makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:296/561)

Japońskie zupy OYAKATA w nowej odsłonie 192

kulki. Jeśli jajka byłoby zbyt dużo w stosunku do mięsa możemy dorzucić trochę bułki tartej. Na patelnię, na której smażyliśmy cebulę dodajemy ponownie odrobinę oliwy i  obsmażamy  kulki mięsne na złoty kolor. W międzyczasie kroimy marchewkę w kostkę. Na talerz przekładamy makaron z jednego opakowania, dodajemy przyprawy oraz olej, zalewamy wodą (ok 350 – 400ml)   i zostawiamy

Kolizje Smaków
Wieprzowina w sosie z pieczarkami 154

wsypujemy łyżkę mąki i wymieszaną śmietanę, zakręcamy słoik i porządnie mieszamy, po wymieszaniu dodajemy wszystko na patelnię. Dalej przesmażamy, żeby mąka się przegotowała 2-3 min.  i mieszając łączymy wszystko razem. Gotowy gorący sos z wieprzowiną serwujemy z pieczywem, ziemniakami, ryżem, makaronem... -- -- Smacznego

chleba naszego
Spaghetti w kremowym sosie z kurkami 208

cebule czubata łyżeczka suszonej szałwii szczypta suszonego cząbru*opcjonalnie suszona, smażona cebulka 4 łyżki makaron ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu   Przygotowanie: Posiekaj obraną cebulę w drobną kostkę i zeszklij ją na 3 łyżkach delikatnego oleju roślinnego w dużej patelni. Dodaj szałwię i cząber, wymieszaj i po kilku sekundach wrzuć umyte, wyczyszczone, pokrojone na podobnej wielkości kawałki kurki. Smaż

greenscarf
Mięso mielone z indyka z pełnoziarnistym makaronem i pomidorem 154

granulowany, przyprawa do mięsa mielonego olej kokosowy do smażenia Sposób przygotowania: Do wrzącej i osolonej wody wrzucamy makaron i gotujemy go al dente (7-8 minut). Między czasie doprawiamy mięso mielone z indyka przyprawami. Pomidora myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelni z rozgrzanym olejem koksowym smażymy mięso. Po przyrządzeniu wszystko podajemy łącznie. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Sałatka makaronowa z salami 87

natka pietruszki posiekana, 2 łyżki majonez, 2 łyżki jogurt naturalny, 2-4 łyżki pieprz, do smaku Przygotowanie Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, siekamy w kosteczkę. Salami kroimy w cienkie paseczki, wrzucamy na suchą, rozgrzaną patelnię i wytapiamy przez kilka minut, aż zrobi się chrupiące. Ogórek konserwowy kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki

Gotowanie moimi oczami
Spaghetti alla puttanesca 244

czarnych oliwek 1 łyżka kaparów sól, pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki (opcjonalnie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu. Pomidory sparzamy we wrzącej wodzie, studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Na patelni na oleju smażymy cebule pokrojoną w drobną kostkę. Gdy się zeszkli dodajemy drobno posiekany lub przeciśnięty przez

W kuchni Katie
Ryby i studenty głosu nie mają.Ale mają do wkucia międzynarodowe. Ma love? 142

się smażyć kawałki małe. Nie wierzycie? Sami spróbujcie przewracać rybę mając nos w kodeksie i operując drugą patelnią na której smażycie obiad na dzień następny na Uni! Smacznego! I nie zapomnijcie jeszcze przed zabraniem się za rybę ugotować/podsmażyć warzyw czy makaronu! Dla lubiących może być ryż. Pechowcy którzy zapomnieli muszą zjeść z pieczywem! I przydałby się jakiś słoik

Fiolka w kuchni
Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami 313

smak. My użyliśmy sera górskiego. Zwykła gołda, czy edamer nie nadadzą intensywnego smaku całej sałatce. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Musi być „al dente”, czyli nie rozgotowany, odcedzamy przelewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia. Orzeszki pinii prażymy na patelni na rozgrzanej patelni, oczywiście patelnia musi być sucha, nie dodajemy oleju, aż zrobią się złoto brązowe

KasiaiKrzysiu.pl
MAKARON ZE SZPINAKIEM  265

skladnik, ja dzisiaj go nie dalam) -margaryna lub maslo roslinne do smazenia. SPOSOB PRZYGOTOWANIA: Szpinak rozmrazamy, gotujemy makaron zgodnie z instrukcja na opakowaniu, obieramy zabki czosnku,jezeli dodajemy ser zolty scieramy go na tarce o malych oczkach. Rozmrozony szpinak odparowujemy na suchej patelni (bez zadnego tluszczu). Na patelni roztapiamy maslo/margaryne , dodajemy odparowany szpinak i smazymy okolo 7 minut na srednim

PychaDania
KURCZAK W SOSIE SEROWYM 288

słodka – 150 ml * sól, pieprz, papryka – do smaku * świeży szczypiorek * olej do smażenia DODATKOWO: * makaron SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Fileta z kurczaka oczyszczamy, delikatnie rozbijamy, umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika. W tym czasie na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy posiekaną drobno cebulę, przesmażamy. Wrzucamy pokrojone serki topione i zalewamy słodką śmietaną. Wszystko razem

Ostra na Słodko
Sałatka z kurczakiem i pieczarkami 342

filet z kurczaka -0,5 kg pieczarek marynowanych -6 ogórków konserwowych -puszka kukurydzy -4-5 jajek -opakowanie makaronu ryżowego lub dowolnego tortellini -majonez -olej/oliwa do smażenia -gyros, sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Kurczaka kroimy w drobną kostkę, smażymy na patelni do zrumienienia. Następnie posypujemy obficie gyrosem, jeszcze chwilkę smażymy i odstawiamy do wystudzenia. Makaron/tortellini gotujemy wg instrukcji

KasiekGotuje
Zupa pomidorowa z zielonym makaronem naleśnikowym 165

bulionem, gotujemy przez chwilę, po czym miksujemy blenderem na gładki krem. przyprawiamy solą i pieprzem.  Makaron:  Z jajka, mleka, wody, mąki i szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe. Do ciasta dodajemy poszatkowane zioła i miksujemy blenderem, aż uzyskamy zielone ciasto. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i smażymy naleśniki. Po usmażeniu naleśniki zwijamy w rulon i kroimy na cienkie paski

Smakowity Blog Kulinarny
Makaron muszle ze szpinakiem 111

mozzarelli w kulce, startej na tarce 250 g. sera fety 200 g serka typu włoskiego WYKONANIE Makaron muszelki wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, powinien być lekko twarde. Odcedzić, rozłożyć na talerzu i odstawić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Dodać cebulę,smażyć na małym ogniu , aż będzie złocista, mieszając od czasu do czasu

W kuchennym oknie Ewy
Pomidorowa z dinozaurami 114

cebula duża łyżka smalcu sól pieprz 2 kostki rosołowe 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki mąki Rodzaj makaronu wybieramy wg.upodobań domowników Zabieramy się do pracy; Do garnka wlewamy wodę, rozpuszczamy bulion w kostkach i doprowadzamy do wrzenia. W miedzy czasie na patelni rozgrzewamy smalec i obsmażamy drobno pokrojoną cebulę, lekko solimy pod sam koniec. Do dobrze wysmażonej cebuli dodajemy

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania