polewą czekoladową Lubię ciasta, które nie zajmują wiele czasu w kuchni, lubię takie z którego można wyczarować wiele innych ciast. Z ciasta marchewkowego możemy przygotować również tort marchewkowy, wystarczy przekroić go i dodać masę z serka mascarpone. Wszystkie suche składniki wymieszaj ze sobą, dodaj mokre składniki, wymieszaj wszystkie razem, na koniec dodaj marchewkę i wymieszaj razem z ciastem
KurnikowoTaki tort marzył mi się od dawna, ale na mojej liście wypieków do wypróbowania jest tyle rzeczy, że zawsze robiłam coś innego. Częściej już robiłam ciasto krówkę w klasycznej wersji ( klik po przepis) - na pewno jest z nią mniej pracy, ale też odrobinę gorzej się kroi. Wczoraj się jednak zmobilizowałam, przerobiłam ten przepis, dostosowałam i muszę przyznać, że wyszło bardzo(...)kąpieli wodnej masę krówkową i rozsmarować na krakersach. Przykryć drugą połową biszkoptu i go nasączyć. Schłodzić w lodówce przez 2 h. Następnie wyjąć tort z tortownicy, ułożyć na paterze i posmarować z wierzchu i boków masą śmietanową. Posypać startą czekoladą i ponownie schłodzić w lodówce (najlepiej przez całą
Słodkie inspiracjetort to już 2-3 blaty bezowe z cięższym kremem, np. na bazie bitej śmietany z serkiem mascarpone. Mój tort ma delikatny smak kawy dzięki smakowej masie kajmakowej, i delikatną dekorację z borówki amerykańskiej. Dla mnie zawsze wszystkie ciasta są zbyt słodkie, ale słodycz bezy nigdy mi nie przeszkadza, a nawet
To co kochamPyszny owocowy torcik z dodatkiem czekoladowych rurek i krokantu orzechowego. Nie wszyscy domownicy lubią torty z kremami maślanymi, więc zrobiłam z masą owocową. Torcik winogronowy Składniki: Biszkopt jajka-6 szt cukier
Kuchnia Danusiwszyscy, podane w trochę podrasowany sposób. Wyszło z tego pyszne ciasto z kremem. Myślę, że gdybym przełożyła murzynka dwa razy, to spokojnie mógłby pretendować do miana tortu :) Tradycyjny sposób wymaga odlania pół szklanki masy kakaowej na pierwszym etapie wykonania ciasta. Masą tą później polewa się gotowy deser. Ja nie odlewałam masy. Użyłam całości, ale w zamian odjęłam jedno jajko
Posadzone i zjedzoneMój pierwszy tort powstały z zafascynowania dziełami stworzonymi z masy cukrowej. Chociaż nie doskonały to ja byłam z siebie bardzo dumna a uśmiech na twarzy solenizantki nakręcił mnie do podjęcia kolejnych tortowych prób, o których w kolejnych postach
Maślane ciasteczkoTort "Spiderman" Tort dla wielbiciela Spidermana :) w całości pokryty masą z pianek marshmallow, przełożony kremem czekoladowym oraz (zamiast owoców) drażetkami mlecznymi
Słodka Kraina Wypiekówbiszkopt, nawilżamy go ponczem ,następnie na środek wylewamy połowę masy cytrynowej i przykrywamy drugim biszkoptem. Biszkopt delikatnie dociskamy do masy. Drugi biszkopt też nawilżamy ponczem. Pozostałą masę wylewamy na biszkopt i wyrównujemy łopatką. Tort odstawiamy do lodówki na ok. 1-2 godziny . Po tym czasie wyjmujemy tort z lodówki, posypujemy wierzch cukrem trzcinowym i delikatnie opalamy palnikiem gazowym (karmelizujemy cukier
w mojej kuchnizaznaczamy jednak, że to ile będziemy czekać na muffinki często uzależnione jest od piekarnika!)Babeczki są przepyszne! Życzymy smacznego :)! Jeżeli nie wiesz jak zrobić "białą" masę cukrową, której używa się do dekoracji tortów napisz do nas maila (znajdziesz go w zakładce KONTAKT) podamy Ci przepis :) P.S.WeAreCrazy
WeAreCrazyJeden z ostatnich moich tortów ... ... na Chrzest Święty. Różowe okrycie z masy cukrowej i śpiącym pod kocykiem bobasem :) Wnętrze skrywało zatopione w galaretce truskawki i malinową masę Polecam
Malinowa Kawiarenkaborówek. Tort jest lekki i orzeźwiający. Zasmakuje zarówno małym, jak i dużym smakoszom. SKŁADNIKI: Biszkopt jasny: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 1 kopiasta szklanka mąki, 6 łyżek oleju, ½ łyżki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Biszkopt ciemny: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 4 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyżki octu, 1,5 łyżki kakao, Masa truskawkowa(...)Mieszam. 5. Na biszkopt jasny wykładam połowę masy z owocami. Przykrywam biszkoptem ciemnym. Na biszkopt ciemny wykładam drugą część masy z owocami. Przykrywam biszkoptem jasnym. Masą truskawkową bez owoców smaruję boki i wierzch tortu oraz dekoruję brzegi. Płatki migdałowe prażę na suchej patelni. Studzę. Płatkami obsypuję boki tortu. Wierzch tortu dekoruję świeżymi kwiatami oraz owocami. Gotowy tort wstawiam na godzinę
Tradycyjna kuchnia Kasiprzystrojony świeżymi owocami i delikatnym, roślinnym wzorkiem z bitej śmietany, zachwyci nie jedną osobę. Stanowi świetną alternatywę dla dosyć ciężkich, bardzo słodkich torów z masy lukrowej. Na przyjęcie weselne 30 osobowe radzę przygotować dwupiętrowy tort odpowiednio o średnicach 25-26cm i 20-21cm (zdjęcie na samym końcu). Więcej ślubnych inspiracji odkryjecie na stronie „ Westwing Home & Living(...)pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodać połowę cukru i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. 4. Żółtka utrzeć z resztą cukru na jasną, kremową masę. Dodać je do ubitych białek razem z aromatami i delikatnie wymieszać łyżką. Dodać skórkę cytrynową
Mała Cukierenkaprzystrojony świeżymi owocami i delikatnym, roślinnym wzorkiem z bitej śmietany, zachwyci nie jedną osobę. Stanowi świetną alternatywę dla dosyć ciężkich, bardzo słodkich torów z masy lukrowej. Na przyjęcie weselne 30 osobowe radzę przygotować dwupiętrowy tort odpowiednio o średnicach 25-26cm i 20-21cm (zdjęcie na samym końcu). Więcej ślubnych inspiracji odkryjecie na stronie „ Westwing Home & Living(...)pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodać połowę cukru i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. 4. Żółtka utrzeć z resztą cukru na jasną, kremową masę. Dodać je do ubitych białek razem z aromatami i delikatnie wymieszać łyżką. Dodać skórkę cytrynową
Mała CukierenkaŻałujemy za nasze grzeszki, pokutę przyjęłyśmy i już nam się przyjemnie robi na myśl, że zrobimy go znów (i, że znów go zjemy). No to co, to... zapraszamy! Tort z okazji... dobrego tortu.SKŁADNIKI I WYKONANIE:1. Biszkopty:- 3 blaty: 2 kokosowe, 1 budyniowy -Składniki:- 6 białek,- 12 dag cukru pudru (1/2 szklanki),- 6 dag mąki (3 łyżki)- proszek(...)zrobić ZA MAŁY torcik. Usiadłyśmy więc i myślimy - ten tort był bez okazji, więc teraz wypadałoby zrobić kolejny z okazji... dobrego tortu nr 1. :) Z tego miejsca pozdrawiamy Was ubabrane masą (nie, nie, wcale nie podjadamy! No skąd!!).Jednak najlepszy przepis na coś dobrego to posłuchać własnego organizmu. Miałyśmy ochotę na takie połączenie, receptura zrodziła się w głowie
Wypisz WymalujSposób przygotowania: Zagotować mleko z wodą. Kaszę zalać wrzątkiem, gotować w mleku z wodą aż do wchłonięcia płynu. Ostudzoną kaszę zblednować z kakao na gładką masę. Jeżeli chcemy aby krem nadawał się do tortu trzeba go dać do lodówki na przynajmniej 1.5h. Smacznego
madamekuchnia.wordpress.com