masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:120/237)

,,Tarta z białą czekoladą i malibu” 91

wyłożyć nim formę, ponakłuwać widelcem. Nagrzać piekarnik do 200ºC, wstawić ciasto i piec przez 30 minut, formę należy wyjąć z piekarnika, oraz wystudzić. Serek mascarpone umieścić w naczyniu, dodać malibu, śmietanę i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać białą czekoladę, cukier puder i zmiksować do połączenia tak by uzyskać puszystą masę. Na wystudzony kruchy spód należy wyłożyć konfiturę, rozprowadzić

Podróż w kulinaria
Tort tiramisu 204

kremówki 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru Dodatki: 5 łyżeczek gorzkiej kakao Tort tiramisu - przepis:  Rozpoczynamy od zrobienia kremu. W misie serek mascarpone łączymy z cukrem i ubijamy za pomocą miksera na gładką masę, następnie dodajemy kremówkę i ubijamy jeszcze 3-4 min na najwyższych obrotach, aż powstanie nam jednolity, puszysty krem. Należy uważać, aby nie zważyć kremu

Kuchnia Łukasza
OreoLove 130

przygotujemy krem: rozpuszczamy środek markizy w mleku. Chłodzimy mieszankę. Śmietanę ubijamy z sokiem cytrynowym i łączymy z ostudzoną mleczną mieszanką, rozpuszczoną żelatyną i serkiem mascarpone. Można na tym etapie dosłodzić sobie cukrem pudrem. Następnie wylewamy masę na spód tortownicy, gdzie już mamy herbatnikowy spód. Polecam w połowie drogi wrzucić trochę owoców (u mnie były borówki i maliny) i przykryć

Karczma Honorietty
Naleśniki owsiane z malinami i mascarpone 200

zależy Wam na tym, żeby naleśniki były dietetyczne, przed wlaniem ciasta dodajcie na patelnię trochę oleju rzepakowego i dopiero wtedy wlewajcie ciasto.  Mascarpone dokładnie wymieszać ze śmietaną i ekstraktem waniliowym. Gotowe naleśniki smarować masą z serka i nakładać na nie maliny. Zawijać w rulony (rolować od jednego do drugiego brzegu) lub składać w trójkąty (składać na pół i jeszcze

Pełna Lodówka
Śliwkowo- czekoladowe cake pops 187

mini marshmallow) patyczki do lizaków/ cake pops lub patyczki do szaszłyków SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto pokruszyć tak by miało konsystencję piasku. Ciasto połączyć z mascarpone i powidłami śliwkowymi oraz kakao. Mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Owinąć folią i włożyć do lodówki na 15 min. Wyjąć masę i formować kule wielkości dużego orzecha włoskiego. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

DefinicjaSmaku
Domowa bombonierka / czekoladki z herbatą matcha 160

masła SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofali (uważać żeby nieprzypalić!). Czekoladę lekko przestudzić i przy pomocy łyżki połączyć z mascarpone i zieloną herbatą. Skladniki powinny się idelanie połączyć tworząć gładką masę. Silikonową formę do czekoladek włożyć do zamrażarki. W tym czasie mleczną i gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Gdy czekolada będzie płynna

DefinicjaSmaku
Sernik na zimno z musem jabłkowym 152

około 1,5-2 kg jabłek Sposób przygotowania: Galaretkę jagodową i brzoskwiniową rozpuszczamy w osobnych miskach, po 1 szklance wrzątku na galaretkę. Jedno opakowanie mascarpone miksujemy, dodajemy lekko tężejącą galaretkę brzoskwiniową i wylewamy ostrożnie (gdy masa będzie zbyt płynna biszkopty się nam podniosą i będą pływać) do tortownicy (u mnie 26cm) wyłożonej okrągłymi biszkoptami (tortownicę dobrze jest wyłożyć folią spożywczą

Kolorowy Przepisownik
Lody z czarnej porzeczki 151

cukier rozpuści. Po tym czasie ściągnąć z ognia  i przetrzeć przez sito. Dokładnie wystudzić i schłodzić w lodówce. Wystudzone owoce wymieszać z serkiem mascarpone, następnie dodać ubitą śmietankę kremówkę. Całość delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wlewamy do maszynki do lodów, dalej postępując zgodnie z dołączoną instrukcją od producenta. Smacznego

Plate of Joy
Tort kawowy 142

dodatkiem 3 łyżek cukru pudru. Na sam koniec wlej żelatynę- powinna być tak chłodna jak płynna. Zmiksuj. Do misy- mnie pomógł robot- włóż serek mascarpone, dodaj rozpuszczoną czekoladę i zimne espresso i zmiksuj na jednolitą masę. Dodaj śmietanę i wymieszaj szybko i krótko. Jeśli masa jest za rzadka wstaw ja do lodówki na 10 minut. Krem podziel na 3 porcje

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta „tiramisu” z borówkami 115

cukru. Jajka sparzyć. Oddzielić żółtka, ubić je z 2 łyżkami cukru. Gdy będą utarte na kogel-mogel dodać mascarpone i delikatnie wymieszać trzepaczką. Serek mascarpone nie lubi ubijania. A następnie delikatnie wymieszać ze śmietaną. Wyłożyć masę na ciasto, ułożyć na wierzchu borówki. Schłodzić. kryształ

królestwo garów
Kuchenne ABC – czyli ciasta i ich rodzaje 284

Sposobów na puszysty sernik jest co najmniej kilka. Ja osobiści zastępuję tłuszcz (masło czy margarynę) ubitą śmietanką lub też zastępuję część sera twarogowego serem mascarpone. W starej książce kucharskiej mamy wyczytałam jeszcze jeden sposób: do masy serowej należy dodać ugotowany i przeciśnięty świeżo ugotowany ziemniak. Aczkolwiek przyznaję się, ze tej metody nie wypróbowałam na żywym organizmie :) Jeśli chodzi o bakalie

Pyry na Gaz
wiosenne ciastka z kremem i fiołkami 123

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego krem z serka mascarpone garść leśnych fiołków kiwi pomarańcza ok. 4 kostki startej czekolady wykonanie: Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąty np. 6 x 7 cm, z połowy wyciętych prostokątów wycinamy literatką dziurki i układamy je na prostokąty bez dziurek, dzięki którym powstaną ranty ciastek, sklejamy dociskając np. widelcem, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia(...)odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem: 100 g śmietany 30 lub 36% 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone i znowu ubijamy, aż się połączy, ale bardzo krótko, żeby masa się nie zważyła. Krem można przygotować wcześniej i schłodzić przed nałożeniem na ciasta. Wykładamy krem

Domowy Smak Jedzenia
Słodkie środy - Czekoladowe kuleczki z ciasteczek i mascarpone 113

kilka kropli aromatu kawy PRZYGOTOWANIE: Ugotowaną kaszę ucieramy z masłem.  Do malaksera przekładamy ciastka i dokładnie je rozdrabniamy, dodajemy kaszę manną oraz serek mascarpone i kilka kropli aromatu - wszystko dokładnie mieszamy do powstania jednolitej masy. Odstawiamy do lodówki na kwadrans, a w tym czasie ścieramy gorzką czekoladę.  Z masy formujemy niewielkie kuleczki, które obtaczamy w startej czekoladzie. Przekładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tiramisu z amaretto 148

płatkach   Owoc granatu  Kilka listków mięty do ozdobienia  Przygotowanie: Żółtka oddzielić od bialek i utrzeć z połową cukru. Dodać serki mascarpone i 3-4 łyżki amatetto.  Następnie białka ubić na puszysta masę i dodać resztę cukru ( miksować dalej aż cukier się rozpuści). Białka dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką.  Biszkopty maczamy w kawie

