masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:95/237)

Rolada bezowa z kremówką, mascarpone, nutellą i wiśniami z amaretto 190

więc u nas w Tłusty Czwartek pojawiła się przepyszna rolada bezowa. :) Składniki : 5  białek 275 g drobnego cukru 70 g płatków migdałowych Masa: 250 ml śmietany 36 % 500 g mascarpone 5 łyżek nutelli słoiczek wiśni w amaretto Przygotowanie: Białka ubijamy z cukrem, na początku na średnich obrotach, stopniowo zwiększając obroty. Ubitą bezę rozsmarowujemy na blasze

Lili w kuchni
owsianka pieczona z mascarpone 180

pieczona z mascarpone i dżemem malinowym, z migdałową "skorupką" Święta, święta i po świętach. Przepis: własny /1 porcja/ 40 g płatków owsianych górskich 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g serka mascarpone jajko łyżka dżemu malinowego lub innego płatki migdałowe do posypania z wierzchu Płatki owsiane, proszek do pieczenia, mascarpone i jajko dokładnie wymieszać. 2/3 powstałej masy przełożyć do kokilki

tost z dżemem
Morele w sosie z herbaty Earl Gray z kremem mascarpone 153

mniej więcej połowa odparuje a płyn lekko zgęstnieje. Takim sosem zalać ponownie morele. Ostudzić i wstawić do lodówki na parę godzin (maksymalnie 2 dni) Serek mascarpone ubić z cukrem na gładką puszystą masę. Jeżeli masa wydaje się nam zbyt sztywna można dodać trochę śmietany kremówki lub łyżkę sosu herbacianego. Do naczyń, najlepiej przezroczystych, nałożyć porcję moreli, polać sosem, na wierzchu

Stare Gary
Serniczki waniliowe na zimno z musem z papayi 135

wody i odstawiamy do napęcznienia. Po chwili zalewamy gorącym mlekiem i energicznie mieszamy by nie było żadnych grudek. Odstawiamy do ostygnięcia, a w tym czasie miksujemy mascarpone wraz z kremówką i cukrem waniliowym. Masa musi stać się sztywna. Dodajemy ekstrakt waniliowy i powoli dodajemy zahartowaną żelatynę.  Dokładnie mieszamy i nakładamy do pucharków. Odstawiamy pucharki do lodówki i przygotowujemy

Mania Wypiekania
Tarta z porem, wędzonym kurczakiem i oscypkiem 147

Wyłożyć pokrojoną cebulę i pora i dodać sól. Smażyć chwilę aż zmiękną. Dodać pokrojoną pierś kurczaka i smażyć jeszcze przez kilka minut co jakiś czas mieszając. Mascarpone wymieszać z jogurtem, parmezanem i pieprzem (masa będzie dość gęsta). Oscypka pokroić w cienkie plastry. Na podpieczony spód wyłożyć warzywa z wędzonym kurczakiem a na to masę serową i wygładzić łyżką lekko dociskając

Bullio
Deser czekoladowy z mascarpone 731

Składniki: 250 g serka mascarpone 100 g mlecznej czekolady 100 g herbatników 1 kieliszek malibu Sposób wykonania: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przestudzoną dodajemy do serka mascarpone i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Herbatniki rozkruszamy na drobne kawałki. W pucharku/ szklance na przemian układamy herbatniki, które nasączamy odrobiną malibu (około 1 łyżeczki), następnie krem i herbatniki. Smacznego

Smaki Natalii
ROLADA TIRAMISU 774

ciastka za bardzo nie nasiąkły ) i rozkładamy je równomiernie w formie. Bardzo zimną śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, robotem na sztywno. Następnie dodajemy serek mascarpone i ciągle mieszając wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Masę dzielimy na dwie części, większą białą i mniejszą do której wsypujemy kakao i mieszamy. Białą masę rozkładamy na ciastka, nie do końca. Na to wylewamy kakaową

Kulinarne Fantazje Marioli
Deser z truskawkami i białą czekoladą 855

cukier waniliowy 250 g truskawek 1 łyżka cukru pudru 1/2 opakowania galaretki truskawkowej Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciepłej, (ale nie gorącej czekolady) dodać mascarpone i jogurt. Dokładnie ze sobą wymieszać. Masę przelać do pucharków i schłodzić w lodówce. Truskawki umyć i obrać. Zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Przełożyć do garnka i zagotować. Zdjąć z ognia

My simple kitchen
WARSTWOWIEC Z TRUSKAWKAMI 146

wody, przelać do 1/3 wysokości pucharków, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.  Ciasteczka pełnoziarniste bardzo drobno pokruszyć i wsypać na stężoną galaretkę. Jogurt i serek mascarpone z cukrem pudrem zmiksować na gładką masę. Do kremu dodać resztę pokrojonych w słupki truskawki i za pomocą łyżki delikatnie wymieszać. Porcję kremu wyłożyć na pokruszone ciasteczka. Wierzch starannie wyrównać i udekorować startą

Ciastka - domowe słodkości
pyszny sernik na zimno z jagodami na biszkoptach... 115

serek mascarpone 250 ml, cukier puder 3 łyżki, żelatyna 3 łyżeczki, jagody 20 dag/mrożone, galaretka agrestowa 1 opakowanie jogurt grecki, serek homogenizowany waniliowy, mascarpone, cukier puder utrzeć mikserem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić, w trakcie miksowania wlewać żelatynę forma z wysuwanym dnem 22 cm lub tortownica wyłożona folią spożywczą - na dnie rozłożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Rurki z kremem budyniowo - kawowym. 147

szczelnie zamkniętym pojemniku a gdy przyjdą niespodziewani goście szybko przygotować dowolny krem i już mamy coś do kawy. Rurki możecie nadziewać kremem śmietanowym z serkiem mascarpone też wyśmienicie smakują. Moje dzieci lubią masę budyniową więc zrobiłam taką.  Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto kruche tradycyjne : około 3,5 szklanki mąki  1 szklanka cukru pudru 3 żółtka 1 cukier

Sama słodycz i szczypta chili
Czerwone babeczki waniliowe - muffinki walentynkowe 143

nakładamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika. Pieczemy przez 15-20 minut (do suchego patyczka). Upieczone studzimy. Kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy partiami mascarpone. Na ostudzonych babeczkach robimy kleks z masy, ozdabiamy startą czekoladą i wiśnią

Gotowanie i blogowanie
Sernik na zimno z adwokatową nutą 133

wszystko mieszamy. 2 łyżki masy sernikowej dodajemy do rozpuszczonej żelatyny, wlewamy do masy i szybko mieszamy. Przelewamy na herbatniki i odstawiamy na około 2 godziny.   Masa adwokatowa: - 250ml śmietanki 30%, - 200g serka mascarpone - 150 ml adwokatu - 4 kopiaste łyżeczki żelatyny - czekolada mleczna do posypania Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w 5 łyżkach gorącej wody i odstawiamy. Śmietanę miksujemy  aż zrobi

Kulinarne życie
TARTA FRANCUSKA Z JAGODAMI I SERKIEM MASCARPONE 145

śmietan - fix, aby utrzymać gęstą konsystencję kremu. Wsypałam cukier puder. Ja dodałam jedną łyżkę. Jak wolicie bardziej słodką to można oczywiście więcej. Następnie stopniowo dodawałam serek mascarpone i parę kropli aromatu waniliowego. Wyłożyłam masę kremowo-serową na wystudzoną tartę. Użyłam świeżych jagód do posypania tarty. Smacznego!  Polecam również inne pyszne TARTY TARTA Z OWOCAMI LATA TARTA Z TRUSKAWKAMI TARTA

potrawyregionalne
Gofry z serkiem mascarpone i galaretką jabłkową 161

galaretką zostawić aby wystygła  od czasu do czasu przemieszać 2. Nadzienie z sera • Do śmietany dodać łyżkę cukru i łyżkę cukru waniliowego  oraz serek mascarpone ubijać mikserem aż zrobi się gęsta masa 3. Gofry • Białka ubić na sztywną pianę Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia  cukrem i szczyptą soli wlać mleko zaraz wszystko zmiksować  dodać żółtka

W królestwie smaków Beaty

Proponowane wyszukiwania