Rozsmarowujemy połowę frużeliny, a na frużelinę połowę kremu kokosowego. Przykrywamy drugim blatem i znów smarujemy frużeliną i kremem. Dekorujemy dowolnie, ja raz dekorowałam go rozpuszczoną białą czekoladą, a raz masą cukrową
Cynamonowe szczęścieuroczystość. W ostatnim czasie bardzo modne stały się tematyczne torty 3D, które w niczym nie przypominają tradycyjnych wypieków. Są to bogato zdobione produkty, które najczęściej są udekorowane za pomocą masy cukrowej. *artykuł inspirowany
Kuchcik gotujekomunijny. Dziewczynka była zachwycona i tortem i różowym kolorem. Smakował truskawkowo co dodawało mu świeżości. Wbrew pozorom nie jest trudny do wykonania. Potrzebowali będziecie trochę białej masy cukrowej do wykonania różańca, książeczki i cukrowych kwiatów. Białej koronki cukrowej. W brytyjskim The Range można już kupić takie zestawy razem z matą silikonową. W sklepach
Piekarz-Kucharz-Garkotłukdwóch właściwie osobnych udekorowanych tak, że można je swobodnie rozdzielić. Wewnątrz kryje się jasny biszkopt przełożony malinową frużeliną i kremem na bazie serka mascarpone (z tego przepisu ). Wierzch udekorowany masą cukrową
6niebokrojonych, świeżo starta skórka z 1 cytryny, ponadto: masło do wysmarowania formy, mąka do obsypania formy, składniki do dekoracji: 1 białko, cukier puder, sok z cytryny, barwnik spożywczy zielony, cukrowa masa, słodkie koraliki. Przygotowanie: Suche składniki: mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kurkumą, suszonymi skórkami i świeżo startą skórką z cytryny. Formę na babkę natłuszczamy i obsypujemy mąką. Piekarnik nastawiamy
Moniki Smakołykipudełku wałka znajduje się przepis na ciasteczka i na początek postanowiłam odtworzyć właśnie ten. Wyszło smacznie i pięknie... Wałek oczywiście nadaje się do odciskania wzorów także na masie cukrowej, marcepanowej, plastelinie czy glinie... Ciasteczka ucieszą nie jednego łasucha, zapewniam Was! A oto przepis na ciasteczka; składniki; 25 dag mąki pszennej 10 dag cukru pudru 12 dag masła
Radość kipiąca uśmiechem.teksty. Ten gadżet z całą pewnością urozmaici moje domowe wypieki. Wałek oprócz swojej podstawowej funkcji ozdabiania ciasteczek może również posłużyć do odbijania wzoru np na czekoladzie czy masie cukrowej:) Za jednym razem można przygotować i od razu udekorować nasze ciasteczka, co pozwala zaoszczędzić czas, kiedy musimy dekorować tradycyjne ciastka. Wałek wykonany został z solidnego drewna bukowego, precyzyjny grawer
Zrób to smacznieTort z trzech pięter przełożony słodkim kremem na bazie bezy szwajcarskiej jest złożony z białek ubitych na parze i z masła. Z takim kremem, obłożony cukrową masą plastyczną jest wystarczająco mocny, aby utrzymać ciężar pięter. Nie potrzebuje stelaża i jest stabilny nawet podczas krojenia. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarnewyłożoną papierem do pieczenia. Schładzamy około 10 minut w lodówce. Pieczemy w temperaturze 200 oC przez około 15 minut (aż będą rumiane). Studzimy na kratce. Dekoracja wykonana została z masy cukrowej. Źródło przepisu na kruche ciasto: Moje Wypieki
Słodkości na talerzudobrze wie, że wypieki, słodkości są moją pasją. Biorę udział w targach cukierniczych, kursach, warsztatach, ciągle się dokształcam i próbuję nowych rzeczy. Dlatego od pewnego już czasu pracuję z masą cukrową = lukrem plastycznym. Dla najbliższych i dla siebie przygotowuję piękne torty ozdobione figurkami, kwitami cukrowymi i tym ,co kto sobie wymyśli. Każdy taki tort jest wyzwaniem i zajmuje naprawdę dużo
Mała CukierenkaDzisiaj nie będzie przepisu na muffinki ale na masę cukrową do ich dekoracji. Moja córka Monika i jej chłopak David zdali świetnie sesję i od kilku dni bardzo się nudzą. Kiedy wczoraj wróciłam z pracy oniemiałam, bo takie cudeńka leżały sobie w mojej kuchni. Musiały więc pojawić się na blogu jako niewątpliwa
To co kochamWitam, Dziś chciałabym Wam pokazać torcik o smaku śmietankowo- brzoskwiniowym, który przygotowałam na chrzest mojej wnusi Zosi. Torcik został obłożony masą i udekorowany jadalnymi wykonanymi przeze mnie dekoracjami z masy cukrowej. Ten pyszny torcik został zrobiony na podkładzie do tortów, który otrzymałam od Opakowania cukiernicze.pl , za co ślicznie dziękuję, oraz został zapakowany w białe pudełko z tej samej firmy. Zapraszam
Kuchnia Danusiboki tortu. Wstawić na kwadrans do lodówki. Prince Polo zmiksować i obłożyć boki tortu. Schłodzić dobrze tort przed podaniem. I to cały przepis:) co do dekoracji moje są z masy cukrowej a napis zrobiłam pisakiem cukierniczym. W tej materii pełna dowolność
Ania i Marcin gotująWymieszać wodę, sok, cukier oraz sól i rozprowadzić na dnie blachy do pieczenia. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na około 2 cm kawałki. Ułożyć jabłka na masie cukrowej i powkładać kawałki masła pomiędzy owoce. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec 30 - 40 minut - aż owoce staną się bardzo miękkie. W połowie czasu przemieszać
zadanie-gotowaniepotrzeba, ale zawsze lepiej mieć zapas przy tego typu projektach) i marcepanem. Dekoracje też przygotowałam z marcepanu, więc falbanki troszkę mi oklapły... Jednak marcepan smakuje o wiele lepiej niż masa cukrowa, Duńczycy naprawdę go lubią, więc postanowiłam użyć właśnie jego. Jeśli nie planujecie tak dużego ciasta, przyjrzyjcie się obu tortom z osobna - te połączenia smaków naprawdę działają! Dwupiętrowy tort
Pożeraczka, czyli raz adobrze