Zainspiruj się kuchnią
BABKA Z SERKIEM MASCARPONE 226

ciasto ciemne: 25 ml mleka (około 0,5 cm w szklance) 5 dag cukru 2 łyżeczki kakao Wykonanie: Miękką margarynę utrzeć z serkiem mascarpone, dodać cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli i dalej ucierać. Do masy stopniowo dodawać jajka. Następnie dodać  mleko i mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia oraz aromat cytrynowy. Ciasto dokładnie wymieszać lub zmiksować. Podzielić

Walijskie Pichcenie
Mini Torciki Brownie z Kremem Żurawinowym 112

śmietany kremówki 36% 200 g sosu lub konfitury z żurawiny borówki do dekoracji cukier puder do posypania   Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone wkładamy z konfiturą do misy miksera i ucieramy na gładką masę, nie za długo. Dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy łyżką. Na spód torcika kładziemy część kremu, przekładamy drugim, przykrywamy kremem, posypujemy borówkami i cukrem pudrem. Wstawiamy

Made By Mom And Son
TIRAMISU CZEKOLADOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 313

przekroić na pół i nasączyć naparem kawy. W jednym naczyniu ubić kremówkę ze śmietan-fixem. W drugim żółtka z ksylitolem. Do ubitych żółtek dodać mascarpone i ubitą kremówkę. Dokładnie wymieszać i przełożyć tort warstwami biszkopt, masa, biszkopt, masa. Górę można posypać kakao. Wstawić do lodówki i schłodzić. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Na urodzinach musi byc tort 159

sloiczek Nutelli maly sloik wisni 1 usztywniacz do smietany 1 smietana kremowka 200ml wykonanie:Kremowke ubijamy mikserem. Dodajemy do niej utrwalacz do smietany i mascarpone. Ubijamy. Na koncu dodajemy Nutelle i wszystko dokladnie mieszamy. 1/3 masy odkladamy i dodajemy do niej odsaczone wisnie.Jeden blat biszkoptu kladziemy na talerzu lub platerze do ciast i spinamy go obrecza tortownicy. Pokrywamy biszkopt masa

Przysmaki Karolki
Marchewka w roli głównej 121

garnka, zalewamy wodą na tyle by przykryć marchewki. Dodajemy kurkumę i sól, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut.Odcedzamy i miksujemy marchewki. Dodajemy następnie mascarpone, mielone migdały, jajka i wszystko ubijamy mikserem do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy solą i pieprzem.Foremki smarujemy masłem i wypełniamy je masą marchewkową.Pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180°C w kąpieli wodnej.Uwagi: Przepis jest

Przysmaki Karolki
Piernik kanadyjski (herbaciany) z kremem daktylowo-pomarańczowym 140

upieczeniu nie trzeba czekać aż zmięknie. J a pokusiłam się o bardziej świąteczną wersję i zrobiłam krem daktylowo-pomarańczowy, ale jeśli ktoś nie lubi daktyli można przygotować go z masą z kaszy mannej lub budyniową. Całość polałam polewą, ale - prawdę mówiąc - mogłoby jej być trochę mniej, bo w yszło bardzo słodk o . Oczywiście ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień :) SKŁADNIKI(...)łość zgęstnieje . D okładnie zblendować (jeśli byłoby ciężko blendować - dolać odrobinę gorącej wody). Wystudzić. 2. Zblendowane daktyle zmiksować z serkiem mascarpone. Można całość przetrzeć przez sito, żeby uniknąć w kremie niezblendowanych skórek z daktyli. Masę osłodzić do smaku. Przełożenie: Upieczony piernik przekroić na 3 równe części. Przełożyć kremem. Ewentualnie polać polewą. Polewa kakaowa: Masło/margarynę rozpuścić, dodać kakao

Kto ugości moich gości?
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 209

weselne na świeżym powietrzu. Pięknie przystrojony świeżymi owocami i delikatnym, roślinnym wzorkiem z bitej śmietany, zachwyci nie jedną osobę. Stanowi świetną alternatywę dla dosyć ciężkich, bardzo słodkich torów z masy lukrowej. Na przyjęcie weselne 30 osobowe radzę przygotować dwupiętrowy tort odpowiednio o średnicach 25-26cm i 20-21cm (zdjęcie na samym końcu). Więcej ślubnych inspiracji odkryjecie na stronie(...)składniki nie powinny się dokładnie połączyć) i tak rozmieszaną czekoladę wlać do pozostałej śmietanki, dokładnie wymieszać. 12. Do czekoladowej śmietanki dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy śmietanowej i rozmieszać. Tak przygotowaną żelatynę powoli wlewać do śmietanowego kremu, cały czas mieszając mikserem. 13. Na końcu do kremu dodać pokrojone

Mała Cukierenka
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 551

weselne na świeżym powietrzu. Pięknie przystrojony świeżymi owocami i delikatnym, roślinnym wzorkiem z bitej śmietany, zachwyci nie jedną osobę. Stanowi świetną alternatywę dla dosyć ciężkich, bardzo słodkich torów z masy lukrowej. Na przyjęcie weselne 30 osobowe radzę przygotować dwupiętrowy tort odpowiednio o średnicach 25-26cm i 20-21cm (zdjęcie na samym końcu). Więcej ślubnych inspiracji odkryjecie na stronie(...)składniki nie powinny się dokładnie połączyć) i tak rozmieszaną czekoladę wlać do pozostałej śmietanki, dokładnie wymieszać. 12. Do czekoladowej śmietanki dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy śmietanowej i rozmieszać. Tak przygotowaną żelatynę powoli wlewać do śmietanowego kremu, cały czas mieszając mikserem. 13. Na końcu do kremu dodać pokrojone

Mała Cukierenka
Ciasto mocno czekoladowe bez mąki z kremem z Nutelli 142

łyżki rumu Krem: 200 g serka mascarpone 5-6 łyżek Nutelli Dodatkowo: Marmolada lub dżem  pomarańczowy  Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Czekoladę z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej, odstawiany do przestygnięcia. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka miksujemy z cukrem, na puszystą masę. Stopniowo dodajemy czekoladę, cały czas miksując. Dodajemy orzechy(...)pomocą łyżki delikatnie łączymy pianę z masą. Formę o średnicy około 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Przelewamy gotową masę. Pieczemy około 50 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. W tym czas przygotowujemy krem. Serek mascarpone miksujemy z Nutellą. Jeśli krem będzie według za mało słodki oczywiście możecie dodać więcej Nutelli. Wierzch ciasta smarujemy marmoladą pomarańczową, następnie

Mania Gotowania
Tort czekoladowo-wiśniowy z kremem waniliowym i galaretką 139

pozostałą ilością mąki. Przelać masę do tortownicy i piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić biszkopt i przekroić na pół*. *Jeżeli chcemy przekroić biszkopt dwukrotnie to należy upiec go w tortownicy o średnicy 23-24 cm lub zwiększyć ilość składników do tortownicy o średnicy 26 cm.  Przełożenie: 500 g mascarpone, schłodzonego 900 ml śmietany 36%, schłodzonej(...)połowie sugerowanej ilości wody. Wylewamy ją do foremki, wyłożonej folią spożywczą. Na następny dzień kroimy w kostkę. W misie miksera umieszczamy mascarpone, śmietanę, cukier puder, ziarenka wanilii i ubijamy do uzyskania gęstego kremu. Nie za długo, żeby masa nie zważyła się. Wykonanie: Na paterze układamy pierwszą warstwę biszkoptu, smarujemy kremem. Na krem układamy wiśnie i galaretkę. Nakładamy krem i przykrywamy

Moja Galeria Smaku