wiem jak Wy, ale ja uwielbiam rozpływającą się w ustach zapiekaną mozzarellę. Znalazłam w szafce paczkę pełnoziarnistej włoskiej polenty i postanowiłam połączyć ją z mozzarellą i ziarenkami quinoy. Taka zapiekana polenta z kuleczką roztopionej mozzarelli w środku idealnie komponuje się z podduszoną na oliwie cukinią, pomidorkami koktajlowymi i oliwkami, jeszcze tylko trochę bazylii i danie gotowe. Prawdziwe włoskie smaki. Przepis
Quinoa Raz!Koszt: Tanie/Średnie Dzisiaj podzielę się z Wami swoim pomysłem, który zachwyci każdego łasucha. Dzięki daktylom kulki są niezwykle słodkie, a w połączeniu ze świeżymi soczystymi śliwkami tworzą zgraną paczkę smakową. Świetny deser na zimno nawet dla małych dzieci, którym takie kulkowate łakocie na pewno przyciągnie swoim wyglądem. Takie deserki są dla nich jak najbardziej wskazane, bo zawierają mnóstwo cennych
Zdrowie i pysznie na talerzuprzygotowań jest mało i składników nie za dużo. Pomidory o tej porze najlepsze, więc i tarta najlepsza. Najlepiej użyć różnokolorowych pomidorów - będą się ładnie prezentować/ Polecam! składniki paczka gotowego ciasta francuskiego (275 g) mały kremowy kozi serek - rolada 3- 4 średniej wielkości pomidoty masa: 1 jajo 125 g koziego jogurtu łyżka koperku - opcjonalnie listki z 2 - 3 gałązek tymianku
Stare Garymieszanych pomidorów garść świeżego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku, 1 łyżka suszonej bazylii 800 g mielonego mięsa 1 łyżka soli czarny pieprz do smaku 1 łyżeczka ostrej papryki paczka żółtego sera plęsniowego 1 kulka mozzarella, 125 g 3 łyżki oliwy Pokrój cebulę w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Pokrój pomidory i dodaj do cebuli wraz z rozdrobnionymi ziołami. Obierz
codojedzeniaChipsy z batata z awokado i pasowało mi pesto z bazylii Wczoraj byłam w Bolimowskim Parku Krajobrazowym na rowerach). Na stacji benzynowej kupiłam chipsy z batata i ... w paczce było ich tyle, że zmieściłam je na dłoni. Patrzyłam i nie wiedziałam jak to ugryźć;) Tylko rozdrażniona smakiem wieczorem zrobiłam swoje Przekąska z batata szybko się robi a Ty będziesz zdrowo
AZgotuj!wyobrażam sobie żebym w spiżarni nie miała zapasu powideł śliwkowych. Dla mnie mnie są najlepsze jako nadzienie do domowych pączków a także do przesmarowania ciast np pod polewę. Jednak samo ich przygotowanie w tradycyjny sposób trwa długo i musimy bardzo często je mieszać bo lubią się przypalać. Ale jest też inny sposób i właśnie z niego od kilku już
Ala piecze i gotujeCzęsto zdarza się, że po niektórych wypiekach, takich jak np. pączki, zostają nam niewykorzystane białka jajek. I tak też było w tym przypadku, gdzie z pozostałych białek przygotowałam wyśmienity torcik bezowy z truskawkami, śmietaną i serkiem mascarpone. Beza wyszła chrupiąca na zewnątrz i wilgotna w środku. Jej przygotowanie nie jest zbytnio skomplikowane, jednak samo pieczenie... Tryb czytania Artykuł Tort bezowy
PysiaGotuje.plskładniki 2 paczki herbatniki kakaowe 1 l mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki kopiate cukru kryształu 200 g masła 1/2 puszka ananasów maliny ok 1 szklanka 3 galaretki wiśniowe przygotowania wyłożyć na blaszkę ciastka 1 warstwę, a w między czasie ananasy sobie odsączyć. Teraz ugotujemy budyń. Połowę mleka zagotować i dodać masło, w pozostałym mleku rozpuścić budynie i wsypać
Moje Wyrobykiwi na masę jogurtową: 2 duże kubki jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki truskawkowe na wierzch: 200 ml śmietanki kremówki łyżeczka żelatyny łyżka cukru pudru dodatkowo: paczka małych biszkopcików maliny Upiec biszkopt: białka ubić najpierw same, następnie dodawać cukier a po nim żółtka. Kiedy masa będzie gęsta i puszysta przestać ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapieczenia ‘Krakersik’ poratowała mnie siostra, której do dziś jestem za to wdzięczna. W tym momencie przyznam się też, że do tej pory używałam masy budyniowej z paczki! Tak to prawda! Nie umiałam zrobić domowego budyniu, a co tu mówić o masie budyniowej z masłem! Ale jak wiadomo wszystko przychodzi z czasem, dlatego dziś mogę się pochwalić ciastem
Słodki Pomysłkonfitura z wiśni z cynamonem i goździkami ne należy do bardzo pracochłonnych, ale wymaga trochę czasu na przygotowanie. Można ją przyrządzić w wersji bardzo gęstej, którą później wykorzystamy do pączków lub nieco rzadszej do herbaty albo lodów. Jeśli zabraknie nam przygotowanych latem zapasów, konfiturę z wiśni i korzennych przypraw przygotowuję także zimą z mrożonych owoców. W dobie ciągłego pośpiechu, żelfixów
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataskładniki spód 1 paczka ciastek herbatników ,przepis na małą blaszkę masa 4 kopiate łyżki żelatyny 730 dag jogurtu greckiego 3 łyżki nasion chia 50 dag serka mascarpone 4 łyzki cukru pudru dodatki maliny ,3 galaretki wisniowe przygotowanie galaretki rozpuścić wedle przepisu na opakowaniu i odstawić. 1/3 szklanki gorącej wody rozpuścić zelatynę. Jogurt wymieszać z nasionami chia i zmiksować z serkiem
Moje WyrobySkładniki : • 1 kg twarogu sernikowego (zmielonego, z wiaderka) • 1 mała paczka (ok. 100 g) biszkoptów • 600 g truskawek • 1 galaretka truskawkowa • 2 łyżki żelatyny • 1/2 szklanki mleka • 150 g śmietanki 30% lub 36% • 1 op. cukru wanilinowego • 3/4 szklanki cukru pudru Przygotowanie : Przygotować galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu odejmując 50 ml wody. Po przygotowaniu przelać galaretkę do czystej miski
KUCHNIA POLSKA