masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:94/237)

Mazurek chałwowy 154

wielkanocne ciasto. Ciasto 250 g mąki 125 g masła 125 g śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Masa chałwowa 200 g śmietany kremówki cukier puder do smaku 100 g chałwy waniliowej 250 g serka mascarpone Dekoracja kandyzowana skórka pomaranczowa suszone morele Mąkę przesiać na stolnicę dodać posiekane zimne masło, proszek do pieczenia, cukier puder i śmietanę(...)ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż ciasto będzie rumiane. Chałwę zmiksować na gładko, dodać serek mascarpone i ponownie zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrem i połączyć z serkiem. Masę wyłożyć na ciasto i wyrównać. Mazurek udekorować dowolnie. mazurek chałwowy

O kuchni z uczuciem
Tort oreo 741

esencji waniliowej 3 duże jajka ( temperatura pokojowa ) 1 ¼ szklanki maślanki ( temperatura pokojowa ) 2/3 szklanki kakao 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Krem śmietankowy: 250 gram mascarpone 500 ml śmietanki kremowej 30 % 3 łyżki cukru pudru 8 ciastek oreo Dodatkowo : około 250 g ciastek oreo ( na całość ciasta kupiłam 2 opakowania ciastek(...)ciasto się wyrównało. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masa 1 : Śmietankę miksujemy na niskich obrotach z cukrem pudrem, a gdy zgęstnieje stopniowo dodajemy serek mascarpone i chwilę miksujemy. Ciastka ( 8 sztuk ) kruszymy dodajemy do kremu, delikatnie mieszamy. Masa 2 : Śmietankę miksujemy na niskich obrotach z cukrem pudrem i śmietan fixem aż dobrze zgęstnieje, ¼ masy odkładamy do dekoracji. Jeden b lat ciasta

Darcia w kuchni
TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO 126

herbatników petit beurre 2 łyżki masła 1 galaretka truskawkowa 400 g serka homogenizowanego waniliowego 1 galaretka różowa truskawki 200 ml. śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru 100 g serka mascarpone A jak to zrobić: Herbatniki pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem i wyłożyć dno tortownicy. Podpiec 10 minut w nagrzanym piekarniku 170 stopni. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody(...)całej powierzchni. Odstawić do lodówki. Galaretkę w kolorze różowym rozpuścić zgodnie z opisem na opakowaniu i lekko tężejąca wylać na masę serową.  Odstawić do lodówki, do całkowitego stężenia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone. Na wierzchu sernika ułożyć całe truskawki, a pomiędzy przy pomocy rękawa cukierniczego zrobić kleksy z masy śmietanowej. Przechowywać w lodówce

Kuchnia w opałach
Ciasto czekoladowe z truskawkami- chocolate and strawberry gateau 246

ciasto do tortownicy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180C na 45-50 min.Ciasto gotowe. Po upieczeniu studzimy I przekrajamy na pół.  Składniki na masę:200 ml śmietany np kremówki ( 36-50% )2 serki mascarpone-400 gr3-4 łyżki cukru pudru250 gr truskawekWykonanie:Ubijamy śmietanę, dodajemy serki I cukier puder. Ubijamy do sztywnej masy. Dzielimy na polowę. Do jednej części

Smaki Edyty
Porzeczkowa tarta z białą czekoladą 123

przygotowania: 120 minut Składniki: 165 g ciastek 80 g masła 1/2 łyżeczki kardamonu 250 g mascarpone 100 g białej czekolady 200 g kremówki 36% białe i czerwone porzeczki Wykonanie: Masło rozpuszczamy, ciastka blendujemy, dodajemy do nich masło, kardamon i wszystko dokładnie mieszamy. Powstała masą wylepiamy dno i boki tortownicy, dociskamy. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i podpiekamy w nim spód(...)czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, pamiętając o tym, że biała czekolada topi się niższej temperaturze nić zwykła. Odstawiamy do przestudzenia. W misce ubijamy lekko mascarpone, dodajemy małymi partiami czekoladę i dalej miksujemy. Gdy uzyskamy jednolitą masę dodajemy śmietanę i miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Na zimny spód tarty wykładamy masę, na wierzchu układamy porzeczki

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z masłem orzechowym 463

ciastek owsianych - 1 duża łyżka masła orzechowego Masa serowa ( powinny być w temperaturze pokojowej) : - 650 g sera białego , u mnie Z Wielunia "mój ulubiony " - 350 ml śmietanki 30 % , u mnie Gostyńska - szklanka cukru pudru - 3 duże płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - kilka kropel olejku waniliowego - 4 jajka Mus orzechowy : - 250 g mascarpone ( z lodówki ) - 250 g masła orzechowego ( temp pokojowa) - pół(...)pieczemy 90 minut. Po upieczeniu studzimy sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, wystudzony wstawiamy do lodówki aż się schłodzi. Masło orzechowe mieszamy z serkiem mascarpone i cukrem, śmietankę ubijamy na sztywno i mieszamy delikatnie z masą z masła orzechowego. Wykładamy na schłodzony sernik i wstawiamy do lodówki. Śmietankę podgrzewamy ,wrzucamy czekolady i mieszamy do rozpuszczenia, jak pojawią się grudki możemy przetrzeć

Wypieki Rene
MALINOWA CHMURKA 240

Ciacho, które zauroczyło nas zarówno swym wyglądem jak i smakiem. Jest po prostu bajeczne. Cudownie kruchy spód, olbrzymia ilość malin, zanurzonych w malinowej galaretce, z delikatnym kremem śmietanowym z mascarpone, a wszystko to zwieńczone chrupiącą migdałową bezą - po prostu rozkosz dla podniebienia. Ciasto choć wydawałoby się sezonowe, to tak nie do końca..., ja użyłam malin mrożonych i uważam, że skracają(...)trzeba tylko działać bardzo energicznie, tak by galaretka nie stężała nam całkowicie przed rozprowadzeniem jej na cieście. Blaszkę wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia masy. Krem śmietankowy z wanilią: - 500ml schłodzonej kremówki, 36% tłuszczu - 250g mascarpone - 3 łyżki ksylitolu z wanilią (lub cukru waniliowego) Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i ubić na dość sztywną masę (uważając, by nie zrobiło

Smaczne Zdrowe
SERNIK Z JAGODAMI 237

Składniki:    spód: - 100g mąki pszennej (dałam 110g mąki orkiszowej typ750+10g ziemniaczanej) - 60g zimnego masła - 2 łyżki ksylitolu - pół jajka (pominęłam) masa serowa: - 500g sera twarogowego (dałam firmy Juliko- b.gęsty) - 250g mascarpone lub ricotty - 130g ksylitolu (lub cukru) - budyń śmietankowy (40g) lub 40 mąki ziemniaczanej - 1 łyżka ksylitolu z wanilią (lub cukier waniliowy) - 1 jajko (dałam(...)podpiec ok.20 minut , do lekkiego przyrumienienia. Piekłam na programie góra-dół, bez termoobiegu. W misie miksera umieścić twaróg, dodać mascarpone, ksylitol, ksylitol z wanilią, jajko(a) oraz proszek budyniowy (lub mąkę) i dokładnie wymieszać (tylko do połączenia składników). Masę serową wylać na podpieczony (gorący) spód, na wierzchu równomiernie rozsypać część -ok.200-250g (odsączonych, umytych) jagód i wstawić z powrotem do piekarnika

Smaczne Zdrowe
Sernik na zimno z truskawkami 348

zimno na biszkoptach wypełniony truskawkami. Całość pokryta musem truskawkowym. Przepis bardzo prosty a sernik naprawdę smaczny:) Doskonale orzeźwi w upalne dni!  Masa serowa: 150g biszkoptów,  700g białego sera,  125 g serka mascarpone, szklanka cukru,  150g truskawek,  laska wanilii,  szklanka śmietany 30%, 2 łyżki żelatyny.  Na dnie tortownicy o śr. 24 cm wyłożyć warstwę(...)biszkoptów.  Ser zmiksować z serkiem mascarpone, cukrem i nasionami wanilii. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku, przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać przestudzoną żelatynę. Połączyć z serem. Gotową masę wylać na biszkoptowy spód.  Truskawki umyć, usunąć szypułki, przepołowić i powciskać w masę serową. Schłodzić. Mus truskawkowy: 500 g truskawek,  galaretka truskawkowa. Galaretkę rozpuścić w 250ml wrzątku. Ostudzić

Z miłości do słodkości
Ciasto Lion 10556

masę kajmakową (2 czubate łyżki kajmaku pozostawić do środkowej warstwy ciasta). Przykryć kajmak drugą warstwą herbatników. W misce wymieszać ze sobą dokładnie serek mascarpone, 2 czubate łyżki kajmaku i 3 batoniki Lion posiekane na kawałki. Wyłożyć masę na herbatniki i przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Cukier puder wymieszać ze śmietan-fixem, dodać do śmietany

Kulinarne Przeboje
Tort czekoladowo -kawowy z profiterolkami. 176

przestygnie masa. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.Gotowe przekładamy do rękawa cukierniczego zakończonego małą, okrągłą tylką i wyciskamy małe ,okrągłe profiterolki bezpośrednio na Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy w 200 stopniach przez Około 20 minut .Zostawiamy do ostygnięcia,najlepiej w wyłączonym piekarniku, Będą jeczcze bardziej chrupiące. Krem do profiterolków: 125 g serka mascarpone(...)profiterolkach robimy małe otworki wykałaczką i masą przełożoną do rękawa cukierniczego napełniamy nasze ciastka. Odstawiamy gotowe do lodówki. Masa czekoladowa do profiterolków: 100 g czekolady gorzkiej 70 % 8 łyżek mleka 30 g masła Powyższe składniki roztapiamy i mieszamy w kąpieli wodnej .Masą dekorujemy profiterolki. Krem kawowy do ciasta czekoladowego: 125 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru

Ladylaura.
Cake pops 144

ucierane) 100 g Nutelli 150 g serka mascarpone 1 łyżka oleju 200 g czekolady (gorzka, mleczna lub biała) Kolorowe posypki do ozdobienia Słomki lub patyczki do lodów Sposób przygotowania: Na początku musimy pokruszyć ciasto na małe kawałki. Następnie dodajemy do tego również nutellę oraz serek mascarpone i całość dokładnie mieszamy. Z gotowej masy musimy uformować małe kuleczki. Następnie układamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bezglutenowa w-z z mascarpone 238

Moja wersja w-z z kremem na bazie mascarpone i biszkoptem bezglutenowym. Ostateczny efekt to lekkie, puszyste i smakowite ciastko. Przepis ten będę powtarzała niejeden raz:-) Składniki na ciasto - na bardzo dużą blachę: 6 dużych jaj 250 g cukru 1 cukier waniliowy 80 ml oleju 240 g mąki biszkoptowej bezglutenowej - użyłam własnej mieszanki mąki bezglutenowej 2 czubate łyżeczki proszku(...)duże opakowanie mascarpone - 500 g 1 małe opakowanie śmietany 30% lub 36% - 200 ml 100 -150 g cukru pudru Przygotować krem. Zarówno mascarpone jak i śmietana powinny być dobrze schłodzone. Mamy wtedy gwarancję, że szybko i ładnie ubiją się. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodawać w kilku partiach mascarpone i dalej miksować do uzyskania jednolitej masy. Dolną część

Ze smakiem bez glutenu
BABECZKI CYTRYNOWE Z KREMEM ŚMIETANOWYM 120

mąki uniwersalnej ( pszennej ) Szymanowskiej 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia op.cukru waniliowego 1/4 kostki margaryny szklanka maślanki szczypta soli skórka otarta z 1 cytryny masa: 500 ml śmietany kremówki 500 g mascarpone cukier puder dodatkowo: kolorowe jajeczka do dekoracji Wykonanie: *Jajka ubić z cukrami, dodać maślankę, skórkę z cytryny, dokładnie wymiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą

Z Majeczką w kuchni
Czekoladowa tarta z malinami 212

samo połączenie malin i mascarpone mogę dać się zabić, a gdy dochodzi do tego jeszcze biała czekolada... ♥♥ 1 i 3/4 szklanki mąki 1/3 szklanki kakaa 1/2 szklanki cukru 150g zimnego masła szczypta pieprzu cayenne szczypta soli 2 łyżki wódki :) 3 tabliczki białej czekolady 200 ml śmietanki kremówki  ok. 130g mascarpone - pół opakowania maliny Zaczynamy od ciasta czekoladowego Mieszamy(...)garnka i dajemy się jej zagotować, i zdejmujemy z ognia. Dodajemy połamaną białą czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia się. Gdy się rozpuści dodajemy serek mascarpone i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Krem z białej czekolady przekładamy na czekoladowy spód dopiero wtedy, gdy wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki, ze względu na krem najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy

Pora na pora
Rolada bezowa z kremówką, mascarpone, nutellą i wiśniami z amaretto 190

więc u nas w Tłusty Czwartek pojawiła się przepyszna rolada bezowa. :) Składniki : 5  białek 275 g drobnego cukru 70 g płatków migdałowych Masa: 250 ml śmietany 36 % 500 g mascarpone 5 łyżek nutelli słoiczek wiśni w amaretto Przygotowanie: Białka ubijamy z cukrem, na początku na średnich obrotach, stopniowo zwiększając obroty. Ubitą bezę rozsmarowujemy na blasze

Lili w kuchni
owsianka pieczona z mascarpone 180

pieczona z mascarpone i dżemem malinowym, z migdałową "skorupką" Święta, święta i po świętach. Przepis: własny /1 porcja/ 40 g płatków owsianych górskich 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g serka mascarpone jajko łyżka dżemu malinowego lub innego płatki migdałowe do posypania z wierzchu Płatki owsiane, proszek do pieczenia, mascarpone i jajko dokładnie wymieszać. 2/3 powstałej masy przełożyć do kokilki

tost z dżemem
Morele w sosie z herbaty Earl Gray z kremem mascarpone 153

mniej więcej połowa odparuje a płyn lekko zgęstnieje. Takim sosem zalać ponownie morele. Ostudzić i wstawić do lodówki na parę godzin (maksymalnie 2 dni) Serek mascarpone ubić z cukrem na gładką puszystą masę. Jeżeli masa wydaje się nam zbyt sztywna można dodać trochę śmietany kremówki lub łyżkę sosu herbacianego. Do naczyń, najlepiej przezroczystych, nałożyć porcję moreli, polać sosem, na wierzchu

Stare Gary
Serniczki waniliowe na zimno z musem z papayi 135

wody i odstawiamy do napęcznienia. Po chwili zalewamy gorącym mlekiem i energicznie mieszamy by nie było żadnych grudek. Odstawiamy do ostygnięcia, a w tym czasie miksujemy mascarpone wraz z kremówką i cukrem waniliowym. Masa musi stać się sztywna. Dodajemy ekstrakt waniliowy i powoli dodajemy zahartowaną żelatynę.  Dokładnie mieszamy i nakładamy do pucharków. Odstawiamy pucharki do lodówki i przygotowujemy

Mania Wypiekania
Tarta z porem, wędzonym kurczakiem i oscypkiem 147

Wyłożyć pokrojoną cebulę i pora i dodać sól. Smażyć chwilę aż zmiękną. Dodać pokrojoną pierś kurczaka i smażyć jeszcze przez kilka minut co jakiś czas mieszając. Mascarpone wymieszać z jogurtem, parmezanem i pieprzem (masa będzie dość gęsta). Oscypka pokroić w cienkie plastry. Na podpieczony spód wyłożyć warzywa z wędzonym kurczakiem a na to masę serową i wygładzić łyżką lekko dociskając

Bullio
Deser czekoladowy z mascarpone 731

Składniki: 250 g serka mascarpone 100 g mlecznej czekolady 100 g herbatników 1 kieliszek malibu Sposób wykonania: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przestudzoną dodajemy do serka mascarpone i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Herbatniki rozkruszamy na drobne kawałki. W pucharku/ szklance na przemian układamy herbatniki, które nasączamy odrobiną malibu (około 1 łyżeczki), następnie krem i herbatniki. Smacznego

Smaki Natalii
ROLADA TIRAMISU 774

ciastka za bardzo nie nasiąkły ) i rozkładamy je równomiernie w formie. Bardzo zimną śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, robotem na sztywno. Następnie dodajemy serek mascarpone i ciągle mieszając wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Masę dzielimy na dwie części, większą białą i mniejszą do której wsypujemy kakao i mieszamy. Białą masę rozkładamy na ciastka, nie do końca. Na to wylewamy kakaową

Kulinarne Fantazje Marioli
Deser z truskawkami i białą czekoladą 855

cukier waniliowy 250 g truskawek 1 łyżka cukru pudru 1/2 opakowania galaretki truskawkowej Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciepłej, (ale nie gorącej czekolady) dodać mascarpone i jogurt. Dokładnie ze sobą wymieszać. Masę przelać do pucharków i schłodzić w lodówce. Truskawki umyć i obrać. Zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Przełożyć do garnka i zagotować. Zdjąć z ognia

My simple kitchen
WARSTWOWIEC Z TRUSKAWKAMI 146

wody, przelać do 1/3 wysokości pucharków, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.  Ciasteczka pełnoziarniste bardzo drobno pokruszyć i wsypać na stężoną galaretkę. Jogurt i serek mascarpone z cukrem pudrem zmiksować na gładką masę. Do kremu dodać resztę pokrojonych w słupki truskawki i za pomocą łyżki delikatnie wymieszać. Porcję kremu wyłożyć na pokruszone ciasteczka. Wierzch starannie wyrównać i udekorować startą

Ciastka - domowe słodkości
pyszny sernik na zimno z jagodami na biszkoptach... 115

serek mascarpone 250 ml, cukier puder 3 łyżki, żelatyna 3 łyżeczki, jagody 20 dag/mrożone, galaretka agrestowa 1 opakowanie jogurt grecki, serek homogenizowany waniliowy, mascarpone, cukier puder utrzeć mikserem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić, w trakcie miksowania wlewać żelatynę forma z wysuwanym dnem 22 cm lub tortownica wyłożona folią spożywczą - na dnie rozłożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Rurki z kremem budyniowo - kawowym. 147

szczelnie zamkniętym pojemniku a gdy przyjdą niespodziewani goście szybko przygotować dowolny krem i już mamy coś do kawy. Rurki możecie nadziewać kremem śmietanowym z serkiem mascarpone też wyśmienicie smakują. Moje dzieci lubią masę budyniową więc zrobiłam taką.  Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto kruche tradycyjne : około 3,5 szklanki mąki  1 szklanka cukru pudru 3 żółtka 1 cukier

Sama słodycz i szczypta chili
Czerwone babeczki waniliowe - muffinki walentynkowe 143

nakładamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika. Pieczemy przez 15-20 minut (do suchego patyczka). Upieczone studzimy. Kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy partiami mascarpone. Na ostudzonych babeczkach robimy kleks z masy, ozdabiamy startą czekoladą i wiśnią

Gotowanie i blogowanie
Sernik na zimno z adwokatową nutą 133

wszystko mieszamy. 2 łyżki masy sernikowej dodajemy do rozpuszczonej żelatyny, wlewamy do masy i szybko mieszamy. Przelewamy na herbatniki i odstawiamy na około 2 godziny.   Masa adwokatowa: - 250ml śmietanki 30%, - 200g serka mascarpone - 150 ml adwokatu - 4 kopiaste łyżeczki żelatyny - czekolada mleczna do posypania Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w 5 łyżkach gorącej wody i odstawiamy. Śmietanę miksujemy  aż zrobi

Kulinarne życie
TARTA FRANCUSKA Z JAGODAMI I SERKIEM MASCARPONE 145

śmietan - fix, aby utrzymać gęstą konsystencję kremu. Wsypałam cukier puder. Ja dodałam jedną łyżkę. Jak wolicie bardziej słodką to można oczywiście więcej. Następnie stopniowo dodawałam serek mascarpone i parę kropli aromatu waniliowego. Wyłożyłam masę kremowo-serową na wystudzoną tartę. Użyłam świeżych jagód do posypania tarty. Smacznego!  Polecam również inne pyszne TARTY TARTA Z OWOCAMI LATA TARTA Z TRUSKAWKAMI TARTA

potrawyregionalne
Gofry z serkiem mascarpone i galaretką jabłkową 161

galaretką zostawić aby wystygła  od czasu do czasu przemieszać 2. Nadzienie z sera • Do śmietany dodać łyżkę cukru i łyżkę cukru waniliowego  oraz serek mascarpone ubijać mikserem aż zrobi się gęsta masa 3. Gofry • Białka ubić na sztywną pianę Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia  cukrem i szczyptą soli wlać mleko zaraz wszystko zmiksować  dodać żółtka

W królestwie smaków Beaty
Muffinki cytrynowe z lodami truskawkowymi 125

patyczka, czy ciasto w środku jest upieczone, jeśli jest suchy- wyciągamy i odstawiamy do całkowitego przestudzenia. 2.  Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder, ser mascarpone oraz serek śmietankowy. Miksujemy na gładką masę, a następnie powoli dodajemy zmiksowane truskawki. Mieszamy i przelewamy do większego pudełka po lodach. Wstawiamy do lodówki na ok 8 godzin, pamiętając by co godzinę dobrze

Kuchnia w czekoladzie
Biszkoptowe trio owocowe 182

szklanki wrzącej wody i pozostawiamy do całkowitego przestudzenia. Galaretki agrestowe rozpuszczamy w ok 750ml wrzącej wody. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone, a następnie zblendowane borówki. Do gotowej masy dolewamy zimną, a nawet tężejącą już galaretkę jagodową lub wiśniową. Schładzamy w lodówce.   3. Przełożenie: Pierwszy płat biszkoptu włożyć z powrotem do formy. Wyłożyć

Kuchnia w czekoladzie
Kawowa tarta z truskawkami i mascarpone 145

jeśli chodzi o pełnoziarnistą nie może być jej więcej niż połowa. Krem: - 500 g mascarpone - 3 łyżki cukru pudru - kilka kropel ekstraktu pomarańczowej (opcjonalnie) - 1 jajko Mascarpone utrzyj z pozostałymi składnikami na gładką masę. Wyłóż nim ostudzoną tartę. Do ozdoby: - umyte i odszypułkowane truskawki** - kakao/ czekolada z młynka Tartę posyp kakao lub czekoladą z młynka. Truskawki przekrój na pół

Corner With Recipes
Imbirowe serniczki z kaszy gryczanej 60

Brzmi groźnie? Niepotrzebnie bo te lekkie, pachnące imbirem serniczki przygotowane na bazie gryczanej kaszy i serka mascarpone są naprawdę pyszne. Zanurzone w serowej masie kawałki gorzkiej czekolady dodają słodyczy i doskonale przełamują serowy smak. Idealnie sprawdzą się jako zdrowa, popołudniowa przekąska. Inspiracja od Karola Okrasy

Milion Smaków
Tiramisu z lemon curd (bez jajek) 120

przepisie :) Spróbujcie i wybierzcie swoje ulubione tiramisu. 'tiramisu z lemon curd' Składniki: - podłużne biszkopty - 150g mascarpone - 100ml śmietany kremówki (30%) - 4 łyżki cukru pudru - 6 łyżek lemon curd (przepis klik ) - kakao Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać 2 łyżki lemon curd'u i dokładnie wymieszać. Następnie dodać ubitą śmietanę. Na dno keksówki

CookYourself
Deser z serkiem Mascarpone 133

dzieci . składniki na 2 porcje 1 opakowanie serka mascarpone 12  okrągłych biszkoptów 2 łyżki cukru pudru mix owoców w puszce przepis Serek mascarpone miksujemy  z cukrem pudrem na gęstą masę . Pucharki wykładamy biszkoptami , dodajemy zmiksowany serek  ,  wierzch  deseru przyozdabiamy owocami . warianty do deseru można dodać również świeże owoce według uznania

Smakowite Dania
Mini serniczki na zimno z galaretką, malinami i borówkami 232

galaretki owocowe - u mnie owoce leśne Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku. Odstawiamy na chwilę do lekkiego przestygnięcia. Ser sernikowy dokładnie mieszamy z serkiem mascarpone i mlekiem skondensowanym. Spróbujcie smaku tej masy - jak będzie za mało słodki - dodajcie trochę więcej mleka skondensowanego lub 2-4 czubate łyżki cukru pudru. Cały czas miksując wolnym strumieniem powoli wlewać żelatynę. Przełożyć

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Rolada cytrynowa z granatem 160

zaczną się ścinać. Zdejmujemy miskę i odstawiamy do wystygnięcia. Z połówki cytryny wyciskamy sok, podgrzewamy i dodajemy do niego żelatynę, również odstawiamy do przestudzenia. Ubijamy serek mascarpone wraz z cukrem pudrem, dodajemy cytrynową masę oraz żelatynę. Miksujemy do połączenia składników i odstawiamy do lodówki na co najmniej dwie godziny. Przygotowanie biszkoptu: Żółtka oddzielamy od białek. Ubijamy je z cukrem pudrem

Kolizje Smaków
Deser malinowy z nutką cytryny 250

dodatkiem łyżki soku z cytryny i 2 łyżek cukru. Śmietanę ubijamy z 1 łyżką cukru pudru (lepiej, aby deser nie był za słodki), dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki jogurtu. Mieszamy łyżką. Masę śmietanową dzielimy na 2 połowy. Do białej dodajemy 1 łyżeczkę startej skórki z wyszorowanej i wyparzonej cytryny. Do drugiej, dodajemy część sosu malinowego (tyle, aby zabarwić masę

mojewypiekiinietylko
Choinkowe deserniczki w czekoladzie 349

kolorowa posypkaNadzienie:Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z 4 łyżkami mascarpone.W międzyczasie żelatynę zalać 2 łyżkami gorącej (ale nie wrzącej) wody i zostawić do napęcznienia.Mascarpone przełożyć do miski, zmiksować na gładką masę i nie przerywając miksowania dodawać po łyżce czekolady.Na koniec żelatynę połączyć z masą.Dodać żurawinę i wymieszać.Polewa czekoladowa:Obie czekolady wraz z olejem roztopić

Kraina Miodem Płynąca
Tort czekoladowo kokosowy z bitą śmietaną. 180

Tort kokosowo- truskawkowy z przepisu Dorotki z MW z lekkimi modyfikacjami. Boska konsystencja, zniewala kokosowym smakiem....masa na bazie śmietanki kokosowej i serka mascarpone. Całość udekorowana bita śmietaną. Truskawki przełamują biel i dodają pazura temu ciastu. biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 50 g gorzkiej czekolady, startej Mąkę

Malinowe Pocałunki
91. Na jeden kęs, czyli trufelki z białej i gorzkiej czekolady oraz wytrawne kuleczki serowe. 275

godziny. Gdy masa będzie półtwarda należy nabierać jej "porcję" za pomocą małej łyżeczki i energicznie i szybko formować kuleczki. Należy to robić szybko by oddać jak najmniej ciepła z dłoni. Kuleczki obtaczamy wiórkami kokosowymi, posypujemy kakao lub cukrem pudrem, umieszczamy w mini-papilotkach i trzymamy w lodówce aż do przyjścia gości (; 2.Trufelki z gorzkiej czekolady i serka mascarpone: (ok.13 sztuk(...)ognia i studzimy, na początku w chłodnym miejscu, kolejno ok. 20 minut w lodówce, by osiągnęła temp serka. Gdy czekolada będzie już mocno schłodzona serek mascarpone miksujemy na średnich obrotach miksera na puszystą masę. Kolejno dodajemy do niej roztopioną, schłodzoną czekoladę i mieszamy już delikatnie za pomocą łyżki, dodajemy napar kawowy i amaretto, całość finalnie mieszamy. Masę odstawiamy na lodówki

Symfonia Smaków
Jagodowe muffinki z kremem 223

jagodowy:150ml śmietanki 30%, łyżka cukru pudru, 100g serka mascarpone, 1/2 szklanki jagód. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serek mascarpone i jagody. Zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować muffinki. Przybrać jagodami i miętą

Z miłości do słodkości
Naleśniki gryczano-kakaowe z serkiem i malinami ( bezglutenowe ) 228

maliny Twaróg rozkruszyć. Do twarogu dodać cukier waniliowy, cukier puder oraz jogurt naturalny - całość zmiksować blenderem lub mikserem z nakładką rozdrabniającą.Do zmiksowanego twarogu dodać serek mascarpone i raz jeszcze zmiksować na gładką masę.Usmażone naleśniki smarować serkiem waniliowym, na serku układać maliny i zwijać w rulon.Przed podaniem posypać cukrem pudrem i kakao oraz udekorować malinami i miętą.   Smacznego

kolorowotorcikowo
Deser z jagodami 137

kawy, wymieszać i przestudzić. W kawie maczać biszkopty, układać na dnie trzech pucharków.Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodać nasiona wanilii oraz serek mascarpone. Krótko zmiksować. Nałożyć po dwie łyżki masy do pucharków, przykryć jagodami (mogą być mrożone, tylko należy je rozmrozić i odsączyć). Następnie ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów, przykryć warstwą śmietanki oraz jagodami.Wierzch posypać pokruszoną

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania