makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:324/561)

Penne z sosem szpinakowym, kurczakiem i pomidorkami cherry (Penne with spinach sauce, chicken and cherry tomatoes) 177

this case, spinach. Base to this spinach sauce is fresh, green spinach, and not this frozen something that doesn’t even remind of spinach! Składniki (I ngredients ) 300g makaronu penne (300g of penne) 200g świeżego szpinaku (200g of fresh spinach) 200ml śmietanki 30% (200ml of cream) 1 filet z kurczaka (1 chicken breast fillet) 2 łyżki oleju(...)liquid is boiled away and the sauce becomes thick. Na drugiej patelni podsmażamy zamarynowanego kurczaka na brązowy kolor. Gorącego kurczaka dodajemy do sosu szpinakowego i przez chwilę dusimy. Sear the chicken on another pan. Put the hot chicken to the spinach sauce and stew it for a minute Makaron gotujemy al dente. Porcję przekładamy na talerz, polewamy sosem

Jacob Tastes
Ławica Czesia czyli muszle nadziewane aromatycznym mięsem 142

dente - łatwiej będzie kroić je na talerzyku. Przestudzony makaron oblewamy kilkoma łyżkami oliwy, mieszamy go aby cały się pokrył delikatnie tłuszczem i nie sklejał się ze sobą. Podstawa farszu w tym przypadku to 1 kg świeżego mięsa mielonego wieprzowego z łopatki, które podsmażyłem z odrobiną soli na teflonowej patelni (bez żadnej oliwy, tylko gorąca patelnia). Kto smażył mięso mielone(...)mięsem. Cel na tym etapie - farsz nie może być suchy dlatego korygowałem gęstość całej mikstury, dolewając stopniowo wodę (ok. 250 ml), która została mi z gotującego się makaronu.  Kolejny krok - nadziewamy makaron tak aby ścianki muszelki delikatnie schodziły się do środka. Układamy muszelki blisko obok siebie - w myśl słów "ściaśniaj, ściaśniaj". Aby mieć mniej sprzątania, blachę

Right Behind The Kitchen
Makaron z kurczakiem i pieczarkami z trzema serami 171

się  tym rozkoszowałam. Sery smakami  ze śmietaną  się zmieszały, kremową konsystencję uzyskały, a makaron gniazdko pasował znakomicie i smakował wyśmienicie.     Składniki: 150 g makaronu Gniazdko 1 Czaniecki, 6 ząbków czosnku, 1 filet z kurczaka, 150 g pieczarek, 1 cebula szalotka, 150 ml śmietany 30%, 10 g sera żółtego (wędzony radamer), 60 g sera kremowego(...)patelni rozgrzewamy olej na którym podsmażamy całe ząbki czosnku, dodajemy cebulkę, pieczarki, kurczaka i wszystko razem smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ser żółty trzemy na cienkiej tarce, a ser topiony kroimy na mniejsze kawałki. Do mięsa z pieczarkami wlewamy śmietanę i dodajemy ser żółty i topiony, całość zagotowujemy ciągle mieszając (aż sos zgęstnieje). Do sosu dodajemy ugotowany makaron

Moniki Smakołyki
Zupa pieczarkowa + film 155

pęczka natki pietruszki 250 g ugotowanego makaronu ( dowolny rodzaj) czarny pieprz sól Przepis: Marchew, pietruszkę oraz seler kroimy w małą kostkę. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i całość gotujemy około 20 minut do momentu aż warzywa będą miękkie. Cebulę drobno siekamy a oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Na patelnię z rozgrzanym masłem wrzucamy posiekaną cebulkę(...)miski przekładamy śmietanę i łączymy ją z chochlą gorącego wywaru. Zupę zabielamy śmietaną, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Natkę pietruszki drobno siekamy. Gorącą zupę podajemy z ugotowanym makaronem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.   Artykuł Zupa pieczarkowa + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Wiosenny ryż z patelni 151

Wiosenny ryż z patelni Wiosenny ryż , to taka śliczna , apetyczna i doskonała w smaku potrawa , która do tego jest banalnie prosta . Tu nie ma co schrzanić , to zawsze wychodzi idealnie . Polecam na upały jako dodatek do mięs lub samodzielne danie Składniki : 1 szklanka ryżu ( surowego ) 1 opakowanie mrożonych warzyw ( mix kalafiora , brokuła i marchewki ) 1/2 szklanki mrożonego groszku 1/2 puszki(...)zlaniu wody , przelewam na sitku ( gęstym ) zimną wodą jak makaron -wychodzi idealnie sypki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Następne 3 kostki zużywamy do ugotowania warzyw i groszku , lekko al dente , tak żeby nie rozgotować . Gorące warzywa zlewamy do sitka z ryżem , na cedzak . Na patelni rozgrzewamy masło i rumienimy pieczarki ( wrzućcie pokrojone i nie mieszajcie , dopóki

