masa cukrowa - 1344 przepisów (strona:26/90)

Babeczki Rudolf 261

Rudolf   Przyczepiamy na środek okrągłe ciasteczko lub pierniczek jako pyszczek. Kremem lub lukrem doczepiamy nos z czerwonego M&Msa, Lentilki lub innego cukierka. Oczy możemy zrobić z masy cukrowej, czekoladowych dropsów lub rodzynek w czekoladzie. Na koniec wbijamy w krem rogi ze słonych precelków. Babeczki Rudolf Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciasteczkowe potwory 237

przekładamy krem do worka cukierniczego lub szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki Zaczynając od zewnętrznej krawędzi wyciskamy małe różyczki tak długo aż przykryjemy całą babeczkę. Oczy możemy zrobić z masy cukrowej lub białych draży z czekoladowymi kropkami na środku. Większe pierniki wkładamy do nacięcia w babeczce mniejsze możemy przykleić bezpośrednio na krem w okolicy buzi. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Walentynkowe Double Chocolate 132

naczyniu do fondue i odstawiamy, żeby nieco ostygła – nie może być gorąca, ale ciągle musi być płynna. Masło miksujemy i dodajemy po łyżce zimny budyń i rozpuszczoną czekoladę. Masę cukrową ugniatamy chwilę w dłoniach, żeby zmiękła, wałkujemy na cienki placek i wycinamy serduszka. Przestudzone babeczki dekorujemy kremem, serduszkami i cukrowymi koralikami. Smacznego!   ciastkożercy

Ciastkozercy
Babeczkowy bukiet na Dzień Kobiet 134

lepiej, żeby była zanurzona w cieście). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie kremu budyniowego i ozdób z masy cukrowej. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć

Ciastkozercy
Ciasto marchewkowe 4807

jest upieczone drewnianym patyczkiem - nie powinno być na nim surowego ciasta. Gotowe ciasto można podawać posypane cukrem pudrem lub z dodatkiem lukru (np. takiego ). Ja udekorowałam swoje marchewkami z masy cukrowej. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Mazurek z owocami 154

warstwą postępujemy tak samo nakładając pokrojonego na kawałki ananasa, na trzecią warstwę nakładamy dżem. Górę mazurka także nasączamy ponczem, nakładamy krem i wyrównujemy nożem lub szpatułką. Przygotowujemy ozdoby z masy cukrowej i rozpuszczamy czekoladę. Po przestudzeniu nakładamy czekoladę na mazurka, wyrównujemy i dekorujemy. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Babeczka Minnie 129

środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Z czarnej masy cukrowej wycinamy okrągłe kółka na uszy - po dwa na każdą babeczkę, z różowej robimy kokardki. Krem przygotowujemy według przepisu , dodajemy kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego, przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego

Ciastkozercy
Babeczki z poziomkami 203

wysypanych bułką tartą. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Pieczemy 20-25 minut. Jeśli ma się dostatecznie dużo czasu (i ochoty) w trakcie pieczenia babeczek można przygotować ozdoby z masy cukrowej - ja zdecydowałam się na małe kwiatki poziomek. Gotowe babeczki wyciągamy z foremek i odstawiamy do przestudzenia. Poziomki miksujemy na mus i mieszamy dokładnie z serkiem i cukrem. Można też

Ciastkozercy
Pamiątki z wakacji 127

dobrze znany w Polsce produkt, jedyne, co mnie zaskoczyło, to fakt, że Holendrzy najwyraźniej jedzą ją na kanapkach, w związku z czym sprzedawana jest w bardzo dużych opakowaniach. Zestaw mas cukrowych i posypek do dekoracji trafił do koszyka chyba głównie dlatego, że był ładnie zapakowany. Może to nie jest zbyt rozsądny powód, żeby wieźć je taki kawał drogi... nazwijmy

Ciastkozercy
Misiowe babeczki 186

przestudzonych babeczkach (ważne, żeby były zupełnie zimne - w przeciwnym razie rozpuszczą krem). Z czekolady plastycznej kulamy kulki na buzie, nosy i uszy misiów. Dla części misiów oczy zrobiłam z masy cukrowej, ponieważ łatwiej to zrobić niż z czekolady. Zdjęcie misia z czekoladowymi oczami zamieszczam poniżej. ... i wersja w całości czekoladowa. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Pianki Frankenstein 181

składników) Do lukru dodajemy kilka kropel zielonego barwnika spożywczego i dokładnie mieszamy. Pianki nabijamy na patyczki do lizaków. Zamaczamy w lukrze i wyrównujemy za pomocą noża do masła. Z masy cukrowej formujemy oczka i przyczepiamy na lukier zanim zastygnie. Rozpuszczamy czekoladę i trzymając za patyczek zanurzamy czubek pianki. Zanim zastygnie przyczepiamy czekoladowe cukiereczki. Kiedy lukier jest już zupełnie suchy malujemy

Ciastkozercy
Halloweenowe Muffinki 214

minut ( zaznaczamy jednak, że to ile będziemy czekać na muffinki często uzależnione jest od piekarnika !) Babeczki są przepyszne! Życzymy smacznego :)! Jeżeli nie wiesz jak zrobić  "białą" masę cukrową, której używa się do dekoracji tortów napisz do nas maila (znajdziesz go w zakładce KONTAKT) podamy Ci przepis :)  P.S.WeAreCrazy

WeAreCrazy
Tort Wózek 277

szerokość jak podstawa Przecinamy w połowie tak jak w 5 punkcie Powstały na dwie części - jedną możemy skonsumować :) Drugą część kładziemy na podstawie Wszystko smarujemy kremem , lukrem lub obkładamy masą cukrową - dekorujemy - koła można zrobić z delicji

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję