Kakaowo-migdłowy krem jaglany…

Kakaowo-migdłowy krem jaglany…

Kakaowo-migdłowy krem jaglany…

Przepis na : deser

To szybki krem który może zrobić każdy, genialnie nadaje się jako krem do przełożenia tortów ale też jako deser, cudowny na zimno i na ciepło. Składniki: (2-3 os.) 150g suchej kaszy jaglanej 200 ml mleka migdałowego 400 ml wody 2 łyżeczki kakao 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie)   Sposób przygotowania: Zagotować mleko z wodą. Kaszę zalać wrzątkiem, gotować w mleku z wodą aż do wchłonięcia płynu. Ostudzoną kaszę zblednować z kakao na gładką masę. Jeżeli chcemy aby krem nadawał się do tortu trzeba go dać do lodów... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu madamekuchnia.wordpress.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.