mówić, są bardzo wygodne. Nie trzeba robić zaczynu, wystarczy drożdże wsypać do mąki, dodać resztę składników i od razu wyrobić ciasto. Szybciej i prościej. Składniki: 2 szklanki mąki 1 paczka suchych drożdży ( 8 g. ) 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1 nie pełna szklanka ciepłej wody 2 łyżki oleju Farsz: 1 pojedyncza pierś kurczaka 1 cebula 5 pieczarek 3 łyżki
Agusiowe smakołykikoniec dodajemy 2/3 posiekanych pistacji. Ciasto przekładamy do miski obsypanej mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło objętność. Z wyrośniętego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego pączka. Ciasto powinno być plastyczne, więc łatwo będzie z niego uformować małą kulkę. Ciasto przekładamy do papilotek na muffinki – ważne, aby były to papilotki z twardszego papieru niż te tradycyjne. Jeżeli
Raj dla Podniebieniazioła na odporność? Od jakiegoś czasu stosuje mieszankę ziół na odporność Organis. W jej składzie znajdziecie: liście czarnej porzeczki, kwity czarnego bzu, liść maliny, jeżówkę purpurową, kwiat lipy, pączki sosny, kwiat malwy i kwiat lawendy. A więc same naturalne składniki Kompozycja tych ziół polecana jest przy spadku odporności, przeziębieniu, kaszlu, chrypce, a nawet stanach zapalnych. Zioła mają łagodnie napotne działanie
Słodkie okruszkiostatnio moja specjalność. W weekend przygotowałam budyń z galaretką owocową – aż dziwne, że nie wpadłam wcześnej na to proste, ale genialne połączenie! Oczywiście możecie zamiast budyniu z paczki (akurat ten, którego użyłam jest całkiem w porządku) użyć puddingu z kaszy jaglanej. Wszystko zależy od czasu i zapasów kuchennych. Porcja deseru (czyli 1/3 całości) to ok. 300 kcal
Powiedz dietom nienieskomplikowanie, z dużą ilością smaku, z azjatyckim zacięciem. Kuba z Viet Street Food wraz z Laurą przygotowali dla nas także słodką niespodziankę i miałam okazję spróbować wietnamskich słodyczy - chrupiących pączków i ciastka z durianem, najbardziej śmierdzącym owocem świata. Jego smak jest mocno dyskusyjny i przyznam, że nie wiem czy się polubiliśmy, ale cieszę się, że mogłam spróbować czegoś tak niezwykłego
Cooking MonsterZwariowany makaron , to po prostu makaron z resztek opakowań . Mimo że makaron gości na naszym stole przynajmniej raz w tygodniu zawsze zostaje troszkę w opakowaniu . Wiadomo nie gotuję całej paczki bo nie jesteśmy jej w stanie zjeść . Tak więc zazwyczaj nadchodzi dzień w którym gotuję mieszankę kształtów czyli zwariowany makaron jak to mówią moi synowie Do tego jakiś ciekawy
Ogrodnik w podróżysałatkę z wykorzystaniem makaronu z popularnym zupek chińskich. Swój test :) zacznę od sałatki warstwowej z tuńczykiem i selerem konserwowym. Makaron z zupek chińskich pokruszyć, dodać przyprawy z paczki i zalać ¾ szklanki gorącej wody. Wymieszać i zostawić pod przykryciem, aż makaron ostygnie. Kukurydzę, seler konserwowy i tuńczyka odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Oddzielić białko od żółtka
Świat Domowej KuchniMiałam przyjemność dostać się do kampanii Rekomenduj.to i przetestować, oraz podzielić się tabletkami do zmywarki nowy Somat Gold . Już sama paczka mnie bardzo miło zaskoczyła bo karton jest bardzo ładny, kolorowy. Broszurki i przewodnik są napisane przejrzyście. Bez zbędnych słów, kolaboratów. Ciężko jest kogoś zainteresować produktem jak za dużo jest informacji do czytania. Somat postawił na prostotę
wesoła kuchniaserka mascarpone 300 ml śmietanki 30% cukier puder do smaku 2/3 szklanki zmiksowanych truskawek sok z połówki cytryny 1 łyżka żelatyny + odrobina gorącej wody do rozpuszczenia Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów napar z herbaty do nasączenia Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zrobić biszkopt. Upiec, ostudzić i przekroić na 2 blaty. 2. Zrobić krem. Śmietanę ubić z cukrem, dodać partiami
Kuchnia domowa Anisuszonych daktyli 2 kopiaste łyżki oleju kokosowego 1 łyżka gorzkiego kakao 200 ml mleka kokosowego ( nie mleczka ) 2 kopiaste łyżki pasty orzechowej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego paczka biszkoptów bez cukru do przełożenia Wykonanie : Daktyle, olej kokosowy,kakao,pastę orzechową,ekstrakt waniliowy, mleko kokosowe wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Następnie przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce
Sama słodycz i szczypta chilijest dobrym rozwiązaniem dla osób wrażliwych na kofeinę. Kostkę czerwonej herbaty zalewam wodą między 90-100°C i parzę do 5 minut. Biała herbata powstaje z młodych nierozwiniętych pączków zrywanych na wiosnę. W młode listkach zawartych jest trzykrotnie więcej polifenoli niż starszych lisicach. Znajduje się w niej także sporo witaminy C Zawiera większe ilości kofeiny. Posiada najsilniejsze
AZgotuj!Witajcie :) Ostatnio dostałam wspaniałą paczkę od Bee.pl. Bee.pl- to supermarket online z pełnym asortymentem spożywczym i nie tylko. Znajdziecie w nim wszystkie produkty spożywcze, chemiczne, dziecięce,napoje,przetwory,pasty,ryż,kasze,makarony, dodatki do domu, dla zwierząt,akcesoria sportowe,książki, jednym słowem wszystko czego potrzebujecie. Jakie są zalety zakupów przez internet a no takie siedzicie w domu
Sama słodycz i szczypta chiliPrzed podaniem posypujemy ją prażonym sezamem i drobniutko posiekaną białą częścią pora. Nie musicie jeść jej tylko przy okazji domowego sushi – jest prosta, pyszna i zdrowa, a raz kupiona paczka suszonych wodorostów wystarczy Wam na kilkanaście porcji. Sałatka z wakame równie dobrze jak do sushi sprawdzi się podana do smażonych i gotowanych ryb, krewetek oraz do kurczaka. SKŁADNIKI 4 porcje
Karo in the KitchenSkładniki: - 125g mąki gryczanej białej (niepalonej) - 125g mąki teff (razowa, ciemna) - 150g mąki ryżowej (jasna) - 100g skrobi z tapioki - 2 łyżki nasion chia (u mnie 30g) - paczka suchych drożdży (7g) - 14g soli himalajskiej (zwykłej trochę mniej) - 1 szklanka ziaren (u mnie ponad 1/2 szkl.dyni, do tego słonecznik + siemię lniane) łącznie 170g - 650g (ml) ciepłej (nie gorącej) wody filtrowanej lub źródlanej
Smaczne Zdrowewarstwie. To akurat było z domowym dżemem z brzoskwiń z naszego ogródka ale każdy inny gęsty dżem będzie tu dobrze pasował. *foremka 25*34 cm Składniki: 2 duże paczki herbatników 250 g serka mascarpone 600 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki żelatyny 200 g gęstego dżemu brzoskwiniowego (lub innego) na polewę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia