masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:95/237)

Tort kajmakowy 221

śmietany 36% 250g serka mascarpone 400g kajmaku (www.slodkiswiat.com.pl) płatki migdałowe (prażone ) 0,5 szkl orzechów włoskich (drobno posiekanych ) niebieskie perełki (www.slodkiswiat.com.pl) wiórki czekoladowe mix kolorów (www.slodkiswiat.com.pl) 0,5 szkl wody (ciepłej) 1 łyżka miodu " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Ubić białka z odrobiną cukru i soli na pianę. Żółtka utrzeć ze szklanką cukru na puszystą masę. Dodać obie mąki(...)bułką tartą. Ja wybrałam okrągłe naczynko żaroodporne. Krok 2 Biszkopt przeciąć w dwóch miejscach na 3 poziome płaty. Nasączyć wodą z miodem. Krok 3 Mascarpone i śmietanę ubić. Dodać kajmak i ucierać. Jeśli uważacie, że masa jest zbyt płynna, można dodać żelatyny rozrobionej w paru łyżkach wody, wg przepisu na opakowaniu. Ja nie dodawałam. Można przełożyć tort kremem. Po nałożeniu

CoolinarniePL
Muffiny z kremem mascarpone 391

szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju roślinnego 1 szklanka maślanki 1 jajko łyżka ekstraktu z wanilii na krem: 250 g sera mascarpone              250 g śmietany 30 %              3 łyżki cukru pudru Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Formę(...)około 25 minut lub do "suchego" patyczka. Wyjąć i wystudzić na kratce. Jeśli zbytnio urosły, delikatnie odciąć wierzch. Przygotować krem: schłodzoną kremówkę i mascarpone i cukier puder umieścić w mikserze, zmiksować do powstania gęstej masy. Schłodzić przez około 20 minut. Gotową masę przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i udekorować muffinki

wyzwania kuchenne
Sernik jagodowy na spodzie z granoli 170

Składniki (na tortownicę o średnicy 18 cm): Spód: 3/4 szklanki gotowej granoli, np. z tego przepisu 4-5 łyżek rozpuszczonego masła Masa serowa: 400 gram serka homogenizowanego 300 gram trzykrotnie zmielonego twarogu (półtłustego lub tłustego) 150 gram mascarpone 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 400 gram musu z jagód* Blueberries(...)upieczeniu spodu ciasta obniżam temperaturę piekarnika do 160 stopni. W tym czasie miksuję zmielony twaróg, serek homogenizowany oraz mascarpone z jajkami i ekstraktem z wanilii. Stopniowo dodaję cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Na koniec miksowania dodaję mus z jagód. Tak przygotowaną masę serową przekładam na podpieczony spód. Sernik umieszczam w piekarniku i piekę przez 75 minut, następnie studzę przy uchylonym

Mango Papaja
Sernik Pina Colada 1696

Składniki: (forma o średnicy 28 cm) masa serowa: 1 kg sera twarogowego (u mnie Hanusi z Mlekovity) 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego (bez 50 ml) 400 ml gęstego mleczka kokosowego (górna jego część) puszka ananasa (560 g) 5 jaj 2 żółtka 2 łyżki likieru kokosowego lub innego alkoholu (opcjonalnie) 250 g serka mascarpone 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej spód(...)słodzonego mleka skondensowanego Przygotowanie:   Herbatniki rozdrobnić w blenderze, dodać roztopione masło i wiórki kokosowe. Powstałą dość sypką masą wyłożyć i wyrównać łyżką dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Do sera dodać serek mascarpone, mleko skondensowane i mąkę ziemniaczaną, wszystko delikatnie zmiksować, dodając stopniowo po jednym jajku i żółtku. Następnie dodać rozdrobnione blenderem ananasy bez syropu, mleczko kokosowe (tylko gęstą

Kuchcik gotuje
Tort z ciasteczkami amaretti i rumem (Torta di amaretti e rhum) 197

zucchero 4 uova 2 cucchiaini di lievito vanigliato 2 cucchiai di rhum Crema 250 g di mascarpone 250 g di philadelphia 50 g di burro 30 g di zucchero a velo 1 cucchiaio di rhum PRZYGOTOWANIE Jaja z cukrem ubijamy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie(...)pieczemy ok. 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy krem. Miksujemy mascarpone z serkiem philadelphia, miękkim masłem,  cukrem pudrem i 1 łyżką rumu na gładką masę. Przestudzone ciasto przekrawamy na 3 blaty . Każdy blat smarujemy kremem i kładziemy jeden na drugi. Wierzch tortu dekorujemy kremem i ciasteczkami

