masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:189/237)

Ciasto Jamajka 182

dodawałam serka mascarpone, bo go akurat nie miałam ale mimo jego braku wyszło rewelacyjne. Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Warstwa bananowa: 5-6 dużych bananów 2 galaretki cytrynowe dżem ulubiony (u mnie z mirabelek) sok z cytryny Masa straciatella: 600 ml. śmietany

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Makowiec przekładany kremem z mascarpone (przepis na biszkopt makowy). 417

serka mascarpone 0,5 l śmietany kremówki 30-36% cukier puder według uznania (dałam 3 łyżki) Składniki powinny być bardzo mocno schłodzone, by powstał krem. W przeciwnym razie możemy otrzymać produkt odwrotny - czyli masło i maślankę ;) - inaczej mówiąc krem się zważy i rozwarstwi. Kremówkę ubić na bardzo sztywno, łyżka po łyżce stopniowo dodawać serek. Masę miksować kilka minut by stała

Poezja Smaków - blog kulinarny
Serniczki Oreo z mascarpone 491

Oreo zrobiło furorę swoim pojawieniem się na rynku!Czarne ciasteczka wypełnione delikatnym kremem zachwycają nie tylko dzieci , ale i dorosłych!Postanowiłam i ja je wykorzystać do

Ostra na Słodko
TORT KOKOSOWO-MALINOWY 788

RASPBERRY & COCONUT MASCARPONE CAKE Bardzo chciałam spróbować zrobić tego typu tort i wczoraj w końcu się odważyłam. Jest naprawdę prosty w wykonaniu i muszę powiedzieć, że przygotowanie jego było czystą przyjemnością. Ten sernik na zimno będzie idealny na zbliżające się walentynki, przyjęcie komunijne czy urodziny. Smak kokosowy można zamienić na waniliowy (zamiast likieru dodaj do masy 2 łyżeczki esencji

Przepisy Aleksandry
Czekoladowe makaroniki 261

białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 35 g kakao 115 g cukru pudru 150 g zmielonych migdałów Krem czekoladowy: 200 gram mascarpone 100 gram kremu Nutella Migdały, cukier puder i kakao umieściłam w malakserze i zmiksowałam do połączenia, następnie przesiałam przez sitko do miski. Dodałam 60 gram białek i wymieszałam do połączenia. W drugiej misce(...)dodaniu całego syropu białka miksuję na najwyższych obrotach miksera jeszcze przez 5 minut. Gotową bezę włoską należy dodać do masy migdałowej w trzech turach, dokładnie mieszając. Nie należy jednak mieszać masy zbyt długo, gdyż stanie się rzadka. Makaroniki piekłam na specjalnej macie silikonowej do pieczenia makaroników. Gotowe ciasto makaronikowe należy przełożyć do rękawa cukierniczego i trzymając rękaw prostopadle do blachy wyciskać

Mango Papaja
Kokosowe ptysie na oleju rzepakowym 117

nimi pachniało. Zastanawiałam się, czy nie pójść do cukierni i nie kupić sobie jednego dużego ptysia, ale miałam ochotę na takiego z bitą śmietaną, a nie z taką cukierniczą masą okropnie słodką. Zresztą uznałam, że samemu jeść nie daje tyle przyjemności, co jeść w towarzystwie. Wprawdzie nikt nie podzielał tej mojej wielkiej ochoty, ale gdy już upiekłam i przygotowałam(...)szklanki oleju rzepakowego; - 200 g mąki pszennej; - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia; - 1/2 łyżeczki cukru, szczypta soli; - 5 jajek Dodatkowo: - 0,5 l śmietany kremówki 36%; - 300 g mascarpone; - cukier puder do smaku i do posypania; - dużo ulubionych letnich owoców (u mnie czereśnie truskawki, brzoskwinie, itp.; Wykonanie: Mleko, wodę i olej rzepakowy zagotować w rondelku, dodać przesianą mąkę z proszkiem

dom-agi.pl
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 169

ciemnego kakao ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju 100 ml wody Krem agrestowy: ¾ litra czerwonego agrestu ½ szklanki wody ¾ szklanki cukru 700 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 listki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Poncz: ½ szklanki słodkiego naparu z czarnej herbaty 100 ml nalewki z czarnej porzeczki lub wiśni Dodatkowo: Słoiczek konfitury malinowej Maliny do dekoracji Róże(...)cukru, następnie dodać żółtka, ubić do otrzymania kremowej lśniącej pianki. Wlać całą ostudzoną mieszankę kakaową i wymieszać mikserem na minimalnych obrotach. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą dodać do masy i wymieszać szpatułką do połączenia tak, aby nie naruszyć struktury piany. Wylać ciasto do wyłożonej pergaminem - samo dno, tortownicy, boków nie natłuszczać. Piec około 40 minut w temp

Wanilia i Kardamon
Wielkanocne przepisy. Ponad 30 propozycji na ciasta i sałatki. 174

Rolada z masą makową Mazurek różany na kruchym cieście Szybka jabłkowa babka jogurtowa Waniliowy keks Ciasto pomarańczowe Babka z kokosem Strucla z białym serem i kruszonką Małe mazurki orzechowe Wielkanocne chlebki i zajączki do koszyczka Inne przepisy na ciasta znajdziecie tutaj (klik) Małe wypieki – babeczki do koszyczka, ciasteczka znajdziecie tutaj (klik) Polecam np. mini serniczki z mascarpone na ciasteczkowym

Słodkie okruszki
Kinder Country- szybkie ciasto bez pieczenia 154

przygotowałyśmy błyskawiczne ciasto Kinder country. Składniki: 350 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 250 g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki prażonej pszenicy + garść na wierzch Przygotowanie: Białe czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy. 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone, miksujemy na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypujemy prażoną pszenicę(...)śmietanę (150ml) ubijamy na sztywno, dolewając ostudzoną mleczną czekoladę. Mieszamy do połączenia składników. Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylewamy masę ciemną. Wierzch posypujemy garścią prażonej pszenicy, wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny

Życie zaczyna się w kuchni
TIRAMISU WANILIOWE 303

dodać serek mascarpone. Tortownicę o wymiarach 18,5 x 28 cm  wykładamy folią aluminiową (spód i boki). Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej kawie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy. Na biszkopty wykładamy połowę kremu waniliowego. Wyrównać. Następnie na kremie układamy kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie i przykryć resztą masy. Całość posypujemy

Ciastka - domowe słodkości
Bananowa chmurka 333

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kto ma ochotę na bananową chmurkę? Pyszne ciasto, na kruchym spodzie z dużą ilością bananów z lekką masą

Marta Gotuje
Lody bazyliowo limonkowe 183

serka mascarpone sok z 1/2 limonki  skórka otarta z limonki do podania  brzoskwinia - po 1/2 na porcję Przygotowanie 24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcją Liście bazylii, ksylitol + część jogurtu włożyć do blendera i zmiksować. Dodać resztę jogurtu, serek, sok i skórkę z limonki, zmiksować. Sprawdzić czy masa jest wystarczająco

Stare Gary
czekoladowe babeczki z jagodowym kremem 114

masy jajecznej powoli przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao, stopniowo dodając pianę z białek gdyż ciasto jest dość gęste.  Przelej równo do formy na muffiny wysmarowane wcześniej masłem. Piecz 190 stopniach 20-25 minut. Wystudź babeczki, w środku zrób dziurkę ( pisałam  kiedyś, że dziurkę zrobiłam drylownicą do wycinania gniazd z jabłek). opakowanie serka mascarpone 2 czubate łyżki

AZgotuj!
Tort czekoladowy z wiśniami 224

Robimy krem: mascarpone ucieramy z nutellą, na koniec dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy.1/3 ciasta odkładamy do dekoracji, a do reszty dodajemy wiśnie. Mieszamy. Krem odkładamy, by stężał.3. Przekładamy ciasto: dolny blat nasączamy syropem z wiśni, wierzch cienko smarujemy galaretką z czarnej porzeczki. Wykładamy część kremu. Przekładamy kolejnym blatem, nasączamy, smarujemy galaretką i znów kładziemy masę. Przykrywamy ostatnim blatem

Kuchnia domowa Ani
Torcik brownie z mascarpone i masłem orzechowym 215

Przepis na torcik, a raczej ciasto brownie, bo u mnie torcika to raczej nie przypominało, znalazłam na blogu Doroty z Moje wypieki. U mnie torcik nie

Zdrowa Kuchnia Sowy
Stefanka na herbatnikach – ciasto bez pieczenia 274

serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru kakao (do posypania)   I do dzieła 🙂 Mleko skondensowane wkładamy (z puszką, zamknięte) do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 2,5 godziny na wolnym ogniu. Studzimy. Robimy krem nr. 1 Do mleka dodajemy budyń oraz cukier. Zagotowujemy ciągle mieszając. Zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną czekoladą. Mieszamy, żeby się rozpuściła. Gdy masa wystygnie dodajemy

Niunioki
Rolada bezowa z jagodami 182

Masę bezową rozłożyć równo na  przygotowanej formie i piec 40 min.  Wyjąć z piekarnika, górę posypać cukrem pudrem i nałożyć na nią kawałek papieru do pieczenia tak aby przykrywał cały placek. Następnie energicznie przełożyć na drugą stronę. Zdjąć blachę i nie ściągając papieru pozostawić do ostygnięcia. Składniki  na krem : 330 ml śmietany 30% 250 g mascarpone

Kubki smaku
Pyszny deser z serkiem mascarpone, biszkoptami i malinami 155

250g serka mascarpone 2 jajka (włoży je do wrzątku na kilka sekund) 1 cukier wanilinowy Kilka biszkoptów (ja użyłam okrągłych) Herbata owocowa do nasączenia biszkoptów Maliny (troszkę białej i mlecznej czekolady do posypania deseru) Przygotowanie: Białka ubić na sztywną pianę, natomiast żółtka wymieszać dokładnie z serkiem i cukrem wanilinowym w innej miseczce. Następnie dodawać ubitą pianę do masy z żółtek

The Sweet Damsel
Armia Reniferow 105

masy przesiane wcześniej suche składniki - mąkę, proszek etc. oraz mleko  - Przygotujcie formę do babeczek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. - Nagrzać piekarnik do 180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) -  ja dałam 30%  - 250 g serka mascarpone

dlaSmaQ
Jak upiec dobry sernik? - czyli moje sernikowe porady 155

pół z mascarpone. 3. Co zrobić by sernik nie był suchy? Są dwie możliwości. Jedna z nich to położenie na dnie piekarnika blachy lub naczynia żaroodpornego z wodą, dzięki czemu sernik podczas pieczenia będzie ją "wdychał" i nie będzie suchy. Druga opcja to upieczenie sernika w kąpieli wodnej. Takie sernik należy jednak porządnie owinąć folią aluminiową, by masa serowa

Mania Wypiekania
Ciasto z maronów, czyli kasztany jadalne na talerzu 124

sera mascarpone 50 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Kasztany (cały kilogram: na ciasto i krem) nacinamy, robiąc krzyżyk na powierzchni każdego kasztana, gotujemy około 20-30 minut w posolonej wodzie. Po tym czasie obieramy ze skóry i przeciskamy przez praskę lub rozdrabniamy dokładnie blenderem lub mikserem. Jajka miksujemy z cukrem na białą masę. Dodajemy połowę masy

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto marchewkowe z nutką pomarańczy 149

typu mascarpone lub philadelphia 200 g śmietany kremówki ½   łyżeczki cynamonu 2 czubate łyżeczki cukru pudru Oraz: cukier puder do posypania Okrągłą tortownicę o średnicy 18 lub 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozgrzać piekarnik do 180°C.  Jajka roztrzepać z cukrem, dodać olej i delikatnie ubić trzepaczką. Pomarańczę wyszorować, zetrzeć z niej skórkę i dodać do masy. Mąkę

maniapieczenia