mamy fajne, tanie na małą blaszkę ciasto grysikowe z galaretką i owocami. Składniki: 850 ml mleka 180 g cukru pudru 8 łyżek kaszy manny 200 g miękkiego masła paczka okrągłych biszkoptów 2 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w 800 ml wody i odstawiamy do zgęstnienia. Do garnka wlewamy 600 ml mleka, wsypujemy kaszę manną i mieszamy
W Moim Magicznym DomuPęczek natki pietruszki ¼ szklanki uprażonych pestek słonecznika 1 Ł. Soku z cytryny 2 duże ząbki czosnku Sól do smaku Olej rzepakowy tłoczony na zimno i woda do pożądanej konsystencji ½ paczki ulubionego makaronu Dodatkowe pestki i ewentualnie natka do posypania Makaron wrzucam do osolonej wody i gotuję według przepisu. Natkę pietruszki siekam drobno. Zwykle odrzucam tylko najgrubsze łodygi, które wkładam
Figa S-makiemJeśli za rzadkie – więcej mąki). Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. CAŁOŚĆ: Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrabiamy, urywamy po kawałku, formujemy kulkę, rozpłaszczamy, układamy porcję nadzienia i sklejamy jak pączki. Układamy na blasze i przewiązujemy sznurkiem tworząc dynie. Odstawiamy na 10 minut do podrośnięcia. Smarujemy żółtkiem. Pieczemy w 170C ok. 12-15 minut. Smacznego
Ostra na SłodkoPęczek natki pietruszki ¼ szklanki uprażonych pestek słonecznika 1 Ł. Soku z cytryny 2 duże ząbki czosnku Sól do smaku Olej rzepakowy tłoczony na zimno i woda do pożądanej konsystencji ½ paczki ulubionego makaronu Dodatkowe pestki i ewentualnie natka do posypania Makaron wrzucam do osolonej wody i gotuję według przepisu. Natkę pietruszki siekam drobno. Zwykle odrzucam tylko najgrubsze łodygi, które wkładam
Figa S-makiemPęczek natki pietruszki ¼ szklanki uprażonych pestek słonecznika 1 Ł. Soku z cytryny 2 duże ząbki czosnku Sól do smaku Olej rzepakowy tłoczony na zimno i woda do pożądanej konsystencji ½ paczki ulubionego makaronu Dodatkowe pestki i ewentualnie natka do posypania Makaron wrzucam do osolonej wody i gotuję według przepisu. Natkę pietruszki siekam drobno. Zwykle odrzucam tylko najgrubsze łodygi, które wkładam
Figa S-makiempyszne, ale nawet po dwóch czy trzech dniach smakują nieźle. Wystarczą tylko 3 składniki i przekąski na imprezę gotowe! Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 10 plastrów sera, 1 paczka kabanosów. Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Ciasto francuskie rozłóż i pokrój na równe kawałki w kształcie kwadratu. Na każdy kwadrat ułóż plasterek sera i kawałek kabanosa. Zawiń każdy kwadrat ciasta
Rozdomowionadogi samochody. I wiecie co? Fajne to jest! :) Na pomysł ten wpadł nasz Syn. Parówki bardzo kojarzą mu się z hot dogami, dlatego też zaopatrzyliśmy się w kilka paczek parówek z Zygzakiem marki Disney Kitchen od Henryka Kanii , sami pieczemy mięciutkie bułeczki. Ogórek doskonale nadaje się na koła, może są trochę jak w drewnianym wozie, ale.. najważniejsze że dziecku
MamaOskarkasiadaliśmy i świętowaliśmy przy czekoladowym rarytasie. To były czasy andrutów, gum balonowych i niewątpliwie oranżady! No to zapraszam na domowy blok czekoladowy z herbatnikami i suszoną żurawiną. SKŁADNIKI: 1 paczka margaryny, u mnie 200 g masła 3/4 szklanki cukru 3 czubate łyżki kakao zapach migdałowy, u mnie brak 500 g herbatników, u mnie 400 g herbatników jasnych Petit – jest
Zasmakuj KuchniHelio , herbatniki kakaowe od Cukry Nyskie , mascarpone i orzechy arachidowe. Szybki, prosty ale jakże smaczny deser do popołudniowej kawy. Składniki: 1 puszka 560 g masy orzechowej od Helio 2 paczki 200 g herbatników kakaowych od Cukry Nyskie 1 opakowanie 250 g serka mascarpone 4 łyżki orzeszków arachidowych siekanych Przygotowanie: Formę wielkości ok 25 x 30/35 w zależności jaką mamy
Życie zaczyna się w kuchnipyszny sernik gotowany z nutą dyniową. Przekładany chrupiącymi herbatnikami maślanymi Cukry Nyskie oraz z delikatną pianką śmietanową smakuje wybornie. Polecam Składniki: 300 g herbatników maślanych (1,5 paczki) od Cukry Nyskie masa sernikowa: 400 g masła 1 szkl cukru 800 g serka twarogowego 1 szkl mleka 5 op. budyni śmietankowych 3 jajka 1/2 szkl puree z dyni masa śmietanowa
słodkie i nie tylko historie kulinarnekonsystencję plasteliny i bardzo przyjemnie się z nim pracuje, nie klei się zbytnio do wałka. Składniki: 4 szklanki mąki 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki miodu paczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody oczyszczonej 40 g drożdży świeżych 120 g masła łyżka kakao Mąkę, kakao, cukier puder, sodę i przyprawę do piernika wymieszać i przesiać. Miód
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniafilety z kurczaka przyprawa do kurczaka lub gyrosa 2 cebule 5 – 6 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka groszku konserwowego pół główki sałaty lodowej 1 duża paczka chipsów cebulowych 3 – 4 łyżki majonezu 3 – 4 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki posiekanego szczypiorku olej do smażenia *** Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy
Blog z Apetytemdeser czy podwieczorek dla łasuchów. Przepis na racuchy drożdżowe smażone w głębokim oleju (bardzo duża porcja) - 500 g mąki - 2 duże (L) jajka lub 3 małe (M) - 1/2 paczki drożdży świeżych (50 g) - 6 jabłek startych na tarce - 2 łyżki cukru - duży kubek ciepłego ale nie gorącego mleka (330-400 ml) - 1/5 łyżeczki cynamonu - cukier puder do posypania
SMYKWKUCHNIźródło: Czas na Kawę ] Do tej pory odwiedziłam w ramach tego wydarzenia takie kawiarnie i restauracje jak: MARMOLADA CHLEB i KAWA w Gdyni BAIKA w Gdańsku ALEEE PĄCZKI w Gdańsku ZIELONY ROWER w Gdyni CUP AND CAKES w Gdyni MOTTO BISTRO CAFE w Gdańsku RESTAURACJA WINESTONE w Gdyni RESTAURACJA BALTICA w Sopocie PRZYSTANEK KAWA w Gdańsku PO DRODZE
Grunt to przepis!inionej, III edycji tego wydarzenia, która miała miejsce wiosną 14-22 kwietnia 2018 . Nietuzinkowe, kofeinowe miejsca wtedy odwiedziłam i recenzjami na blogu się z nich dzieliłam, jak chociażby: ALEEE PĄCZKI w Gdańsku ZIELONY ROWER w Gdyni CUP AND CAKES w Gdyni Miejscówka która mnie wtedy wyjątkowo urzekła, a o której nie miałam okazji jeszcze napisać, to kawiarnia BAIKA z Gdańska
Grunt to przepis!