ciężko cokolwiek jeść. Kto miał, ten wie jaki to ból, samo przełykanie śliny to duży problem. Jako, że wczorajsze moje menu to same jogurty, płatki i na pocieszenie lody :) , to dziś już nie wytrzymałem i postanowiłem coś delikatnego uparować. Wybór padł na kotleciki z cukinii i pieczarek z kaszą jaglaną. W pracy byłem dziś stacjonarnie, z domu
Parowar Facetaciasto (można też zetrzeć ciasto). Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) i pieczemy 50 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Polecam też podawanie szarlotki na ciepło z lodami waniliowymi ;). Życzę smacznego!***** First, we make shortcrust cake, sift flour and we add baking powder. Then we chop flour and powder with margarine, sugar and vanilla sugar. Then
Projekty ze smakiemlodówki drugą połowę ciasta, wałkujemy i przykrywamy nasze jabłka.Robimy dziurki widelcem i smarujemy wierzch roztrzepanym jajkiem.Pieczemy 35 minut w 200 st. Po tym czasie konsumujemy z lodami waniliowymi lub bez.W wersji dla cukrzyków stosuję cukier brzozowy-ksylitol.SMACZNEGO
Pasje Jolkigodziny piekarnik i czekać aż wystygnie. Polecam później włożyć upieczony sernik do lodówki i podać następnego dnia. Schłodzony zawsze smakuje lepiej. Podawać z listkami mięty, likierem orzechowym, lodami, frużeliną bądź w tradycyjnej wersji bez dodatków.Polecam polewę z gorzkiej czekolady Wawel 90%. Świetnie łączy się z naszym sernikiem.Zagotowuję śmietanę kremówkę i zdejmuję z palnika. Wrzucam kilka
Eat Shrimpsuchylonym piekarniku do lekkiego ostygnięcia. Jeżeli natomiast jesteście fanami bardzo rozpływającej się w ustach ciepłej czekolady proponuję, aby ciasto wyjąć po upieczeniu i po 5 minutach podać z lodami waniliowymi bądź miętowymi.Jeżeli chcecie się czymś podzielić, piszcie w komentarzu. Smacznego
Eat ShrimpsPrzepyszna szarlotka z bezą (pianką) na kruchym spodzie. Jej smak, delikatny zapach cynamonu… obłędny. Rewelacyjnie smakuje podana na gorąco z domowymi lodami śmietankowo-waniliowymi. Szczerze polecam Składniki:Spód:250 g masła3 szklanki mąki1/3 szklanki cukru5 żółtek1 łyżeczka proszku do pieczeniaNadzienie:Jabłka powinny być twarde i słodko-kwaśne. W razie potrzeby do smaku można dodać odrobinę cukru
Oryginalny smakdworze upał z chęcią wyciągnęło by się z lodówki coś zimnego i orzeźwiającego a nie koniecznie muszą być to lody :) moją propozycją jest właśnie szybki w wykonaniu galaretkowiec, galaretki można oczywiście zrobić poprzedniego dnia co nie zabierze nam zbyt dużo czasu po za zagotowaniem wody i rozmieszaniu galaretek. Bita śmietana, galaretki i biszkopt - polecam.Biszkopt:3 jajka3łyżki cukru4
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniawięc położyłam małe kawałki na pianie z białek. Piec w 180st. C, 20 -25 min. Wszystko zależy od piekarnika, więc należy sprawdzać co jakiś czas.Ja je podałam z lodami jak było jeszcze ciepłe ;)Smacznego
charlotte gotujesię tu wpadki, czego dowód znajdziecie na zdjęciach poniżej), to z jedzeniem dzieci poradzą sobie same. Czekoladowe miseczki świetnie sprawdzą się na przyjęciu urodzinowym - można w nich zaserwować lody, sałatkę owocową lub drobne cukierki - o ile ktoś jest w stanie pochłonąć tyle słodyczy za jednym razem :)Do zrobienia miseczek potrzebne będą malutkie baloniki. Dmuchamy kilka i zawiązujemy
