pączki - 10682 przepisów (strona:372/713)

CIASTO SMERFOWE 125

stałe. Wśród moich gości zrobiło dużą furorę - zajadali się nim zarówno mali, jak i duzi, a przepis poszedł w świat 😉 Idealny deser dla ochłody w ciepłe dni 🌞 Składniki: paczka herbatników 600 ml śmietany 30% 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka Frugo niebieska 2-3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki wrzątku 300 g borówek amerykańskich lub jagód

Kuchnia MagdaLeny
Ciecierzyca w pomidorach, na bazie soffritto. I o smrodzie, czyli niedogodnościach recyklingu... 126

zaczęłam obwachiwać systematycznie wszystko. Kuchnia była w porzadku, to samo z częścia korytarza i salonu. Ale okolice wielkiego kubła na mieszany recykling już nie! Ha! Rozgrzebałam te wszystkie butelki, paczki, słoiki i pudełka - smród niemiłosierny unosił się znad małej, niepozornej i tylko z grubsza wypłukanej puszeczki po tuńczyku... Ano: ryba + temperatura mocno ciepła pokojowa = nic dobrego! Wnioski z ćwiczenia wyciagnęłam

Lejdi of the house
Sfogliatelle frolle - neapolitańskie kruche ciastka z semoliną i ricottą 154

zaparzoną kawą i ma smak sfogliatelli — cudownego ciastka z nadzieniem z ricotty, ugotowanej semoliny i kandyzowanej skórki pomarańczowej. Znajdziemy je w każdym ulicznym barze i kawiarni. Obok sycylijskich cannoli , pączków graffa i nasączonych syropem bab , o których pisałem w 10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w Neapolu , to najsłynniejsze słodycze w Kampanii. Przed pójściem do pracy każdy szanujący się

Food Square
Ciasto Flamengo 563

pieczenia, Masa budyniowa: 500 ml mleka. 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 cukier waniliowy, 4 łyżki cukru pudru, 200g masła, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej, 1 duża paczka herbatników, 2 kieliszki likieru czekoladowego, kakao do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz

Tradycyjna kuchnia Kasi
Winko z pędów sosny ( dobre przy zaburzeniach przemiany materii ). 110

Składniki : 100 g świeżo zebranych pędów lub pączków sosny 1 l białego wytrawnego wina  Sposób wykonania :   P ędy sosny wrzuć do słoja, zalej winem. Słój zamknij i odstaw na 2 tygodnie. Co pewien czas wstrząśnij lekko słojem. Następnie przefiltruj przez gazę , rozlej do butelek, zakorkuj. Na butelki naklej etykiety z opisem. Winko jest gotowe do picia

Przepisy i porady kulinarne
CIASTO DYNIOWE z płatkami owsianymi i słonecznikiem (wegańskie) 192

celu skorzystałam z oferty Zielonego Sklepu . Znajdziesz w nim ekologiczne warzywa i owoce, zdrową żywność oraz naturalne kosmetyki i środki czystości. Dynia , która dotarła do mnie w paczce wraz z innymi produktami była w świetnym stanie Jeśli również szukasz warzyw i owoców z ekologicznych upraw sprawdź ofertę Zielonego Sklepu Link do sklepu: https://zielonysklep24.pl/ Do innych produktów, które użyłam

Via Gusto
Kotlety z fasoli i pieczarek 151

piec kolejne 10 minut.  Kasza z warzywami: składniki na 6 porcji podawane z kotletami: 200g kaszy owsianej  lub innej ulubionej (u mnie owsiana z Radix-bis) 3 paczki mrożonych warzyw każda po 450g (lub ugotowane ulubione warzywa)* 1 łyżka oliwy z oliwek Słodka papryka w proszku ulubione zioła do smaku Sól *poza sezonem dość często używam mrożonych warzyw

Fabryka pomysłów
Zupa z rzeżuchy – dietetyczna zupa na Wielkanoc i na wiosnę 205

obrane po pół łyżeczki lubczyku, ziaren pieprzu i ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe 2 łyżki sosu sojowego łyżka oleju 4 garście kiełków rzeżuchy – z wysianej 1 paczki nasion lub kupionej, ściętej nożyczkami 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach – obrane i pokrojone na kawałki 2 łyżki tartego chrzanu (może być kupny) 4 jajka ugotowane na twardo (opcjonalnie) – obrane

Ugotowane pozamiatane
Ciasto migdałowe z kajmakiem 127

łyżka octu szczypta soli Masa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 500 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru migdałowego 300 g masła Dodatkowo: 1/2 słoika dżemu morelowego 2 paczki herbatników (petitków) 1/2 puszki gotowej masy kajmakowej ok. 50 g płatków migdałowych 2/3 szklanki soku pomarańczowego Budynie rozpuścić w 1/2 szklanki mleka, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem migdałowym

Czerwień i błękit
Błyskawiczna sałatka z porem i surimi 204

dużo pracy, a robi się ją dosłownie w 15 minut. Jest bardzo smaczna i szybko znika ze stołu. Składniki: 200 g sera żółtego puszka kukurydzy 4 jajka średni por paczka paluszków krabowych surimi 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego (albo więcej majonezu) sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Pora kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą

e-PrzepisyKulinarne
Jak zrobić lukier cytrynowy 322

Domowy lukier to podstawa przy wypieku babek czy serników oraz pączków i drożdżówek. Mój prosty przepis na lukier cytrynowy jest bardzo uniwersalny i łatwy do zapamiętania. Taki lukier jest niezastąpiony! Lukrem cytrynowym pokrywam najczęściej wypieki wielkanocne. Idealnie sprawdza się do babek cytrynowych oraz babek drożdżowych. Lukier cytrynowy świetnie wygląda i smakuje na babeczkach śmietankowych z owocami

AniaGotuje.pl
Sałatka "Wielkanocna Pisanka" z baleronem 204

atrakcyjnie wyglądające potrawy. Jak bowiem powszechnie wiadomo, je się także oczami i stąd zrodził się pomysł na tę Wielkanocną sałatkę. Dzięki uprzejmości firmy HAŃDEREK , trafiła do mnie kolejna paczka z pysznymi wędlinami. Jeszcze raz dzięki :) Jedna z nich, baleron, posłużył  mi do przygotowania tej sałatki. Składniki: 1,5 szklanki pokrojonego w kostkę baleronu 1 szklanka pokrojonych w kostkę ogórków

Gosia gotuje
ciasto kawowo migdałowe-w sam raz do kawy na zbliżające się święta 171

opakowania śnieżki #łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 kostki czekolady masa budyniowa 1 litr mleka 2 budynie z cukrem waniliowe 3 łyżki mąki wrocławskiej 1/2 szklanki cukru kryształu 3 żółtka 1/2 paczki migdałów zmielonych 1 masło przygotowanie Pierwsze robimy masę budyniową – wlewamy mleko do garnka, ok 2 szklanki z tego odlać i do tego mleka dodajemy budynie, cukier, żółtka, mąkę

Moje Wyroby
Krewetki na maśle z chili 277

Krewetki , jako afrodyzjak można stosować w różnych kombinacjach. Ja się skupię na klasycznej wersji krewetek smażonych na maśle z domieszką chili. Przepis oraz lista zakupów znajdziecie poniżej. Składniki: 1 paczka krewetek mogą być mrożone Masło 250 g 3-4 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych Sól Pieprz Vegeta Pieczywo 1 mała papryczka chili 2 szklanki wody Natka pietruszki Krewetki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z kapusty pekińskiej z ajvarem 141

kapusty pekińskiej z ananasem . Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 1 średnia główka kapusty pekińskiej 1 średnia marchewka 1 pączek rzodkiewek 1 mała cebula 8 pomidorów koktajlowych Sos 1 czubata łyżka majonezu 150 g śmietany (dałam 18%) 1 czubata łyżka ajvaru sól pieprz Kapustę pekińską drobno posiekać. Cebulę pokroić w drobną

O kuchni z uczuciem