La grande e la piccola cuoca
Babeczki kawowo - marcepanowe . 180

tradycyjna mąka pszenna, wyprodukowana bez dodatku spulchniaczy, konserwantów, substancji wybielających czy suchego glutenu. Postanowiłam dzisiaj przygotować przepyszne babeczki kawowo - marcepanowe z kremem kawowo - mascarpone.   Zapraszam bo są pyszne :) Składniki na ciasto : 100 gram surowej masy marcepanowej 3 białka 120 g cukru 3 żółtka 120 g masła 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 75 g kwaśnej śmietany 13o g  Mąki(...)rozpuszczalnej 2 łyżki letniej wody 400 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 100 g cukru 2  śmietany  fix  Wykonanie : Do jednej miski przekładamy :  drobno pokrojony marcepan , cukier, ekstrakt z wanilii , masło , żółtka , kawę rozpuszczalną , śmietanę  wszystko dobrze utrzeć. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem

Sama słodycz i szczypta chili
Tort śmietanowo - truskawkowy 174

ubijania 500 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru (lub więcej,jak kto lubi) mniej więcej 1 kg przekrojonych na połówki truskwek Schłodzoną śmietanę ubić, dodać cukier puder i delikatnie wymieszać. Dodać mascarpone. Całość dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Tort Pierwszy blat biszkoptowy ułożyć na paterze, nasączyć 1/3 kompotu, nałożyć 1/3 masy śmietanowej, na to ułożyć pokrojone truskawki. Powtórzyć

Pełny talerz
Ciasto z arbuzem. przepis na przepyszny sernik arbuzowy. 150

ciasto z arbuzem - sezon na ten owoc jeszcze trwa, więc warto to wykorzystać i przygotować ten przepyszny sernik. Jak przygotować ciasto z arbuzem? Składniki: masa serowa: 600 g serka homogenizowanego  360 g serka mascarpone 200 g białek czekolady 5 łyżek cukry pudru 2 opakowania galaretki cytrynowej 200 ml gorącej wody 500 g arbuza galaretka arbuzowa 500 g arbuza

Pani domowa
Mus z chałwy i jabłek z ziemią jadalną 196

chałwy i jabłek Składniki – 6 porcji: Składniki – mus chałwowy: Chałwa waniliowa – 250g Mascarpone – 250g Jajka – 5 sztuk Cukier puder – 2 łyżki Składniki – mus jabłkowy: Wersja z alkoholem: Jabłka np. szara reneta – 1 kg Sok z 1 cytryny Calvados – 100 ml Wersja bezalkoholowa: Herbata np. Smak namiętności Czas na herbatę – 200ml Jabłka – 1,5kg Składniki – ziemia jadalna: Migdały bez skóry(...)ziemia będą się chłodzić, należy przygotować mus chałwowy. Na początek należy oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, do której dodać chałwę i całość wymieszać. Do chałwy i żółtek dodać serek mascarpone i delikatnie, powoli wszystko połączyć. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dodawać ją małymi porcjami do masy z chałwy i delikatnie, powoli

Kuchnia Bon Appetit
Tiramisu 207

kawy (z 3 espresso lub 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej) 1/4 szklanki (60 ml) likieru Amaretto 4 żółtka 6 łyżek cukru pudru 4-5 łyżek kakao tradycyjnego 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100 ml gęstej śmietany 18% 1 łyżeczka zagęstnika do śmietany 200-250 g podłużnych biszkoptów duży słoik (360 g owoców bez zalewy) wiśni(...)wodą) i dokładnie ubijać przez ok. 5-6 min. Zdjąć miskę z garnka i dalej ubijać przez ok. 4 minuty, aż masa będzie jasna i puszysta. Ostudzić. 3. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Serek mascarpone wymieszać z ubitymi żółtkami (można to zrobić mikserem na najniższych obrotach), a następnie z ubitą śmietaną. 4. Masę podzielić na 3 części. Biszkopty kolejno

Domowa Cookierenka Agi
Sernikobrownie z musem truskawkowym 200

Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Spód brownie: 150 gram masła 150 gram gorzkiej czekolady 2 jajka 1/2 szklanki cukru 100 gram mąki pszennej Masa serowa: 600 gram zmielonego twarogu 150 gram mascarpone 100 gram budyniu waniliowego (proszek) 1/2 szklanki cukru 2 jajka Mus truskawkowy: 1 galaretka truskawkowa 300 gram truskawek (świeżych lub mrożonych) 100 gram jogurtu greckiego 2 łyżki wody(...)galaretka będzie już zimna dodajemy do niej jogurt i mieszamy. Spód brownie Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W oddzielnej misce miksujemy jajka z cukrem. Następnie mieszamy masę jajeczną z masą czekoladą. Dodajemy przesianą mąkę. Mieszamy. Gotową masę przelewamy do tortownicy i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni na 20 minut. Po upieczeniu wyciągamy formę, nie wyłączamy piekarnika

Mango Papaja
Sernik z karmelowym syropem 181

okrągłą formę i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Podpiekamy przez 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni. Składniki na masę serową: - 700 gram twarogu zmielonego, najlepiej samodzielnie - 300 gram mascarpone - 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego - 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - 4 jajka - 1 łyżka mąki pszennej - 1,5 łyżki

Życie zamknięte w smaku
Tort Walentynkowa Rozkosz 179

chmurka. :) Do czekolady idealnie pasuje mi kontrastowe połączenie z bitą śmietaną i mascarpone. A więc, potrzebujemy: Biszkopt: 4 jaja pół szklanki cukru łyżka kakao (kopiasta) dwie łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej  łyżeczka proszku do pieczenia Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, kiedy mieszadłem "lejemy" ósemkę, powinna być cała widoczna przez chwilę, wtedy jajka są dobrze ubite(...)wystarczy na tortownicę, średnica tortownicy zmieni nieznacznie wysokość biszkoptu, ale nie ma to większego znaczenia. Pieczemy 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Masa: 330 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 150 g serka mascarpone łyżka cukru pudru łyżeczka żelatyny plus niewielka ilość wody Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody i wstawiamy na 20 s do mikrofalówki, aby się rozpuściła

MamaOskarka
Ciasto marchewkowe z nutą cytrusów 172

cukier waniliowy; 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy; 1 łyżka skórki otartej z cytryny; 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich; Całe jaja, cukier brązowy i cukier waniliowy zmiksować, aż masa stanie się gęsta i puszysta. Do ubitych jaj dodawać stopniowo przesianą przez sito mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę. Delikatnie wymieszać mikserem na niskich obrotach. Następnie dodać olej(...)kryształu; 1 cukier waniliowy; 1 galaretka cytrynowa; Żelatynę zalać kilkoma łyżkami soku pomarańczowego i odstawić na minimum 5 minut, by napęczniała.  Schłodzoną śmietankę, serki mascarpone, cukier i cukier waniliowy ubić na sztywną masę. Do ubitej masy dodać pozostały sok pomarańczowy i skórkę z cytryny i pomarańczy, delikatnie wymieszać. Żelatynę podgrzać (u mnie w mikrofali), wymieszać by się rozpuściła

In my kitchen
Sernik orzechowy - Biały Michałek 358

Spód: 1 op. ciastek zbożowych - u mnie Sasanki 100 g orzechów ziemnych niesolonych 100 g masła Ser: 1 kg twarogu sernikowego (u mnie w wiaderku firmy President) 250 g mascarpone 150 g Białych Michałków 3/4 szkl mleka w proszku 200 ml śmietanki 30% 100 g białej czekolady 100 g orzechów ziemnych niesolonych 1 szkl cukru pudru 4 czubate łyżki mąki(...)czas mieszając (masa łatwo może się przypalić). Wystudzić. 3. Orzechy ziemne zmielić blenderem (lub zmiażdżyć wałkiem do ciasta). 4. Twaróg zmiksować z mascarpone, cukrem pudrem i mąką ziemniaczaną. Dodawać po 1 jajku, a następnie partiami wystudzoną masę śmietankową i zmielone orzechy - cały czas miksując do czasu połączenia się wszystkich składników. 5. Piekarnik nagrzać do 180*C. Na spód piekarnika położyć

Kto ugości moich gości?