zapiekanki - 9903 przepisów (strona:310/661)

Spaghetti z kurczakiem i oliwkami 70

Każdy z nas ma czasem dzień, że zjadłby „coś dobrego”, nie pomidorową, nie zapiekankę, nie naleśniki. Po prostu „coś innego”, „coś dobrego” w takich sytuacjach mi z pomocą zawsze przychodzi spaghetti z kurczakiem i oliwkami. Przepisy na spaghetti są niesamowite, każdy ma swój sprawdzony, swoją ulubioną wersję i u każdego spaghetti smakuje inaczej. Poniżej przepis na jedną z kilkunastu wersji

Gotujemywdomu.pl
Makaron z indykiem i warzywami 74

produkcji rolno-spożywczej w Unii Europejskiej.  Co to jest makaron rigatoni. Rigatoni to włoski makaron w kształcie rurek z charakterystycznym żłobieniem. Rigatoni jest podstawą tradycyjnych mięsnych ragu i zapiekanek.  Makaron z indykiem i warzywami

Cztery Fajery
Mielone mięso z indyka z makaronem 67

jakości produkcji rolno-spożywczej w Unii Europejskiej. Co to jest makaron rigatoni. Rigatoni to włoski makaron w kształcie rurek z charakterystycznym żłobieniem. Rigatoni jest podstawą tradycyjnych mięsnych ragu i zapiekanek. Mielone mięso indyka z makaronem

Cztery Fajery
Racuchy – pampuchy drożdżowe z jabłkami 94

podwórku” Przypominamy więc przepis na proste, pyszne, puszyste racuszki drożdżowe, na które bez wątpienia przyjdzie niejednemu z Was dziś ochota Polecamy i zapraszamy! Zobacz też nasze pyszne zapiekanki z chleba tostowego RACUCHY – PAMPUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 350 ml ciepłego mleka 2 jajka 40 g drożdży 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru

Kuchnia Na Wypasie
Pieczona papryka bez skórki 76

skórki. Paprykę wystarczy upiec w piekarniku, a nawet należy ją lekko przypalić. Przypalona skórka bowiem bardzo łatwo oddziela się od miąższu. Pieczoną paprykę bez skórki możemy wykorzystać np. do zapiekanki wegetariańskiej lub do Domowego Ajwaru, czyli pasty z pieczonej papryki i bakłażana. Pieczona papryka – Składniki: 4 papryki Pieczona papryka – Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 180°C (grzałka góra-dół) . Papryki umyj

Moja Delicja
Warzywa po meksykańsku z ryżem 58

danie wykładam na talerze i podaję z posiekaną natką pietruszki oraz nasionami sezamu. Dzięki tym dodatkom obiad jest jeszcze bardziej wartościowy i odżywczy dla naszego organizmu. Smacznego! Spróbuj także: zapiekanka z bakłażana, curry z kurczakiem i pomidorami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej

Natka Pietruszki
Sałatka z serem halloumi i winogronami 129

strukturze, więc świetnie nadaje się do smażenia i grillowania. Ma słonawy smak i jest pyszny, ale niestety należy on do produktów dość kalorycznych. Idealnie pasuje do sałatek, szaszłyków, burgerów, zapiekanek i innych potraw. Składniki: ok. 80 g rukoli 150 g sera halloumi ok. 10 szt. pomidorków koktajlowych ok. 7-8 szt. winogron czerwonych garść orzechów włoskich Sos: 3 łyżki oliwy

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z serem halloumi i winogronami 129

strukturze, więc świetnie nadaje się do smażenia i grillowania. Ma słonawy smak i jest pyszny, ale niestety należy on do produktów dość kalorycznych. Idealnie pasuje do sałatek, szaszłyków, burgerów, zapiekanek i innych potraw. Składniki: ok. 80 g rukoli 150 g sera halloumi ok. 10 szt. pomidorków koktajlowych ok. 7-8 szt. winogron czerwonych garść orzechów włoskich Sos: 3 łyżki oliwy

Kuchnia MagdaLeny
Kuchnia no waste. Co o niej wiedzieć? 77

obiadu można wykorzystać na kopytka, pierogi ruskie czy kluski śląskie. Czerstwy chleb bo zamoczeniu w jajku można usmażyć. Z twardego już pieczywa można zrobić grzanki do zupy albo zapiekanki. Z mocno dojrzałych owoców będzie dobre ciasto lub domową konfiturę. Produkty o krótkim terminie ważności dobrze jest kupować u lokalnych dostawców. Daleki transport sprzyja psuciu się żywności. Najlepiej owoce, warzywa

ProstePesto.pl
Kiszony czosnek 77

ukiszony czosnek traktuję podobnie, jak ten świeży. Dodaję przetarty do sosów sałatkowych, sosów pieczeniowych, zup. Jest świetnym dodatkiem do past warzywnych typu hummus. Pokrojonym w plasterki możemy obłożyć pizzę, zapiekanki serowe, a nawet dodać do jajecznicy. Pomysłów jest wiele i nic nas nie ogranicza, chyba, że po prostu nie lubimy czosnku… Przepis zaczerpnęłam z książki Patrycji Machałek “ Przetwory

Tajemnice Smaku
Domowa kapusta kiszona / Homemade Sauerkraut 81

kapusta kiszona jest składnikiem wielu pysznych polskich dań. Koniecznie wykorzystajcie ją do surówek, kapuśniaku albo jeszcze lepiej, domowych pasztecików lub pierogów. Polecam, smacznego:) Jeśli lubicie kapustę, polecam również pyszną zapiekankę gyros z kapustą i kurczakiem : Domowa kapusta kiszona, składniki: 1 kg kapusty (waga po wycięciu głąba i poszatkowaniu), płaska łyżka soli,  opcjonalnie 1-2 marchewki Domowa kapusta kiszona, przygotowanie

Lekcje w kuchni
Zapiekany pochrzyn z serem i ziarnami słonecznika 91

rosnący dziko ignam w krajach amerykańskich, szczególnie w Meksyku, wykorzystywano przy bólach jelitowych. I mnie udało się zakupić to cudowne warzywo, a teraz polecam wszystkim. U mnie w postaci zapiekanki. Zapiekany pochrzyn. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zapiekane naleśniki a’la burrito 169

Zapiekane naleśniki a’la burrito Wytrawne i pikantne naleśniczki, zapiekane z pysznym meksykańskim farszem jak w burrito. Świetny pomysł na niecodzienny obiad, kolację lub danie

Blog z Apetytem
Burgery z buraka 74

burger z czerwonej soczewicy – wegeburger z kalafiora – najlepszy domowy cheeseburger – burgery z indyka i cukinii – burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z batatem i jakiem na miękko BURGER Z BURAKA Przygotowanie: 30 minut Ilość: 15-16 mini burgerów lub 7-8 dużych Składniki kotlety

nietylkopasta.pl
PASTERYZOWANY SOS WARZYWNY DO PIZZY + FILMIK 77

warzywny do pizzy i zapiekanek świetnie sprawdza się zimą, jest aromatyczny, gęsty i smaczny. Już nie muszę się martwić czym posmarować spód ciasta, teraz taki sos mam pod ręką. Polecam mój przepis.  SKŁADNIKI :  2 kg pomidorów 1 spora cukinia  4 cebule  1 kg czerwonej papryki 2 papryki zielone 2 małe bakłażany  5-6 łyżek oleju

Kulinarne Fantazje Marioli