do wysokiego naczynia wlać mleko, dodać serek mascarpone i mąkę - wszystko ze sobą połączyć i przygotowaną masę wlać do garnka. 4. Całość dusić pod przykryciem (kilka minut, na małym ogniu). Po około 10 minutach posmakować sos i ewentualnie go doprawić

Ugotować
Tarta z truskawkami 234

stopni piec ciasto ok 20 min. aż się zarumieni. Dać do ostudzenia, w miedzy czasie przygotować krem. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną. Serek mascarpone wymieszać z cukrem i dodać do ubitej śmietany. Masę wyłożyć na spód   ostudzonej tarty. Umyte i pokrojone truskawki ułożyć na tarcie. Smacznego

pink envelope
GALARETKA Z MASCARPONE 103

galaretki odstawić do ostygnięcia. Tą w której mamy mniej wody można odstawić do lodówki, aby szybciej stężała. Gdy już będzie lekko ścięta, dodajemy do niej mascarpone i przy pomocy miksera łączymy składniki. Tak przygotowana masę wykładamy do połowy foremki. I tu w moim przypadku zadziałały prawa fizyki. Ułożyć plasterki banana i całość zalać drugą galaretką. W tym momencie moje galaretki

Kuchnia w opałach
Arbuz z malinowym mascarpone 169

deser z arbuza.Arbuza obrać i pokroić w kostkę (około 2 x 2 cm). Ułożyć go w pucharkach lub szklaneczkach.Śmietankę ubić na sztywno. Mascarpone zmiksować, żeby dobrze go rozprowadzić w jednolitą, gładką masę. Śmietankę dodać do sera, wlać sok i delikatnie wymieszać całość, aż do połączenia składników. Następnie nałożyć krem do szklaneczek, pokrywając arbuza. Udekorować posypką

Świat Domowej Kuchni
Dynia zapiekana z grzybami 217

wydrążamy miąższ (miąższ odkładamy, przyda się n.p. do przygotowania zupy) zostawiając około 1-centymetrowej grubości ściankę. Dynie solimy i ustawiamy do góry nogami.W misce mieszamy mascarpone, serek śmietankowy, parmezan, jajka i przyprawy. Do serowej masy dodajemy grzyby, mieszamy.Dynie ustawiamy w żaroodpornym naczyniu, napełniamy farszem i przykrywamy odciętym kapelusikiem. Pieczemy około 60 minut na funkcji  termoobiegu

Kulinarne przygody Gatity
Cukinia zapiekana z grzybami 199

solimy i ustawiamy do góry nogami. Wydrążony miąższ kroimy  w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na patelni przez 10 minut. W misce mieszamy mascarpone, serek śmietankowy, parmezan, jajka i przyprawy. Do serowej masy dodajemy grzyby, podsmażoną cukinię, mieszamy. Cukinie ustawiamy w żaroodpornym naczyniu, napełniamy farszem i przykrywamy odciętym kapelusikiem. Pieczemy około 40 minut na funkcji

Kulinarne przygody Gatity