makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:299/561)

Makaron z sosem z czerwonej soczewicy i selera naciowego (fit) 198

Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: Makaron pełnoziarnisty dla 4 osób  500ml bulionu warzywnego 2 łodygi selera naciowego marchewka puszka krojonych pomidorów  1/3 szklanki soczewicy czerwonej cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju rzepakowego Przyprawy: sól, pieprz, 2 listki laurowe, ostra papryka Na patelni podgrzewamy oliwę.  Cebulę obieramy, siekamy w kosteczkę(...)wrzucamy na patelnię. W międzyczasie siekamy seler naciowy w plasterki, a marchewkę obieramy i trzemy na dużych oczkach. Kiedy cebula się zarumieni dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, po minucie dorzucamy seler i marchewkę. Smażymy całość kilka minut, po czym dodajemy soczewice, pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Następnie podlewamy delikatnie odrobiną wody i dodajemy przyprawy. Dusimy około 15 minut

Kolizje Smaków
zapiekana wieprzowina z makaronem i sosem czosnkowo serowym 173

zacząć gotować. Przyznam szczerze że postanowiłem robić zakupy na www.frisco.pl  , nie tylko z okazji powrotu z zimowych ferii. składniki  dla pięciu osób 500 g makaronu (drobnego) 400 g wieprzowej łopatki 150 g  twardego sera żółtego 3 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka masła 150 ml śmietany 30 % ( słodkiej) 1 puszka pomidorów 2 cebule(...)oraz cebule pokrojonego w cienkie krążki . Następnie na patelnię, do zeszklonej cebuli dokładamy  mięso wieprzowe, smażąc całość na dość dużym ogniu przez siedem, dziesięć minut. Teraz do mięsa dodajemy pomidory z puszki i dusimy na niewielkim ogniu ( pod przykryciem) jeszcze przez dwadzieścia pięć, trzydzieści minut. W tym czasie gotujemy makaron na półtwardo i odcedzamy. Do miski, na tarce

Miód i pieprz
Trójkolorowy pełnoziarnisty makaron z cukinią-pora na lunch 122

niej makaron.Międzyczasie na dużej patelni rozgrzej dwie łyżeczki oliwy z oliwek, dodaj posiekany czosnek i uważaj,aby się nie przypalił. Dodaj cukinię, posyp solą i skrop niewielkiej ilości sokiem z cytryny. Zwiększ ogień i podsmażaj przez minutę, cukinia powinna delikatnie zmięknąć. Dziecinnie proste, dlatego u mnie często mieszają dzieciaki! Kiedy makaron się ugotuje, odcedź go i wrzuć do cukinii

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z kurkami w sosie serowo – śmietanowym i kurczakiem 199

smażenia, świeży rozmaryn.   Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim czosnek pokrojony w drobną kostkę. Dodajemy umyte i osuszone kurki, sok z cytryny, gałązkę rozmarynu i smażymy często mieszając, aż wyparuje z nich woda. Dolewamy sos worcestershire, śmietanę, ser i mieszamy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie

Moniki Smakołyki
Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka i kukurydzą. 135

przygotowania użyłam  ziół prowansalskich , czubrycy czerwonej   i suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem które otrzymałam od  RAFEX . Polecam ją na obiad. Zapraszam :) Składniki: 50 dag makaronu rurek 30 dag fileta z kurczaka 1 puszka kukurydzy 2 duże cebule 1 ząbek czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 40 dag sera żółtego sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku(...)Cebulę kroimy w cienkie paseczki, a czosnek w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso, cebulę i czosnek, smażymy często mieszając do miękkości składników i lekkiego zrumienienia. Na koniec dodajemy koncentrat, czubrycę czerwoną, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem, sól i pieprz, chwilę przesmażamy i studzimy. 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem jednej łyżki oleju do miękkości

Izabelawkuchni
Penne z brokułowym pesto :) 138

tymianek oliwa z oliwek Makaron gotujemy al dente :) Brokuł obieramy z liści, twardych korzeni i blanszujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Przekładamy do dużego pojemnika i dodajemy pokrojony czosnek, sporo tymianku i pieprz. Wszystko razem miksujemy na gładką masę i odstawiamy. Cebulę, papryczki kroimy w kostkę nie zbyt dużą i wszystko wrzucamy na głęboką patelnie z rozgrzaną oliwą. Smażymy

vegetanie
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z WARZYWAMI 248

smakował bardzo :-) Porcja na duży półmisek żaroodporny, dla ok.6-8 osób. Można przygotować od razu na dwa dni (jest równie smaczne odgrzewane) lub zrobić z połowy porcji. Składniki: - 400g makaronu orkiszowego pełnoziarnistego (lub dowolny inny) - 1 cukinia ok.350g - 250g pieczarek - 1kg zielonych szparag (2 pęczki) - 2 duże cebule - ok.1 łyżki oleju kokosowego - starty żółty ser (u mnie cheddar) Sos beszamelowy(...)pokroić na mniejsze kawałki. Szparagom odłamać końcówki, wymoczyć je dobrze, by nie było piasku. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojone w kostkę cebule, zeszklić je. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki i podsmażyć. Następnie dorzucić cukinię oraz kawałki szparag. Smażyć całość ok.10-15 minut. Odstawić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, al'dente. Do naczynia żaroodpornego wykładamy odcedzony makaron, polewamy go sosem

Smaczne Zdrowe
Lasagne z grzybami leśnymi 165

obiad tego dnia. Do jego wykonania polecam makaron Lubella Lasagne, który jest odpowiednio sprężysty i nie skleja się podczas gotowania. LASAGNE Z GRZYBAMI Składniki: (forma 20x30) 9 płatów makaronu Lubella Lasagne nr52 100 g mozzarelli 50 g parmezanu 250 g grzybów leśnych (opcjonalnie pieczarki) 1 cebula  1 ugotowana marchewka 400 ml bulionu  300 ml śmietany 1 jajko szczypta(...)odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na patelni i dodajemy grzyby i chwilę smażymy razem. Grzyby mieszamy ze startą ugotowaną marchewką (opcjonalnie), a następnie studzimy. Bulion mieszamy ze śmietaną i gotujemy aż zacznie lekko gęstnieć. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i studzimy. Do przestudzonej mieszanki dodajemy roztrzepane jajko, odrobinę soli i pieprzu. Płaty makaronu lasagne obgotowujemy przez 2-3 minuty. Układamy

Bon appetit mon amie
Kurczak w sosie teriyaki 138

sezamem. Polecam podawać z ryżem lub makaronem ryżowym. Składniki: 500 g mięsa z piersi kurczaka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 5 łyżek jasnego sosu sojowego 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki miodu 2 łyżeczki świeżo startego imbiru ziarna sezamu do posypania Kurczaka umyć i oczyścić. Pokroić na nieco mniejsze kawałki. Na patelnię wylać olej, sos sojowy

Bullio
Zapiekanka włoska 341

pomidory posypane mozzarellą. Całość dobrze doprawiona tworzy przepyszną zapiekankę. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula 1 puszka krojonych pomidorów oliwa 400 g makaronu wstążki (u mnie Lubella wstążki nr 13 Mafaldine corte ) 1 sok z pomidorów (około 330 ml) 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego garść liści świeżej(...)kulka mozzarelli WYKONANIE Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać nieco oliwy, dodać mięso mielone i cebulę. Smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe po czym dodać puszkę pomidorów krojonych i smażyć jeszcze 2-3 minuty, wyłączyć palnik. W garnku zagotować wodę, dodać do niej oleju, osolić, wsypać makaron i krótko gotować (u mnie były to 3 minuty

Passions hobbies life
Zapiekanka makaronowa – Gyros 160

Zapraszam. Drukuj Czas przygotowania 25 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 55 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 55 min Składniki 350 g makaronu penne 380 g filetów z kurczaka 200 g ogórków konserwowych 200 g papryki konserwowej 180 g kukurydzy konserwowej 2-3 łyżki przyprawy gyros 2 łyżki oleju Sos 5 łyżek majonezu(...)kroimy w kostkę, dodajemy przyprawę gyros i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy kurczaka i smażymy. Przekładamy kurczaka na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Sos Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i mieszamy. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy jedną warstwę makaronu. Na wierzch wykładamy połowę warzyw i polewamy połową przygotowanego wcześniej

Wędrówki po kuchni
Makaron za Sosem Pieczarkowym 119

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  Na patelni rozgrzewam masło, dodaję cebulę i podsmażam. Pieczarki kroję w plastry i wrzucam do cebuli. Dodaję pieprz,sól i chilli. Wszystko mieszam i smażę dalej ok 5 min. Do pieczarek dolewam pół szklanki wody i zaczynam dusić. Po ok 3 minutach dodaję ser żółty mieszając aż się rozpuści. Międzyczasie gotuję makaron. Pietruszkę oraz świeżą kolendrę

Gotowanie Patki
Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową 148

gusty i zawita na Waszych stołach. Myślę, że to kolejne szybkie i smaczne danie warte jest uwagi. Polecam.  Spaghetti ala bolognese z fasolką szparagową  SKŁADNIKI : 400 g makaronu spaghetti 500 g mięsa mielonego z łopatki 250 g fasolki szparagowej żółtej 300 ml wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej  sól i pieprz suszone pomidory(...)około 2 cm. Mięso mielone przekładamy na patelnię, podsmażamy doprawiając solą i suszonymi pomidorami z czosnkiem niedźwiedzim.  W 300 ml wody rozrabiamy 1 łyżkę koncentratu i mąki pszennej. Wlewamy do mięsa, gotujemy przez 10 minut. Doprawiamy do smaku pieprzem, papryką słodką i ostrą. Dodajemy pokrojoną fasolkę, mieszamy. Chwile podduszamy.  Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Spaghetti - najlepsze pod słońcem ! :) 147

młynku Prymat sól morska świeżo mielona Prymat zioła: tymianek, bazylia, oregano makaron do spaghetti No 6 Melissa Primo Gusto do posypania tarty parmezan Przygotowanie: Cebule i 1 ząbek czosnku obieramy, myjemy. Cebule kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę lub bardzo drobno siekamy. Następnie na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy, aż się zeszkli(...)patelnię do cebuli i czosnku wrzucamy mięso i smażymy. Gdy mięso się usmaży, przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką, ostrą. Do garnka wlewamy sos Arrabiatta Melissa Primo Gusto oraz prosty sos do spaghetti Melissa Primo Gusto, mieszamy i zagotowujemy. Kiedy już się zagotuje wrzucamy przesmażone mięso i gotujemy przez 15 minut co jakiś czas mieszając, by nie doprowadzić do przypalenia

Gotuj z Mąką

Proponowane wyszukiwania