makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:301/561)

Kurczak w sosie teriyaki 126

sezamem. Polecam podawać z ryżem lub makaronem ryżowym. Składniki: 500 g mięsa z piersi kurczaka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 5 łyżek jasnego sosu sojowego 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki miodu 2 łyżeczki świeżo startego imbiru ziarna sezamu do posypania Kurczaka umyć i oczyścić. Pokroić na nieco mniejsze kawałki. Na patelnię wylać olej, sos sojowy

Bullio
Zapiekanka włoska 336

pomidory posypane mozzarellą. Całość dobrze doprawiona tworzy przepyszną zapiekankę. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula 1 puszka krojonych pomidorów oliwa 400 g makaronu wstążki (u mnie Lubella wstążki nr 13 Mafaldine corte ) 1 sok z pomidorów (około 330 ml) 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego garść liści świeżej(...)kulka mozzarelli WYKONANIE Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać nieco oliwy, dodać mięso mielone i cebulę. Smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe po czym dodać puszkę pomidorów krojonych i smażyć jeszcze 2-3 minuty, wyłączyć palnik. W garnku zagotować wodę, dodać do niej oleju, osolić, wsypać makaron i krótko gotować (u mnie były to 3 minuty

Passions hobbies life
Zapiekanka makaronowa – Gyros 152

Zapraszam. Drukuj Czas przygotowania 25 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 55 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 55 min Składniki 350 g makaronu penne 380 g filetów z kurczaka 200 g ogórków konserwowych 200 g papryki konserwowej 180 g kukurydzy konserwowej 2-3 łyżki przyprawy gyros 2 łyżki oleju Sos 5 łyżek majonezu(...)kroimy w kostkę, dodajemy przyprawę gyros i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy kurczaka i smażymy. Przekładamy kurczaka na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Sos Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i mieszamy. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy jedną warstwę makaronu. Na wierzch wykładamy połowę warzyw i polewamy połową przygotowanego wcześniej

Wędrówki po kuchni
Makaron za Sosem Pieczarkowym 117

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  Na patelni rozgrzewam masło, dodaję cebulę i podsmażam. Pieczarki kroję w plastry i wrzucam do cebuli. Dodaję pieprz,sól i chilli. Wszystko mieszam i smażę dalej ok 5 min. Do pieczarek dolewam pół szklanki wody i zaczynam dusić. Po ok 3 minutach dodaję ser żółty mieszając aż się rozpuści. Międzyczasie gotuję makaron. Pietruszkę oraz świeżą kolendrę

Gotowanie Patki
Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową 143

gusty i zawita na Waszych stołach. Myślę, że to kolejne szybkie i smaczne danie warte jest uwagi. Polecam.  Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową  SKŁADNIKI : 400 g makaronu spaghetti 500 g mięsa mielonego z łopatki 250 g fasolki szparagowej żółtej 300 ml wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej  sól i pieprz suszone pomidory(...)około 2 cm. Mięso mielone przekładamy na patelnię, podsmażamy doprawiając solą i suszonymi pomidorami z czosnkiem niedźwiedzim.  W 300 ml wody rozrabiamy 1 łyżkę koncentratu i mąki pszennej. Wlewamy do mięsa, gotujemy przez 10 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem, papryką słodką i ostrą. Dodajemy pokrojoną fasolkę, mieszamy. Chwile podduszamy.  Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Spaghetti - najlepsze pod słońcem ! :) 135

młynku Prymat sól morska świeżo mielona Prymat zioła: tymianek, bazylia, oregano makaron do spaghetti No 6 Melissa Primo Gusto do posypania tarty parmezan Przygotowanie: Cebule i 1 ząbek czosnku obieramy, myjemy. Cebule kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę lub bardzo drobno siekamy. Następnie na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy, aż się zeszkli(...)patelnię do cebuli i czosnku wrzucamy mięso i smażymy. Gdy mięso się usmaży, przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką, ostrą. Do garnka wlewamy sos Arrabiatta Melissa Primo Gusto oraz prosty sos do spaghetti Melissa Primo Gusto, mieszamy i zagotowujemy. Kiedy już się zagotuje wrzucamy przesmażone mięso i gotujemy przez 15 minut co jakiś czas mieszając, by nie doprowadzić do przypalenia

