masa cukrowa - 1344 przepisów (strona:29/90)

Tort myszka Miki 265

Tort urodzinowy dla małego Maksia, fana myszki Miki. Składniki Biszkopt x 3 ( 21 cm ) 3 x 2 jajka 3 x 2/3 szkl mąki 3 x 1/3

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort "Mia i Ja" 262

Bardzo kolorowy torcik urodzinowy dla Madzi :)      

Maślane ciasteczko
Tort komunijny okrągły 242

Moja kolejna propozycja skromnego tortu komunijnego z czekoladowo- śmietanowym wnętrzem. Składniki Biszkopt jasny 2 szt ( tortownica 24 cm) 2x 3 jajka 2x 3/4 szkl mąki 2x

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort komunijny kwadratowy 293

Wielkimi krokami zbliża się sezon komunijny. To moja propozycja skromnego, kwadratowego tortu z malinowo- czekoladowym wnętrzem. Biszkopt 3 szt ( 21 x 21) 3x 3 jajka 3x

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort na Chrzest św. 210

Pierwszy raz robiłam tort na tak ważną uroczystość :) Oto efekt.

Maślane ciasteczko
Tort "Kraina Lodu". FROZEN 229

Prezent dla Zuzi :) Niebieskie biszkopty przełożone kremem Milky way. Być może będzie inspiracją dla kogoś :)      

Maślane ciasteczko
Muffiny- kto im się oprze? 185

wysokości papierka) Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180' C. Piekę około 20- 24 minut. Gdy wystygną udekorować wedle własnego pomysłu.  Propozycja podania: Posmarowałam moje babeczki masą kajmakową i posypałam cukrowymi ozdobami. Ja swoją masę podzieliłam na pół. Do jednej z nich dodałam 2 kopiate łyżki kakao. Babeczki dzięki temu wyszły pysznie aromatyczne i adekwatnie ciemniejsze. Smacznego

Tagebuch po polsku
Tort- niespodzianka na Dzień Nauczyciela 294

Tort był prezentem dla pań przedszkolanek. Motyw ołówków pojawił się również przy bukietach jako symbol. Niespodzianka była wielkim zaskoczeniem i osłodą tego święta. Składniki Biszkopt 3

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort traktor 240

Tort z nutą ajerkoniaku na specjalnie zamówienie dla męża rolnika. Bardzo duży, bardzo pracochłonny ale również bardzo smaczny. Składniki Biszkopt 5 szt ( 25×40 cm

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Fantazyjne bajaderki 158

Wspaniały pomysł na wykorzystanie okrawków biszkoptu, połamanych herbatników itp. Podczas robienia tortów, szczególnie tych „rzeźbionych”, pozostaje mnóstwo okrawków z biszkoptów. Zawsze szkoda mi je

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort gitara 229

Tort był niespodzianką urodzinową dla mojego brata. Kakaowe biszkopty przełożone czekoladowym kremem z dodatkiem bananów. Bardzo smaczny i efektowny prezent. Składniki Biszkopt 3 sztuki (25 x

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Keks migdałowy z białą czekoladą i masą marcepanową 222

dziś pokażę przygotowałam na bazie babki migdałowej z Asi z Kwestii smaku . Zrezygnowałam z dużej ilości cukru, dodałam mnóstwo suszonych owoców, a zamiast polewy z białej czekolady.Wypiek pokryłam masą marcepanową i cukrowym ozdobami. I tak, z babki wielkanocnej powstał bożonarodzeniowy keks z marcepanem. Składniki: 130 g białej czekolady, połamanej na kosteczki 80 g masła, pokrojonego w kostkę 3 jajka(...)pomarańczy 100 g posiekanych śliwek kalifornijskich 100 g posiekanych suszonych moreli 50 g rodzynek 50 g suszonej żurawiny 50 g suszonych czereśni Do dekoracji: masa marcepanowa, biały lukier na bazie białka, złote cukrowe kuleczki i białe cukrowe gwiazdki Posiekane bakalie namoczyć w wódce korzennej lub miodzie pitnym na minimum 2 godziny. Piekarnik nagrzać do 180 o C. Do miseczki

Czerwień i błękit
Moelleux au chocolat 1652

przestygnięcia. W międzyczasie przy pomocy miksera, ucieramy jajka, żółtka oraz cukier na puszystą masę. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Kokilki smarujemy masłem i lekko oprószamy kakao. Do utartej masy jajeczno-cukrowej wlewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem. Nad masą przesiewamy mąkę i całość dokładnie mieszamy. Powstały czekoladowy mus przelewamy w równych porcjach do kokilek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy

W mojej holenderskiej kuchni
Fondant z sosem malinowym i lodami 159

kąpieli wodnej (tak jest najszybciej i najłatwiej). Gdy już wszystko się rozpuści, odstawiamy na moment masę czekoladą do wystygnięcia. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Do masy czekoladowo-maślano-cukrowej dodajemy przesianą mąkę. Dokładnie mieszamy. Dodajemy żółtka (masa musi być już dość chłodna bo inaczej otrzymamy jajecznicę). Gdy uzyskamy gładki krem powoli możemy dodawać białka-najpierw 1/3 białek mieszamy

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania