masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:100/237)

OBŁĘDNY TORT CZEKOLADOWY Z KREMEM O SMAKU AJERKONIAKU I WAFELKÓW LUSETTE 342

białek. Mąkę zmieszaj z sodą i kakao. Żółtka umieść w misce i ucieraj na puszystą masę z cukrem pudrem. Masa powinna być dużo jaśniejsza niż na początku ubijania, małymi porcjami dodawaj mleko i olej i dalej ucieraj. Czekoladę rozpuść w mikrofali i dodaj do masy. Następnie małymi porcjami dodawaj wymieszaną mąkę. Białka ubij na sztywno w osobnej misce i połącz(...)serka mascarpone - 75 g ajerkoniaku - 2 wafelki Lusette smak czekoladowy - 1 wafelek Lusette o smaku mlecznym Masło ucieramy na puszystą masę mikserem. Masa musi być dobrze napowietrzona, dodajemy cukier puder i ciągle ucieramy. Bardzo małymi porcjami dodajemy ajerkoniak, mascarpone i mleko w proszku. Należy zwrócić uwagę aby wszystkie składniki miały taką samą temperaturę, najlepiej pokojową. Ciasto kroimy na 3 warstwy

SMYKWKUCHNI
Tarta wiśniowa Czarny las 143

mnie trzcinowy) 1 jajko szczypta soli 1 łyżka wody Na masę wiśniową 1 kg wiśni (u mnie mrożone) + 150 ml wody 180 g cukru 100 g mąki ziemniaczanej + 150 ml wody 2 łyżeczki żelatyny Na bitą śmietanę 400 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix Na polewę(...)Bita śmietana:   Zimną ś mietanę przelać do miski i ubijać stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i zmiksować do połączenia składników, na koniec wsypać śmietan-fix, krótko zmiksować do zgęstnienia masy. Polewa czekoladowa: Do garnuszka wlać śmietanę, dodać połamaną czekoladę i podgrzewać na wolnym ogniu mieszając, aż do uzyskania jednolitej masy. Wyłączyć palnik

Passions hobbies life
Wspólne pieczenie: sernik czekoladowy 186

nakładania masy nic się nie rozjechało.Pierwszą warstwę najłatwiej nałożyć za pomocą rękawa cukierniczego - z dużą okrągła końcówką, lub po prostu woreczkiem z odciętym rogiem. Dzięki temu uda się masę wcisnąć do samego końca. Ważne jest, żeby pierwsza warstwa dobrze zastygła - inaczej ciężar pozostałych spłaszczy czubek. Następne warstwy trzeba dobrze rozprowadzić - mi się to nie do końca udało, co widać(...)niego jeden z bozostałych końców. Następnie zawinąć drugi koniec dookoła, formując rożek. Skleić końce taśmą klejącą. Tak samo złożyć pozostałe trójkąty.Serek kremowy, mascarpone, cukier i jajko zmiksować na gładką, puszystą masę. Dodać kremówkę, zmiksować krótko raz jeszcze. Podzielić masę na trzy części: 250 ml, 375 ml i 500 ml. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Pierwsza warstwa: z białej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort tiramisu 290

się wyjątkowo. I oto wyjątkowo pyszny deser na wyjątkową okazję! Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 4 żółtka 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku 50 ml mleka Dodatkowo: 80 ml mocnej kawy (podwójne espresso) 80 ml likieru amaretto(...)czasu do czasu mieszamy. Jajka zanurzamy we wrzątku na kilka sekund i oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z cukrem na puszysty kogel mogel. Mascarpone łączymy z kremówką i ubijamy na gęstą, puszystą masę, następnie dodajemy do niej żółtka. Mieszamy. Kiedy składniki się połączą dodajemy żelatynę i  miksujemy krótko, ale na najwyższych obrotach. Kawę mieszamy z likierem i nasączamy

Smakowity Blog Kulinarny
,,CIASTO DYNIOWE Z POMARAŃCZĄ I MASCARPONE’’ 190

cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego skórka starta z 2 pomarańczy 3 jajka, 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: Śmietana 30% – 250ml 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone 2 kropelki olejku pomarańczowego Pozostałe: 1 opakowania galaretki pomarańczowej 20 dag płatków migdałowych Wykonanie: Puree możemy przygotować na dwa sposoby – poprzez gotowanie lub pieczenie(...)ubijamy na idealnie sztywną pianę i dodajemy do masy, bardzo delikatnie mieszając łyżką. Masę wykładamy do formy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 40 minut. Wyjmujemy z piekarnika, ostudzamy i przekrawamy na dwie części. Następnie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone. Ubitą kremówkę przekładamy na biszkopt i wyrównujemy. Pozostałe puree z dyni podgrzewamy w rondelku

Podróż w kulinaria
Tiramisu 1616

składniki powinny być prosto z lodówki, czyli schłodzone. Jajka wyparzyłam, oddzieliłam żółtka od białek. W jednej misce miksowałam żółtka z cukrem pudrem na puszystą jasną masę, zmniejszyłam obroty miksera i po łyżce dodawałam serek mascarpone i miksowałam do połączenia się składników. Następnie dodałam likier Amaretto. W drugiej misce ubiłam białka na sztywną pianę, którą wyłożyłam do miski z żółtkami

Blondynka Gotuje
Masa owocowa z mascarpone do babeczek 153

można nawet całkowicie zrezygnować z jej słodzenia. Dla kogo: dla dzieci dla tych, którzy trzymają korpusy od babeczek na czarną godzinę dla fanów owocowych mas Składniki: mieszanka owocowa (mrożona) 450g lub świeże owoce 375g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie) kandyzowane czereśnie (opcjonalnie) Wykonanie: Owoce rozmrozić i odsączyć z soku. Zmiksować blenderem dodając serek. Owoce można zmiksować na gładką

Mania Wypiekania
Tiramisu z Bezami, czyli Blondynkowe Tiramisu Premium :) 172

składniki powinny być prosto z lodówki, czyli schłodzone. Jajko wyparzyłam, oddzieliłam żółtko od białka. W jednej misce miksowałam żółtko z cukrem pudrem na puszystą jasną masę, zmniejszyłam obroty miksera i po łyżce dodawałam serek mascarpone i miksowałam do połączenia się składników. Następnie dodałam likier Amaretto. W drugiej misce ubiłam białko na sztywną pianę, którą wyłożyłam do miski z żółtkami

Blondynka Gotuje
Tiramisu 233

likierami. Ostudzamy do temperatury pokojowej.Do miski wkładamy żółtka i cukier. Ubijamy mikserem na dużych obrotach na puszystą, gęstą i jasną masę przez około 8minut. ( musi być dość sztywna- tworzymy kogel mogel)W drugiej misce ubijamy zimne mascarpone na sztywno przez ok. 2-3 min na średnich obrotach miksera. Na koniec dodajemy ubite żółtka i krótko miksujemy na gładką masę.Biszkopty

Pudełko rozmaitości
Słodkie wspomnienie lata 117

wrzątku 4 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru warstwa biała 1 op serka Mascarpone 1 cytryna 3 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny pół szkl wrzątku posypka Delecta posypka o smaku mango posypka czekoladowa Spód;  Herbatniki wkładamy do blendera i miksujemy, dodajemy masło i miksujemy jeszcze raz. Powstałą masą wyklejamy dno tortownicy śr ok 23 cm. Warstwa malinowa : wodę mieszamy(...)maliny, wystudzoną galaretkę wylewamy na wyklejony spód. Wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Warstwa biała; serek mascarpone wykładamy do kubka blendera, żelatynę rozpuszczamy w wodzie dodajemy cukier. Następnie wlewamy do blendera razem z wyciśniętym sokiem z cytryny, miksujemy na jednolitą masę . Wylewamy na przestudzoną warstwę malinową., Dekorujemy posypkami Delecty . To szybkie ciasto jest wspomnieniem smaku i zapachu lata . Maliny ukryły

Gotowanie jest łatwe
Tiramisu 166

kakao 3 opakowania serka mascarpone (po 250g) 240g cukru 300ml espresso (w oryginale było 250ml, ale okazało się zbyt małą ilością) 60ml syropu amaretto (w oryginale alkohol) 70g cukru (w oryginale 90g)   Przygotowanie: Kawę rozpuścić z cukrem i po zagotowaniu pozostawić do przestygnięcią.  Żółtka umieścić w misie miksera i ubić na puszysta gładką masę. W międzyczasie do małego(...)pozostawić na ogniu jeszcze przez około 2 minuty). Syrop powoli małym ciurkiem wlewać do żółtek, cały czas ubijając jajka. W ten oto sposób masa jajeczna powinna podwoić swoją objętość i być bardzo puszystą. Serek mascarpone przekładamy do osobnego naczynia i mieszamy szpatułką, aby konsystencja była jednolita. Dodajemy delikatnie partiami do żółtek i mieszamy (serek należy jedynie połączyć z jajkami

ChilliJemy
Naleśniki z serem białym, mascarpone, orzechami i sosem czekoladowym 178

owoce. Ja osobiście, nie mam nic przeciwko takiemu obchodzeniu Dnia Naleśnika Drukuj Naleśniki z serem białym, mascarpone, orzechami i sosem czekoladowym Składniki Placki naleśnikowe np z Tego przepisu na naleśniki Sos 75 g gorzkiej czekolady 2-3 łyżki masła Nadzienie 250 g mascarpone 300 g sera półtłustego 3 łyżki cukru 1 łyżka(...)cukru waniliowego skórka otarta z połowy cytryny 1 jajko 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania Sos Składniki sosu rozpuszczamy i mieszamy na gładką masę Nadzienie: W miseczce kruszymy ser biały widelcem. Ubijamy ser mascarpone z cukrami. Dodajemy skórkę z cytryny i ser biały oraz jajko. Wrzucamy orzechy. Chwilę mieszamy. Placki smarujemy nadzieniem. Zwijamy. Możemy podsmażyć na patelni. Podajemy

Mieszam w Garnku
Sernik Klaudyny 136

gotowe dzielimy na dwie czesci 2/3 i 1/3 ciasta  Wkladamy do lodowki na ok 30 min za ten czas zajmiemy sie serem  Masa serowa 300 g sera bialego  250 g serka mascarpone  2 zoltka  70 g cukru pudru  50 g kaszy manny  Ser bialy wrzucamy do miski i blendujemy go  Dodajemy serek(...)mascarpone i wszystko razem mieszamy  Wpijamy zoltka, bialka odstawiamy na potem  Mieszamy i dodajemy cukier puder znow mieszamy  Na koniec wsypujemy kasze manne i tez mieszamy Gotowa mase serowa odstawiamy  Pianka z bialek  bialka jajek  20 g cukru pudru Ubijamy bialak  Dodajemy cukier puder i dalej ubijamy  Jak juz bialaka sa ubite

Klaudynkowa kuchnia
Kawowy mieszaniec 1198

małej czarnej. Składniki: Tortownica 22 cm Spód: 15 dag  herbatników biszkoptowych 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 70 g rozpuszczonego masła Warstwa kawowa: 25 dag sera mascarpone ½ litra śmietanki 30% 5 łyżeczek  kawy rozpuszczalnej 50 ml likieru kawowego 2 łyżki cukru pudru 3 listki żelatyny Dodatkowo: 15 dag  markizów orzechowych Kakao do oprószenia Jak wykonać(...)czym odcisnąć, włożyć do miseczki i rozpuścić w mikrofali przez kilka sekund-2, 3 -uważać aby nie zagotować ! Schłodzoną śmietankę oraz ser mascarpone umieścić w misie miksera, wsypać cukier puder, miksować d momentu aż masa zacznie gęstnieć wtedy wsypać rozpuszczalną kawę, wlać likier i cienkim strumieniem rozpuszczoną żelatynę cały czas miksując. Gotową masę wyłożyć na miasteczkowy spód, wygładzić, oprószyć

Wanilia i Kardamon
Student i piekarnik. Czy kuchnia będzie cała?! The Black Forest Cake. 190

syrop,skrobię,wydrążoną laskę wanilii. Podgrzewać mieszając.(UWAGA przypaleniogenna mieszanka!) Kiedy mikstura gęstnieje dodać wiśnie. Wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Polecam tą masę robić dzień wcześniej. Podobnie zresztą jak blaty. 3.MASA BIAŁA składniki 800ml śmietanka 36% 250g mascarpone cukier puder łyżek koło 5-6 sok z połowy limonki wyciskanej po babsku czyli niezbyt dużo z braku siły wykonanie 1.Do gara(...)wrzucić śmietanki. Ubijać. 2.W trakcie dodawać cukier puder,mascarpone i sok z cytrusa W przypadku śmietanek 30% poleca się dodać śmietan  fixu lub żelatyny Masę robić koniecznie przed samym przełożeniem i ozdabianiem tortu! 4.ŻĘ co i jak czyli jak przełożyć?! 1. Nasącz blaty alkoholem(niby nie trzeba,ale torcik % zawsze lepszy niż bez takowego dodatku)W końcu

Fiolka w kuchni