Gotuj z Mąką
Spaghetti z prażonymi warzywami 139

pietruszki 150 g sera mozzarella starty parmezan (do posypania) 1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy skrapiamy oliwą, trzymamy w cieple. Warzywa korzeniowe ścieramy na tarce jarzynowej, paprykę w małe paski lub kostkę, cukinie w ćwierćplasterki. Czosnek i cebulę siekamy. Mozzarellę kroimy w grubą kostkę. 2.  Rozgrzewamy mocno patelnię o grubym dnie. Plastry bakłażana smarujemy oliwą (ok. 1 łyżka(...)pomocą pędzelka i kroimy w słupki ok. 3x1cm. Wrzucamy bakłażana i prażymy do zbrązowienia, cały czes mieszając. Wyciągamy na ręcznik papierowy i odstawiamy.  3. Wlewamy na patelnię 2 łyżki oliwy, wrzucamy czosnek i cebulę, podsmażamy aż się zeszkli, dorzucamy warzywa (oprócz cukinii i bakłażana), zwiększamy gaz i prażymy 3 minuty cały czas mieszając. Dodajemy cukier, zioła prowansalskie, lekko posypujemy

Kuchnia Prezydentowej
Boeuf Strogonow - wersja oryginalna 173

rozgrzanym smalcu na szerokiej patelni smażyć mięso na silnym ogniu 2-3 minuty w jednej warstwie, by nie wydzielił się sok, by mięso nie zaczęło się dusić. Przysmażone paseczki mięsa oprószyć mąką i przełożyć do rondla z cebulą. Dodać śmietanę, sól, pieprz i musztardę do smaku. Mieszając doprowadzić do wrzenia podawać natychmiast z makaronem lub ryżem. Posypać posiekaną zieloną pietruszką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rosół drobiowo - wołowy 313

kością włoszczyzna spieczona na ogniu cebula sól, pieprz zielona pietruszka Do makaronu: 40 dkg mąki 2-3 jajka 6-8 łyżek wody sól Kurczaka myjemy, porcjujemy lub nie, jak nam wygodniej, przekładamy do garnka. Włoszczyznę myjemy, obieramy, dokładamy do kurczaka. Cebulę spiekamy na ogniu lub na suchej patelni, dokładamy. Wołowinę obmywamy i wkładamy do reszty, dosypujemy soli pieprzu i zalewamy(...)bardzo cienko wywałkowujemy i zostawiamy do przeschnięcia. Posypujemy mąką, zwijamy w rulon i kroimy nożem na cienkie paseczki, rozrzucamy na stolnicy. Zagotowujemy w dużym garnku wodę z solą, wrzucamy makaron, mieszamy, przykrywamy, gotujemy, odcedzamy i przelewamy letnią wodą.  Podajemy z pokrojoną ugotowaną w rosole marchewką i zieloną pietruszką. Mięso możemy podać z ziemniakami jako drugie danie lub jemy

Pelusiowa Kuchnia
Farfalle z bobem i chorizo 141

dania z makaronem farfalle znajdziecie poniżej: Sałatka z farfalle, suszonymi pomidorami i oliwkami Sałatka z farfalle i warzywami (light) Sałatka farfalle z łososiem, grillowanymi pomidorami i jajkiem Polecam wykorzystywać makaron farfalle do przygotowywania dań, gdyż farfalle / kokardki świetnie nadaje się do sałatek, oraz innych dań makaronowych, gdyż ładnie się w nich prezentuje i jest po ugotowaniu sprężysty i smaczny. Moja(...)łyżka oliwy • sól, pieprz do smaku • świeży tymianek Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone w paski chorizo. Dodajemy blanszowany, obrany ze skóry bób. Dusimy ok. 5 minut, dodajemy pokrojone w cząstki pomidory (bez nasion) , doprawiamy pieprzem i dusimy jeszcze ok. 2 minuty. Ugotowany makaron farfalle dodajemy do sosu, mieszamy. Wykładamy makaron na talerz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Penne z kurczakiem 134

niesamowity smak i jest obowiązkowa :) Składniki na 4 porcje: podwójny filet z kurczaka - duży sól, pieprz przyprawa do kurczaka - 1 łyżka  2 małe ząbki czosnku ok. 350 g makaronu Penne (krótkie) 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki - do sosu szczypta ostrej papryki - do sosu 400 ml śmietanki 18% do sosów 3 łyżki startego parmezanu 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki oliwa(...)czosnek (przeciśnięty przez praskę) - wymieszaj. Na dużej patelni rozgrzej oliwę - smaż kawałki fileta z obu stron na złoty kolor - odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. W garnku podgrzej śmietankę - dodaj ser i paprykę (słodką i ostrą), wymieszaj. Do sosu wrzuć kurczaka, dosyp pietruszkę i dobrze wymieszaj - pozostaw na minimalnym ogniu. Makaron ugotuj al`dente - odcedź i wyłóż na talerze

Alutka-Gotuje
Makaron wstążki z leśnymi grzybami w sosie śmietanowo czosnkowym. 123

makaronu LUBELLA - wstążki długie 40 dag świeżych leśnych grzybów (borowiki, podgrzybki) 20 dag chudej wędliny w plastrach  1 cebula 2 łyżki klarowanego masła 2 ząbki czosnku 200 ml śmietany 30% sól i pieprz do smaku świeży lubczyk Przygotowanie; Grzyby oczyszczamy i kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnie wykładamy masło, wrzucamy cebulę i chwilę smażymy

Radość kipiąca uśmiechem.
Farfalle z sosem szpinakowo - łososiowym 139

makarony 150 g młodego szpinaku 1 duża szalotka 3 ząbki czosnku 120 g śmietany 200 g łososia wędzonego - może być tzw. sałatkowy sól pieprz gałka muszkatołowa łyżka kaparów do posypania mały pęczek koperku przygotowanie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Szpinak opłukać, obciąć ogonki, pokroić na duże kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, zeszklić

Stare Gary
Pappardelle z leśnymi grzybami i kiszoną kapustą 137

kwaśna i ma za dużo soku, to odciskamy, i bardzo drobno kroimy. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy grzyby, cebulę i całość wysmażamy. Dodajemy kapustę, przyprawy i całość dusimy na małym ogniu, od czasu, do czasu mieszamy. W tym czasie gotujemy w osolonej wodzie, makaron na al dente. Odcedzamy i gorący dodajemy do grzybów z kapustą. Całość mieszamy

Moniki Smakołyki
Leczo z cukinii z makaronem, kiełbasą i kukurydzą. 96

ziela angielskiego gorąca woda olej do smażenia 40 dag makaronu świderki 20 dag kukurydzy z puszki Wykonanie: 1. Warzywa obieramy, oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Następnie kroimy: cebulę i paprykę w cieniutkie paski, cukinie w mniejszą kostkę, a pomidory w większą. Również kiełbasę kroimy w niewielką kostkę. 2. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i kolejno przesmażamy do lekkiego zrumienienia(...)dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy do zgęstnienie, potrawa nie może być zbyt rzadka, ma być gęsta. 3. W między czasie odcedzamy kukurydzę i gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Następnie przekładamy do lecza, całość dokładnie mieszamy. Ewentualnie jeszcze przyprawiamy do smaku. 4. Danie jest gotowe do podania. 5. Smacznego życzę. #lubelloveinspiracje   #lubella  #fetowanielata

Izabelawkuchni
Kociołek rozmaitości 173

Składniki: 70 dag fileta z kurczaka 1 łyżka przyprawy gyros 3 łyżki oliwy 2 średnie cebule 2 papryki czerwone 1 papryka biała 35 dag świeżych pieczarek 1 szklanka suchego makaronu muszelki 1 słoiczek koncentratu pomidorowego-używam Pudliszki 3 łyżki pikantnego ketchupu 20 dag ciecierzycy gotowanej w zalewie 1 litr rosołu lub bulionu 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego(...)wolnym ogniu pod przykryciem. Na tej samej patelni wrzucić pokrojone w plasterki  pieczarki  oraz pokrojone w kostkę papryki przesmażyć chwilę i dodać do mięsa, zalać bulionem, dodać przyprawy: liść laurowy ziele angielskie, osolić lekko do smaku, gotować na małym ogniu około 15 minut, po czym wsypać suchy makaron, dodać koncentrat oraz ketchup, osączoną z zalewy ciecierzycę, doprawić sosem

Wanilia i Kardamon