Ciastkozercybezglutenowy):Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki."Cynamonowy Raj to starannie dobrana kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw, dzięki której Wasze desery, lody, jogurty i ciasta zyskają nowy, niepowtarzalny smak. - Słonecznik, dzięki zawartości witaminy E i cynku, dba o zdrowie skóry, paznokci i włosów. Sezam to bogate źródło m.in. wapnia, magnezu
Wypisz WymalujLubię lekkie, owocowe drinki, z dużą ilością lodu i orzeźwiającymi owocami w środku, dlatego ten z frugo jest moim ulubionym :)Po tym oficjalnym wstępie, nie pozostaje mi nic innego jak wznieść toast: No to frugo! :))Składniki:50ml białej wódki3 kostki loduplasterek limonki, cytryny i pomarańczażółte frugogrenadina (syrop)Wykonanie:Owoce dokładnie szorujemy, wkładamy do miseczki i zalewamy w całości wrzątkiem(...)minut. Następnie kroimy w cienki plasterki razem ze skórką. W szklance do drinków umieszczamy lód, po plasterku limonki, cytryny i pomarańcza, 50ml czystej wódki - zalewamy całość żółtym frugo. Na koniec wlewamy cienkim strumieniem trochę syropu z grenadiny, który fajnie opada na dno.... teraz pozostaje nam tylko degustacja
Walijskie Pichcenielekki alkoholowy napój wytwarzany w oryginale z białego wina (lub szampana) cukru i pomarańczy, z dodatkiem różnego rodzaju owoców owoców, wody sodowej i lodu. Oczywiście od wersji oryginalnej są odstępstwa - jak ze wszystkimi przepisami bywa :) Tak więc i u mnie oryginalny przepis na kruszon uległ delikatnej modyfikacji:) Ale i tak wyszedł pyszny! Polecam(...)nektar pomarańczowyowoce: u mnie: arbuz, truskawki, nektarynki, pomarańcze, limonkalódmiętawoda gazowanakilka kropli grenadinyWykonanie:W wysokim dzbanku układamy kostki arbuza, nektarynki, plasterki limonki i pomarańczy, połówki dojrzałych truskawek i lód. Zalewamy całość białym winem, uzupełniamy sokiem pomarańczowym i odrobiną wody gazowanej. Wierzch dekorujemy świeżą miętą. Dodatkowo chodzimy w lodówce. Na upalne dni - rewelacja
Walijskie PichcenieKilka prostych składników wymieszanych ze sobą, do tego dużo lodu i mamy kolejny przepis na "babskiego" drinka :-) Bardzo fajny smak... splot słodyczy z likieru truskawkowego + orzeźwienie z cytryny i limonki... Polecam! Składniki: likier truskawkowy woda mineralna gazowana lód plasterki limonki i cytryny mięta Wykonanie : W shakerze mieszamy likier truskawkowy z wodą mineralną. Kieliszek napełniamy po brzegi lodem, zalewamy zawartością
Walijskie Pichceniesłodkie. Nie przepadam za lukrem, karmelem, masą krówkową, bezami i innymi słodkościami, chociaż jak zostanę poczęstowana ciastem z powyższymi dodatkami to ... zjem grzecznie bez wydziwiania. Lubię lody, ale o stokroć bardziej ich mniej słodki, orzeźwiający zamiennik czyli sorbet. Dziś podaję prościuteńki przepis na pyszny truskawkowy sorbet :). Wspaniały, aromatyczny i niskokaloryczny deser smakiem przywołujący słoneczne lato
Walijskie PichcenieBlogerChef. Składniki: 3 części napoju imbirowego (np.Schweppes GINGER ALE) 2 część tequila silver dobra garść rukoli Fit&Easy ok 2 łyżeczki cukru demerara 1 część soku z cytryny lód Wykonanie:Do szejkera wkładamy kostki lodu, wlewamy płyny, dosypujemy cukier i wkładamy roztartą w dłoniach lub delikatnie w moździerzu rukolę. Mieszamy energicznie potrząsając. Podajemy w niskich szklankach z lodem
Malinowe Pocałunki