makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:303/561)

Ramen burger i trendy kulinarne 2015 c.d. 133

mąka - bułka - marchewka - szczypiorek Wykonanie: Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plastry wzdłuż. Szczypiorek kroimy drobno. Makaron z zupki zalewamy wrzątkiem. Odsączamy na sitku, dodajemy przyprawy z saszetki i trochę mąki, żeby nam się ładnie kleiło. Formujemy okrągły kotlet i smażymy na patelni z dwóch stron. Bułkę kroimy na pół. Na spodnią warstwę kładziemy paski marchewki, na to usmażony burger

Kryzysowa Książka Kucharska
Makaron nadziewany dynią i pancettą (Conchiglioni ripieni di zucca e pancetta) 123

latte 1 scalogno 5 foglie di salvia sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Makaron muszle gotujemy al dente w dobrze osolonej wodzie. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą.  Szalotkę i pancettę kroimy w drobną kosteczkę. Dynię kroimy na mniejsze kawałki. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, podsmażamy szalotkę razem z pancettą

La grande e la piccola cuoca
Sałatka makaronowa z brokułem i kurczakiem 243

cytryny 1 ząbek czosnku 50 g startego sera owczego pecorino romano lub parmezanu  Jak wykonać ? Makaron i brokuła  gotujemy w osolonej wodzie al dente , odcedzamy na sicie. Zostawiamy do wystudzenia. Boczek kroimy na cienkie paski lub w kostkę, wytapiamy na suchej patelni aż się lekko zrumieni, łyżką wybieramy do miski,  na tłuszczyku który się z niego wytopił

Wanilia i Kardamon
aromatyczny rosół z kaczki 176

gotowania wywaru , drugą siekamy drobno i posypujemy rosół przed podaniem , cebulę obieramy i "palimy" na suchej patelni aż z kilku stron będzie miała czarny przypalony kolor ,  kapustę dodajemy około 10 minut przed zakończeniem gotowania . Rosół gotować około 2-3 godzin ,podawać z makaronem i natką pietruszki. Smacznego

na gazie
Drobiowe podudzia bez kości po azjatycku z makaronem TaoTao 172

TaoTao 2 łyżki oleju ryżowego szczypta pieprzu cayenne 1/2 opakowania makaronu z ryżu brązowego TaoTao PRZYGOTOWANIE Makaron przygotuj wedle zaleceń producenta. Podudzia opłucz i oczyść. Pieczarki umyj gdy trzeba obierz. Marchewki umyj szczotką (nie obieraj). Pieczarki i marchewki pokrój w plasterki. Na patelni WOK rozgrzej olej. Mięso pokrój na mniejsze kawałki i zalej octem i sosem, przemieszaj. Na patelni najpierw

ClauditteMissCooking
nowe oblicze carbonary 146

grubsze przekroić wzdłuż. wrzucić na rozpuszczone masło, oprószyć solą i dusić około 5 minut. zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. do pozostałego masła dolać oliwę i dodać pokrojony w plastry czosnek, chwilę smażyć, wlać pomidory i dusić 10 minut. ugotować makaron. sos pomidorowy zdjąć z ognia. jajka roztrzepać i ciągle mieszając powoli wlać do sosu pomidorowego. dodać natkę

Eksperyment sobotni
Spaghetti bolognese 272

oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i rozdrobnić. Mięso podsmażyć na patelni z odrobina oleju. Połączyć mięso z pomidorami i cebulą. Doprawić solą, pieprzem, oregano, bazylią. Dusić około 15 minut. na koniec dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.  Makaron ugotować na półtwardo, odcedzić. Podawać polany sosem. Można zetrzeć ser np. parmezan SMACZNEGO  Czekam

W kuchennym oknie Ewy
Spaghetti aglio olio 186

Teraz drugi przepis, który znalazłem. Na pyszny makaron w świetnym sosie. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Składniki Olej z oliwek, 4 ząbki czosnku, 2 chili , Pół pęczka pietruszki, Sól, pieprz Przygotowanie Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju. Drobno siekamy chili, czosnek i pietruszkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy czosnek i papryczkę. Dodajemy ugotowane al dente spaghetti i dodajemy pietruszkę całość

cookpl
Spaghetti po mojemu 139

duża cebula          1 puszka ananasa w kawałkach          1 papryka czerwona          1 paczka makaronu  Tagliatelle          3 łyżki śmietany do gotowania          1 łyżeczka oregano          1 łyżeczka bazylii(...)szklanka wody           sól         1 ząbek czosnku    Wykonanie  Mięso mielone przesmażamy w głębokiej patelni , do przesmażonego mięsa dodajemy cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę i przesmażamy około 5 minut mieszając , następnie dodajemy starty czosnek na drobnych oczkach i przesmażamy około 1 minuty , zalewamy wszystko 1 szklanką  wody

Mój Smak
Zapiekany makaron z sosem brokułowo-serowym 130

Przygotowanie: Brokuła gotujemy na parze (lub w wodzie). Odrobinę go solimy. Makaron wstawiamy do gotowania. Wodę również solimy do smaku. Sos: ugotowanego brokuła blendujemy (możemy odłożyć kilka różyczek do dekoracji na wierzch). Czosnek rozgniatamy nożem i kroimy w małą kosteczkę, na 1 łyżeczce oleju kokosowego podsmażamy go na patelni, aż się zarumieni - dodajemy do zblendowanego brokuła. Dodajemy także płatki drożdżowe(...)chleb rwiemy na mniejsze części i umieszczamy w blenderze z ostrzem "S", dodajemy oliwę, przyprawy i migdały. Całość miksujemy, aż chleb się rozdrobni, ale nie na zupełną "miazgę". Ugotowany makaron układamy na spód naczynia, w którym będziemy piec naszą zapiekankę. Na makaron wykładamy sos oraz pozostawione różyczki brokuła. Wierzch posypujemy  przygotowaną wcześniej "posypką" oraz płatkami drożdżowymi. Pieczemy

Bananowe Pole
MAKARON Z KURCZAKIEM I SZPARAGAMI W ŚMIETANOWO-SEROWYM SOSIE 129

lubicie ;)) masło (klarowane) do smażenia sól, pieprz makaron Przygotowanie Białe szparagi umyjcie i obierzcie, zielone tylko umyjcie. Odłamcie z nich zdrewniałe końce (trzymając za koniec szparaga ułamcie go- sam złamie się w odpowiednim miejscu). Pokrójcie na mniej więcej 2 cm kawałki. Czosnek obierzcie i pokrójcie w plastry. W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzejcie masło. Wrzućcie plasterki czosnku, chwilę przesmażcie(...)pieprzem. Całość chwilę pogotujcie, śmietana powinna trochę się zredukować. Spróbujcie, jeśli trzeba jeszcze raz doprawcie, jeśli sos stał się zbyt gęsty dolejcie do niego trochę wody z gotowania makaronu. Pamiętajcie też, aby nie gotować sosu zbyt długo- szparagi powinny być jędrne. W międzyczasie ugotujcie makaron. Wymieszajcie go z sosem, podawajcie natychmiast

OliveandThyme
Lasagne 173

lasagne (w przepisie został użyty oryginalny włoski makaron firmy Arrighi) puszka krojonych pomidorów pomidor puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli konserwowej cebula ser żółty 400 g sól pieprz oregano bazylia Sos beszamelowy: masło około 50 g 3 łyżki mąki 0,5 szklanki mleka gałka muszkatołowa Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Na patelnie wrzucić mięso, doprawić solą i pieprzem. Podsmażać kilka(...)beszamelowy. W garnku rozpuścić masło, dodać mleko. Powoli dosypywać mąkę stale mieszając tak, aby nie zrobiły się grudki. Doprawić gałką muszkatołową. Układać lasagne w naczyniu żaroodpornym warstwami: mięso, makaron, sos. Wierzch lasagne posypać serem żółtym (utartym na dużych oczkach), a na nim ułożyć pokrojonego w plastry pomidora. Posypać przyprawami. Piec w temperaturze 180 stopni 20 - 25 minut

Karola gotuje
Makaron w sosie szpinakowo - pomdorowym 149

Olej do smażenia; Sól; Pieprz.   Sposób przygotowania: Makaron ugotować w posolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę. Szpinak umyć, drobno posiekać.  Pomidory wraz z zalewą zmiksować blenderem na gładką masę. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić. Do zeszklonej cebuli dodać(...)serek mascarpone, delikatnie wymieszać i podsmażać, aż serek całkowicie się rozpuści i połączy z sosem (przez około 2 minuty). Zdjąć z ognia. Tak przygotowany sos wymieszać z gorącym, odcedzonym makaronem. Makaron z sosem podawać bezpośrednio po przygotowaniu, posypany startym parmezanem po wierzchu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 2 - 3 osób. Makaron należy gotować równocześnie

Gospodyni Miejska
Makaron ze szpinakiem i serem pleśniowym 206

niebanalne danie na szybki obiad lub kolację. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 200g młodego szpinaku 100g sera z niebieską pleśnią (roquefort, gorgonzola lub podobny) 200g wąskiego makaronu typu wstążki 120g pomidorków koktajlowych 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól pieprz czarny świeżo mielony Instrukcje Cebulę obieramy(...)powinien zostać zblanszowany, ale zachować liściastą strukturę i kolor (patrz zdjęcia). Na osobnej patelni na silnym ogniu rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Pomidorki lekko solimy i intensywnie smażymy przez nie więcej niż 1 minutę, następnie dodajemy do szpinaku i dokładnie mieszamy składniki. W międzyczasie gotujemy al dente makaron w osolonej wodzie, zgodnie z zaleceniami producenta, od czasu do czasu mieszając. Odsączony

Kulinarna Pokusa
Makaron z jabłkiem i wątróbką. 124

masła 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne  400 g   makaronu wstęgi Wątróbkę obieramy z  żyłek, błon i kroimy na pół.  Mogą być i mniejsze kawałki , ale taka na pół mi osobiście najbardziej odpowiadała. Jabłka myjemy i razem ze skórką kroimy w krążki, usuwamy gniazda nasienne. Na patelni rozgrzewamy masło, wysypujemy połowę cayenne, układamy jabłka  i posypujemy(...)jabłka. Po jakiś pięciu minutach dodajemy jabłka, pokrojonego pomidora. Posypujemy majerankiem i pieprzem ziołowym oraz skórką z cytryny. Doprawiamy solą według własnego uznania. I to wszystko, teraz zostało ugotować makaron al dente i nakładać na talerze. Jak nam się podoba  lub jak tam komu wygodnie. Różnymi wątróbkami mnie częstowano, ale jakoś wizualnie mi nie pasowały. Tak już

Dieta moja pasja
Sałatka z makaronem ryżowym 193

porcje 1 op rukoli 1 marchewka 1 brokuł 0,5 kubka sera typu parmezan 0,5 kubka orzeszków ziemnych 2 łyżki brązowego cukru 4 udka z kurczaka 1 op makaronu ryżowego sos: 1 papryczka chili 0,5 kubka wrzątku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka miodu pieprz Przygotowanie: marchewkę obieramy, kroimy w piórka, brokuła myjemy i rozdzielamy(...)cukier wsypujemy na gorącą patelnię, lekko karmelizujemy, wrzucamy orzeszki. papryczkę siekamy, wrzucamy do kubka z wrzątkiem, dodajemy sól, pieprz i paprykę oraz miód, mieszamy energicznie.  rukolę wsypujemy do miski, dodajemy zblanszowane marchewkę i brokuł, parmezan ścieramy na tarce o grubych oczkach, dosypujemy gorące orzeszki, polewamy sosem. upieczone udka oddzielamy od kostek makaron przyrządzamy wg receptury z opakowania- czyli wrzucamy

Luźna Kuchnia
Łazanki z kiszoną kapustą, łopatką i pieczarkami 193

solą pieprzem, majerankiem i papryką. Smażyć do miękkości około 30 - 40 minut. Na drugiej patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, wrzucić cebulę i zeszklić, dorzucić pieczarki i również dusić do miękkości. Ugotowaną kapustę odcisnąć z wody i drobno pokroić. Mięso, pieczarki, cebulę i pokrojoną kapustę wymieszać.Makaron ugotować, odcedzić i dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić wg gustu

Gosia gotuje