makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:305/561)

Szpezle z pomidorkami i cukinią. 220

pietruszka zielona WYKONANIE: kluseczki gotujemy, cukinię kroimy na paseczki, pomidorki na ćwiartki, masło rozgrzewamy na patelni wkładamy warzywa, posypujemy przyprawą włoską, dodajemy drobno posiekany lubczyk, smażymy około 15min. na wolnym ogniu, następnie dodajemy łyżeczkę Primerby, smażymy 2-3 min.,    warzywa wkładamy na makaron, posypujemy pietruszką i gotowe

Kuchnia Beaty
Andrzejkowa wróżba na patelni 155

Ciasto lane to przysmak mojego dzieciństwa. Robiła je zawsze moja babcia. Co prawda nie było wtedy patelni teflonowych, a ciasto smażyło się na tzw. „blasze” z

Smakowy Raj
Jajecznica z cebulą i papryką 167

Pomysł na szybkie i pyszne śniadanie, dla tych któym znudziły się tradycyjne kanapki;) Składniki: 4 jajka, pół papryki, kilka plasterków wędliny, 1/4 cebuli, masło. 1. Na

Kuchnia Pełna Pasji
Sos pomidorowy- II warianty light 169

pokrojonych pomidorow (400g) 2 lyzki oliwy 1 lyzka domowej przyprawy do sosu pomidorowego Wykonanie: Na patelni podgrzac 2 lyzki oliwy,dodac 1 lyzke przyprawy i krotko poddusic.  Dodac pomidory z puszki ,zagotowac.Przykryc i dusic 5 minut. W miedzyczasie w osolonej wodzie zagotowac makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzic i polaczyc z sosem. Posypac startm parmezanem.Smacznego! Skladniki na wariant

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepis: Makaron penne z sosem pieczarkowym 171

Składniki : 1 opakowanie makaronu penne 0,5 kg pieczarek 1 duża cebula 1 ząbek czosnku (jak mały to 2) 4 łyżki gęstej śmietany 18% 0,5 l wody 4 łyżki mąki tłuszcz do smażenia majeranek sól i pieprz do smaku Przygotowanie : Cebulę obrać i drobno pokroić, a następnie lekko podsmażyć na patelni. Obrane i pokrojone pieczarki dodajemy do cebulki(...)doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Mąkę rozprowadzić w niewielkiej ilości wody, dodać śmietanę i wszystko razem dobrze wymieszać, a następnie wlać do pieczarek i jeszcze chwilę pogotować. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu rozłożyć na talerze, polać sosem, a po wierzchu posypać zieleninką (pietruszką lub szczypiorkiem według własnego uznania). Smacznego :) P.S. Zdrowsza wersja sosu: nie zagęszczamy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Spaghetti z karmelizowaną cebulą i szparagami 132

wydaniu ! Składniki (2 porcje): makaron spaghetti 3 średnie białe cebule 250 – 300 zielonych szparagów 1 czubata łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego 1 czubata łyżka brązowego cukru sól, świeżo zmielony pieprz 2 łyżki drobno startego sera grana padano Wykonanie: Cebulę obierz, przekrój na pół i pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej masło i oliwę

Moja pasja smaku
Makaron ze Szpinakiem, Suszonymi Pomidorami i Kurczakiem w Łagodnym Sosie Śmietanowym 385

suszonych pomidorów solonych (ok. 7 połówek)  150 g świeżych liści szpinaku baby  220 ml śmietanki 30% czubata łyżka kwaśnej śmietany 18% olej/oliwa do smażenia  Makaron ze Szpinakiem, Suszonymi Pomidorami i Kurczakiem w Łagodnym Sosie Śmietanowym - Sposób przygotowania: Pomidory zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut, następnie odcedzamy, zalewamy zimna woda, znów odcedzamy i kroimy w paseczki(...)tyle słone, że dodatkowy dodatek soli jest zbyteczny). Na osobnej patelni podsmażamy kurczaka (po ok. 2-3 minuty z każdej strony - nie dłużej, bo kurczak utraci soczystość). Usmażonego kurczaka osuszamy za pomaca papierowych ręczników i dodajemy do przygotowanego sosu. Wszystko podgrzewamy jeszcze przez chwil ę . Makaron gotujemy al dente według wskazówek na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek

Słodka Strona
Spaghetti z pesto sycylijskim, krewetkami i szpinakiem 173

konkursowe danie w domu i nakarmić nim rodzinę.  Aromatyczne pesto z migdałów, bazylii, anchoives i suszonych pomidorów pysznie skomponowało się z krewetkami i młodym szpinakiem. Jeśli lubicie makarony, koniecznie spróbujcie tego, którym nie tak dawno zasłużyłam na trzecie miejsce w Makaronowych Mistrzostwach Dziennikarzy i Blogerów. Składniki na 4 porcje: Pesto: 100 g płatków migdałowych 2 ząbki czosnku(...)smażenia sól, pieprz Przygotowanie: Płatki migdałowe rumienić na suchej patelni - należy uważać, żeby nie przypalić! Do malaksera wrzucić migdały, parmezan, papryczkę chili, anchois, czosnek i bazylię. Dolać oliwę i zmiksować wszystko. Doprawić solą i pieprzem. Pesto powinno być trochę za ostre i trochę za słone. W połączeniu z makaronem będzie idealne. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie

Kulinarne Inspiracje
Lasagne z mięsem / Lazania 134

mięsożerców. Składniki: makaron lasagne 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 ząbki czosnku mieszanka przyprawy śródziemnomorskiej 400 g pomidorów w puszce dwie łyżeczki przecieru pomidorowego pół szklanki wody pieprz sól sos beszamel 3/4 l mleka 70 g masła 70 g mąki pieprz sól gałka muszkatołowa oraz starty ser parmezan Wykonanie: Mięso mielone podsmażyć na patelni dodać zmiksowane pomidory

Pysznie & Pięknie
Wołowina z pomarańczami i imbirem 118

łyżki sosu sojowego - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - olej rzepakowy - ryż lub makaron sojowy - woda 1. Mięso pokrój w cienkie plastry i zalej sokiem z pomarańczy, zetrzyj skórkę i wymieszaj, odstaw w chłodne miejsce na godzinę, ( pomarańcze sparz wrzątkiem przed ścieraniem na tarce). 2. Rozgrzej olej na dużej patelni, mięso odsącz z powstałych soków ( nie wylewaj ich!) i obsmaż na rumiano(...)dodaj drobno krojoną zieloną część dymki. Podczas gotowania należy uzupełniać wodę, która odparuje. Ilość sosu można zminimalizować lub zrobić go więcej, wszystko zależy od naszych preferencji. Podawać z makaronem lub ryżem

Apetyczna babeczka
Kurczak w sosie śmietanowo-brokułowym z makaronem 194

ząbki czosnku makaron rurki lub inny sól, pieprz 1 łyżka mąki pszennej (np. Wrocławska) + nieco wody WYKONANIE Brokuła obrać w różyczki i ugotować (na parze 6 minut, w wodzie 3-4 minuty). Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiego talerza, polać oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć na rozgrzaną głęboką patelnię. Smażyć

Passions hobbies life
Zupa z kurek 165

wyśmienitą i aromatyczną zupę z kurek. Fantastycznie rozgrzewa w coraz chłodniejsze jesienne wieczory. Zupa z kurek z ziemniakami i makaronem Składniki: 1/2 kg kurek 4 ziemniaki 6 łyżek drobnego makaronu 1 cebula 1 i 1/ 2 l bulionu warzywnego 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 1/2 szklanki śmietany lub jogurtu sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego(...)piasku. Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy posiekaną cebulę, lekko solimy i szklimy ok. 3 min. Zwiększamy ogień, dodajemy kurki i co chwilę mieszając smażymy do momentu gdy woda odparuje a grzyby lekko zarumienią. Dodajemy masło a po chwili wlewamy gorący bulion. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy ok. 4 minuty. Następnie wrzucamy makaron i gotujemy

Moja Mama Gotuje
Makaron z czerwoną cebulą wg Jamiego Olivera. 115

Składniki: 500g makaronu fusilli (długie świderki) oliwa 2 łyżki masła 2 białe cebule  3 czerwone cebule 1 ząbek czosnku 1 czerwona papryczka chili  200g ziemniaków mała garśc świeżego tymianku 1/2 laski cynamonu sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej 250 ml bulionu warzywnego 2-3 garście startego parmezanu 1/2 pęczka natki pietruszki Wykonanie: Na patelni wlej odrobinę oliwy, dodaj masło(...)przykryj pokrywką i duś na małym ogniu około 8 minut. Wszystko musi się lekko zarumienić. Dodaj listki tymianku, przypraw solą i pieprzem oraz gałką.  W osobnym garnku ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź makaron pozostawiając w kubeczku trochę wody z gotowania. Do cebuli dolej gorący bulion, po czym rozgnieć połowę ziemniaków. Posyp startym cynamonem i przypraw

O kuchni z uczuciem
Mięsno-pomidorowy sos do makaronu 169

chłopaka już wyjadłam całe.. pudełko :D Nawet nie marnując czasu, tak jak makaron był w lodówce, podgrzałam, dodałam gorący sos i starty ser. Pychota! Składniki 150 g makaronu 1 łyżka oleju 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 300 g mielonego mięsa (np. wieprzowego z łopatki lub karkówki) 200 ml bulionu, rosołu 200 ml sosu/przecieru/passaty pomidorowej(...)cebulę w kostkę. Zeszklij na dużej patelni. Dodaj starty czosnek i wymieszaj. Dodaj mięso mielone, dopraw solą, pieprzem i oregano i na dużym ogniu smaż przez ok. 15 minut, aż całe mięso będzie obsmażone i zacznie się miejscami rumienić.Wlej gorący bulion i gotuj przez około 15 minut pod przykryciem. W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie. Do mięsa dodaj

W kuchni bez szafek
FARFALLE W SOSIE ŚMIETANOWO-KURKOWYM Z BROKUŁAMI 168

Zawsze więc na samym początku smażę  jajecznicę z kurkami  :), zaraz po niej gotuję  zupę kurkową , no a jeśli sezon jeszcze trwa na końcu ląduje na talerzu makaron z sosem kurkowym.  Po takiej kulinarnej uczcie mogę oświadczyć,  że sezon na kurki uważam (ze spokojnym sumieniem) za zamknięty :)) Składniki na sos: duża garść kurek 1 średnia cebula(...)mniejsze zostawiamy w całości). Podsmażamy je od 10 minut. Następnie wlewamy na patelnię obie śmietany. Solimy, pieprzymy do smaku i dusimy grzyby w sosie około 10 minut na małym ogniu. Na koniec posypujemy całość posiekaną natką pietruszki i ew. doprawiamy, jeśli brakuje soli lub pieprzu. Podajemy z makaronem. Dodatkowo tym razem dorzuciłam na wierzch kilka różyczek brokuła ugotowanego al dente

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania