masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:103/237)

Mangomisu czyli mango tiramisu 223

użyć dojrzałych owoców. Bardzo polecam… Inspiracja ze strony delicious.com. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mangomisu czyli mango tiramisu Składniki: 500g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 36% 1/3 szklanki cukru pudru 2 żółtka ziarnka wyskrobane z 1 laski wanilii lub kropla pasty waniliowej 130ml likieru pomarańczowego (Grand Marnier, Cointreau lub innego) sok wyciśnięty(...)skórki i pokrojone na plasterki Wierzch: 1 dojrzałe mango obrane i pokrojone na paseczki 1. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, żółtka i ziarenka wanilii, mieszamy na jednolitą masę. 2. Mieszamy razem sok z pomarańczy i likier. 3. Biszkopty maczamy w ponczu i układamy w tortownicy o średnicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia ( patrz FILM

Mała Cukierenka
Tort gruszkowo - czekoladowy 181

minut by kajmak się roztopił. Żelatynę zamoczyć w zimnej wodzie by napęczniała  następnie rozpuścić w 50 ml gorącej nie wrzącej pozostawić do wystudzenia. Kremówkę, mascarpone ubić z cukrem na puszystą i gęstą masę. Gruszki pokroić w kostkę dodać do masy. Pierwszy krążek ciasta wkładamy do tortownicy,  nasączamy sokiem z gruszek( robimy tak z każdym krążkiem ciasta),smarujemy rozpuszczonym

Garnkowe fanaberie
Kokosowy deser a'la tiramisu z jagodami 154

dosłownym znaczeniu oznacza "poderwij mnie". Gwarantuję Wam, że mój uproszczony przepis na ten specjał poderwie Was do gotowania. :) Nie używam surowych jajek i mascarpone, a jedynie śmietanki i jogurtu, dzięki czemu masa jest bardziej lekka i nie trzeba martwić się salmonellą. Dodatek owoców, w tym przypadku jagód, przełamuje słodycz i świetnie komponuje się z biszkoptami zamoczonymi w kawie i likierze

Cooking Monster
Proste trufle czekoladowe w buraczanej posypce 192

kąpieli wodnej i chwilę studzimy. Buraki rozdrabniamy w młynku lub malakserze na drobny proszek, a nawet pył. Mascarpone chwilę rozrabiamy mikserem. Ciepłą czekoladę łączymy z mascarpone, by składniki dokładnie się wymieszały. Tak przygotowaną masę przekładamy na 1-2h do lodówki. Po tym czasie za pomocą łyżeczki nabieramy schłodzoną masę i szybko tworzymy zgrabne, lub mniej, kuleczki (musimy robić

Be Fit Be Strong
Rolady serowo-kawowe bez pieczenia 122

naparu z kawy (z 3 łyżeczek) Wafle obłożyć mokrymi ściereczkami kuchennymi, żeby zwilgotniały i łatwiej było je zwinąć.  Żelatynę rozpuścić w naparze z kawy. Mascarpone, śmietanę i cukier puder zmiksować na gładką masę, stopniowo dolewając napar kawowy z żelatyną. Masa powinna być puszysta i z ociąganiem spływać z widełek miksera. Na waflach rozsmarować masę, zostawiając małe marginesy po bokach

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarteletki ze śmietaną i owocami 191

wafelków w białej polewie, np. "Princessa",  300g świeżych malin,  100g świeżych borówek amerykańskich. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Dodać drobno posiekane wafle, delikatnie wymieszać szpatułką.  Masę nakładać do przestudzonych spodów.  Udekorować świeżymi owocami i miętą

Z miłości do słodkości
Deser malinowy 163

śmietany kremówki 36 % 250 g serka mascarpone 2 kieliszki syropu Grenadina kilka listków mięty do ozdoby   Przygotowanie:   Kremówkę wraz z serkiem mascarpone ubijamy na sztywno. Nakładamy jedną warstwę ubitej masy polewamy delikatnie syropem Grenadina i nakładamy maliny. Czynność tą powtarzamy. Samą górę zdobimy maliną i listkami mięty.      SMACZNEGO

Lili w kuchni
Cookie Monster- czyli czekoladowe cake pops 213

owsiane niebieski barwnik spożywczy patyczki do lizaków/ cake pops lub patyczki do szaszłyków SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto pokruszyć tak by miało konsystencję piasku. Ciasto połączyć z mascarpone i nutellą. Mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Owinąć folią i włożyć do lodówki na 15 min. Wyjąć masę i formować kule wielkości dużego orzecha włoskiego. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć

DefinicjaSmaku
Ciasto z malinami i bezą na Dzień Mamy 625

tężejącą galaretką(jeśli tortwonica nie jest zupełnie szczelna, owinąć ją najpierw z zewnątrz folią aluminiową). Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Kremówkę ubić z mascarpone, cukrem pudrem i wanilią na puszystą, jasną masę, niezbyt długo, żeby masa się nie zważyła. Wyłożyć na całkowicie stężoną galaretkę, przykryć bezą. Schłodzić przed podaniem. Smacznego! Dzisiaj znów kupiłam pół kilo malin w bardzo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
tiramisu 182

olejkiem migdałowym) 2 łyżeczki kawy zaparzonej w szklance wody PRZYGOTOWANIE Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier puder, następnie, stopniowo dodawać serek mascarpone. Wszystko dokładnie wymieszać, na koniec dodać do masy amaretto. W przygotowanych pucharkach ułożyć pierwszą warstwę namoczonych w kawie biszkoptów. Na niej wyłożyć warstwę masy, którą należy dokładnie posypać kakao. Na niej ułożyć kolejną warstwę

zabawa smakiem
Cake Pops czyli przepyszne czekoladowe lizaki 150

szaszłyków lub do lizaków - styropian Biszkopty rozmiażdżyć wałkiem na drobno (Ja to robię nie wyciągając biszkoptów z paczki, walę śmiało młotkiem w opakowanie) Dodajemy kakao, mascarpone i dokładnie mieszamy aż do uzyskania plastycznej masy, odłkadamy do lodówki na 10min. Z masy formujemy kulki i wsadzamy do lodówki na 20min. Przygotowujemy polewę czekoladową. Końcówki patyczków maczamy w polewie i nabijamy

upichcona
Tarta z masłem orzechowym na krakersowym spodzie 291

krakersów (np. Lajkonik) 100 g masła orzechowego 50 g rozpuszczonego masła 40 g brązowego cukru (opcjonalnie) Krem: 250 g serka kremowego np. Philadelphia lub mascarpone 75 g masła orzechowego 5-6 łyżek masy krówkowej Czekoladowy krem: 200 ml śmietany kremówki 36% 100 g mlecznej czekolady, posiekanej 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej Dodatkowo: 1 duży banan Przygotowanie: Krakersy umieszczamy

Mania Gotowania
Dyniowy czas. Tiramisu 134

wspomnień z moich chyba najbardziej udanych wakacji, z dynią, którą niemal wielbię, nie potrafiłam nie ulec. Kupiłam malutką hokkaido i przygotowałam z niej intensywnie pomarańczowe puree. Połączyłam je z mascarpone, kremówką i aromatycznymi przyprawami, przełożyłam biszkoptami namoczonymi w kawie z amaretto. I już! Deser jest naprawdę prosty w przygotowaniu, a smak... Nie da się go opisać, trzeba tego po prostu(...)podłużnych biszkoptów100 g mocnej kawy50 ml amarettododatkowo:200 ml śmietany kremówki (38%)1 łyżeczka cukru pudru1 łyżeczka cynamonu25 g orzechów włoskichMascarpone ubić z kremówką i cukrem na puszystą masę. Dodać puree z dyni i przyprawy, zmiksować na gładką masę.Letnią kawę wymieszać z amaretto. Moczyć w niej biszkopty, ewentualnie przełamać, ułożyć na dnie szklanek. Na to wyłożyć warstwę kremu dyniowego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CHLEBEK BANANOWY W SŁOIKU PIECZONY (Bezglutenowy) 127

trzcinowym. Gdy utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło.2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, cynamonem, serkiem mascarpone i mlekiem w proszku.3. Łączymy obie masy, wlewając rzadsze do gęstszego. 4. Przesiewamy do całości mąkę, wrzucamy nasze "dodatki".5. Osobno ubijamy z cukrem białka na sztywno.6. Delikatnie łączymy masę z białkami

Wypisz Wymaluj
BANANOWIEC Z KAROBEM I ZIARENKAMI PIECZONY W SŁOIKACH (Bezglutenowy) 183

cukrem trzcinowym. Gdy utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło.2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, serkiem mascarpone i mlekiem w proszku.3. Łączymy obie masy, wlewając rzadsze do gęstszego. 4. Przesiewamy do całości mąkę, wsypujemy Ziarenka.5. Masę dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy Karob. Obie części musimy mieć w wysokich

Wypisz Wymaluj