masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:189/237)

Kinder Country- szybkie ciasto bez pieczenia 158

przygotowałyśmy błyskawiczne ciasto Kinder country. Składniki: 350 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 250 g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki prażonej pszenicy + garść na wierzch Przygotowanie: Białe czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy. 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone, miksujemy na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypujemy prażoną pszenicę(...)śmietanę (150ml) ubijamy na sztywno, dolewając ostudzoną mleczną czekoladę. Mieszamy do połączenia składników. Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylewamy masę ciemną. Wierzch posypujemy garścią prażonej pszenicy, wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny

Życie zaczyna się w kuchni
TIRAMISU WANILIOWE 307

dodać serek mascarpone. Tortownicę o wymiarach 18,5 x 28 cm  wykładamy folią aluminiową (spód i boki). Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej kawie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy. Na biszkopty wykładamy połowę kremu waniliowego. Wyrównać. Następnie na kremie układamy kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie i przykryć resztą masy. Całość posypujemy

Ciastka - domowe słodkości
Bananowa chmurka 339

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kto ma ochotę na bananową chmurkę? Pyszne ciasto, na kruchym spodzie z dużą ilością bananów z lekką masą

Marta Gotuje
Lody bazyliowo limonkowe 191

serka mascarpone sok z 1/2 limonki  skórka otarta z limonki do podania  brzoskwinia - po 1/2 na porcję Przygotowanie 24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcją Liście bazylii, ksylitol + część jogurtu włożyć do blendera i zmiksować. Dodać resztę jogurtu, serek, sok i skórkę z limonki, zmiksować. Sprawdzić czy masa jest wystarczająco

Stare Gary
czekoladowe babeczki z jagodowym kremem 117

masy jajecznej powoli przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao, stopniowo dodając pianę z białek gdyż ciasto jest dość gęste.  Przelej równo do formy na muffiny wysmarowane wcześniej masłem. Piecz 190 stopniach 20-25 minut. Wystudź babeczki, w środku zrób dziurkę ( pisałam  kiedyś, że dziurkę zrobiłam drylownicą do wycinania gniazd z jabłek). opakowanie serka mascarpone 2 czubate łyżki

AZgotuj!
Tort czekoladowy z wiśniami 228

Robimy krem: mascarpone ucieramy z nutellą, na koniec dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy.1/3 ciasta odkładamy do dekoracji, a do reszty dodajemy wiśnie. Mieszamy. Krem odkładamy, by stężał.3. Przekładamy ciasto: dolny blat nasączamy syropem z wiśni, wierzch cienko smarujemy galaretką z czarnej porzeczki. Wykładamy część kremu. Przekładamy kolejnym blatem, nasączamy, smarujemy galaretką i znów kładziemy masę. Przykrywamy ostatnim blatem

Kuchnia domowa Ani
Torcik brownie z mascarpone i masłem orzechowym 221

Przepis na torcik, a raczej ciasto brownie, bo u mnie torcika to raczej nie przypominało, znalazłam na blogu Doroty z Moje wypieki. U mnie torcik nie

Zdrowa Kuchnia Sowy
Stefanka na herbatnikach – ciasto bez pieczenia 276

serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru kakao (do posypania)   I do dzieła 🙂 Mleko skondensowane wkładamy (z puszką, zamknięte) do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 2,5 godziny na wolnym ogniu. Studzimy. Robimy krem nr. 1 Do mleka dodajemy budyń oraz cukier. Zagotowujemy ciągle mieszając. Zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną czekoladą. Mieszamy, żeby się rozpuściła. Gdy masa wystygnie dodajemy

Niunioki
Rolada bezowa z jagodami 189

Masę bezową rozłożyć równo na  przygotowanej formie i piec 40 min.  Wyjąć z piekarnika, górę posypać cukrem pudrem i nałożyć na nią kawałek papieru do pieczenia tak aby przykrywał cały placek. Następnie energicznie przełożyć na drugą stronę. Zdjąć blachę i nie ściągając papieru pozostawić do ostygnięcia. Składniki  na krem : 330 ml śmietany 30% 250 g mascarpone

Kubki smaku
Pyszny deser z serkiem mascarpone, biszkoptami i malinami 161

250g serka mascarpone 2 jajka (włoży je do wrzątku na kilka sekund) 1 cukier wanilinowy Kilka biszkoptów (ja użyłam okrągłych) Herbata owocowa do nasączenia biszkoptów Maliny (troszkę białej i mlecznej czekolady do posypania deseru) Przygotowanie: Białka ubić na sztywną pianę, natomiast żółtka wymieszać dokładnie z serkiem i cukrem wanilinowym w innej miseczce. Następnie dodawać ubitą pianę do masy z żółtek

The Sweet Damsel
Armia Reniferow 110

masy przesiane wcześniej suche składniki - mąkę, proszek etc. oraz mleko  - Przygotujcie formę do babeczek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. - Nagrzać piekarnik do 180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) -  ja dałam 30%  - 250 g serka mascarpone

dlaSmaQ
Jak upiec dobry sernik? - czyli moje sernikowe porady 162

pół z mascarpone. 3. Co zrobić by sernik nie był suchy? Są dwie możliwości. Jedna z nich to położenie na dnie piekarnika blachy lub naczynia żaroodpornego z wodą, dzięki czemu sernik podczas pieczenia będzie ją "wdychał" i nie będzie suchy. Druga opcja to upieczenie sernika w kąpieli wodnej. Takie sernik należy jednak porządnie owinąć folią aluminiową, by masa serowa

Mania Wypiekania
Ciasto z maronów, czyli kasztany jadalne na talerzu 132

sera mascarpone 50 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Kasztany (cały kilogram: na ciasto i krem) nacinamy, robiąc krzyżyk na powierzchni każdego kasztana, gotujemy około 20-30 minut w posolonej wodzie. Po tym czasie obieramy ze skóry i przeciskamy przez praskę lub rozdrabniamy dokładnie blenderem lub mikserem. Jajka miksujemy z cukrem na białą masę. Dodajemy połowę masy

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto marchewkowe z nutką pomarańczy 154

typu mascarpone lub philadelphia 200 g śmietany kremówki ½   łyżeczki cynamonu 2 czubate łyżeczki cukru pudru Oraz: cukier puder do posypania Okrągłą tortownicę o średnicy 18 lub 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozgrzać piekarnik do 180°C.  Jajka roztrzepać z cukrem, dodać olej i delikatnie ubić trzepaczką. Pomarańczę wyszorować, zetrzeć z niej skórkę i dodać do masy. Mąkę

maniapieczenia
TORT Z NUTELLĄ I KREMEM ŚMIETANKOWYM 452

się nie przydażają!!! Mąż uratował całą sytuację nową dostawą beczki pełnej śmietany kremówki:))))) Dalej poszło już z górki. Cała złość minęła mi, gdy spróbowałam kremu z Nutelli i mascarpone... Coś obłędnego... Był tak pyszny, że nie mogłam się od niego oderwać:) Dodatek lekko kwaskowego dżemu pożeczkowego idealnie łamie słodycz całości.Tort nie należy do najtańszych, przyznaję(...)koniec ubijania zacznij dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając. Teraz dodaj po kolei żółtka, ubijając dokładnie po każdym dodaniu.Przesiane mąki dodaj  do masy i całość bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką.Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze 160 - 170 stopni C przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka.Gorący biszkopt wyjmij

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania