tilapię lub mirunę) 2 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku sok z połówki cytryny szczypta otartej skórki z cytryny szczypta soli szczypta pieprzu szczypta cukru 1 łyżka oleju 200g makaronu 50g masła ulubione warzywa Przygotowanie: Z sosu sojowego, soku z cytryny, otartej skórki z cytryny, szczypty soli, pieprzu, cukru, 1 ząbka czosnku oraz oleju przygotowujemy marynatę. Wszystkie składniki energicznie mieszamy(...)patelni oraz szybkie zamknięcie struktury mięsa, przez co wszystkie „soki” i smak pozostaną w środku. Filety smażymy po półtorej minuty z każdej strony. Usmażoną rybę przekładamy na folię aluminiową, możemy skropić resztą przygotowanej wcześniej marynaty. Zawijamy folię i wstawiamy na około 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni. W tym czasie gotujemy makaron w lekko osolonej
Jacob Tasteslasagne) lub taką ze szpinakiem, ale ta dzisiejsza również nam bardzo smakowała. Należy jednak pamiętać, by dobrze doprawić szpinak, bo to on nadaje lazanii głównego charakteru. 9-12 płatów makaronu do lazanii (my zwykle używamy 4 sztuki na warstwę, układając je w naczyniu na tzw zakładkę) 750 g mrożonego szpinaku 2 łyżki mleka 3-4 ząbki czosnku 250 g łososia(...)soli. Na drugiej patelni, na niewielkiej ilości oleju podsmażamy warzywa. Gdy lekko się zeszklą doprawiamy je niewielką ilością soli oraz około 1 łyżeczką przyprawy pomidorowo-bazyliowej z czosnkiem niedźwiedzim (ewentualnie inną, ulubioną mieszanką ziół, np prowansalskimi). W garnku miksujemy ricottę ze śmietanką i łyżką mąki ziemniaczanej – krótko, tylko do połączenia. Jeśli mamy makaron, którego nie trzeba gotować, krótko
Smaki Na Talerzususzonych pomidorów 1 puszka krojonych pomidorów 1 duża cebula 4 ząbki czosnku natka pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek sól himalajska i pieprz Przygotowanie: Na rozgrzaną głęboką patelnię dodaje oliwę i posiekana cebulę podsmażam, stopniowo dodaje mięso dzieląc na drobne kawałki. Gdy mięso będzie już podsmażone dodaję pieczarki i dalej podsmaża. Kolejno dodaję pomidory z puszki oraz te suszone pokrojone(...)Smażę pod przykryciem około 20-30 minut. Pod koniec dodaje posiekany czosnek i natkę. Jako, że ostatnio wygrałam sporą paczkę zapasów od Lubelli to wykorzystałam oznaczony na zdjęciu makaron
ClauditteMissCookingMakaron w kształcie muszli nadziewany tuńczykiem, świeżym szpinakiem i mozzarellą, zapiekany w sosie pomidorowym z dodatkiem serka mascarpone i odrobiny szałwii. Wyjątkowo pyszne połączenie smaków… Danie idealnie sprawdzi się na obiad lub ciepłą kolację. Polecam Składniki: 22 muszle makaronowe (około 250 g) 200 g świeżego szpinaku 2 puszki tuńczyka w oleju 2 kulki mozzarelli 125 g serka mascarpone(...)ugotowane muszle makaronowe. Sos pomidorowy: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić posiekaną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Następnie dodać krojone pomidory (razem z zalewą!), oregano i szałwię. Zagotować, dodać serek mascarpone i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Na dno naczynia do zapiekania wylać sos i układać obok siebie nadziewany makaron. Zapiekać (bez przykrycia) w piekarniku nagrzanym
Oryginalny smakcytrynowy - do smaku Makaron razowy ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przelać zimna wodą i odstawi ć do odsączenia i wystudzenia. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić przyprawą do kurczaka i odstawić na 20-30 minut do lodówki, aby mięso przeszło smakiem przypraw. Następnie podsmażyć na oliwie na złoto. Zdjąć z patelni i odstawić do wystudzenia(...)ulubionymi przyprawami - u mnie wyłącznie sól i pieprz cytrynowy . Dbający o linię mogą tu w ogóle pominąć majonez i sos przygotować wyłącznie z jogurtu. W dużej misce wymieszać razem makaron, usmażonego kurczaka, sparzonego pora, ananasa i kukurydzę. Zalać sosem, wymieszać i odstawić na minimum 30 minut do lodówki dla "przegryzienia" się smaków. Sałatkę konsumować na zimno, lub lekko ciepł
Grunt to przepis!łyżka naturalnego miodu 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy sezam do posypania pieprz, sól do smaku olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Makaron ryżowy: Zagotować posoloną wodę w garnku. Włożyć makaron ryżowy i mieszamy. Zdjąć z ognia i przykryć. Po 10 min powinien być już gotowy. Sos: W małej miseczce wymieszać ze sobą sos ostrygowy, rybny, sojowy, miód, curry i kurkumę(...)następnie w ćwiartki. Marchewkę pokroić w słupki. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Tofu: Tofu odsączyć z płynu. Położyć na ręczniku papierowym i delikatnie dociskać aby usunąć nadmiar wody. Na patelni rozgrzać olej i smażyć z każdej strony do uzyskania złotobrązowego koloru. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, czosnek i imbir. Po chwili dodać marchewkę i trzymać na ogniu . Wrzucić
Jaglusiałyżka naturalnego miodu 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy sezam do posypania pieprz, sól do smaku olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Makaron ryżowy: Zagotować posoloną wodę w garnku. Włożyć makaron ryżowy i mieszamy. Zdjąć z ognia i przykryć. Po 10 min powinien być już gotowy. Sos: W małej miseczce wymieszać ze sobą sos ostrygowy, rybny, sojowy, miód, curry i kurkumę(...)następnie w ćwiartki. Marchewkę pokroić w słupki. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Tofu: Tofu odsączyć z płynu. Położyć na ręczniku papierowym i delikatnie dociskać aby usunąć nadmiar wody. Na patelni rozgrzać olej i smażyć z każdej strony do uzyskania złotobrązowego koloru. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, czosnek i imbir. Po chwili dodać marchewkę i trzymać na ogniu . Wrzucić
Jaglusiałyżka naturalnego miodu 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy sezam do posypania pieprz, sól do smaku olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Makaron ryżowy: Zagotować posoloną wodę w garnku. Włożyć makaron ryżowy i mieszamy. Zdjąć z ognia i przykryć. Po 10 min powinien być już gotowy. Sos: W małej miseczce wymieszać ze sobą sos ostrygowy, rybny, sojowy, miód, curry i kurkumę(...)następnie w ćwiartki. Marchewkę pokroić w słupki. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Tofu: Tofu odsączyć z płynu. Położyć na ręczniku papierowym i delikatnie dociskać aby usunąć nadmiar wody. Na patelni rozgrzać olej i smażyć z każdej strony do uzyskania złotobrązowego koloru. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, czosnek i imbir. Po chwili dodać marchewkę i trzymać na ogniu . Wrzucić
Jaglusiapatelni. Jeśli przerażeni obszernością składników sięgacie po wielki garnek - bez obaw - wszystko się zmieści. Szpinak bowiem kilkukrotnie zmniejszy swoja objętość, i właśnie wtedy - gdy zwiędnie - będzie gotowy. Nie ma potrzeby dłuższego duszenia, tym bardziej jeśli zależy nam by zachował jak najwięcej cennych witamin i mikroelementów. Składniki: pojedynczy filet z kurczaka ok 500 g pieczarek wiązka szpinaku śmietana 30 % makaron
Nie do chrzanu!rozgrzej olej na patelni przełóż na nią cebulę, podsmaż chwilę następnie dodaj na patelnię rybę wymieszaj dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, a na końcu natkę pietruszki na końcu dodaj przecier pomidorowy wymieszaj smaż razem przez jeszcze jakieś 3 minuty podawaj z ulubionym makaronem Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujedanie najlepiej podać z ryżem, kopytkami lub makaronem. Idealne danie na imprezy, łatwo się go serwuje i pysznie smakuje. Schab pokroić w plasterki o grubości 1 cm, następnie lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem ziołowym, papryką słodką, ostrą i kurkumą. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć płaty mięsa z dwóch stron na złoty kolor, natychmiast zdjąć z patelni. Obsmażone mięso rozłożyć
Kuchnia Pokoleńdanie, które świetnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny nawet w najbardziej zapracowanym tygodniu. Pyszna wołowina i grzyby w smakowitym sosie śmietanowym z koniakiem i podany z ulubionym makaronem zachwyci wszystkich. Uwielbiam takie proste a smaczne dania, nawet mój wybredny Luby poprosił o dokładkę bo stwierdził, że danie jest 10/10, a uwierzcie mi- to mój największy krytyk Jeżeli lubisz(...)ketchup i tymianek. Następnie włóż ponownie do patelni mięso, dodaj sos Worcestershire, dokładnie wymieszaj i podgrzewaj przez kolejne 1-2 minuty. Dodaj śmietankę, dopraw solą i pieprzem do smaku i gotuj przez 10-15 minut aż zgęstnieje do konsystencji sosu. Ponownie dopraw do smaku jeżeli to konieczne i podawaj z ulubionym makaronem. Smacznego! English version Beef and mushroom stroganoff
karmelowyoleju i przełożyć do zupy wraz z koncentratem pomidorowym (3-4 łyżki). Na patelni zrobić zasmażkę (u mnie 1/5 szklanki oleju i 1 czubata łyżka mąki), dodać do zupy. Na koniec zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem, dodać odsączoną fasolę. 3. Zupę podawać z makaronem. Smacznego!!! Źródło: Qulinarny blog
Kuchnia domowa Aniindyka/kurczaka ☞100 brokuła ☞10 g nasion słonecznika ☞tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Makaron ugotować 2. Mięso pokroić w kostkę, doprawić (u mnie curry) i usmażyć na odrobinie tłuszczu 3. Brokuły blanszujemy/ al'dente 4. Wykładamy na talerzy i posypujemy słonecznikiem (możecie go podprażyć lekko na patelni) Makro: 305 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuresztę masła i wlać około 1-1,5 litra wody. (Pamiętać o "przepłukaniu" patelni wodą i wlaniu jej do garnka z zupą, aby nie tracić smaku.) Zupę posolić i gotować przez kilka minut. Zdjąć z ognia, wlać słodką śmietankę i przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Podawać z makaronem i ulubioną zieleniną, np. koperkiem lub pietruszką. Czy wyrzucając plastikową torebkę zastanawiacie
Codzienna kuchnia niecodzienna