Ogrodnik w podróży
Lasagne z porem i z kurczakiem 393

wykonanie: Makaron gotujemy al dente, tak około 2 - 3 minuty, najlepiej po dwa płaty aby się nie posklejał. Cebulę kroimy w piórka, por myjemy, kroimy na pół i kroimy w paseczki grubości około 1,5 cm, paprykę kroimy w paseczki, a kurczaka w drobną kostkę. Kurczaka doprawiamy curry, słodką i ostrą papryką i imbirem. Wszystko smażymy razem na patelni przez(...)momentu aż powstanie gładki sos. Doprawiamy dwiema łyżeczkami gałki muszkatołowej i pieprzem.   Na dno naczynia wykładamy 1/3 kurczaka, wylewamy 1/4 sosu i posypujemy 1/4 mozzarelli. Układamy 3 płaty makaronu i znów 1/3 kurczaka, 1/4 sosu i 1/4 mozzarelli. Czynność powtarzamy jeszcze raz. Na wierzch układamy pozostałe 3 płaty makaronu, wylewamy resztę sosu i posypujemy mozzarellą. Zapiekamy około 30 minut

Delusional Trine
Nie marnuj jedzenia – co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka 301

przechowywać jako bazę do zup lub sosów (taka domowej roboty „kostka rosołowa”, tyle że bez chemii). Lubimy go też doprawić na wschodnią modłę i zjeść z chińskim makaronem. Jednym z naszych ulubionych patentów jest rosół na kościach a la zupa pho . Oryginalna, wietnamska zupa pho również przygotowywana jest na kościach. Tyle, że wołowych Nasz przepis to wariacja(...)można zrobić z resztek pieczonego kurczaka? W tym chińskim makaronie sprawdzi się nawet gotowane udko z kurczaka z rosołu. To doskonały przepis na wykorzystanie pozostałości nie tylko z pieczonego kurczaka lub kaczki, ale też np. udka z rosołu . Nieporównanie ciekawszy i bardziej smakowity niż tradycyjne, przysmażone na patelni, odgrzewane mięso. Jest idealny dla wszystkich, którzy kochają azjatyckie smaki

Niedzielny kucharz
Polędwiczka w pikantnym sosie pomarańczowym z mango / Pork with spicy orange sauce and mango 244

przygotowaniu, za to dzięki orientalnym przyprawom, zawsze wychodzą pełne smaku. Tym razem postanowiłam przygotować polędwiczkę wieprzową w pikantnym sosie pomarańczowym z dodatkiem papryki i mango, którą podałam z makaronem chow mein, gdyż nie trzeba go nawet gotować:) Całość posypana prażonymi nerkowcami, dymką i kolendrą, z pewnością posmakuje każdemu. Polecam! Scroll down for recipe in English Polędwiczka w pikantnym sosie pomarańczowym(...)minut. Włóż ponownie wieprzowinę wraz z papryką do patelni i dodaj mango. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj przez kilka minut, aż warzywa będą gotowe ale wciąż chrupiące. Następnie dodaj mieszanką mąki i wody i gotuj przez kolejną minutę. Dopraw sosem sojowym lub octem jeżeli to konieczne. Podawaj danie z makaronem, posypane z prażonymi orzechami nerkowca, dymką i kolendrą. Smacznego

karmelowy
WOŁOWINA W CURRY Z MAKARONEM CHOW MEIN 119

SKŁADNIKI: 500 g mięsa wołowego chudego Makaron chow mein ok 200g 1 /3 świeżego ananasa 1/3 puszki kukurydzy 1 szalotka 1 ząbek czosnku 2 łyżki pasty curry 2 łyżki pasty limonkowo imbirowej 400 ml mleczka kokosowego Natka pietruszki ok łyżki Olej do smażenia Sól i pieprz do smaku Woda PRZYGOTOWANIE:  Na rozgrzaną patelnię wlewam olej rzepakowy. Mięso myje, kroję(...)drobną kostkę, wkładam na patelnię. Smażę ok 2min a następnie wlewam pół szklanki wody. Dodaję dwie łyżki pasty limonkowo imbirowej. Mieszam i duszę ok 5 min. Całość przekładam do większego garnka a następnie wlewam ok 500 ml wody, duszę na małym ogniu ok 20 min aż mięso będzie miękkie. Miedzyczasie przygotowuję ananasa. Ananasa obieram i kroje w drobną kostkę. Szalotkę

Gotowanie Patki
Sakiewki drobiowe 219

farszu ile się nam zmieści i delikatnie przenosimy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością wody, aby mięso nam się nie przypaliło. Dusimy pod przykryciem 15 minut. Wyjmujemy sakiewki, a powstały sos zagęszczamy mąką. W razie gdyby sos był mało wyrazisty możemy go jeszcze doprawić. Podajemy np z 3 kolorowym makaronem spaghetti. Pyszności!  Skomentuj

MamaOskarka
MAKARON CHOW MEIN Z INDYKIEM I GRZYBAMI MUN 163

łyżeczka startego imbiru 1 dymka sól, pieprz, limonka, kolendra SOS 5-6 łyżek pasty tamaryndowej 2-3 łyżki Sambal Oelek 4 łyżki sosu rybnego 5 łyżek cukru kokosowego Makaron ugotować uważając, żeby go nie przegotować. Odcedzić i przelać zimną wodą, żeby się nie skleił. W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu. Doprawić wedle własnego uznania jeżeli czegoś nam brakuje. Pierś(...)patelni albo woku mocno rozgrzać olej i dodać do niego pokrojoną pierś indyka. Podsmażyć do zbrązowienia, dodać imbir, czosnek i cebulę. Po minucie dodać marchewkę, brokuły, odciśnięte grzyby mun i paprykę. Smażyć przez 2-3 minuty, ciągle mieszając. Odsunąć na bok mięso z warzywami, wlać roztrzepane jajko i mieszać, aż się zetnie. Wymieszać wszystko razem i dodać ugotowany makaron. Przemieszać

Pieguskowa Kuchnia
Lasagne bolognese 134

Dziś tak po prostu: Lasagne bolognese   SKŁADNIKI:   200 g makaronu lasagne (bez wcześniejszego gotowania) 500 mięsa mielonego ( wieprzowo- wołowego) 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 marchewka   puszka pomidorów krojonych 100 g oliwy z oliwek sól, pieprz, suszone oregano , bazylia suszona, papryczka chilli Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 500 ml mleka tarty ser gałka(...)muszkatołowa, sól, pieprz Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy cebulę, a następnie mięso z czosnkiem mieszając przez ok 10 - 15 min. Dodajemy pomidory i startą na dużych oczkach marchewkę. Doprawiamy solą,pieprzem, papryczką, oregano, bazylią. Rozpuszczamy masło, dodajemy 2 łyżki mąki, dolewamy zimne mleko i gotujemy na małym ogniu

MarciochaKucharzy
MAKARON Z GRZYBAMI I SEREM gorgonzola 120

SKŁADNIKI : 300 g makaronu penne Malma  200 g grzybów 100 g sera gorgonzola  1 cebula 2 łyżki śmietany 18 % + 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka bulionu  3 łyżki masła por, biała część sól, pieprz do smaku przyprawa warzywna do sosu natka pietruszki do posypania parmezan, opcjonalnie(...)PRZYGOTOWANIE :  Makaro gotujemy al dente, odcedzamy i studzimy. Grzyby oczyszczamy, szatkujemy, gotujemy w osolonej wodzie 20 minut, odcedzamy i studzimy. Na patelni rozgrzewamy część masła, dodajemy pokrojoną cebulę i grzyby, chwilkę smażymy aż cebula zmięknie, wlewamy bulion i dusimy około 15 minut, doprawiamy do smaku jarzynką, solą i pieprzem. W razie konieczności dolewamy wody, sos zagęszczamy śmietaną wymieszaną

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierś Kurczaka z Brokułem do Ryżu, Kaszy lub Makronu 649

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną pierś kurczaka z brokułem, którą możemy podać z ryżem, kaszą lub makaronem. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania piersi kurczaka będziemy potrzebować: około 600 g piersi z kurczaka 1 brokuł (około 500 g) 250 g pieczarek 100 ml bulionu na sos: 300 ml bulionu 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki mąki kukurydzianej lub pszennej(...)duże ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżka startego korzenia imbiru do smaku sól, pieprz olej do smażenia duża patelnia lub rondel Link do filmu z przygotowania: Pierś kurczaka z brokułem Przygotowanie: Do przygotowania dania możemy użyć rosołu lub wywaru warzywnego. Umytą i osuszoną pierś kurczaka kroję w nie za dużą kostkę, pieczarki kroję w półplasterki. Dokładnie wypłukany brokuł

Uwaga Babcia Gotuje
„Pasta con calabaza e pollo ” szybki makaron 125

małej damskiej pięści ) garść świeżych liści szpinaku 2 ząbki czosnku 1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki masła 200 ml kremówki sól, pieprz do smaku 1 kostka rosołowa drobiowa Makaron gotujemy wg . przepisu na opakowaniu , ma być lekko al-dente .Wodę na niego , nastawiamy , mniej więcej w tym samym momencie , jak zaczynamy robić sos , wtedy ,powinien być gotowy odrobinę ,przed(...)patelni roztapiamy masło , wrzucamy na nie dynię i podsmażamy , aż lekko zacznie mięknąć ( około 4 minut ) , dodajemy wyciśnięty praską czosnek , kurczaka , gałkę muszkatołową i ponownie podsmażamy , przez około 5 minut . Na koniec wrzucamy liście szpinaku , wlewamy śmietankę , doprawiamy solą i pieprzem , doprowadzamy do wrzenia ( około 3-5 minut ) . W momencie , kiedy liście szpinaku zmiękną , całość przelewamy do odcedzonego , ugotowanego , makaronu

Ogrodnik w podróży