Pyszny, szybki i prosty sposób na szpinak, który zjedzą wszyscy, nawet mój mąż, który twierdzi zdecydowanie, że nie jest "trawożerny" ;) Ja natomiast jestem i mam to szczęście, że w moim najbliższym i ulubionym warzywniaku bez problemu mogę kupić w sezonie świeże wiązki tej "trawy";) Sos przygotowuję w niedużej głębokiej patelni. Jeśli przerażeni obszernością składników sięgacie po wielki garnek - bez obaw - wszystko się zmieści. Szpinak bowiem kilkukrotnie zmniejszy swoja objętość, i właśnie wtedy - gdy zwiędnie - ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...