pączki - 10682 przepisów (strona:370/713)

Orzechowa tarta bez pieczenia i wyrzutów sumienia 109

powinien uwzględnić w diecie orzechy. Włoskie i laskowe zamiast pekan Przepis zaczerpnęliśmy z bloga Halfbakedharvest.com. W oryginalnym przepisie występują orzechy pekan, jedne z najzdrowszych, ale też wyjątkowo drogie. Niewielka paczka, w której mieści się kilka sztuk, kosztuje u nas prawie 20 zł. Zrobienie tarty pekanowej kosztowałoby fortunę. My użyliśmy więc orzechów włoskich i laskowych. Doskonale się sprawdziły. Składniki

Niedzielny kucharz
Faworki na piwie 113

Tłusty czwartek to staropolska tradycja pieczenia i zjadania pączków oraz faworków, zwanych też chrustami. No właśnie faworki czy chrust? Czym się różnią, czy w ogóle się różnią? Satysfakcjonującej dla mnie odpowiedzi udzielił mój ulubiony językoznawca Pan profesor Jerzy Bralczyk : „Chrust to określenie polskie, metaforyczne. Przyrównuje niewielkie, kruche ciasteczka do delikatnych, suchych gałązek. Natomiast obca nazwa faworek prawdopodobnie pochodzi od rodzaju

mojewypiekiinietylko
Makowiec japoński 136

inne przepisy z jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis The post Makowiec japoński appeared first

mojewypiekiinietylko
PODSTAWOWY PRZEPIS NA NALEŚNIKI. ZASADY PRZY SMAŻENIU NALEŚNIKÓW 157

będą mi się kojarzyły z czasami studenckimi. Bo na studiach to człowiek "bidę" klepie. Ciuła te monetki i liczy ciągle heheh. A naleśniki tania rzecz, wystarczy słoik dżemu albo paczka szpinaku i pełnia szczęścia. Oj, co ja, się z dziewczynami tych naleśników nasmażyłam hehehe. Chyba dlatego zawsze mi wychodzą takie jak chcę. Praktyka czyni mistrza hehehe. Ale na poważnie, naleśniki

SMYKWKUCHNI
Drożdżówki z konfiturą z czarnego bzu i wiosna w obiektywie 102

pomocą haka przez ok. 8 minut. Ciasto przekładamy do miski obsypanej mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło objętność. Z wyrośnietego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego pączka. Ciasto powinno być plastyczne, więc łatwo będzie z niego uformować mały placuszek. Na ciasto wykładamy łyżeczkę konfitury. Zaklejamy placuszek, lepiąc wszystkie boki, formując bułeczkę. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem

Raj dla Podniebienia
Wafle Z Jogurtem I Galaretkami, Oblane Czekoladą 159

wafelki, przełożone masami z jogurtu greckiego i galaretkę oblane pyszną do ową czekoladą i obsypane kokosem. Pychotka :) Ps. wafle najlepiej smakują godzinkę po zrobieniu, potem rozmiękają. Składniki na jedną paczkę wafli kwadratowych Masa zielona: 200 g jogurtu greckiego 1 opakowanie galaretki agrestowej 350 ml wody 1 łyżka cukru pudru Masa różowa: 200 g jogurtu greckiego 1 opakowanie galaretki poziomkowej

Gotowanie...to proste !
NAJPROSTSZY CHLEB BEZGLUTENOWY z soczewicą (wegański) 152

zbyt się kruszył. Tym razem było zupełnie inaczej! Chleb jest wilgotny, nie kruszy się i jest bardzo aromatyczny. Jednym ze składników jest czerwona soczewica Inspiracją do tego przepisu była paczka od sklepu Yerba MaTe 24 – oprócz zestawu startowego do yerba mate znalazłam w niej mąkę ryżową , mąkę z tapioki , masło orzechowe i czerwoną soczewicę . Wszystkie te składniki wykorzystałam

