mascarpone - borówki - truskawki - cukier puder Przygotowanie: Wiórki kokosowe zalewamy 400 ml wrzącej wody. Zostawiamy do wystudzenia, najlepiej na noc. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu lub 2:1. Ugotowany ryż studzimy, zalewamy wodą i miksujemy. Wiórki kokosowe również miksujemy z powstałym mlekiem. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Formę do tarty smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy masę ryżową
Życie zaczyna się w kuchnimascarpone. Tortownicę o wymiarach 18,5 x 28 cm wykładamy folią aluminiową (spód i boki). Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej kawie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy. Na biszkopty wykładamy połowę kremu waniliowego. Wyrównać. Na krem wyłożyć wiśnie. Następnie na wiśniach układamy kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie i przykryć resztą masy
Ciastka - domowe słodkościmascarpone (250 g.) mały jogurt grecki (200 g) 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki mleka opcjonalnie cukier puder do posłodzenia (ja nie słodziłam) Żelatynę zalewamy mlekiem, odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy. Miksujmy jogurt z serkiem, a następnie dodajemy do nich żelatynę i jeśli ktoś ma taką potrzebę to dosładzamy. By żelatyna ładnie się połączyła lepiej dodać po łyżce masy
Cynamonowe szczęścieokazji, że coraz łatwiej dostać je w sklepach, postanowiłam upiec babeczki z malinami. Czekoladowe muffinki z kostką gorzkiej czekolady w środku świetnie komponują się z delikatnym kremem z serka mascarpone i malin - w dodatku są dziecinnie proste do zrobienia.Składniki na babeczki czekoladoweSkładniki na krem malinowy:500 g serka mascarpone0,5 szklanki malin2 łyżki cukru pudru1 łyżeczka cukru waniliowego3 łyżki(...)około 25 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Czas kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. W dużej misce miksujemy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Jeśli chcemy, żeby krem był nieco mniej "sztywny" możemy dodać trochę więcej śmietany kremówki.Babeczki wyciągamy z pieca i odstawiamy do przestudzenia.Krem przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego i dekorujemy
Ciastkozercymascarpone truskawki do dekoracji CIASTO: Do wody dodajemy barwnik, mieszamy i odstawiamy na bok.Na stolnicę lub blat przesiewamy mąkę i formujemy kopczyk. Masło kroimy na mniejsze kosteczki i wrzucamy wraz z resztą składników (bez wody z barwnikiem), do wcześniej zrobionego wgłębienia. Szybko zarabiamy ciasto, powinno wyglądać trochę jak kruszonka. Dopiero wówczas dolewamy wody i bardzo szybko wyrabiamy na jednolitą masę
Kuchnia od dwojgamascarpone 200 g sera kremowego typu Philadelphia 200 g gorzkiej czekolady ,rozpuścić ,ostudzić 2 jajka ,oddzielić żółtka od białek 0,5 szklanki cukru łyżka gorzkiego kakao Sery mieszamy z cukrem i żółtkami .Dodajemy rozpuszczoną czekoladę ,kakao i mieszamy lub ubijamy krótko mikserem,tylko do połączenia się składników.Białka ubijamy oddzielnie ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodajemy do masy
Ladylaura.szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Blenderem miksujemy szpinak. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo 3-4 ły ż ki szpinaku, a następnie dodajemy to do pozosta łego szpinaku . Na koniec dodajemy olej, mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy w prostokątnej blaszce(...)stopni ok. 60 minut. Po upieczeniu gorące ciasto przekładamy na ściereczkę , zwijamy jak roladę i pozostawiamy do ostygnięcia. Krem: 400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy z całością. Po ostygnięciu
Pyszności Słodkościtaki deser, który proponuję dzisiaj? :) Podanych składników wystarcza na 6 porcji.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania 2 łyżki cukru. Do osobnej miseczki przełożyć serek mascarpone i delikatnie rozprowadzić go łyżką, tak żeby był całkiem gładki. Następnie dodać go do śmietany i razem delikatnie połączyć. Wstawić do lodówki.Truskawki umyć, odszypułkować i przełożyć(...)Następnie za pomocą blendera rozprowadzić na gładki mus. Doprawić cukrem do smaku.Brzoskwinie dobrze odsączyć i również przetrzeć na mus.Przygotować pucharki lub szklanki i układać warstwami: mus brzoskwiniowy, masę śmietanową, mus truskawkowy, ponownie masę śmietanową a na koniec umyte i osuszone jagody.Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Smacznego
Świat Domowej Kuchnikolor. Jego przygotowanie nie jest trudne, nie zajmuje też wiele czasu. A smak... Moi drodzy, to ciasto rozpływa się w ustach! Kruchutki, delikatny spód i cudownie kremowa, idealnie gładka masa. Jej słodko-herbaciany smak świetnie przełamuje limonka. Do tego chrupiące beziki, i będziecie w niebie. Gwarantuję! Już dzisiaj chciałabym złożyć Wam świąteczne życzenia. Żebyście ten czas spędzili w rodzinnym gronie(...)wymiarach 34x9 cm) spód: 150 g mąki pszennej 20 g cukru pudru 1/4 łyżeczki soli 100 g zimnego masła 1 żółtko 1 łyżka jogurtu greckiego krem: 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady skórka otarta z 1 limonki sok z 1/2 limonki 1 łyżeczka herbaty matcha dodatkowo: herbata matcha kilka bez Mąkę i cukier puder przesiać, wymieszać z solą
Pożeraczka, czyli raz adobrzenajśmielsze oczekiwania! Okazało się, że makaroniki są bardzo proste wykonaniu, pod warunkiem trzymania się kilku zasad, a końcowy rezultat jest obłędny. Choć tak skromnie wyglądają, w połączeniu z serkiem mascarpone, dają niepowtarzalny smak, który mnie całkowicie zachwycił! Koniecznie spróbujcie!SKŁADNIKI na 24 ciasteczka, czyli 12 makaroników:110 g białek (oddzielonych od żółtek na min. 24 h przed przystąpieniem(...)pieczenia i narysuj na nich kółka o średnicy około 4,5 cm. (zostaw miedzy nimi odstępy około 2,5 cm).Rękaw cukierniczy zakończony okrągłą, gładką końcówką napełnij przygotowaną masą. Wyciśnij na narysowane wzory masę , tak aby powstały równe i gładkie kółka.Blachy ostaw na około godzinę, aby makaroniki mogły się z wierzchu podsuszyć (powstanie na nich lekka "skorupka").Piekarnik nagrzej
Słodko-Słony Świat Ilonykokosowe ( do obsypania boków)2 łyżeczki żelatyny spożywczejcukier waniliowy Wykonanie:Białka ubijamy na sztywno, dodajemy partiami cukier, kiedy piana stanie się gęsta i błyszcząca dodajemy żółtka stale ubijając masę. Na koniec wsypujemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy całość.Przelewamy do tortownicy z wyłożonym papierem do pieczenia dnem i wstawiamy do nagrzanego do 160-170 stopni piekarnika i pieczemy(...)żelatyny zalewamy łyżą zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na kilka min. 400 ml śmietany ubijamy na sztywno, żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej/mikrofali i dokładnie mieszamy z 250 g sera mascarpone i kilkoma łyżkami ok 4-6 napoju sunquick. Wymieszany ser dodajemy do bitej śmietany na najniższych obrotach miksera.Wyjmujemy z lodówki paterę z ciastem i nasączamy leżący na musie brzoskwiniowym biszkopt
Malinowe Pocałunkimogą być mrożone (wcześniej rozmrożone) lub z kompotu 1 galaretka truskawkowa 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1 szklance wrzątku(...)pokroić w słupki lub połówki. Resztę truskawek wrzucić do miski, dodać serek, cukier puder, śmietankę, ostudzoną galaretkę. Zblendować dokładnie. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia, uwaga ta masa szybko tężeje. Masę truskawkową wyjąć dodać pokrojone truskawki. Wymieszać. Wylać odrobinkę na biszkoptowy spód, tak żeby leciutko zakryć biszkopty. Wstawić na 10 min do lodówki. Wylać resztę masy truskawkowej, wstawić do lodówki
moj przepis namasła - aromat do ciasta waniliowy - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem - 100g miękkiego masła - 250g mascarpone - 100ggorzkiej czekolady - 2-3 łyżki ciemnego kakao do wypieków - 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Krem Czekoladę siekamy i roztapiamy w kąpieli wodnej a następnie studzimy. Mascarpone i miękkie masło dokładnie miksujemy. Dodajemy czekoladę, kakao – miksujemy wszystko razem do momentu aż składniki dobrze(...)stopni. Przygotowujemy blaszkę ( 33 na 23 cm), wykładamy na nią papier do pieczenia i delikatnie natłuszczamy papier. Jajka ubijmy mikserem, dodajemy cukier i olejek, dalej miksujemy na gładką masę. Mąkę łączymy z kakao i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Masło roztapiamy i przestudzone powoli dolewamy do reszty składników. Ciasto przekładamy do blaszki, wyrównujemy
Pan i Pani Smith w kuchnicukru pudru 250 g masła 10 jajek 1 op. cukru wanilinowego 50 g skórki pomarańczowej 100 g rodzynek garść posiekanych orzechów włoskich Składniki na polewę: 250 g serka mascarpone sok z 1/2 cytryny 3 łyżki cukru pudru (lub do smaku) Dodatkowo: masło do wysmarowania formy wiórki kokosowe do posypania formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI(...)Formę dokładnie smarujemy masłem i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ser przepuszczamy RAZ przez maszynkę do mięsa wraz z masłem. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą jasną masę. Cały czas ubijając, łyżka po łyżce dodajemy ser. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Wsypujemy skórkę pomarańczy, rodzynki i orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy. 2. Piekarnik rozgrzewamy
My Culinary Artspecjał mogłaby mieć mi za złe, że użyłam ich nazwy. Po co pakować się w kłopoty na własne życzenie? Dziękuję Ci Doroto O. :) Składniki (ok.20 szt): 200 g serka mascarpone 180 g śmietany kremówki 30% 3 czubate łyżki cukru pudru ziarenka z 1 laski wanilii 1 torebka cukru wanilinowego 10 g żelatyny (ok.1 łyżka) Polewa: 100 g mlecznej czekolady(...)masła Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki zimnej wody i zostawić na parę minut do jej napęcznienia. Serek, kremówkę, cukry i wanilię wymieszać w garnuszku i podgrzać. Kiedy masa będzie ciepła wlewamy do niej żelatynę. Po rozmieszaniu żelatyny powstałą miksturę przelewamy do płaskiego pojemnika i wstawiamy do lodówki do stężenia (ok. 1-2 h , można dłużej). Kiedy masa stężała zabieramy
Blondynka Gotuje