masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:127/237)

Sernik kawowy 118

malaksera i zmiksować na jednolitą masę o konsystencji mokrego piasku. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Na papier wysypać ciasteczka. Wyrównać, dokładnie wklepać w dno formy i schłodzić przez pół godziny w lodówce. Składniki: 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 250 g serka mascarpone 4 jajka 1,5 szklanki drobnego cukru(...)postaci proszku) 1 łyżka likieru kawowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  W misie miksera umieścić twaróg, mascarpone, jajka, cukier, mąkę pszenną i zmiksować tylko do połączenia się składników. Nie dłużej, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej. Dodać 4 łyżki kawy i likier kawowy, zmiksować do połączenia. Na sam koniec dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować

Kubki smaku
Bezy z mascarpone i śmietaną 165

cukier 3/4 szklanki Krem: mascarpone 300 g śmietana 30% 200 g ksylitol 2 łyżki Kłos-Pol Wykonanie: Białka ubijam  na sztywno dodając partiami cukier.Przewracam miskę do góry nogami i nie wypada. Teraz przekładam ubite białka do rękawa cukierniczego końcówka gwiazdka. Formę płaską ( wyposażenie piekarnika) wykładam papierem do pieczenia i teraz spokojnie wyciskam z rękawa masę i robię kółka(...)suszę godzinę. Wyjmuję z pieca i zostawiam by odpoczęły jakieś 15 minut.Miksuje serek mascarpone i dodaje ubitą śmietanę z ksylitolem. Łącze , wychodzi pyszny krem. Przekładam krążki bezy i przykrywam je drugim krążkiem.Bezy są pyszne w ten sam dzień i na drugi i na trzeci. Masie nic się nie dzieje, a beze można śmiało jeść łyżeczką . Ps muszę wypróbować ksylitol

Różowa kuchnia
Szybki deser z mascarpone, galaretką i owocami 181

zajmuje dosłownie 15 minut. Chociaż należy doliczyć odpowiednio wcześniejsze rozpuszczenie galaretek… Wyszło coś na kształt sernika na zimno w formie pojedynczych deserków. Bardzo udany eksperyment:-) Składniki: 500 g serka mascarpone - duży kubek 1 kubeczek śmietany 30% - ok. 200 ml 1-2 łyżki cukru pudru – jeśli ktoś lubi słodsze to nawet 4 łyżki 2 galaretki – ja użyłam pomarańczowych Owoce – np. borówki(...)można użyć odrobinę więcej lub mniej śmietany, ale nie może być chudsza niż 30%. Śmietanę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany dodawać serek mascarpone dalej miksując do momentu, kiedy śmietana i serek połączą się w jednolitą masę. W tym momencie można dorzucić owoce i dalej zmiksować. Ja wrzuciłam borówki, którym nic się nie stało a fajnie wymieszały się z masą

Ze smakiem bez glutenu
Błyskawiczny sernik wg Aleex 201

Sernik przygotowuje się bardzo szybko. Smakuje świetnie. Będzie idealny, aby uczcić ważne okazje. Polecam. Składniki: • 150 g ciasteczek digestive • 50 g miękkiego masła • 1 kg twarogu sernikowego • 250 g mascarpone • 1 szklanka cukru • 1 budyń waniliowy w proszku • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 laska wanilii lub 1 łyżka cukru wanilinowego • 2 jajka • 100 g okrągłych biszkoptów • 150 ml kawy(...)Powinniśmy otrzymać konsystencję mokrego piasku. 3. Wyłożyć na dno formy, ugnieść i wstawić do lodówki. 4. W misie zmiksować twaróg sernikowy, dodając serek mascarpone. 5. Wsypać cukier, proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną i cukier wanilinowy na jednolitą masę. 6. Dodać jajka i jeszcze raz zmiksować do połączenia się składników. Masa sernikowa powinna być jednolita i aksamitna. 7. W szklance zaparzyć kawę

W mojej kuchni
Zimowe Babeczki z Lukrowymi Płatkami Śniegu z Delikatnym Kremem Mascarpone 130

mleka odrobina soli Krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g mascarpone fix do ubijania śmietany ok. 3 łyżki cukru pudru odrobina barwnika niebieskiego Lukrowe p łatki śniegu : 1 białko jaja 1,5 szklanki cukru pudru cukier per l isty (opcjonalnie) Zimowe Babeczki z Lukrowymi Płatkami Śniegu z Delikatnym Kremem Mascarpone - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę(...)się masło). Pod koniec miksowania dodajemy cukier puder wymieszany z fixem, odrobinę barwnika i mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. W osobnym naczyniu miksujemy mascarpone, po czym dodajemy ubitą śmietanę i bardzo delikatnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Gdyby masa okazała się zbyt rzadka umieszczamy ją w lodówce do momentu zgęstnienia. Przygotowanym kremem, za pomocą szprycy dekorujemy wierzch babeczek.   Lukrowe

Słodka Strona
SZARLOTKA Z MASCARPONE, ORZECHAMI I CZEKOLADĄ – bez pieczenia! 858

masło – 1 czubata łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Obrane jabłka ścieramy na grubych oczkach, zasypujemy cukrem, dodajemy podprażone i posiekane orzechy oraz mascarpone i wszystko razem dokładnie miksujemy Na blasze układamy warstwę herbatników, przykrywamy 1/ masy jabłkowej, zakrywamy herbatnikami, i ponownie układamy jabłka – tak tworzymy 3 warstwy. Całość oblewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej z masłem. Wstawiam do lodówki

Ostra na Słodko
Sernik dyniowo - czekoladowy, zebra 352

wyłożonej papierem do pieczenia. Ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na około 30 minut. Piec w 200`C około 15 minut ser biały, mascarpone, mączkę kukurydzianą i cukier umieścić w misie miksera i zmiksować na gładka masę. Dodawać kolejno po 1 jajku, mieszając krótko tylko do połączenia składników. Połowę ciasta przełożyć do drugiej miski. Jedną część zmiksować z dyniowym puree

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik na zimno z morelami 99

brzozowy) Kłos-Pol 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody Krok 1 Do misy wkładamy serek mascarpone, serki waniliowe, cukier puder i sok z cytryny. Składniki miksujemy na jednolitą masę. Krok 2 Żelatynę wsypujemy do szklanki i zalewamy dosłownie 6 łyżkami  zimnej wody, mieszamy aż zgęstnieje.Teraz wstawiamy do mikrofali na około

Różowa kuchnia
Tiramisu 120

gorącą wodą i ostudzić. 2. Żółtka z cukrem ubijamy na biały krem. 3. Śmietanę ubijamy na sztywno. 4. Na wolnych obrotach miksera rozmieszać mascarpone. 5. Dodać ubite jajka, wolno i na wolnych obrotach miksujemy. 6. Do masy dodajemy śmietanę. 7. Do tak powstałej masy dodać Amaretto - wymieszać. 8. Dno naczynia cieniutko posmarować kremem. 9. Położyć warstwę nasączonych w kawie biszkoptów

Kuchnia smaków
Krem miętowy 208

lodówki! Ze schłodzonej śmietanki, wyjmujemy gałązki mięty-odsączając je ze śmietany na tyle, na ile jest to możliwe. Dodajemy do śmietanki serek mascarpone oraz cukier puder. Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą miksera,aż osiągniemy gładką masę o kremowej konsystencji. Do kremu dodajemy trochę barwnika i rozprowadzamy go, delikatnie-ręcznie mieszając, aż całość osiagnie jednolity,miętowy kolor. Dla uzyskania ładnego efektu

Domowe Torty
Szybki mazurek różany na kruchym cieście 128

spód 3 łyżki masła (pełne) 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 1 1/2 szklanki mąki szczypta soli 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę 2 1/3 łyżki konfitury z płatków róży od Polska Róża 250 g mascarpone (dobrze schłodzonego) 4 łyżki płatków migdałowych 2 czekoladowe jajeczka Przygotowanie Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę dokładnie smarujemy tłuszczem (margaryną) i obsypujemy kaszą

Słodkie okruszki
Różany mazurek na kruchym cieście (wg babci) 130

spód: 3 łyżki masła (pełne) 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 1 1/2 szklanki mąki szczypta soli 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę: 2 1/3 łyżki konfitury z płatków róży od Polska Róża 250 g mascarpone (dobrze schłodzonego) 4 łyżki płatków migdałowych 2 czekoladowe jajeczka Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę dokładnie smarujemy tłuszczem (margaryną) i obsypujemy kaszą

Słodkie okruszki
Ptasie mleczko 179

masła * 1 łyżka żelatyny - dałam 2. Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki z zimną wodą - ja rozpuściłam w 3/4 szklanki , żeby napęczniała. Serek mascarpone mieszamy ze śmietanką, cukrami, wanilią i wstawiamy na mały ogień, mieszając, żeby masa całkowicie się rozpuściła. Dodajemy żelatynę, starannie wszystko razem mieszając do rozpuszczenia. Przelać do takiego pojemniczka, żeby było na wysokości tradycyjnego Ptasiego mleczka - ja przelałam

sierotka maRysia w kuchni
Mini serniczki oreo na bazie mascarpone 518

serek mascarpone - 250 gram jogurt naturalny - 150 gram 1 białko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru pudru ciastka oreo - 250 g PRZYGOTOWANIE Mascarpone, jogurt, cukier, biały środek z ciastek oreo i mąkę miksujemy na jednolitą masę. Z 1 białka ubijamy pianę. Łączymy delikatnie z masą serową za pomocą łyżki.  Ciastka kruszymy i wykładamy do silikonowych foremek na muffiny

Mój Smak na Życie
Tęczowy śmietanowiec 96

szklance wrzątku, wymieszać i przelać o płaskiego naczynia. Wystudzić, pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku. Kremówkę ubić z cukrem, dodać mascarpone i rozpuszczoną żelatynę. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć fioletową galaretkę oraz trochę masy śmietanowej i tak na przemian, aż do żółtej galaretki. Odstawić do schłodzenia

Magiczne Życie Marty