Via Gusto
Ciasteczka imbirowe ( Ginger Cookies) – smaczne i zdrowe 104

kobiety na bóle miesiączkowe. Po więcej wiadomości na temat tej przyprawy zapraszam na: http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/cudowny-imbir-wlasciwosci-lecznicze-i-odchudzajace-imbiru_33621.html Składniki: 2 pełne szklanki mąki typ 550 2 płaskie łyżki imbiru mielonego (z paczki) 1 łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 170 g masła o temperaturze pokojowej ½ szklanki cukru ¾ szklanki cukru brązowego jasnego 1 jajko 1 łyżka olejku

Przepisy Babci
ZAWIJANE BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z CZEKOŚLIWKĄ! 147

zgody autora!) - 500 g mąki pszennej luksusowej - 400 g mąki pszennej tortowej - 5 jaj rozmiar M - 200 g margaryny/masła - niepełna szklanka cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - 2 paczki drożdży instant - pełna szklanka mleka + 1 jajko do posmarowania  Jajka utrzyj z cukrem mikserem przez 1-2 minuty. Mąkę wymieszaj z drożdżami. Mleko podgrzej w rondelku, ma być ciepłe

SMYKWKUCHNI
Pieczone kotleciki z sumakiem 182

niedawno. Zamówiłam przez internet z zapasem innych, mniej lub bardziej popularnych przypraw. Jednak, jako, że nie znałam go wcześniej, to opakowanie z sumakiem otworzyłam jako pierwsze, tuż po rozpieczętowaniu paczki. I zakochałam się od razu! Sumak to roślina, którą można z łatwością odnaleźć na obszarach śródziemnomorskich, czy Ameryki Północnej, ale prawdziwym królem jest w kuchni środkowej części Bliskiego Wschodu. Nazywa

Pichceniomania
bananowiec bez pieczenia 282

przy okazji przypominam kilka innych ciekawych przepisów na bananowiec: *bananowiec z kremem karpatkowym- KLIK *mulatka-KLIK *bananowiec z pianką-KLIK *na blaszkę 25*34 cm Składniki: 2 duże paczki herbatników (użyłam kakaowych i maślanych) 1 litr mleka 2 opakowania budyniu czekoladowego 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady + 2 kostki łyżka cukru 100 g masła 8 bananów 2 galaretki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Owoce leśne z chia 114

Uwielbiam lekkie desery a wystarczy mieć tylko 3 składniki aby przygotować ten: paczkę mrożonych owoców łyżkę miodu łyżkę nasion chia Owoce wrzucam go garnka, zagotowuję i odstawiam. Dodaję łyżkę chia i łyżkę miodu. Mieszam przelewam do szklanek. Po kilku godzinach ma konsystencję kisielu

AZgotuj!
Ciasto Lodowiec 193

tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 1,5 paczki okrągłych biszkoptów 2 galaretki truskawkowe 375 ml mleka 5 żółtek 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 1,5 łyżki kakao owoce

Domowa cukiernia Ewy
Bezglutenowy chleb wersja 2.0 poprawiona :-) 122

mąki z tapioki 25 gr mąki kasztanowej 25 gr mąki z lnu brązowego 25 gr mąki konopnej 360-380 ml wody 2 łyżeczki soli ½ łyżki ksylitolu drożdże piekarskie ( mała paczka) sezam mak łyżka oleju ( kokosowy, lniany, itp) Przygotowanie: Wszystkie suche składniki mieszamy razem, dodajemy wodę i olej. Wszystko razem mieszamy przez około 10 minut. Na spód formy wysypujemy sezam

PaleoLife
Wracając do wspomnień, deser bez pieczenia 85627

petitki 6,5x5cm x), • folia aluminiowa, • kawałek gorzkiej czekolady, x) podałam rozmiar herbatnika. Ponieważ herbatniki tego typu mogą być w różnych rozmiarach. Dobre są herbatniki w Lidlu. W dużych paczkach po 450g. Nie łamią się i dobrze namiękają. Serek Ricotta dodałam nie tylko ze względu na smak, ale również po to, aby rozluźnić ser wiejski. 1. Galaretkę przyrządzamy zgodnie

Leśny Zakątek

Proponowane wyszukiwania