serka mascarpone, 100g truskawkowego serka homogenizowanego, 1/2 laski wanilii, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 kg mieszanych owoców (maliny, truskawki, jagody). Twaróg zmiksować z mascarpone i serkiem homogenizowanym. Dodać cukier puder i nasiona wanilii. Dokładnie wymieszać. Masę rozsmarować na usmażonych naleśnikach, nałożyć owoce, złożyć. Podawać z odrobiną masy na wierzchu i mięty, oprószone cukrem pudrem. Gorąco polecam Wam ten olej
Z miłości do słodkościcukrem pudrem, dodajemy masło orzechowe, ciągle ucierając. Do kremu dodajemy pokruszone krakersy i mieszamy łyżką. Krem nr 3 1/2 masła pudełko serka mascarpone cukier puder- 2 łyżki Z w/w składników ucieramy krem na puszystą masę. Na sam wierzch: polewamy rozpuszczoną czekoladą mleczną i posypujemy waniliową chałwą. Wykonanie: Biszkopt kroimy na 3 części, na sam dół wykładamy krem nr 1, potem
SMYKWKUCHNIprzebić skórki. Wnętrze smarujemy łyżeczką miodu i owijamy folią część jabłka pokrytą skórką. Twaróg miksujemy tak aby trochę rozbić grudki i dodajemy mascarpone. Dodajemy jaja, cukry, mąkę i miksujemy dalej. Do jabłka nakładamy trochę masy twarogowej i wstawiamy do nagrzanego (180 st.) piekarnika i pieczemy do ścięcia się wierzchu, następnie nakładamy konfiturę malinową wymieszaną z odrobiną skrobi
Symfonia Smakówtruskawek Rozpuszczamy na małym gazie czekoladę z niewielką ilością śmietany. Ubijamy kremówkę. Dodajemy ropuszczoną I schłodzoną czekoladę. Ubijamy.W drugiej misce ubijamy serek mascarpone. Po ubiciu łączymy ze śmietaną. Na pierwszym placku rozmarowujemy ok 1/3 masy. Nakładamy truskawki I przykrywamy ciastem.( Zostawiamy 3-4 do dekoracji )Wracamy do ubijania, dodając wiórki kokosowe. Po wymieszaniu. Nakładamy ok 1/2 masy
Smaki Edytypieczenia, a boki mocno wysmarować tłuszczem. Przygotowanymi ciastkami wyłożyć dno tortownicy o średnicy 20-22 cm. Schłodzić przez czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: 400 g twarogu 2 krotnie zmielonego (może byc z wiaderka) 150 g serka mascarpone ziarenka z 1 laski wanilii 1 łyżka budyniu waniliowego (proszku) 60 g cukru pudru 200 g białej czekolady roztopionej w kąpieli wodnej(...)świeżych żurawin (ewentualnie wiśnie) Wszystkie składniki oprócz jajek umieścić w misie miksera i krótko zmiksować, do połączenia się składników. Następnie dodawać po jednym jajku, miksując dokładnie po każdym. Do masy wmieszać ok. 120 g żurawiny i wylać ją na przygotowany spód, na wierzch wysypać resztę żurawiny. Piec w kąpieli wodnej. Sernik wstawić na środkowy poziom. Piec
Blondynka Gotujenapar kawowy i ponownie zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Formę o śr. 23 cm (u mnie serduszko),wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), a boki wysmarować masłem. Przelać ciasto i wstawić do piekarnika. Piec 35-40 minut. Wyjąć i pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Krem czekoladowy: 250 g serka mascarpone(...)śmietany kremówki 36%, schłodzonej 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru Czekoladę rozpuścić na małym ogniu. Dodać do serka mascarpone i wymieszać łyżką, rozcierając grudki. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dosypując cukier. Przełożyć śmietanę do czekoladowej masy i delikatnie, krótko zmiksować. Umieścić w lodówce do czasu przełożenia. Polewa : 150 g czekolady gorzkiej 30 g masła Masło umieścić
Chocolate Muffin Blogniecała szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 150 g. płatków migdałowych 750 g. truskawek DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata lub rozcieńczony z wodą truskawkowy kompot. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry(...)wyjmujemy z formy. KREM : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej,kremowej masy. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem, na który układamy pokrojone truskawki- przykrywamy kolejnym blatem
Domowe Tortyproszek) szklanka cukru zapach waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia barwnik spożywczy w proszku, czarny SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 3 opakowania ( 1 op. 154 g.) ciasteczek OREO, [ 45 sztuk ciasteczek] DO NASĄCZANIA: Biszkopt wychodzi mięciutki i delikatnie wilgotny, pachnący wanilią- nie ma potrzeby dodatkowego nasączania go. Wykonanie Tortu(...)wyjmujemy z formy. KREM : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Rozdrabniamy serek za pomocą łyżki- następnie ponownie wszystko ze sobą miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Połowę kremu przekładamy do osobnego naczynia i wkruszamy do niego 10 ciasteczek, po czym całość delikatnie mieszamy. PRZEKŁADANIE : Biszkopt przekrajamy
Domowe Tortymąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: ½ litra śmietany kremówki 30% 15 dag gorzkiej czekolady 1-2 łyżki cukru pudru Krem truskawkowy: ½ litra śmietany kremówki 30% 20 dag mascarpone ½ szklanki musu truskawkowego 50 ml likieru truskawkowego użyłam Dalkowski 1 łyżka żelatyny 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Konfitura truskawkowa lub dżem Posypka Sposób wykonania: Biszkopt ciemny: Białka ubijać(...)godziny do lodówki lub na całą noc. Następnego dnia dodać do masy cukier puder i zmiksować na krem. Masa truskawkowa: Żelatynę zalać minimalną ilością ciepłej wody mieszać do rozpuszczenia, połączyć z musem truskawkowym. Dobrze schłodzoną kremówkę umieścić z serem mascarpone i cukrem pudrem w misce i miksować do uzyskania gładkiego kremu, dodać mus delikatnie wmieszać razem z likierem. Złożenie
Wanilia i Kardamonniecała szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 150 g. płatków migdałowych 750 g. jagód lub borówek amerykańskich DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata lub rozcieńczony z wodą jagodowy kompot. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny(...)wyjmujemy z formy. KREM : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy aż do uzyskania gęstej,kremowej masy. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem, na który układamy jagody (borówki amerykańskie) – przykrywamy kolejnym
Domowe Tortyskondensowanego, niesłodzonego cukier waniliowy SKŁADNIKI NA KREM ADWOKATOWY: 250 ml. adwokata 250 g. serka mascarpone 150 ml. śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie [9 g.] śmietan-fix Przepis: ADWOKAT: Dodajemy do żółtek cukier i cukier waniliowy. Ubijamy mikserem, aż do uzyskania kremowej masy. Nie przerywając miksowania- dodajemy mleko skondensowane, pozwalamy całości dobrze się wymieszać, po czym powoli wlewamy(...)ADWOKATOWY: Cukier puder łączymy ze śmietan fix’em. Krem adwokatowy Do adwokata dodajemy serek mascarpone- rozdrabniamy łyżką, następnie mieszamy mikserem do połączenia się składników. Nie przerywając miksowania dodajemy powoli śmietanę, następnie cukier puder ze śmietan-fix’em. Miksujemy, aż uzyskamy gęstą kremową masę. Krem adwokatowy Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Krem adwokatowy – wykonane przez Domowe Torty
Domowe Tortymasła i ponownie ucieramy do połączenia. Delikatnie wlewamy maślankę, sok i skórkę z cytryn i ucieramy na niskich obrotach miksera. Jagody obtaczamy w łyżce mąki i wsypujemy do utartej masy. Mieszamy szpatułką do połączenia. 3 formy kwadratowe lub okrągłe o boku (średnicy) 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozkładamy po równo na 3 formy. Wstawiamy do nagrzanego(...)jednakowych form polecam upiec każdy blat oddzielnie. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Ubijamy na szytwną, gładką masę. Wykonanie: Na pierwszy blat wykładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Ponownie wykładamy kolejną partię kremu. Przykrywamy ostatnim blatem. Wykładamy ostatnią część kremu
Made By Mom And Soncukru pudru 30 g cukru barwnik spożywczy / niekoniecznie Na krem: 150 g białej czekolady 250 g serka mascarpone Sposób przygotowania : Zmielone migdały zmieszać z cukrem pudrem (najlepiej jeśli dodatkowo zmielimy połączone składniki). Białka ubić. Gdy masa zacznie osiągać sztywność, stopniowo dodawać cukier i ubijać na większych obrotach na gładką, sztywną masę. Pod koniec ubijania dodać barwnik spożywczy (stopniowo(...)silikonową szpatułką od spodu do góry, aż masa osiągnie jednolitą konsystencję. Musi być gładka i puszysta, choć nie będzie tak puszysta i sztywna jak sama masa z ubitych białek. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego , blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia dla ułatwienia można narysować kółka lub użyć maty do makaroników . Odstawić na godzinę czasu aż z wierzchu makaroników zrobi się skorupka
Wypieki Uliczekoladowym ganasche Składniki: Spód: około 450 g ciastek digestive w czekoladzie 50 g masła 1 łyżka kakao 1/3 puszki masy krówkowej Masa serowa: 750 g sera na serniki 250 g sera ricotta 250 g sera mascarpone ¾ szklanki drobnego cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego 100 g ulubionej czekolady (używam milki(...)blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka łączymy z masłem i wykładamy nimi dokładnie dno blaszki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Kiedy spód stwardnieje smarujemy go dokładnie warstwą masy krówkowej. Przygotowujemy masę serową. Sery przekładamy do misy miksera. Miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budyń, aromat i cukier. Miksujemy. Na końcu dodajemy kolejno jajka, cały czas miksując. Mieszamy wszystko
Mania Gotowaniaszklanka cukru łyżeczka wody różanej dwie łyżki oleju łyżeczka proszku do pieczenia barwnik spożywczy, czerwony SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: woda różana czerwony barwnik spożywczy opakowanie podłużnych biszkopcików ( sponge fingers lub lady fingers) różowa wstążeczka DO NASĄCZANIA: Biszkopt wychodzi mięciutki i wilgotny z różanym posmakiem, więc nie ma potrzeby(...)wyjmujemy z formy. KREM : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Rozdrabniamy serek za pomocą łyżki- następnie ponownie wszystko ze sobą miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat smarujemy kremem- przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Podobnie środkowy blat- smarujemy
Domowe Torty