owocowy, prostokątny, z monster high. Upiekłam więc sprawdzony wielokrotnie już biszkopt z malinową frużeliną i kremem z mascarpone - robiłam go już wiele razy, zawsze wszystkim smakuje:) Do dekoracji przygotowałam masę cukrową , barwioną na różowy i czarny kolor. Gotowy tort pokryłam za pomocą pędzelka srebrnym, błyszczącym barwnikiem. Torcik prezentuje się
6niebodzień lalę, którą wsadziłam do środka - od pasa w dół zabezpieczyłam ją folią spożywczą. Fo zjedzeniu torcika lalka po umyciu nadaje się ponownie do zabawy. Do ozdobienia tortu użyłam masy cukrowej, przygotowanej własnoręcznie wg tego przepisu, białej i barwionej na niebiesko (w dwóch odcieniach). Dodatkową ozdobę stanowią opłatkowe śnieżynki, biało-niebieski maczek cukrowy i cukrowe perełki. Całość za pomocą pędzelka
6niebozamówienia? Ja swój otrzymałam następnego dnia! Wałek jest doskonałej jakości - wykonany z drewna bukowego, a laserowy grawer idealnie odciska wzór nie tylko na ciastkach, ale również na glinie i masie cukrowej. Myślę, że cudownie jest komuś podarować, albo i samemu dostać pyszne ciasteczka - ozdobione autorskim napisem
Di gotujemiędzy czasie zblenduj olej z cukrem na puszystą masę, a mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą przesiej, najlepiej ze dwa razy. W dużej misce zmiksuj razem mąkę, masę cukrową i mleko z octem. Jeżeli chcesz mieć czekoladowy cały tort to dodaj w tym momencie kakao/karob, lub taak jak ja podziel ciasto na połowę i do części dodaj kakao
greenscarfPierwszy raz robiłam tort dekorowany masą cukrową, wyszedł jak dziecku w przedszkolu, ale się spodobał :) Za wszelkie rady dziękuję Marcie R-K, bezsprzecznej mistrzyni dekoracji tortów :) Składniki: biszkopt: 5 jajek 3/4 … Czytaj dalej Tort Minionek
czarrna od kuchnipodpytać sympatycznych dostawców o różne słodkie ciekawostki. Odbywały się także konkursy: „Mistrzostwa Śląska Cukierników” i eliminacje do mistrzostw Polski Barista 2016. Na niektórych stanowiskach odbywały się pokazy z masą cukrową. Można było skosztować smakołyków i dużo się dowiedzieć o nowych trendach w produkcji cukierniczej. Swoje stanowiska miały również czasopisma cukiernicze i można było dostać ich najnowsze numery. Udało mi się
Mała Cukierenkablachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 20 min. w piekarniku z funkcją grzania góra-dół w temp. 180 st. C. Idealne ciasteczka do dekorowania lukrem królewskim lub masą cukrową
Maślane ciasteczkoKochani, dziś mam dla Was piękne babeczki na mące bezglutenowej. Doskonałe dla alergików, świetnie sprawdzą się jako słodkie małe co nie co podczas naszego kobiecego święta. Ozdobione kwiatami z masy cukrowej wyglądają jak słodki bukiecik. Potrzebne nam: - 200 g mąki bezglutenowej - 2 jajka - 60 g cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 120 ml oleju - 50 ml likieru kokosowego (opcjonalnie) Krem
W poszukiwaniu inspiracjirazy wciąż miksując Nasz krem ok. 3-5 minut. Krem jest od razu gotowy do dekorowania. Ja moje babeczki udekorowałam jeszcze słodkimi, kolorowymi kuleczkami i zwierzątkami z masy cukrowej, ale oczywiście pomysłowość dowolna. A Wy jak udekorowaliście swoje babeczki
cookplpiec około pół godziny, sprawdzając drewnianym patyczkiem. Po upieczeniu baranka pozostawić w formie na kilka minut a następnie delikatnie wyjąć rozpinając foremkę. Wierzch można polukrować, ozdobić masą cukrową, czekoladą lub tylko posypać cukrem pudrem. Na rynku dostępne są już przeróżne foremki z różnymi postaciami baranka. Taka foremka nie jest bardzo droga i warto w nią zainwestować pomimo
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakremem na bazie lemon curdu. Do zrobienia nadzienia truskawkowego użyłam domowej własnej roboty konfitury z całymi truskawkami, a same truskawki zatopiłam w kremie cytrynowym dla przełamania smaków. Wierzch ozdobiłam masą cukrową
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaTorcik zrobiony dawno temu na urodziny Zosi. Ładny, smaczny i przede wszystkim kolorowy - więc na czteroletniej dziewczynki po prostu idealny. Nie podobają mi się torty z masy cukrowej - może są pięknie - ale jakoś taki domowy tort - w całości jadalny jest dla mnie numerem jeden! Składniki : * biszkopt z tego przepisu jest najlepszy * litr śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * słoiczek dżemu
Magiczne Życie Martycukru, 1 paczka okrągłych biszkoptów Wykonanie: Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy pojedynczo żółtka. Mąkę przesiewamy razem z kakao i proszkiem do pieczenia, stopniowo dodajmy do masy jajeczno- cukrowej. Gotową masę przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej masłem. Pieczemy ok. 30 min. w 180C. Po wystudzeniu biszkopt przekrajamy na dwa blaty. Krem I : Odlewamy
Passion of Cookingskórkę, a sok wyciskamy. W garnku o szerokim dnie podgrzewamy cukier na małym ogniu, aż do całkowitego rozpuszczenia, dodajemy skórkę z pomarańczy i mieszamy łyżką drewniana tak długo, aż masa cukrowa nabierze jasno brązowego koloru. Garnek ściągamy z ognia, dodajemy bakalie z przyprawami, wlewamy sok z pomarańczy i całość mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę mieszamy za pomocą łyżki. Formułujemy kulę
Moniki Smakołykiprzetestowanie ich ;) Przyznam Wam, że sama byłam zaskoczona niektórymi foremkami, pieczątkami... - w mojej opinii wybrałam dla Was te najlepsze ! P.S Załączyłam Wam także świąteczne gotowce z masy cukrowej, którymi w piękny sposób możecie ozdobić babeczki lub ciasto... Ikea formy
dlaSmaQ