pączki - 10682 przepisów (strona:378/713)

Ciasto „Puszek” s. Anastazji 235

płaskie łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa ciemna: 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny kakao (ilość wg upodobań) Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej 1 paczka okrągłych biszkoptów 3-4 kostki czekolady Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Stopniowo dodajemy po 1 łyżce cukru, aż do jego wykończenia. Następnie dodajemy po 1 żółtku, za każdym razem chwilę

Smaki Na Talerzu
sernik z mlekiem w proszku i skórką pomarańczy 140

likierem, domowej polewy i dużą ilością kandyzowanej skórki pomarańczowej. Wyglądał klasycznie ale niewielkie detale sprawiły, że miał nietuzinkowy smak.  *forma 25*34 cm Składniki: na spód: duża paczka maślanych herbatników 100 g masła 2 łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny na masę serową: 1 kg sera na sernik ( z wiaderka) 6 jajek 125 g masła roztopionego 2 kopiate

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto „Puszek” s. Anastazji 4002

płaskie łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa ciemna: 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny kakao (ilość wg upodobań) Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej 1 paczka okrągłych biszkoptów 3-4 kostki czekolady Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Stopniowo dodajemy po 1 łyżce cukru, aż do jego wykończenia. Następnie dodajemy po 1 żółtku, za każdym razem chwilę

Smaki Na Talerzu
Tygodniowy przegląd śniadaniowy – 6 przepisów na zdrowe słodkie śniadania 210

tydzień. W tym menu tylko 6 pozycji, bo w z okazji tłustego czwartku w jeden z poranków gościnnie zamiast zdrowego, sycącego i energetycznego śniadania wystąpił tłusty i obrzydliwie przepyszny pączek   Tak jak pisałam już w przypadku przepisów na smoothie – owoce dobrze jest podawać ze źródłem białek lub tłuszczów – wydłużą proces wchłaniania węglowodanów i zapewniają stabilniejszy poziom glukozy we krwi

Karo in the Kitchen
Ciasteczka bezowe z kremem mascarpone 152

Witajcie, Dzisiaj chciałabym Wam sprzedać pomysł jak wykorzystać białka pozostałe z robienia pączków lub faworków, czy też z innych wypieków. Polecam Wam smaczne ciasteczka bezowe z kremem mascarpone. Krem nie jest za słodki i doskonale uzupełnia się ze słodyczą bezy. Zachęcam do spróbowania. Ciasto bezowe: 6 białek 210 gram cukru kryształ 210 gram cukru pudru Szczypta soli 1 łyżka soku

Przepisy Babci
Słodkie co nie co 111

Przedstawiam kilka łatwych przepisów, na domowe słodkości. Pod każdym zdjęciem aktywny link do przepisu, zapraszam. pyszne-galaretki-malinowe-z-żelkami rogale-rogaliki-i-nie-tylko muffinki pączki-z-piekarnika babeczki-w-wafelku kruche-maślane deser-waniliowy bezy-budyniowe krowki-mleczne Smacznego

chleba naszego
Racuchy marchewkowe 136

jest strukturalnie niewyczuwalna, za to daje piękny kolor. Racuchy są puszyste i wilgotne. Pycha. Moje dzieci zjadły po dwa… tym bardziej że powiedziałam, że to coś w rodzaju pączka Danie idealne na obiad, śniadanie czy kolację. Racuchy można jeść na ciepło i na zimno. I łatwo zabrać ze sobą np do szkoły! Jeśli i wy macie swoje pomysły

Kulinarna Patilogia
Oponki pieczone 303

Oponki pieczone w piekarniku to nieco inna wersja tych tradycyjnie smażonych. Nie myślcie jednak, że to wersja fit, gdyż zawierają one sporo masła i cukru. W

Smakołyki Bereniki
Makaron z orzechami włoskimi i gorgonzolą 147

makaron z gorgonzolą i orzechami włoskimi   Idealna kombinacja orzechów włoskich i sera pleśniowego gorgonzola nada temu daniu wyjątkowy smak  i kremową konsystencję.  SKŁADNIKI 500g - paczka makaronu świderki, wstążki lub kluski 150g   sera pleśniowego gorgonzola  20g   masła  100g śmietany 18%  80g łuskanych orzechów włoskich          sól

zielonacukinka
Pissaladiere, czyli cebularz po francusku 199

tego całość jest prosta i stosunkowo szybka (jak na ciasto drożdżowe) do przygotowania. Oczywiście, obieranie i krojenie kilograma cebuli do zadań łatwych nie należy; dobrze jest przygotować sobie paczkę chusteczek, tudzież rolkę papierowych ręczników kuchennych i mieć je w zasięgu ręki - gwarantuję, że się przydadzą. Ale dla takiego smaku warto pocierpieć. To jak, skusicie się na francuską wersję cebularza

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wafle przekładane czekoladowym kremem i dżemem truskawkowym 110

sobie równych 😉 16-25 sztuk: Maślany krem czekoladowy: * czekolada mleczna- 200 g * masło- 180 g * kremówka- 100 g + 1 łyżka * kakao- 2 łyżki Dodatkowo: * wafle kwadratowe- 1 paczka * dżem truskawkowy- 1 słoiczek Maślany krem czekoladowy: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżki kremówki, przestudzić. Resztę kremówki wymieszać z kakao, ubić na sztywno i połączyć z bardzo miękkim masłem. Przygotowanie

Kraina Miodem Płynąca
Kotlety mielone 203

dzisiaj podaję swój najłatwiejszy przepis na mielone i zaznaczam, że zawsze sama mielę mięso w domu lub ewentualnie proszę o to w sklepie, ale nigdy nie kupuję gotowego w paczkach, ponieważ nie wiadomo co tam się znajduje. Należy pamiętać, aby mięso nie było za chude, gdyż mielone wyjdą za suche. Najlepsza jest karkówka lub poprzerastana tłuszczem łopatka.  Składniki

talerz przyjemności
Naleśniki na białkach 142

Naleśniki na białkach, bardzo puszyste i smaczne. Jeżeli pozostały Wam białka po pieczeniu pączków, chrustów to możecie je wykorzystać do zrobienia naleśników. Swietnie smakują z serem na słodko , dżemem lub prażonymi jabłkami. Po inne przepisy na smaczne naleśniki i placki zapraszam na bloga do zakładki naleśniki i gofry. 4 białka 3/4 l mleka 12 czubatych łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka

O kuchni z uczuciem
Bułeczki jaglane 106

weneckim ,,żółty”. Ja jednak nie przepadam za mąką kukurydzianą, dlatego zamieniłam ją na jaglaną. W efekcie powstały mega pyszne bułeczki, które jak dla mnie mogą zastąpić tradycyjne, karnawałowe pączki Bułeczki jaglane przepis na 10 bułeczek 250 g mąki jaglanej 100 g mąki gryczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml mleka kokosowego lub innego mleka roślinnego 100 g masła

365 dni dookoła kuchni
Cytrusowa babka z białek 101

Zostały Wam białka po pieczeniu pączków i nie wiecie co z nimi zrobić. Polecam zamrozić i później wykorzystać do wypieku babki lub, nie czekać i upiec babkę już dziś. Ciasto jest wilgotne i wspaniale cytrusowe w smaku. Składniki: białka z 5-6 jajek 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka szczypta soli otarta skórka

Kasia i jej kobiecy świat

Proponowane wyszukiwania