masa cukrowa - 1344 przepisów (strona:24/90)

Elegancki tort imieninowy 219

tytule torcik wykonałam na imieniny mojej Mamuśki ;) Prosty torcik o smaku cappuccino z ganache i masą cukrową. Boczna dekoracja wykonana lukrem królewskim

Pudełko rozmaitości
Tarta z truskawkami, mascarpone i nutellą 300

świeżych truskawek. Czekoladę stopić na parze, przestudzić.  Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodać serek mascarpone, przestudzoną czekoladę oraz likier jajeczny. Krótko zmiksować.  Rozsmarować na masie cukrowej. Na wierzchu rozłożyć pokrojone w ćwiartki truskawki.  Przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Tort czekoladowy z truskawkami 212

właśnie mi się kojarzy). Również forma podania jest prosto i nie wymaga talentu do dekorowania, co pewnie niejedną osobę ucieszy. Moim zdaniem piękne są torty “naturalne”. Nie jestem zwolennikiem masy cukrowej czy marcepanowej. Nie powala mnie ani smak ani wygląd. Tort czekoladowy z truskawkami powstał z myślą o moim tacie (z okazji jego urodzin … powiedzmy 50-tych :)), który jest jednym

Wypieki i Rumieńce
Proste ciasteczka maślane 164

minuty, też je obserwujemy już kilka minut przed końcem pieczenia. Z podanych wyżej składników wyszło mi 40 szt. ciasteczek o średnicy 6 cm (2 blachy). Ciasteczka można udekorować masą cukrową, poniżej moja dekoracja

Domowa Cookierenka Agi
Muffinki cynamonowe 177

już chcę prawdziwą zimę :) W oczekiwaniu na śnieg postanowiłam zrobić muffinki - bałwanki. Zarówno muffinki, jak i dekoracja są bardzo proste do wykonania. Bałwanki: wykrawamy 2 kółka z masy cukrowej i pasek na szalik. Duże kółko przylepiamy do muffinki lukrem wykonanym z cukru pudru i cytryny, małe kółko i szalik przyklejamy na wodę, pisakami spożywczymi dorysowujemy oczy, nos, usta, guziki

Domowa Cookierenka Agi
Tort Szwarcwaldzki 145

konsumpcją i odstawić na ten czas do lodówki, by śmietana dobrze stężała i nie rozpadał się przy krojeniu. Osobiście preferuję tego typu ciasta urodzinowe, nie te z psującą smak masą cukrową na wierzchu, ale kto co woli. :) Smacznego

Kuchenna Kontrrewolucya
TARTA CZEKOLADOWA „LOTTO” Z FERRERO ROCHER 147

ziarenka wanilii – dokładnie mieszamy. Wylewamy na schodzone kruche ciasto, wstawiamy do lodówki. KULE: Lukier plastyczny rozwałkowujemy na podsypanej cukrem pudrem stolnicy, wycinamy kwadraty. Każde Ferrero Rocher obklejamy masą cukrową,dokładnie wygładzamy i sklejamy. Tak przygotowane kule dekorujemy wyciętymi z czarnego lukru liczbami i wkładamy do schłodzonego czekoladowego ciasta. Odstawiamy na minimum 3 godziny do lodówki. Smacznego! Ps. najłatwiej kroić

Ostra na Słodko
Kopenhaga okiem przyszłego cukiernika, part 2 176

wiecie, że najwięcej aromatu jest w strąku? Ziarenka działają bardziej na naszą podświadomość) zamknięte w specjalnej chłodni tylko z różnego rodzajami wanilią; szeroki wybór suszonych i liofilizowanych owoców; barwniki, masy cukrowe, marcepan; orzechy i przyprawy z całego świata; czekolada, mąka i inne tego typu powszedniejsze towary również można tutaj znaleźć. Do tego oczywiście szeroki wybór form, opakowań, folii do czekolady

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Halloweenowe muffiny marchwekowo-dyniowe 94

tartej dyni 1 łyżeczka sody 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki cynamon ( Kamis) cukier wanilinowy szczypta soli  zielony lukier Dr Oetker Dynia zrobiona z  masy cukrowej (własnymi łapkami) Sposób przygotowania: Startą marchew połącz z dynią. Warzywa tarłam na tarce,na najmniejszych oczkach. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z cukrem, cukrem wanilinowym, cynamonem, sodą i solą. Stopniowo

Wielki apetyt
Packa do masy cukrowej 91

sklepie my kitchen.pl w końcu znalazłam taką, jaka mi odpowiada. Idealnie trzyma się w dłoni, bo jest dobrze wyprofilowana. Bardzo gładka- nie haczy mi masy cukrowej. No i cecha, która mnie osobiście zachwyciła, rozkłada się na 2 sztuki, mniejszą i większą. Packa wykonana jest w  bardzo estetyczny sposób. Świetny sprzęt, nic dodać nic ująć! Tort Monster High wykonała właśnie

Wielki apetyt
sushi lodowe i Filippo Novelli 144

smakołyków. Robi lody o smaku czekolady z dodatkiem wasabi, lody z ryżu, zdobi owocowym „kawiorem”, układa owocowe płaty ryb (soki owocowe żeluje agarem) i owija je w "glony" z masy cukrowej. Do nadania pożądanych kształtów używa formy silikonowe, które sam zaprojektował. Miałam przyjemność uczestniczyć w dwóch pokazach, podczas targów Sweet Expo 2014 oraz w siedzibie firmy Comprital. Oczywiście próbowałam tych

królestwo garów
Kakaowe muffiny 151

Bardzo lubię robić muffiny bo są proste i szybkie w wykonaniu. Przy okazji tego, że zbliża się Halloween, moje muffiny udekorowałam w tym klimacie. Do dekoracji użyłam masy cukrowej (jasne elementy), plastycznej czekolady (ciemne elementy)oraz polewy czekoladowej, lukru i żółtego barwnika spożywczego. Składniki: 250 g mąki 200 g cukru 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Mama Gotuje
Tort Falubaz 300

Biały biszkopt przełożony kremem czekoladowym oraz wiśniami. Myszka z białej masy cukrowej ręcznie malowana. Napis lukier królewski- robione po raz pierwszy

Pudełko rozmaitości
DIY ciasteczka wielkanocne jajeczka 181

Potrzebne będą: ciasteczko owalne w kształcie jajka masa cukrowa: żółta i biała woda- do klejenia pędzelek bądź szpatułka do nakładania wody nożyk do cięcia  Po przepis na ciasteczka kliknij w banerek poniżej

KreatywnePiny
DIY ciasteczka reniferki 141

Potrzebne będą: ciasteczka okrągłe czerwona masa cukrowa - do nosków deserowa czekolada ( rozpuszczona w kąpieli wodnej) wykałaczka bądź patyczek do szaszłyków do narysowania rogów  i oczek odrobina wody do przyklejenia i nabłyszczenia noska Smacznego

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania