makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:310/561)

Gulasz z boczku 175

Gulasz z boczku z makaronem składniki: 1kg boczku bez kości 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego 1 płaska łyżka majeranku odrobina curry indyjskiego szczypta chilli opcjonalnie 1 łyżka mąki do zagęszczenia sosu sól i pieprz do smaku natka pietruszki i pomidory koktajlowe Przygotowanie: Boczek wieprzowy kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię, doprawiamy solą i pieprzem(...)czosnek i chwilkę jeszcze podsmażamy. Wlewamy 1/2 wrzącej wody i dusimy całość na małym ogniu ok. 1 godziny aż mięso stanie się zupełnie miękkie, pod koniec wsypujemy suchy drobny makaron w kształcie ryżu (mówią na niego ryżowy), posiekaną natkę i ćwiartki pomidorów, mieszamy aby makaron nie przywarł i dusimy ok. 5-6 minut aż makaron będzie miękki, jeśli jest potrzeba

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i serkiem wiejskim 407

makaronu np. fale - tagliatelle mosse czy wstążki cięte ;  1 i 1/4 szklanki serka wiejskiego; 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany18 %; 1/2 szklanki drobno posiekanego szczypiorku; Sól; Pieprz. DODATKOWO: 1 szklanka startego żółtego sera (u mnie mimolette). 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: SOS MIĘSNO - POMIDOROWY: Na rozgrzany na patelni olej(...)Następnie na patelnię z podsmażonym mięsem wlać przecier pomidorowy. Przyprawić suszonym oregano (1 łyżeczka), bazylią (1 łyżeczka), płatkami chili (1/4 łyżeczki) oraz solą i pieprzem do smaku. Sos gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez około 25 do 30 minut, aż sos delikatnie zgęstnieje. Po tym czasie sos zestawić z ognia. Odstawić do wystygnięcia. MAKARON Z SERKIEM

Gospodyni Miejska
Zupa warzywna z pesto, świderkami i boczkiem 92

nieduże garście makaronu świderki (użyłam żytniego) ok. 4-5 łyżek pesto (najlepiej zrobionego własnoręcznie, ewentualnie ze słoiczka) 1-2 łyżki posiekanych ziół: tymianku, oregano sól pieprz Wykonanie: Marchewki i cukinię myjemy, osuszamy i obieramy. Następnie obieraczką do warzyw robimy z nich cieniutkie i długie wstążki. Ząbki czosnku drobno siekamy. Boczek kroimy w cienkie paseczki i smażymy na patelni (bez użycia(...)patelni i odstawiamy. W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy marchewkowe wstążki. Smażymy chwilę, a następnie dodajemy cukinię, a potem zielony groszek. Na koniec dodajemy posiekany czosnek i często mieszając, podsmażamy dopóki czosnek nie zacznie intensywnie pachnieć. Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy do momentu, aż będą miękkie, ale zachowają sprężystość (ok. 15-20 minut). W osobnym garnku gotujemy makaron według przepisu

MyCookBook.pl
tagliatelle z kurkami 141

Proste w przygotowaniu i tak samo szybkie w jedzeniu.  Polecam!  Składniki: * 40 dkg makaronu tagliatelle * 200 ml śmietanki 30% * 30 dkg kurek * 1 nieduża cebula * natka z pietruszki * sól * 1-2 łyżki masła Kurki umyłam, większe pokroiłam na mniejsze kawałki.  Na patelni rozgrzałam masło i zeszkliłam wcześniej pokrojoną w kostkę cebulkę.  Kiedy cebula zaczęła delikatnie nabierać

Pieprzyć z Fantazją
Sałatka z tortellini i brokułem 1471

dente – na pół twardo) na parze lub w osolonej wodzie. Odcedzić na sitku. Makaron ugotować wg opisu na opakowaniu, odcedzić. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki lub w ósemki. Ser feta odsączyć, pokroić w kostkę. Migdały uprażyć na rumiano na suchej patelni, ostudzić. Przygotować sos czosnkowy wg tego przepisu: Sos czosnkowy – najlepszy przepis Wszystkie składniki wrzucić do jednej

Kulinarne Przeboje
Muszle z ricottą, szpinakiem i mięsem 98

Makaron conchiglioni gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu. (Dobrze jest wybrać dobrej jakości makaron ponieważ te nieco gorsze łamią się i pękają w czasie gotowania i później nie nadają się do nadziewania.) Pomidory z puszki oraz listki bazylii miksuję blenderem.  Na patelnię wylewam łyżkę oliwy, rozgrzewam ją i szklę 2 posiekane ząbki czosnku

Gotuj Się Kto Może
Zielony kurczak 102

wystarczy sól, pieprz i czosnek. Przepis błyskawiczny i bardzo prosty. Podajemy go z ryżem lub makaronem, kompozycja dowolna. Tak więc lecimy: Składniki: 500g kurczaka 200g świeżego szpinaku 330ml śmietany 18% 5 ząbków czosnku sól , pieprz Kurę kroimy w drobna kosteczkę i przesmażamy na patelni. Gdy kura dojdzie wrzucamy szpinak i czekamy aż się skurczy. Następnie zalewamy śmietana dodajemy przetarty czosnek

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Sałatka makaronowa z ananasem i pstrągiem 137

pół. Ostrym nożem wycinam niejadalny środek. Następnie wycinam miąższ ananasa i kroję  w kostkę. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie i studzę. Przekładam do miski, dodaję ananasa, truskawki pokrojone i pomidorki. Rybę zawijam w folię aluminiową i smażę na odrobinie oleju na patelni dosłownie po dwie minuty z każdej strony. Pstrąga odwijam z foli, zdejmuję skórę i dzielę

wesoła kuchnia
Makaron lane kluski z kremowym sosem pieczarkowym 239

łyżka masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka słodka, zioła prowansalskie,  Wykonanie: 1. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.  2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.  3. Pieczarki obieramy, myjemy, i kroimy w większą kostkę.  4. Na rozgrzanej patelni, podsmażamy cebulę na maśle, kiedy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki, smażymy do odparowania wody

Mój pomysł na
Pesto bazyliowe 124

parmezan lub grana padano, orzeszki pinii, oliwa i czosnek. Przygotowane pesto mieszamy z ulubionym makaronem ugotowanym al dente i mamy danie, że palce lizać! Bon Appetit kochani! Składniki: liście bazylii (1 doniczka) 1 ząbek czosnku 25 g orzeszków pinii (zrumienionych na suchej patelni) 10 g tartego parmezanu 70 ml oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki ucieramy w moździerzu

Smakowity Blog Kulinarny
Jak przygotować szpinak 171

szpinaku do wrzącej wody, bardzo łatwo możemy je rozgotować. Innym sposobem jest duszenie szpinaku na patelni pod przykryciem. Sposobów na przyrządzenie duszonego szpinaku jest wiele. Najczęściej przygotowuje się go z dodatkiem czosnku i cebuli lub śmietany. Szpinak to również dodatek do wielu potraw – makaronów , pierogów czy naleśników. Nieprzetworzone liście to także świetny dodatek do koktajli warzywnych, sałatek i ciast . Post

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolorowy gulasz wołowy 171

danie będzie super smakowało z ryżem, makaronem lub dowolną kaszą. Ja zrobiłam z kaszą jaglaną. Było super. Mięso wołowe pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, chilli, majerankiem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso, smażyć aż mięso nabierze złotego koloru. Dodać cebulkę pokrojoną drobno i chwilkę smażyć, mieszając. Wrzucić grzybki i lekko podsmażyć. Dodać

Kuchnia Pokoleń
Sałatka wiosenna z kurczakiem 133

jajka 3 - 4 łyżki majonezu 1/2 pęczka koperku 3 łyżki oleju z czosnkiem sól, pieprz Makaron gotujemy w lekko posolonej wodzie, odcedzamy i przelewamy zimną wodą, zostawiamy na sitku by się odsączył. Fileta oczyszczamy, kroimy w kostkę, posypujemy solą, a następnie wkładamy na patelnię, na rozgrzany olej; smażymy do miękkości, a następnie przekładamy na papierowy ręcznik. Jajka gotujemy na twardo

Czary - gary w kuchni
Sos brokułowo – serowy 186

Słowo to ma niezbyt dobry wydźwięk, ale przecież szybkie jedzenie w cale nie musi być niezdrowe. Jeżeli dopada Was chandra, dołek i chcecie sobie podmaślić to zróbcie sobie makaron w sosie brokułowym. Chodźcie ze mną do kuchni, pokaże Wam jakie to proste!   Do przygotowania wegańskiego sosu brokułowo – serowego potrzebujemy: 500 g świeżych brokułów 1 cebulę, drobno posiekaną(...)pokrójcie drobno brokuły ostrym nożem. Na rozgrzanej patelni podgrzejcie łyżkę tłuszczu roślinnego i podsmażcie drobno posiekaną cebulę. Gdy lekko się zarumieni dodajcie brokuła i smażcie na średnim ogniu. Po ok 10 minutach dodajcie przyprawy, płatki drożdżowe i śmietankę. Gotujcie na małym ogniu kolejne 20 – 25 minut. Podawajcie z ugotowanym makaronem

Szybko Tanio Smacznie
Sakiewki z krewetkami i pieczonymi warzywami 125

lepiej :) Potrzebne składniki:  1 opakowanie papieru ryżowego 10 krewetek 1/2 czerwonej papryki 6 rzodkiewek 0,5 cukinii   garść świeżych ziół (majeranek tymianek, mięta)   100 gr makaronu ryżowego 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sok z 1/2 limonki  1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 papryczki chilli 10 szczypiorków 1 łyżka oleju kokosowego   2 łyżki sosu sojowego(...)godziny.  Na mocno rozgrzaną patelnie z olejem kokosowym wrzucamy krewetki, czosnek, posiekaną pietruszkę i smażymy aż krewetki będą miękkie.  Cukinię i paprykę kroimy w cieniutkie słupki, a rzodkiewkę w plasterki, skrapiamy oliwą, posypujemy świeżymi ziołami, pieprzymy solimy i zapiekamy w piekarniku w 180 st przez ok. 20 min.  Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją

Łycha smaków

Proponowane wyszukiwania