Setki, a nawet chyba już tysiące razy mówiłam Wam jak bardzo jestem zakochana w cieście drożdżowym. Puszyste drożdżówki ostatnio wypiekam do kilka dni kombinując jednak z nadzieniami, dodatkami i sposobem zaplatania. Ostatnio, zainspirowana internetowym, drożdżowym konkursem przygotowałam przepyszne drożdżówki z dodatkiem puree z dynii. Nadziałam je masą makową ( oczywiście domową! ) i chrupiącymi orzechami. Zostały okrzyknięte przez rodzinę i znajomych jednymi z najlepszych jakie w życiu jedli, a jakie ja... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...http://ostra-na-slodko.pl/