masa cukrowa - 1344 przepisów (strona:23/90)

Tort Minionek 189

Pierwszy raz robiłam tort dekorowany masą cukrową, wyszedł jak dziecku w przedszkolu, ale się spodobał :) Za wszelkie rady dziękuję Marcie R-K, bezsprzecznej mistrzyni dekoracji tortów :) Składniki: biszkopt: 5 jajek 3/4 … Czytaj dalej Tort Minionek

czarrna od kuchni
Sweet Targi w Katowicach 2016 160

podpytać sympatycznych dostawców o różne słodkie ciekawostki. Odbywały się także konkursy: „Mistrzostwa Śląska Cukierników” i eliminacje do mistrzostw Polski Barista 2016. Na niektórych stanowiskach odbywały się pokazy z masą cukrową. Można było skosztować smakołyków i dużo się dowiedzieć o nowych trendach w produkcji cukierniczej. Swoje stanowiska miały również czasopisma cukiernicze i można było dostać ich najnowsze numery. Udało mi się

Mała Cukierenka
Maślane ciasteczka. Kruche ciastka do dekorowania 1277

blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 20 min. w piekarniku z funkcją grzania góra-dół w temp. 180 st. C. Idealne ciasteczka  do dekorowania lukrem królewskim lub masą cukrową

Maślane ciasteczko
Bezglutenowe babeczki na Dzień Kobiet 183

Kochani, dziś mam dla Was piękne babeczki na mące bezglutenowej. Doskonałe dla alergików, świetnie sprawdzą się jako słodkie małe co nie co podczas naszego kobiecego święta. Ozdobione kwiatami z masy cukrowej wyglądają jak słodki bukiecik. Potrzebne nam: - 200 g mąki bezglutenowej - 2 jajka - 60 g cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 120 ml oleju - 50 ml likieru kokosowego (opcjonalnie) Krem

W poszukiwaniu inspiracji
Babeczki waniliowe z kremem waniliowym 233

razy wciąż miksując Nasz krem ok. 3-5 minut. Krem jest od razu gotowy do dekorowania.  Ja moje babeczki udekorowałam jeszcze słodkimi, kolorowymi kuleczkami i zwierzątkami z masy cukrowej, ale oczywiście pomysłowość dowolna. A Wy jak udekorowaliście swoje babeczki

cookpl
baranek wielkanocny 116

piec około pół godziny, sprawdzając drewnianym patyczkiem.  Po upieczeniu baranka pozostawić w formie na kilka minut a następnie delikatnie wyjąć rozpinając foremkę. Wierzch można polukrować, ozdobić masą cukrową, czekoladą lub tylko posypać cukrem pudrem.  Na rynku dostępne są już przeróżne foremki z różnymi postaciami baranka. Taka foremka nie jest bardzo droga i  warto w nią zainwestować pomimo

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
tort ze Świnką Peppą 107

kremem na bazie lemon curdu. Do zrobienia nadzienia truskawkowego użyłam domowej własnej roboty konfitury z całymi truskawkami, a same truskawki zatopiłam w kremie cytrynowym dla przełamania smaków. Wierzch ozdobiłam masą cukrową

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Malinowy torcik urodzinowy 114

Torcik zrobiony dawno temu na urodziny Zosi. Ładny, smaczny i przede wszystkim kolorowy - więc na czteroletniej dziewczynki po prostu idealny. Nie podobają mi się torty z masy cukrowej - może są pięknie - ale jakoś taki domowy tort - w całości jadalny jest dla mnie numerem jeden! Składniki : * biszkopt z tego przepisu jest najlepszy   * litr śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * słoiczek dżemu

Magiczne Życie Marty
Ciasto Góra Lodowa 246

cukru, 1 paczka okrągłych biszkoptów   Wykonanie: Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy pojedynczo żółtka. Mąkę przesiewamy razem z kakao i proszkiem do pieczenia, stopniowo dodajmy do masy jajeczno- cukrowej. Gotową masę przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej masłem. Pieczemy ok. 30 min. w 180C. Po wystudzeniu biszkopt przekrajamy na dwa blaty.   Krem I : Odlewamy

Passion of Cooking
Placek toskański 155

skórkę, a sok wyciskamy. W garnku o szerokim dnie podgrzewamy cukier na małym ogniu, aż do całkowitego rozpuszczenia, dodajemy skórkę z pomarańczy i mieszamy łyżką drewniana tak długo, aż masa cukrowa nabierze jasno brązowego koloru. Garnek ściągamy z ognia, dodajemy bakalie z przyprawami, wlewamy sok z pomarańczy i całość mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę mieszamy za pomocą łyżki. Formułujemy kulę

Moniki Smakołyki
Najlepsze foremki do ciastek 167

przetestowanie ich ;) Przyznam Wam, że sama byłam zaskoczona niektórymi foremkami, pieczątkami... -  w mojej opinii wybrałam dla Was te najlepsze !  P.S Załączyłam Wam także świąteczne gotowce z masy cukrowej, którymi w piękny sposób możecie ozdobić babeczki lub ciasto...   Ikea formy

dlaSmaQ
Torcik z torebką 119

Mój pierwszy tort powstały z zafascynowania dziełami stworzonymi z masy cukrowej. Chociaż nie doskonały to ja byłam z siebie bardzo dumna a uśmiech na twarzy solenizantki nakręcił mnie do podjęcia kolejnych tortowych prób, o których w kolejnych postach

Maślane ciasteczko
TORT STRACIATELLA Z MALINAMI W GALARETCE 153

Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę,po tym czasie próbujemy delikatnie ten papier oderwać. Górę tortu udekorowałam śmietaną bez czekolady wyciskając przez dekorator z gwiazdką. Serduszka zrobione z masy cukrowej. https://www.youtube.com/watch?v=L-RM7JyToew Można sobie obejrzeć filmik dla większej jasności

Niespełnione zdolności kulinarne
Garden party w domu – zaczarowany ogród w sercu miasta 155

ponczem herbaciano-cytrynowo-rumowym, przełożony kremem śmietankowym i waniliowym ze świeżymi owocami.   Naked cake to takie ‘uczciwe gotowanie’ – wszyscy widzą co zrobiłeś i co jedzą, nie ma słodkiej cukrowej masy, wymyślnych polew czy miliona ozdób. A najlepsze w nim jest to, że potrzebne blaty ciasta można upiec wcześniej i zamrozić – wyciągnąć z zamrażalnika do lodówki dzień przed podaniem

Karo in the Kitchen
Tort z kremem waniliowym i jagodami 133

części i pierwszą z nich smarujemy biszkopt, na to resztę jagód i kolejną porcję kremu. Pozostały krem wykorzystujemy do posmarowania wierzchu i boków ciasta. Tort ozdabiamy za pomocą tej masy cukrowej , sezonowymi owocami, lub startą czekoladą

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania