Pomysł na nieco inną formę podania naleśników - tort naleśnikowy, czyli kakaowe naleśniki przełożone masą serową. Całość polana polewą czekoladową i ozdobiona wiórkami kokosowymi 😋 Poniższy torcik naleśnikowy świetnie smakuje podany na ciepło jak i na zimno. Składniki na porcję dla 6 osób: kakaowe naleśniki 12 sztuk naleśników (przepis na naleśniki, np. TUTAJ + do ciasta należy wsypać
UgotowaćDziś coś w jesiennym temacie;) Lubię jesień za to, że daje nam tyle cudownych zapachów, widoków i smaków. Nieustannie kojarzy mi się z nią smak korzennych
Domowe ciastanajlepsza i najprostsza do zrobienia polewa czekoladowa ! Tylko trzy składniki i pięć minut szykowania. Zawsze wychodzi i super smakuje. Polewa idealna na torty, ciasta, babeczki czy też jako masa do tart. - 3 składniki w tych samych proporcjach - proste i szybkie wykonanie - super uniwersalna, gęsta polewa
AniaGotuje.plMoja mamcia od koleżanek z pracy przynosi coraz to inne przepisy na słodkości! Ostatnio nawet śmiała się do mnie, że powinnam Jej zrobić osobny dział na
Ostra na Słodkogładki lśniący krem. Odstawiamy do wystudzenia, aż lekko stężeje. Gotowym jeszcze płynnym kremem możemy polewać ciasta, torty. Aby uzyskać krem czekoladowy do przełożenia ciasta lub tortu schłodzony krem ubijamy na puszystą masę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Domowy Smak JedzeniaKruche ciasto z masą maślano-migdałową, oraz z soczystymi morelami i borówkami. Ciasto pachnące ciepłym sierpniowym słońcem :) ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g mąki jasnej
Mienta blogNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
Korniszonkiczekolady Śmietanę podgrzewamy ,lekko , roztapiamy w niej kawałki białej czekolady i odstawiamy do ostygnięcia ,a następnie do lodówki do schłodzenia na około 2 godziny.Po tym czasie masę ubijamy na mus.Dekorujemy nim wierzch tortu i układamy na nim dowolne owoce.Przechowujemy w lodówce
Ladylaura.Uwielbiam takie desery: połączenie mocno słodkich mas z orzeźwiającymi galaretkami. Już jakiś czas zabieram się za przygotowanie tego tortu. Święta przyspieszyły ten pomysł. Składniki na tortownicę 26 cm Składniki na masę: ½ kg masła 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka 8 żółtek jaja 1 budyń waniliowy 4 kolorowe galaretki 3 łyżki kakao 1 biała czekolada deserowa 1 gorzka czekolada
Tradycyjna KuchniaPyszny, dobrze naponczowany rozgrzewającymi napojami ( wg upodobań klienta), przełożony masą maślaną z dodatkami:) A może tort nie okrągły i nie prostokątny, ale np. sześciokątny? Kto powiedział, że to ma być klasyczny kształt??? Nie sugeruj się proszę dekoracją, bo to było robione na szybko dla celów domowych
In my kitchenPrzedstawię po kolei kilka moich dzieł - jeśli mogę tak to określić :)"DZWONECZEK" - tort piętrowy, dekorowany opłatkiem i śmietaną. Masa śmietankowa i owocowa. "OWOCOWY" - torcik z dekoracją owocową i rurkami waflowymi. Środek - czekoladowo-śmietankowy
kolorowotorcikowoBajeczny torcik Oto moje najnowsze dzieło. Tort iście dziewczęcy i mocno wiosenny. Masa plastyczna wyszła idealnie, dlatego podaję przepis, może ktoś skorzysta:Masa cukrowa plastyczna:70ml wody, 4 łyżeczki żelatyny, 10 dag glukozy, ok. 80dag cukru pudruWodę zagotować, rozpuścić w niej żelatynę. Dodać glukozę i dokładnie rozprowadzić. Potem dosypać trochę cukru, wymieszać. Na blat wsypać nieco cukru pudru, wyłożyć masę
kolorowotorcikowoDziś kolejny tort z bajkową postacią Tym razem na tapecie Myszka Minnie. Tort śmietanowy . A dekoracja wykonana z masy cukrowej w połączeniu z gorzką czekoladą. Polecam
Malinowa Kawiarenkapomożemy pokazując dalszą część zeszłorocznego wypieku o uroczej nazwie " pupcia zająca ". W tym roku jesteśmy level wyżej i zając wyszedł z norki pokazując swój łepek ;) Mimo iż tort wygląda na dość pracochłonny to gorąco zachęcamy do zmierzenia się z nim bo efekt jest niezapomniany! :) Składniki: Biszkopt (tortownica śr: 18 cm + 2 muffinki) -4 duże jajka -50g mąki kukurydzianej(...)wiórkami. Pokruszonymi kakaowymi muffinkami uformować „ziemie” wokół głowy zająca oraz przykryć krem między blatami. kliknij aby powiększyć ZIELONY KREM TRAWA Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Przełożyć krem do szprycy i udekorować wokół tortu tworząc trawkę. (Krem po pewnym czasie ciemnieje, więc trzeba go podawać od razu) Teraz można udekorować zająca niezbędnymi uszami i oczami a także uroczymi grzybkami
Candy PandasWlewając żelatynę do malinowej masy należy robić to małymi porcjami jednocześnie miksując, w ten sposób nie powstaną „żelatynowe skrzepy”. Masę wstawić na chwilę do lodówki , aby troszkę stężała, ale tylko na kilka minut! Wykończenie tortu Biszkopt przekroić na 3 lub 4 blaty, pierwszy blat położyć na paterze, posmarować częścią kremu , czynność powtórzyć do ostatniego blatu(...)agarem. Wlewając żelatynę do malinowej masy należy robić to małymi porcjami jednocześnie miksując, w ten sposób nie powstaną „żelatynowe skrzepy”. Masę wstawić na chwilę do lodówki , aby troszkę stężała, ale tylko na kilka minut! Wykończenie tortu Biszkopt przekroić na 3 lub 4 blaty, pierwszy blat położyć na paterze, posmarować częścią kremu , czynność powtórzyć do ostatniego blatu. Zostawić trochę
SprawdzonaKuchnia.pl