masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:105/237)

TORT Z CIASTECZKAMI OREO I SERKIEM MASCARPONE 105

około 70 g gorzkiej czekolady, 2 opakowania cukru waniliowego. Przygotowanie: Ciasteczka k ruszę, dodaję masło, miksuję blenderem do uzyskania gładkiej masy. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia, nakładam masę, równomiernie rozprowadzam, dociskam ręką. Chłodzę około 30 minut. W międzyczasie miksuję mascarpone z cukrem waniliowym. Dodaję 3 kostki startej czekolady (na dużych oczkach), mieszam. Wykładam na schłodzony spód. Pozostałą czekoladę kroję

JejKuchnia
ciasto porzeczkowiec 444

cukru pudru 200 g miękkiego masła wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo ser i miksujemy na gładką masę składniki na krem śmietanowy: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Serek rozmiksujemy w osobnym naczyniu, następnie doda jemy śmietankę i miksujemy na gładką masę

Domowy Smak Jedzenia
Semifreddo z orzeszkami i polewą czekoladowo-malinową 157

orzechów zatopionych w karmelu z pyszną masą śmietanowo-jajeczną , podany z sosem malinowo-czekoladowym to słodycz której trudno się oprzeć, wprowadza nas w błogi nastrój! Jedyny minus tego deseru to długie oczekiwanie na porządne schłodzenie, ale zapewniam Was że warto. Cud miód! Składniki: Semifreddo: 400 ml słodkiej śmietanki 30% 3 łyżki serka mascarpone 2 jajka 1/2 laski wanilii szczypta soli(...)żółtka.Żółtka ubijamy na puch z ziarenkami wanilii , a białka ze szczyptą soli. Schłodzoną śmietankę łączymy z serkiem mascarpone miksujemy na puszysto, wlewamy ubite żółtka, delikatnie mieszamy aby nie utracić struktury piany a następnie mieszamy z białkami.  Do masy śmietanowo jajecznej wsypujemy pokruszone orzechy w karmelu mieszamy łyżką. Czekoladę gorzka łamiemy na kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masę przekładamy

Wanilia i Kardamon
Naleśniki z farszem z maku i mascarpone 134

opakowanie mascarpone (500g) Mak umieścić w garnku, zalać mlekiem i całość delikatnie podgrzewać. Dodać miód i cały czas mieszając gotować dopóki masa nie będzie jednolita. Po tym czasie garnek zdejmujemy z kuchenki i studzimy. Dodajemy mascarpone i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Nie będę Wam podawać przepisu na naleśniki, bo każdy ma swój ulubiony, sprawdzony. Jednak powyższy farsz świetnie sprawdzi

Szybko Tanio Smacznie
Ciasto porzeczkowa wuzetka 178

pieczenia 2 łyżki wody Na frużelinę porzeczkową 700 g mrożonej czerwonej porzeczki 160 g cukru 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej Na śmietanę 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru 2 śmietan-fixy Na polewę czekoladową 100 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady 25 g masła 100 ml śmietanki 30% WYKONANIE Biszkopt(...)Masa śmietanowa :  Zimną ś mietanę przelać do miski i ubijać stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i zmiksować do połączenia składników, na koniec wsypać śmietan-fix, krótko zmiksować do zgęstnienia masy. Polewa czekoladowa: Do garnuszka dodać masło, połamaną na mniejsze kawałki czekoladę i część śmietanki. Mieszając na małym ogniu roztopić i połączyć składniki

Passions hobbies life
Tort czekoladowo - smietanowy 122

Biszkopt rzucany http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/09/tort-smietanowy-na-biszkopcie-rzucanym.html Masa smietanowa http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/09/tort-smietanowy-na-biszkopcie-rzucanym.html Masa czekoladowa  250 g smietany ubijamy  Do miski wrzucamy serek mascarpone (250g) i mieszmy go z 3 lyzkami cukru pudru i 2 lyzkami kakao  Do serka kakaowego wrzucamy ubita smietane i laczymy wszystko razem powoli mieszajac mikserem  Na jedna warstwe biszkoptu kladziemy mase czekoladowa

Klaudynkowa kuchnia
Sernik czekoladowy z nutą cynamonu 153

łyżeczka cynamonu Składniki umieścić w mocnym blenderze i miksować, aż masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Formę 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę. Równomiernie wylepić dno i boki formy. Schłodzić. Składniki: 500 g mascarpone 500 g gładkiego twarogu 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g roztopionej gorzkiej czekolady 150 g cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki

Chocolate Muffin Blog
Lody waniliowe w wafelku 205

jednej laski wanilii Sposób przygotowania: 1. Żółtka jajek ubijamy na parze z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru, nie doprowadzając do zagotowania. Dolewamy śmietankę, mieszamy. Masę jajeczną studzimy, a następnie ubijamy mikserem wraz z serkiem mascarpone i ziarenkami wanilii. Gotowy krem mieszamy z umytymi i osuszonymi owocami. 2. Dwa płaty andruta smarujemy cieniutko dżemem truskawkowym i przykładamy pozostałymi dwoma. Na jedną

Kuchnia w czekoladzie
Sernik z amarettini i lemon curd 143

cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 1 żółtko Masa serowa: ½ kg twarogu mielonego ½ szklanki cukru 4 jajka 1 torebka  budyniu śmietankowego Dr.Oetker 2 łyżki mleka w proszku 2 czubate łyżki  lemon curd 50 g ciasteczek amarettini Krem cytrynowy: 1 szklanka śmietany kremówki 3 łyżki serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżka l lemon curd Posypka cytrynowa(...)piekarniku około 40 minut. Studzić przy otwartych drzwiczkach aż do całkowitego wystudzenia. Krem: cytrynowy: Dobrze schłodzoną kremówkę i ser mascarpone oraz cukier puder zmiksować do uzyskania sztywnego kremu, pod koniec dodać lemon curd i wmieszać dokładnie w masę. Udekorować kremem zimny sernik i posypać  cytrynową posypką lub startą białą czekoladą. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Pieczone brzoskwinie z kremem malinowym i jagodami 165

łyżka masła 1 łyżka cukru brązowego 1 garść jagód płatki czekoladowe KREM MALINOWY: 200 g malin 1 łyżka soku cytrynowego 2 żółtka 3 łyżki cukru białego 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka wody Do pieczenia najlepiej wybierać brzoskwinie dojrzałe, ale twarde. Przekroić na pół i wyjąć pestki. Ułożyć w naczyniu do zapiekania rozkrojoną częścią do góry. Posmarować(...)którą umieść na garnku ze spokojnie gotującą się wodą. Żółtka ucierać, aż będą puszyste i bardzo ciepłe. Najlepiej sprawdzając palcem, nie może parzyć. Do przestudzonej masy żółtkowej wlać mus malinowy, a następnie połączyć z mascarpone. Kiedy krem zgęstnieje, przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć rozetki na upieczonych i wystudzonych brzoskwiniach. W krem powciskać świeże jagody i posypać czekoladowymi płatkami

https:KKuchniaMniam
Samosy z masą makową i śmietankowym dipem 203

łyżki miodu 1 łyżka skórki pomarańczowej 1 łyżka rodzynek 1 łyżka suszonej żurawiny dip 2 łyżki serka mascarpone 200 g śmietanki 30 % 1-2 łyżki cukru pudru ekstrakt waniliowy dodatkowo olej do smażenia 1. Pracę najlepiej zacząć od przygotowania masy makowej. Mak zalewamy mlekiem i gotujemy około 30 minut. 2. Dobrze odsączamy i mielimy dwukrotnie w maszynce. Podgrzewamy z miodem(...)kształty. Na każdy nakładamy masę makową. 5. Zlepiamy brzegi tak aby powstał stożek. 6. Pierożki smażymy w średnio rozgrzanym oleju. Możemy je również upiec w temperaturze 180 stopni. 7. Śmietankę ubijamy z serkiem, cukrem i wanilią. Podajemy z pierożkami. Smacznego! Kategoria: Przekąski , Przepisy Tagged: bita śmietana , Boże Narodzenie , dip , Indie , mak , naleśniki , pierogi , serek mascarpone , Wigilia , żurawina

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Wytrawny sernik z boczkiem u Aleex 152

miksujemy do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Tortownicę o średnicy 23 cm smarujemy masłem, a następnie wysypujemy masę krakersową i wklepujemy ją w dno formy. Wkładamy do zamrażalnika na około 15 minut. 2. Boczek kroimy w paseczki, gruszkę i ser z niebieską pleśnią w słupki, a szpinak rwiemy na mniejsze kawałki. 3. Twaróg i mascarpone wrzucamy do szerokiej miski

W mojej kuchni
Smażone lody szpinakowe z wafelkami Lusette 151

spróbować " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki: Lody szpinakowe: 700 g mrożonego szpinaku 4 jajka 2 żółtka 1 i 1/3 szklanki cukru 750 g serka mascarpone sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1 wafelek czekoladowy „Lusette” Panierka: 2 jajka 1 płaska łyżka cukru pudru 100 g herbatników Dodatkowo: 50 g czekolady deserowej 50 g czekolady(...)blenderem. Jajka i żółtka ubić na parze z cukrem (w małym garnku lub misce zawieszonej nad garnkiem z gotującą się wodą). Masa musi być lekko gęsta, puszysta i mieć jasno złoty kolor. Ostudzić, często mieszając. Następnie dodać mascarpone, sok z cytryny i szpinak. Zmiksować i zamrozić (najlepiej przez noc). Panierka: Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Herbatniki przełożyć

Oryginalny smak
Sernikobrownie z truskawką 189

czekolady (min. 70%) 200 g masła 200 g cukru (drobnego do wypieków) 100 g mąki pszennej 3 szt. jajek 1 łyżeczka pasty waniliowej/ekstraktu waniliowego Masa serowa 500 g sera na sernik 250 g serka mascarpone 3 szt. jajek 3/4 szklanki cukru 1 szt. pomarańczy (opcjonalnie cytryna) Sposób przygotowania Mus truskawkowy Truskawki gotować razem z cukrem, cytryną i wanilią na małym

Wypieki i Rumieńce
Babeczki z ciasta francuskiego z kremowym nadzieniem 607

mascarpone 3-4 łyżki cukru2 łyżeczki mąki2 białkamąka do podsypania Wykonanie:- ciasto francuskie rozwijamy i wykrawamy duże kwadraty o boku około 13 cm- serek mascarpone mieszamy z mąką, cukrem i białkami do uzyskania gładkiej masy, będzie ona miała dość rzadką konsystencję, po przygotowaniu możemy ją schłodzić w lodówce lub zamrażarce- formę na muffiny smarujemy niewielką ilością tłuszczu i posypujemy mąką(...)przekładamy masę kremową tak, by wypełniła się cała powstała kieszonka- brzegi kwadratu zaklejamy u góry szczelnie tworząc coś na kształt sakiewki- pieczemy je w 190-200 stopniach przez 30-40 minut Wykorzystanie formy na muffiny sprawia, że sakiewka pod wpływem temperatury nie rozlewa się na boki, tylko utrzymuje zwarty kształt, po wyjęciu przypominający babeczkę. Do kremu z mascarpone można dodać

Smakołyki Bereniki