lody - 12901 przepisów (strona:372/861)

Tarta orange curd 173

kruchy blat wylewamy orange curd i równomiernie rozprowadzamy. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia.Pomarańczki obieramy i kroimy na cienkie plasterki, którymi dekorujemy wierzch tarty. Podajemy z kleksem śmietanki albo lodami śmietankowymi.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Zielone Smoothie 260

Bardzo duża dawka witaminy C! Idealna dla osób dbających o zdrowie.Składniki na porcję:garść winogron 15 ml soku z cytryny - ok 1/2 cytryny 5-6 kostek lodu woda 2 plasterki ŚWIEŻEGO ananasa1 kiwiSposób przygotowania:Do blendera wrzucamy kostki lodu. Świeże owoce myjemy, wrzucamy do blendera na wcześniej dodane kostki lodu. ananasa i kiwi obieramy

Słodkie Przyjemności
Smoothie bananowe 248

napój orzeźwiający. Smak przenosi nas w ciepłe, egzotyczne miejsce. Spróbujcie :) Szczególnie, że jego przygotowanie trwa dosłownie chwilę.Składniki na porcję:15 ml soku z limonki 5-6 kostek lodu woda plasterek ananasa2 bananykiwiSposób przygotowania:Do blendera wrzucamy kostki lodu. Świeże owoce myjemy, wrzucamy do blendera na wcześniej dodane kostki lodu. ananasa i kiwi obieramy. Z ananasa

Słodkie Przyjemności
Smoothie ananasowo-grejfrutowe 157

orzeźwiająco. Po prostu nie ma innego wyjścia. Dziś połączenie słodkości ananasa, goryczki i kwasku grejpfruta w prostym egzotycznym smoothie. Zdecydowanie poprosicie o dolewkę.Składniki na porcję:5 kostek lodu woda plasterek ananasabanan½ grejpfrutagarść winogronSposób przygotowania:Do blendera wrzucamy kostki lodu. Ananasa, grejpfruta i banany obieramy. Z ananasa wydrążamy środek i kroimy na mniejsze kawałki. Banana obieramy, odcinamy(...)końcówki i kroimy na mniejsze kawałki. Grejpfruta obieramy z grubej skórki i usuwamy białą, gorzką skórkę. Owoce wrzucamy do blendera na wcześniej dodane kostki lodu. Na wierzch wrzucamy umyte winogrona. Całość zalewamy 2-3 łyżkami. Owoce miksujemy około 2 minut do momentu uzyskania gładkości – jeżeli nie posiadacie w robocie sitka do przecierów, proponuję przed podaniem przetrzeć miąższ przez zwykłe

Słodkie Przyjemności
Czekoladowo-malinowe ciasto z truskawkami 213

Czerwiec, tak wiele do zrobienia a tak mało czasu. Dobrze, że mimo wszystko odnajduję chwilę na przygotowanie czegoś smacznego. Dzisiejszy przepis jest idealny na początek sezonu

Słodkie Przyjemności
Mrożona ice tea 181

Ciepło? Upały nie odpuszczają? I dobrze! W końcu mamy lato :) Jednak czasem zbyt dużo ciepła też nam przeszkadza, dlatego warto zaopatrzyć się w coś co pomoże

Słodkie Przyjemności
Poland Trip cz.3 - Moszna i Wrocław 219

pięknym i malowniczym kraju. Chyba odpowiedź jest prosta, prawda?Knajpki polecane przez blogerów:Wrocław - 'Nigdy nie zapomnę', 'od Koochni', 'Piec na Szewskiej' i 'Bulke z maslem' 'Polish lody naturalne' Dobra Karma

Słodkie Przyjemności
Fondant czekoladowy z wanilią i nutą chilli. 195

dwie minuty w piekarniku.Nie używam miksera. Lepiej wszystko zrobić ręcznie, gotowa masa jest w momencie gdy możemy nią rysować wzorki, przelewając ją z łyżeczki.Ciastko podajemy z lodami. Najlepiej domowymi. Z braku czasu mam dziś gotowe.Czekoladowa pycha

BaRepas
Tarta tatin z karmelizowanymi jabłkami i gruszką. 194

ciasta. Pieczemy w 210 stopniach ok 30 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika studzimy ok 15 minut i przewracamy do góry dnem na większy od naczynia tarty talerz.Podajemy z lodami

BaRepas
“Anielskie” smoothie 197

tuż przed podaniem, ponieważ powoduje ona miękniecie innych owoców. Na upalne dni polecam „Anielskie” smoothie.   Składniki: - dojrzały owoc papai - 1 banan - mleko kokosowe - sok z limonki - szklanka lodu   Umyty owoc papai obieramy i wydrążamy nasiona, które według uznania, albo pozostawiamy (zgodnie z sugestią zawarta na wstępie) albo wyrzucamy. Miąższ kroimy na cząstki i wrzucamy do pojemnika. Dodajemy(...)limonki, obrany i pokrojony banan – miksujemy, dolewając mleko kokosowe. Uzupełniamy pokruszonym lodem ponownie miksując. Podajemy przybrany plasterkiem limonki, listkami mięty i pokruszonym lodem. „Anielskie” smoothie, to propozycja na upalne dni, ale oczywiście nie tylko. Jego wyjątkowość jest zamknięta w owocu papai. Kto nie zna, kto nie próbował – zachęcam do poznania nowych egzotycznych smaków. Smacznego. UWAGA! Nasion papai nie powinny spożywać

mojewypiekiinietylko
Paski drobiowe w kokosowej tempurze 233

cytryny - sól wędzona - pieprz syczuański Składniki na ciasto: - 2/3 szklanki mąki tortowej - ½ szklanki mąki kukurydzianej - 1 szklanka startego kokosu - 1 duże jajko - szczypta soli - 1 szklanka gazowanej wody z lodem - olej rzepakowy do smażenia (może być arachidowy, ryżowy - ważne, aby miał wysoką temperaturę dymienia) Składniki na sos: - majonez - czerwona pasta curry - pieprz syczuański Umyte, osuszone piersi drobiowe kroimy na cienkie(...)godziny (możemy zostawić nawet na noc). Do zamrażarki wstawiamy 0,5 litrową butelkę gazowanej wody mineralnej (na ok. 1,5-2 godziny, aż zacznie się tworzyć lód). Pora zabrać się za… kokosa. Ten orzech wielu odstrasza. Kokos zamknięty w łupinie… jak się do niego dobrać. Sprawa wygląda prościej niż nam się wydaje. Na spodzie orzecha są widoczne 3 wyraźne „plamki

mojewypiekiinietylko
ZDROWY BATONIK ŚWIĄTECZNY - (Bakaliowiec, keks, blok bakaliowy bez mąki, mleka, masła) 223

CYNAMONOWY RAJ": " Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki. Cynamonowy Raj to starannie dobrana kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw, dzięki której Wasze desery, lody, jogurty i ciasta zyskają nowy, niepowtarzalny smak." (Opis:  KLIK ) Uwielbiamy tą niesamowitą, bezglutenową, zdrową, aromatyczną mieszankę. Jest idealnie wyważona i łatwo z niej wyczarować cuda, które zachwycą nawet

Wypisz Wymaluj
muffinki jabłkowe czyli polskie jabłka jemy... 167

kostkę gorzkiej czekolady piec w 200C około 25 minut i zostawić w foremkach do wystudzenia muffinki są pyszniutkie z naszych polskich jabłek............SMACZNEGO!!! te muffinki można podać z lodami jakie lubisz i np. z zimnym Cydrem jabłkowym, który jest pysznie gazowany jak szampan i doskonale gasi pragnienie i komponuje się smakowo z muffinkami......popieram akcję: BLOGERZY JEDZĄ JABŁKA

W Mojej Kuchni Lubię
Francuska tarta z jabłkami według Julii Child 173

około 30-35 minut. Wyjmujemy kiedy jabłka się zarumienią i będą już miękkie. Po wyjęciu z piekarnika wierzch smarujemy ciepłą glazurą morelową. Podajemy na ciepło np. z lodami waniliowymi

Kolizje Smaków
Owocowa sałatka z sorbetem cytrusowym 184

kulki, kiwi obieramy i kroimy w półksiężyce, mandarynki z puszki dodajemy do reszty, na sam koniec dodajemy listki z mięty. Sałatkę jemy z sorbetem albo innymi lodami :) Do sałatki można dodać inne owoce. Sałatka owocowa z sorbetem

Bon Appetit Małgorzaty